Şimdi Ara

2500 TL Amd Sistem Önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ayrıca bi insan bir markaya nasıl bu kadar bagımlı olur anlamıyorum yazık...
  • kedi bedri kullanıcısına yanıt
    Dostum haklısın bazıları cidden AMD yi yerin dibine sokmaya çalışyor ama intel her zaman daha performanslı olup daha pahalı olan taraf olmadı mı? Arkadaşın bütçesi biraz fazla diye ben intel önerdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sofiman

Dostum haklısın bazıları cidden AMD yi yerin dibine sokmaya çalışyor ama intel her zaman daha performanslı olup daha pahalı olan taraf olmadı mı? Arkadaşın bütçesi biraz fazla diye ben intel önerdim.

Herkes kendine göre haklı olabilir. Lakin kendi önerdiğini övmek için milletin tavsiyelerine bok atmak aymazlık ve saygısızlık.
    Amd'ye ısınma sorunlu diyenler intel'i soğutmak için iç silikonu değiştirmeleri ne çabuk unuttu? Bozulduğu zaman da garantiye nasıl itelerim diye bakarlar. En azından Amd'de bi 50tl'lik Soğutucu alırsın Paşalar gibi kullanırsın.

Eleştirinin adabı vardır. Salt kötüleyerek eleştiri olmaz.

O AMD'ye laf atanlar parası olmayınca koşa koşa FX alır ama. Bu eyyam değil de nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Baştan sona kadar eyyam ona eyvallah hiçbirşey demiyorum. Ben yorumlardan kimden bahsettiğini anladım zaten :)

Bahse geçen zat kendini kaybetmiş bi biçimde eleştiriyor, daha doğrusu eleştirmek demeyelimde AMD yi karalayıp duruyor. Ama yani ne bileyim 2600-300 TL bütçe varken İntel dizilmez mi ki ?
  • Savaşmayın dostlar dünya intel almak için çok kısa.

• Sofiman kullanıcısına yanıt
    Valla kardeşim bütçem 5k'da olsa AMD dizerim.
    1- sistemini biliyorum.
    2- don değiştirir gibi soket değiştirmiyor.

Bu kişisel seçimdir. Adam 3k'lık bütçe ile AMD istiyorsa ağzını açıp tek kelam EDEMEZSİN. Madem yardım için buradasın o bütçeye göre dizer yollarsın.

Ben buna kızıyorum. Lafım sana değil anladın zaten sen.

• Hocam sana bişey demedim zaten iki şahsiyet i ve bunlar gibileri hedef aldım. Sen görüşünü normal bir şekilde beyan etmişsin ama bence doğru degil. Pc başında olsam en az on siteden sekiz çekirdek ve oc de amd nin daha iyi olduğunu kanitlarim. Ve atip tutanlar cevap bile yazamaz. İntel 4670k ve fx 8350 kiyaslanirken geçmiş ve gelecek olarak ayrılmalıdır. Fx geçiyor çoklu çekirdek de. Inanmazsınız google da bakın

He unuttum kimisi diyor amd nin elektrik faturasina yansıması fiyat farkını ziyadesiyle kapatır diye. Kw basına 45 kr düştüğü nü ve amd nin 50 w fazla tükettiği ni düşünün ve hesaplayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismaillol -- 16 Ekim 2013; 20:09:15 >
  • Anladım zaten. Birde ekleme olarak şunu belirtmek istiyorum İntel işlemci destekleyen anakartlar uçuk pahalı. Yani öyle böyle değil bayaa bayaa rahatsız edici derecede pahalı. AMD tarafında orta/iyi seviye bir anakart 200-300 TL arası değişirken İntel tarafında bırak iyi anakartı orta segmentte 8+2 fazlı bir anakart 400 TL den başlıyor. Ben en çok buna ayar oluyorum. Zaten işlemcileri pahalı, birde anakartlar uçuk olunca işin içinden çıkamıyorsun.

Soket değiştirme mevzusuna girmiyorum bile. İntel kullanıcılarını çileden çıkartan bir olay.
  • Arkadaşlar ben zaten herhalukarda AMD dizeceğim .Intel fanboyu arkadaş üslubuna devam ederse bayramin ilk gibi ağzımı bozduracaktı o yüzden gönlünü yapıp gönderdim.2 sene bilgisayarcıda çalışmış birine akil veriyor kendince.Ünlü oyun firmasında Takım Liderliğide yaptım.Zaten paşalar gibi sistemi dizerim ben sadece sizlerinde görüşünü almak istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kedi bedri

1- sistemini biliyorum.

Bu kişisel seçimdir. Adam 3k'lık bütçe ile AMD istiyorsa ağzını açıp tek kelam EDEMEZSİN. Madem yardım için buradasın o bütçeye göre dizer yollarsın.

Amd işini iyi yapıyor mesela geçen 7850 dalgalanma olayına adam kartın sorunu diyor halbu ki kart yeni teknolojiyi destekliyor vga öldü artık bunu kabul etmek istemiyorlar illa kart bozuk diyorlar.

• Sofiman hocam ben yazdım zaten anakart olayını filan. Bide istersen kanitlayayim pc karşına gecince kim daha iyi yeni nesil oyunlarda

Bu arada konsol donanım sponsoru oldu amd. Bişey olmazmi sizcede

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Orijinalden alıntı: Demirium07

Tamamdır söyledikleriniz mantıklı . Tavsiye ettiklerinizi sistemime dahil edeceğim .

Teşekkür ederim.

ha iyi akıllı adammışsın anlamışsın bazıları hala diretiyor 3 ay sonra gelip buraya ağlıyor keşke seni dinleseydim diye.

harici olarakta WD 1TB al vatanda 169 tl

sistemi aldıktan sonra gel buraya görüşlerini yaz beklerim.

Ya sana bunları kim söylüyor yok oc de patlarmış yok amd 2 sene geriden geliyormuş sana bunları kim söylediyse güzel yedirmiş

Sesimi çıkarmıyim dedim ama her yere aynı sistemi kopyala yapıştır yapmak zorundamısın ?

Önerdiğin çoğu sistem de orantısız oluyor

• Ben hesaplamıştım, günde 8 saat çalışan FX 8350 li bir bilgisayar, aynı koşullarda 4680K ya göre aylık 2-3 TL arası elektrik faturası daha fazla ödüyor :)

O elektrik faturası konusunda AMD yi eleştirenler dört işlemi bilmiyor sanırım.

Edit: Konsallarla birlikte AMD tarafında bir hareketlenme olduğu kesin. Sonuçlarını bende merakla bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sofiman -- 16 Ekim 2013; 20:15:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lightning_Warrior

quote:

1- sistemini biliyorum.

Amd işini iyi yapıyor mesela geçen 7850 dalgalanma olayına adam kartın sorunu diyor halbu ki kart yeni teknolojiyi destekliyor vga öldü artık bunu kabul etmek istemiyorlar illa kart bozuk diyorlar.

o bendim galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: magicroyal

quote:

Orijinalden alıntı: Lightning_Warrior

quote:

1- sistemini biliyorum.

o bendim galiba

Hayır jackal__61

• quote:

Orijinalden alıntı: Sofiman

Anladım zaten. Birde ekleme olarak şunu belirtmek istiyorum İntel işlemci destekleyen anakartlar uçuk pahalı. Yani öyle böyle değil bayaa bayaa rahatsız edici derecede pahalı. AMD tarafında orta/iyi seviye bir anakart 200-300 TL arası değişirken İntel tarafında bırak iyi anakartı orta segmentte 8+2 fazlı bir anakart 400 TL den başlıyor. Ben en çok buna ayar oluyorum. Zaten işlemcileri pahalı, birde anakartlar uçuk olunca işin içinden çıkamıyorsun.

Soket değiştirme mevzusuna girmiyorum bile. İntel kullanıcılarını çileden çıkartan bir olay.

AMD tabanlı en baba board M99FX PRO R2.0 ASUS. O bile 380 tl son kullanıcı için gayet yeterli ve işlevli bir alet. Rog'lar biraz lüks.

2 sene önce alınmış işlemciye sıfırı geç 2. El bile board bulunmuyor.
    Net bir soru; Phenom kaç senelik? Peki Athlon?
    Bitmiştir...

Neyse uzatmıyorum artık. Zaten tavsiye isteyen de kararını belirtmiş.

• Normaldir zaten kardeşim. Adam DVI li monitörler için de piyasaya zorunluluk sunmalıdır. Bu elektronik işinde her zaman böyle olmuştur.
    Yeni nesil satışını sağlamak için eski nesile desteği azaltır.

Kart sorunu dediğin en yakın zamanda örnek verirsek 7870xt'de rastlanan coil whine tarzı sorunlard8r.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kedi bedri -- 16 Ekim 2013; 20:27:09 >
  • quote:

Normaldir zaten kardeşim. Adam DVI li monitörler için de piyasaya zorunluluk sunmalıdır. Bu elektronik işinde her zaman böyle olmuştur.
    Yeni nesil satışını sağlamak için eski nesile desteği azaltır.

Diyorum adama bana git öğrende(oku) gel diyor bana :)

• Yıllarca İntel işlemci kullandım bi faydasını göremedim.Şu anda AMD kullanıyorum İntelden daha iyiymiş
  • Dostum şöyle düşün.
    Intel yıllardır hazır sistem pc pazarının tek hakimi. Ve hala gunumuzde bile çoğu insan hazır aliyor. Adamlar tok. Amd nin ürünleri daha fp olmayacak da ne olacak. Yani aynı fiyatlara amd ve intel varsa düşünmeden amd
    8320 3570k dan iyidir tam kullanımda. 8350 de 4670k dan

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.