Şimdi Ara

2500 TL bütçeli oyun canavarı önerisi acil (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
0
Favori
2.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kullanılmayan cekirdrkleri kapatma konusu kafami karistirmadi degil.

Ekran kartı hakkında gorusunuz nedir

6950 hakkındaki arkadaşlarımın fikrine katılıyorum tabiki, (ancak Nvidia 560TI nvidia severi iseniz arada %10 luk bir fark cıkar en cok- eklemeliyim sentetik test yorumunada ve CF konusunda SETEK01'e katılıyorum )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artenis -- 9 Haziran 2011; 1:01:54 >
  • (arada bir donanım listesinin sayfanın En sonuna yenilenmiş halini ekle- word'de halletki zorluk cıkmasın)
  • quote:

Orijinalden alıntı: setek01

Pecoaven TR
    1-Tek modül ram konusunda bir daha düşünün.
    2-Eğer 1 ay kadar bir zaman varsa ve bütçe uyarsa p67 yerine z68 çhipsetli anakartların da daha uygun modelleri gelecektir. MSI'ın Z68MA-ED55 (B3) modeli ile Mikro ATX ölçülerinde sahip Z68A-GD65 (B3) modelleri yakında gelir. GD80 var ama pahalı.
    3- Towarscke güzel bir öneride bulunmuş 2 adet disk seçimi daha isabetli olacaktır.
    4- Eğer aklınızdan HD6950 geçiyorsa buna karşı değilim bana göre en uygun iki kart ya 6950 ya da GTX560 Tı' drı. Yalnız 560 sentetik testler ve demode CYSIS testleriyle beraber oynanma seviyesi bu kartlara hitap etmeyen 2500 çözünürlüklerde full ayarlarlı testleri de düşünce ve çok değil sadece 900 MHZ seviyesinde OC edilince 900MHZ oc edilmiş HD6970'e özellkile BC2 Dirt2 ve benzeri bir kaç oyunda 1920 seviyesinde kafa tutmaktadır ve daha serin kalmaktadır. HD6950 CF'ın çok az gerisinde kalsa da OC ile bu fark kapanır kart başna 75 Tl yani 150 TL daha hesaplı da olur.
    Ama ister AMD ister Nvidia net olarak bu iki kartın dışında bir kart önermiyorum. Yalnız bir de şu var eğer bir ay içinde GTX560TI'ın kırpılmış 336 shaderli modeli olan GTX560 eğer yetişirse şu videoyu bir izle çünkü bu kart gelince fiyat bakımından ortalık karışacak
    http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/videolari/ASUS-GTX-560-Direct-CU-ii-TOP-Orta-sinifa-taze-kan.htm sadece SLI değil tek kart performansı da enteresan
    5- CF ya da SLI için 750watt yeter derler ama bu konu kavga çıkartır ben bu forumda voltajsız e8500 4ghz'cilerden voltajsız GTX460 850mhz'cilerden bir de 500 watt yeter abi'cilerden bıktım. 850 Watt civarında sadece değerleri değil kapasitor vb komponentleri kaliteli bilinen bir iki marka tavsiye ederim. Hatta 6950-560= 750Watt>PSU. Denenmiş yaşanmış dinlenmiş okunmuş çok örnek var ilerde o psu servise gider bir de olduğu gibi geri dönerse anlarsınız.
    6- Oyun için ortalama 40 60 TL arası da olsa bir oyun mouse'unu şiddetle tavsiye ederim çok önemli ve çok farkeder.
    7-Büyük monitör özellkikle MP oyunlarda bir nevi körlük sebebidir ayrıca 2 santim için fiyat çok artar 22 23 iyidir.

En son olarak Eğer İntel ise 2600k yerine 2500k iyi tercihtir ancak daha bir hafta önce Vatan'da %25 kampanyada Phenom II x4 955 200 TL'den satıldı anakartla beraber 2500k fiyatına da CPU + Anakart hallolur ve HD6950 ya da GTX560TI ayarında kartlarda en fazla %10 fark olur olmaz oyuna göre değişir ama ne kaznırım derseniz 200 250 Tl farkeder bunun da yaratacağı tek sorun Bulldozer ile eski anakartlarda tam performans alınamayacağını sağır sultan bile tahmin de olsa duyup kabullendi ayrı konu. Bir de2 el realitesi var bu konuda İntel CPU Anakart ve Nvida kartların en azından daha kolay ve kayıpsız elden çıkması mümkün.

DEĞERLİ FORUM ÜYELERİ;
    DEĞERLENDİRME HAKKI TAVSİYE İSTEYEN KONU SAHİBİ ARKADAŞA AİT OLMAKLA BİRLİKTE EKSİK OLAN BİRŞEY VARSA MESAJIMI ALINTI YAPARAK EKLEYEBİLİRSİNİZ. RAM ve PSU DIŞINDA HER TÜRLÜ TERCİHE DE MAKUL VE MANTIKLI YAKLAŞIYORUM. MARKA AYRIMI YOKTUR AMA YAŞANMIŞ TEKNİK SORUNLAR VE ALINACAK ÜRÜNLERİN 2 EL MADDİ DEĞERLERİ KONUSUNDA SIKI TAKİP ETTİĞİM DH 2 EL FORUMUNDA ETKİSİYLE EK ÖNERİLER YAPTIM. AMD VS INTEL AMD VS NVİDA UNSURLARI İÇEREN MESAJLARINIZA MESAJIMI ALINTI YAPMAYINIZ FİKRİNİZ SİZE AİTTİR SİZİN FİKRİNİZ OLARAK DA KALSIN.

Ek açıklama: Tuniq tower yerine Contact Freezer'ı tavsiye ederim. 2500k için 4,5 ghz'de bile yeter de artar yalnız 1155 kit dahil olanı almayı yada ne alırsanız sormayı ihmal etmeyin.

Size birkaç sorum olacak.

1-Tek modül RAM seçme isteğim sonradan upgrade etmekti. Dual'lerin performansı daha fazla ama sonradan upgradee için tek modül uygundu. Çok fazla fark bulunur mu aralarında?
    2-Bu önerdiğiniz anakartın fiyatı ne kadardır?
    3-İki adet disk seçimi neden daha uygundur?
    4-Sanırım GTX560TI SLI yaparsam hem daha uygun hem de OC'la büyük performansa ulaşacağını söylüyorsunuz. HD6950 ile GTX560TI'nın arasındaki 150 TL fark hakkını verir mi?
    5-Dark Falcon kasalarda 750W +80 Plus Bronz Seasonic var. Sorun yaşatmaz sanırım.
    6-Hocam oyun için A4TECH'in oyuncu klavye+mouse set düşündüm.
    7-23" düşünmüştüm uygun mudur?
    8-Seçtiğim anakartın uygun olduğunu düşünüyorum. Sizin bu konudaki düşünceniz nedir?
    9-Dark Falcon kasanın içindeki Seasonic +80 PSU'nun kalitesi uygun mu?
    10-Ram konusunda 2x2 taraftarısınız. Fakat upgrade yaparken bu kartlar sorun çıkartacağı için Ripjaws tek modül düşünmüştüm.

• ŞU ANKİ BU UZUUN KONU BAŞLIĞINDAKİ KARARLAŞTIRILAN SON SİSTEM

İşlemci: Intel 2500K

Ekran Kartı: MSI HD6950 2 GB Twin FrozR (Yetmediği zaman CF ile güçlendireceğim.)

RAM: GSKILL RipjawsX 2x4 CL7 1333 MHz

İşlemci Soğutucusu: Sunbeam CCF LGA 1155

Anakart: MSI P67A-GD65 (B3 Revizyon)

HDD:2x Samsung HD103SJ 1 TB raid 0 yaparım.

Klavye+Mouse Set: A4TECH KX2810BK Q Klavye Fare set USB

Monitör: ACER S232HLABID 23" 2ms HDMI Siyah LED

Hoparlör: CREATIVE SBS A60 4W 1+1

Kasa:
     2500 TL bütçeli oyun canavarı önerisi acil

Yaklaşık 50 TLye bir de DVD-RAM alsam

Team xtreem 60 gb ssd

Yaklaşık Olarak TOPLAM: 2950 TL

Son 50 tl öneri veya gorusleeer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pecoaven TR -- 9 Haziran 2011; 13:49:01 >

• Sistemin Son Hali Güzel Olmuş.
    Ekran Kartını 6950 Yap Yetmediği Yerde CF Yaparsın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: asilturk4646

Sistemin Son Hali Güzel Olmuş.
    Ekran Kartını 6950 Yap Yetmediği Yerde CF Yaparsın..

Hocam vallahi ben de öyle düşündüm ...
    Şimdi yeni kartlar çıkıyor yeni kartlar çıkınca fiyatı düşer diye düşünmüştüm ama...
    Sanırım sizin dediğiniz ve benim ilk başta düşündüğüm olmalı.
    O zaman üstteki mesajda küçük bir değişiklik yapayım.
    Fakat HD6950 tek olursa 750W 80+ fazla gelirse bir şey olur mu?
    Kafama takılan tek şey o tek kartta...
    Sorun çıkmazsa tercihim tek kart yönünde olur sonradan da CF.
    Fakat PSU sorun çıkartır mı diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pecoaven TR -- 9 Haziran 2011; 11:26:13 >
  • psu sorun çıkarmaz... merak etmeyin.. tek kart çift kart bu tür şeylere takılmayın..

ss750at modeli 1. kartıda çok rahat besler 2. kartıda...
    fazla gelme az gelme gibi bir durum söz konusu değildir.
    Psu gereken gücü veriri daha fazlasını vermez veye daha azını
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThE LoSt

psu sorun çıkarmaz... merak etmeyin.. tek kart çift kart bu tür şeylere takılmayın..

ss750at modeli 1. kartıda çok rahat besler 2. kartıda...
    fazla gelme az gelme gibi bir durum söz konusu değildir.
    Psu gereken gücü veriri daha fazlasını vermez veye daha azını

Saolun hocam....
    Şimdi ben mesajı yeni editledim bir 100-200 TL daha olanağım var...
    SSD alabilirim, ram 8 gb dual yapabilirim, veya 1 tb disk daha alıp raid yapabilirim bu konudaki öneriniz nedir?
    SSD'nin artıları nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pecoaven TR -- 9 Haziran 2011; 11:53:48 >
  • bence 200 tllik ssd den çok fark göremezsin.
    onun yerine 1 hdd daha al raid 0 yaparsın neredeyse aynı performans olur ve para cebinde kalır
  • quote:

Orijinalden alıntı: asasinodepulgas

bence 200 tllik ssd den çok fark göremezsin.
    onun yerine 1 hdd daha al raid 0 yaparsın neredeyse aynı performans olur ve para cebinde kalır

hmm...SSD'yle çok fark olmazsa aynı HDD'den bir tane daha alıp raid 0 yaparım hem daha uygun oLur hem de 1 TB daha kapasite gelmiş olur...
    Sistem mesajını editliyorum.
  • http://www.donanimhaber.com/hdd_ssd/videolari/team-xtreem-s1-120gb-ssd.htm

http://www.pclabs.com.tr/2010/09/15/team-xtreem-s1-60-gb-ssd-incelemesi/

http://www.teknobiyotik.com/depolama/ssd/team-xtreem-s1-60gb-sata-ii-2-5-super-hizli-sandforce-kontrolculu-ssd-2-5-3-5-5-25-donusturucu-hediyeli.html

Ssd nin yazma okuma hızlarına göre degerlendirmek gerekir. Raid 0 dan daha performanslı çalışacaktır. ısı ses gibi sorunlarının olmamasıda cabası. dayanıklılıgını soylemeye bıle gerek yok. Sistem kurulumu ıcın 60 gb yeterli diger buyuk boyutlu dosyalar ıcın mekanık dısk kullanılır. İncelemelere ve vıdeoya bakarsan ne kadar fark oldugunu anlarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: wolleskaan

http://www.donanimhaber.com/hdd_ssd/videolari/team-xtreem-s1-120gb-ssd.htm

http://www.pclabs.com.tr/2010/09/15/team-xtreem-s1-60-gb-ssd-incelemesi/

http://www.teknobiyotik.com/depolama/ssd/team-xtreem-s1-60gb-sata-ii-2-5-super-hizli-sandforce-kontrolculu-ssd-2-5-3-5-5-25-donusturucu-hediyeli.html

Ssd nin yazma okuma hızlarına göre degerlendirmek gerekir. Raid 0 dan daha performanslı çalışacaktır. ısı ses gibi sorunlarının olmamasıda cabası. dayanıklılıgını soylemeye bıle gerek yok. Sistem kurulumu ıcın 60 gb yeterli diger buyuk boyutlu dosyalar ıcın mekanık dısk kullanılır. İncelemelere ve vıdeoya bakarsan ne kadar fark oldugunu anlarsın.

Sımdı arkadasım teknobiyotik'ten biraz baktım onerdıgın SSD'ye..
    Bunlar hakkında neredeyse hıc bılgım yok...
    Bu SSD'ye sıstem kurulumu mu yapıcaz?
    Sanırım Bu SSD yukledıgımız dosyaların ve programların hızını artırıyor...
    SSD'ye sadece sistemi mi kurucaz oyunları falan mekanik diske...
    Mekanik diske dosya yuklerken bunun da hızını artırır di mi bu zımbırtı

• Ssd mekanik disklerin hızını arttırmaz sadece üzerine kurdugun sistemin,programların ve oyunların performansını arttırır. Donanım haberde yapılan ıncelemede bakarsan orda ssd dısk ıle 1 tb x2 raıd 0 karsılastırması yapılıyor vıdeonun sonunda. Söylede yapabılırsın ssd ve raid 0 aynı anda kullanabılırsın mekanık dısk fıyatları pek fazla degıl. ben ssdyı wındows kullanırken programlarda rahat etmen ıcın onerıyorum. 60 gb 200 cıvarı ancak uzerıne en fazla 6-7 oyun yuklersın. Tabi çok oynadıgın oyunları ssdye kurup daha az kullandıgın oyunları mekanık dıske kurarsan ssd den oynadıgın oyunlarda performans elde edersın. google bıle yazsan ssd ve raıd mekanık dısk fılan farkı gorursun. Fiyatları bıraz pahalı ancak sata 2 portunun sınırlarını zorluyorlar daha cok performans ıcın sata 3 portunu kullananlar yada pcı ları tercıh edılebılır ancak senın ıcın gerek yok bu kadarına.
  • quote:

Ssd mekanik disklerin hızını arttırmaz sadece üzerine kurdugun sistemin,programların ve oyunların performansını arttırır. Donanım haberde yapılan ıncelemede bakarsan orda ssd dısk ıle 1 tb x2 raıd 0 karsılastırması yapılıyor vıdeonun sonunda. Söylede yapabılırsın ssd ve raid 0 aynı anda kullanabılırsın mekanık dısk fıyatları pek fazla degıl. ben ssdyı wındows kullanırken programlarda rahat etmen ıcın onerıyorum. 60 gb 200 cıvarı ancak uzerıne en fazla 6-7 oyun yuklersın. Tabi çok oynadıgın oyunları ssdye kurup daha az kullandıgın oyunları mekanık dıske kurarsan ssd den oynadıgın oyunlarda performans elde edersın. google bıle yazsan ssd ve raıd mekanık dısk fılan farkı gorursun. Fiyatları bıraz pahalı ancak sata 2 portunun sınırlarını zorluyorlar daha cok performans ıcın sata 3 portunu kullananlar yada pcı ları tercıh edılebılır ancak senın ıcın gerek yok bu kadarına.

ssd önerdiğinden alıcam.

Performans super

• quote:

Orijinalden alıntı: Pecoaven TR

quote:

Ssd mekanik disklerin hızını arttırmaz sadece üzerine kurdugun sistemin,programların ve oyunların performansını arttırır. Donanım haberde yapılan ıncelemede bakarsan orda ssd dısk ıle 1 tb x2 raıd 0 karsılastırması yapılıyor vıdeonun sonunda. Söylede yapabılırsın ssd ve raid 0 aynı anda kullanabılırsın mekanık dısk fıyatları pek fazla degıl. ben ssdyı wındows kullanırken programlarda rahat etmen ıcın onerıyorum. 60 gb 200 cıvarı ancak uzerıne en fazla 6-7 oyun yuklersın. Tabi çok oynadıgın oyunları ssdye kurup daha az kullandıgın oyunları mekanık dıske kurarsan ssd den oynadıgın oyunlarda performans elde edersın. google bıle yazsan ssd ve raıd mekanık dısk fılan farkı gorursun. Fiyatları bıraz pahalı ancak sata 2 portunun sınırlarını zorluyorlar daha cok performans ıcın sata 3 portunu kullananlar yada pcı ları tercıh edılebılır ancak senın ıcın gerek yok bu kadarına.

ssd önerdiğinden alıcam.

Performans super

Araştır hocam iyice içine sinsin ben çok begenıyor ve tavsıye ediyorum. Ben muh lık ogrencısıyım kullandıgımız programları sıstemı ssdye kurup kullanıyoruz tadından yenmıyor acıkcası ama karar senın baska arkadaslar ne der bılmem ama sana ıncelemelerı fılan koydum farkı goruyorsun.

• Eğer 750w ise seasonic yerine Silverstone Strider Plus öneririm. Bu konuda belki biraz tutucu gelebilirim ama aradaki 30USD farka ben psu seçiminde acımam. Stabilite sağlanması için biraz da güç yeterliliğinden ziyade dalgalanma aralığı önemli. Kullanılan malzeme kalitesinde her zaman daha öndedir Silverstone. CF ve SLI kurulumlu sistemlerin fazla hard disk ve ilave bir iki donanımla beraber boşta bile orta seviye PC'ye yakın güç çekeceğini unutmayın. Bir de Japon kapasitörlerde bile bir kalite sıralaması olduğunu unutmayın zaten dünyanın en önde gelen 4 -5 firması japon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 9 Haziran 2011; 13:08:48 >
  • quote:

Eğer 750w ise seasonic yerine Silverstone Strider Plus öneririm. Bu konuda belki biraz tutucu gelebilirim ama aradaki 30USD farka ben psu seçiminde acımam. Stabilite sağlanması için biraz da güç yeterliliğinden ziyade dalgalanma aralığı önemli. Kullanılan malzeme kalitesinde her zaman daha öndedir Silverstone. CF ve SLI kurulumlu sistemlerin fazla hard disk ve ilave bir iki donanımla beraber boşta bile orta seviye PC'ye yakın güç çekeceğini unutmayın. Bir de Japon kapasitörlerde bile bir kalite sıralaması olduğunu unutmayın zaten dünyanın en önde gelen 4 -5 firması japon.

arkadasım aslında kasa zevk işi ben sectigim kasayı begendim..
    PSU dada seasonic iyidir ama onerdigin de iyi ben psu dan memnunum açıkçası

İlgilendigin için saol

• 1- Dual modüllerde band genişliği daha yüksektir. Eğer tek 4gb alayım sonra bir tane alırım derseniz burada da zaman sıkıntısı olur aynı modeli bulmanız zorlaşacaktır ya da eski etiket fiyatıyla yeni ürünlerden daha pahalı almak durumunda kalırsınız. Birde Dual ramler nerdeyse birbirinin her anlamda ikizi gibidir hatta seri no sıralamalı olduğu için bir aralar bunun bile farkettiğini iddia edenler oldu ama daha ziyade uyumluluk problemi herzaman olabilir sonradan takılacak modüllerde.
    2-Msı 'ın bu modelleridefiyat olarak şu an ki p67 gd65 ve 55'ten çok farklı olmayacaktır. 65 ve 55 uzantılı kartlarda MSI ASUS ve GİGABYTE' a göre daha F/P'lı anakartlar sunmakta. Yani bunlarda 3x cf SLI olmuyor ama canarvar gibi de 2x SLI CF sunuyorlar. Bende p67 gd53 var GTX460 ile SLI yaptım iki hafta kadar emanet 2 kartla gerçekten kartı arkadaşıma geri götürdüğümde bir boşlık olmadı değil. Bu arada kartı denemem için veren arkadaşımın 2 kartı idi GTX460 SLI vardı onda da ve sorunların başı da PSU idi. 6 ay kadar SLI kullandı sonunda PSU arızalandı değişti serviste ilk sordukları neydi? SLI ya da CF kullandınız mı?
    3- Towarschke iyi bir öneri yapmış ilk disk sata3 250 gb oyunlar +Windows diğeri 1 tb multimedya amaçlı film müzik vb arşiv amaçlı. hatta oraya da bir sistem kurarsın açılışta ASUS ise F8 MSI ise f11 ile o diskten de ilk diskte bir sorun olduğunda 2 dsikten sistem açar ilk diskteki silenemeyn dosya ya da farkı sistem virus taratma işlemini yaparsın. Hatta tek 1 tb dolduğunda format için arşivi taşıma zahmetinden de kurtulursun. Zaten artık tek disk kullanan kalmadı ve 2500 TL bütçede de 2 disk hem konfor hem gereklilik olarak bir pay sahibi olur herhalde bir şekilde.
    4- Şimdi bu soruda fanların zulmüne uğramak istemem ama 150 belki 125 Tl fark neyse hocam buna fiyat kadar yani o kadar fark ta diyebilirsiniz zaten yabancı yerli forumlarda genel puan/TL yaparsanız fiyat farkı %10 ise performans da o kadar ama son 3 sürücü ile GTX560
    TI hem SLI hem de tek kart bazında daha da iyileştirildi. AMD kullanmadığım için Catalsyt sürücüleri ne getirdi bilmiyorum bilen arkadaşlar da yazabilirler. Bir de AMD kartlardaki CRYSIS puanlarını ben hariç tutuyorum diğerlerine bakmayı yeğliyorum çünk CRySIS 3 yıl önce oynadım bitti. Bir daha oynanan bile.
    5- bu soruya aslında yukarıda cevap verdim ben bu konuda kendime göre tutucuyum olmaz demem ama...
    6-Klavye de çok aşırı fiyat olmasın mouse içinde + - 50 TL merkez fiyat kabul edelim derim.
    7-Anakart uygundur eğer bekleme süreniz yoksa sorun olmaz hatta diğer anakartlar gelince isteğe göre 2 el de çabuk gider az bir farkla upgrade imanı sağlar p67 gd65 uygundur.
    9-
    10-Ram upgarde'i nasıl olur: En güzeli 2 elde satılır her zaman 2 el pazarı vardır özellikle Gskill rpijaws modeller alıcı bulur ömür boyu garantili ürünlerdir yeterki fatura garanti belgesi ve orjinal ambalajına sahip çıkın hatta tüm ürünlerde buna önem vermeyi ihmal etmeyin. Ayrıca ufak bir hatırlatma artık garantide fatura tek başına yeterli olamayacak garanti belgelerini de saklayın ve orjinal kutu ve içeriği olmadan da garanti problemini firmanın insafına bağlı olarak yaşayabileceğinizi unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 9 Haziran 2011; 13:09:44 >

• quote:

1- Dual modüllerde band genişliği daha yüksektir. Eğer tek 4gb alayım sonra bir tane alırım derseniz burada da zaman sıkıntısı olur aynı modeli bulmanız zorlaşacaktır ya da eski etiket fiyatıyla yeni ürünlerden daha pahalı almak durumunda kalırsınız. Birde Dual ramler nerdeyse birbirinin her anlamda ikizi gibidir hatta seri no sıralamalı olduğu için bir aralar bunun bile farkettiğini iddia edenler oldu ama daha ziyade uyumluluk problemi herzaman olabilir sonradan takılacak modüllerde.
    2-Msı 'ın bu modelleridefiyat olarak şu an ki p67 gd65 ve 55'ten çok farklı olmayacaktır. 65 ve 55 uzantılı kartlarda MSI ASUS ve GİGABYTE' a göre daha F/P'lı anakartlar sunmakta. Yani bunlarda 3x cf SLI olmuyor ama canarvar gibi de 2x SLI CF sunuyorlar. Bende p67 gd53 var GTX460 ile SLI yaptım iki hafta kadar emanet 2 kartla gerçekten kartı arkadaşıma geri götürdüğümde bir boşlık olmadı değil. Bu arada kartı denemem için veren arkadaşımın 2 kartı idi GTX460 SLI vardı onda da ve sorunların başı da PSU idi. 6 ay kadar SLI kullandı sonunda PSU arızalandı değişti serviste ilk sordukları neydi? SLI ya da CF kullandınız mı?
    3- Towarschke iyi bir öneri yapmış ilk disk sata3 250 gb oyunlar +Windows diğeri 1 tb multimedya amaçlı film müzik vb arşiv amaçlı. hatta oraya da bir sistem kurarsın açılışta ASUS ise F8 MSI ise f11 ile o diskten de ilk diskte bir sorun olduğunda 2 dsikten sistem açar ilk diskteki silenemeyn dosya ya da farkı sistem virus taratma işlemini yaparsın. Hatta tek 1 tb dolduğunda format için arşivi taşıma zahmetinden de kurtulursun. Zaten artık tek disk kullanan kalmadı ve 2500 TL bütçede de 2 disk hem konfor hem gereklilik olarak bir pay sahibi olur herhalde bir şekilde.
    4- Şimdi bu soruda fanların zulmüne uğramak istemem ama 150 belki 125 Tl fark neyse hocam buna fiyat kadar yani o kadar fark ta diyebilirsiniz zaten yabancı yerli forumlarda genel puan/TL yaparsanız fiyat farkı %10 ise performans da o kadar ama son 3 sürücü ile GTX560
    TI hem SLI hem de tek kart bazında daha da iyileştirildi. AMD kullanmadığım için Catalsyt sürücüleri ne getirdi bilmiyorum bilen arkadaşlar da yazabilirler. Bir de AMD kartlardaki CRYSIS puanlarını ben hariç tutuyorum diğerlerine bakmayı yeğliyorum çünk CRySIS 3 yıl önce oynadım bitti. Bir daha oynanan bile.
    5- bu soruya aslında yukarıda cevap verdim ben bu konuda kendime göre tutucuyum olmaz demem ama...
    6-Klavye de çok aşırı fiyat olmasın mouse içinde + - 50 TL merkez fiyat kabul edelim derim.
    7-Anakart uygundur eğer bekleme süreniz yoksa sorun olmaz hatta diğer anakartlar gelince isteğe göre 2 el de çabuk gider az bir farkla upgrade imanı sağlar p67 gd65 uygundur.
    9-
    10-Ram upgarde'i nasıl olur: En güzeli 2 elde satılır her zaman 2 el pazarı vardır özellikle Gskill rpijaws modeller alıcı bulur ömür boyu garantili ürünlerdir yeterki fatura garanti belgesi ve orjinal ambalajına sahip çıkın hatta tüm ürünlerde buna önem vermeyi ihmal etmeyin. Ayrıca ufak bir hatırlatma artık garantide fatura tek başına yeterli olamayacak garanti belgelerini de saklayın ve orjinal kutu ve içeriği olmadan da garanti problemini firmanın insafına bağlı olarak yaşayabileceğinizi unutmayın.

hocam cevaplar için saolun.

Dual ramlerin daha iyi oldugunu soylemişsiniz ben dyorum kı butceyı 3000 tlye cekıp sonradan yapıcagım upgradeyı sımdı yapıp 2x4 ripjawsx karar kılalım.

• Acıkcası 1920x1200 modelleri öneririm, bir anda ortadan kaybodu bu oran, 16:9'du sanırım 4:3 oran kullanmaktayım (nerdeyse kare) tasarım ve oyun bakımından eşitlik sağlıyor, wide lerde yanlar iyi ama ileri sıkıntı oluyor, herneyse

bkz:http://www.bimeks.com.tr/urun/113568/acer-p243wabdr-24%27%27-genis-ekran-lcd.aspx#specs
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.