Anıtkabir
yorumlarınız...
Akıllı Saat
Kapıda Pisim varmı artık izleyebiliyorum
kapıdan girip çıkan bir pisim var ama geceleri gelen ses onunmu yada geldimi diye gidip bakmaktan usanınca pc ve telefondan kapının
önüne bakabileceğim bir sistem kurdum,bonus olarak sisteme girince üzerindeki led otomatik yanıyor sistemden çıkıncada sönüyor, bir iyi tarafıda elektirik kapı dışındaki lambiriden aldıgımdan istersem manuel olarak sistemi kapayıp açabiliyorum
Kapı Yayını - Esp32 ile
sonunda oldu pc ve telefondan kapı yayını başladı
güzel bir özellikde dışardaki lambirinden elektrik aldıgımdan istedigim zaman kamerayı kapatıp açabilirim manuel olarak
bonus olarak sisteme girince üzerindeki led otomatik yanıyor sistemden çıkıncada sönüyor
esp32 anteni
chatgpt harika
chatgpt enfes !
iki gündür esp32 kamera için bakmadığım ayar uygulamadığım kod kalmadı,daha önce burda kapıya gelen pisi için telefondan kapıda pisi varmı yokmu bakmak istediğim bir uygulama yapayım dedim
Sonunda cgpt ile beraber yapayım yaptım , kodun derlenmesindeki hataları kendisine söyleyerek
kamerayı çalıştırdım.
Aslında daha öncede çalıştı ama işin içine led girince ya kamera yada led oyun bozanlık çıkırıyordu.
Aslında yapay zekayı nasıl kullanacağınız burda başka bir uzmanlık olacak zira led düğmeleri
sayfada varken kamera çalışmadı kodlarımda, bu durumda aklıma istemciden istek gelince ledin yanması istemci sayfadan çıkıncada ledin sönmesi aklıma geldi buna göre kodu düzelttirince 10 numara çalıştı kod!
Bu tip konulara ilgisi olan ve denemek isteyen olursa kodu verebilirim.
Kodu Arduino uno ile esp32 kamera uygulamasına attım,board seçerkende varsayılan ayarlarda hata verdiğinden farklı bir paremetre ile kodu atabiliyorum.
Geriye kapıdaki abajurun içine nokia telefon adaptörü ile kamerayı bağlamak kaldı o da artık yarına,en son halini burda yine paylaşırım
not:Kamera led yansada yanmasada 5 volt ve 0.100 amper civarı tüketimi var bu çok iyi !
dolanılık
f35 parası bile değil
https://x.com/bayrampasaBTP/status/1845809194701561963 çok iyi konuşmuş
Snubber devresi
transistör kapandığında diyot üzerinden kondansatör boşalır deniyor bu nasıl oluyor akımın ters yönde akmaması gerekmez mi ?
Arkana sakın bakma
Arkadaşlar bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum taktir ve yorum sizlere ait, yollar art niyetli insanlarla dolu.
metrodan indim ikametime doğru sağa sola bakarak yürüyorum. arkamdan 3-4 yaşlarında bir kız çocuğu amca amca diye seslenip ”amca beni Hakan abilere götür ”sözcüğünü hiç durmadan 50 metre boyunca arkamdan gelip tekrarladı.
'SAKIN ARKANI DÖNME, KÜÇÜK KIZA BAKMA'
o esnada yoldaki erkek kuaförü dükkanın kapısındaydı, kuaför "Çetin abi sakın arkana dönme seslenen küçük kıza bakma ve sakın elini tutma, kızın babası ve abisi karşıda aracın arkasında saklanıyor, küçük kızla ilgilenip elini tutup konuşmak isteyenler olduğunda ortaya çıkıp kızımızı kaçırıyorlar, sapık var diye bağırıp, 3000 TL. para vermezsen seni affetmeyiz, milleti, polisi buraya toplarız diyorlar, sen dükkana gir, tezgaha düşeni seyir edelim "dedi .
'BUNUN GİBİ OLAYLARDA ÇOĞALMA VAR'
imzamı atarım,yeri gösterin + _ - |
Son Giriş: 1 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 1 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9.479
İkinci El Bölümü Mesajları: 138
Konularının görüntülenme sayısı: 109.442 (Bu ay: 1.361)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.081 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic