Şimdi Ara

2500 TL bütçeli oyun canavarı önerisi acil (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
0
Favori
2.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Thermalright Cogage True Spirit Intel İşlemci Soğutucusu (LGA1155 Uyumlu) **51,90 TL**
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/thermalright-cogage-true-spirit-intel-islemci-sogutucusu-lga1155-uyumlu.html

Sunbeam Core-Contact Freezer İntel/Amd İşlemci Soğutucu (LGA1156 / 1155) **78,75 TL**
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/sunbeam-core-contact-freezer-intel-amd-islemci-sogutucu-lga1156-1155.html

Sunbeam Tuniq Tower 120 Extreme Intel/Amd İşlemci Soğutucu (LGA1155 Uyumlu) **105,60 TL**
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/sunbeam-tuniq-tower-120-extreme-intel-amd-islemci-sogutucu-lga1155-uyumlu.html

NOCTUA NH-D14 **197,20 TL**
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2597

Ucuzdan pahalıya güzel soğutucuları yazdım ben olsam CCF alırdım ama daha performanslı mı bilemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

quote:

Orijinalden alıntı: Fract4l

quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

@Fract4l

Teknik bilgin cok az.. Benim sempati besledigimi soyluyorsun, hatta fanatik oldugumu da belirttin... Senin de bunlardan biri olmadigini kanitlayacak bisey sunacak olursan sevinirim... ama mumkunse Internetten bulunmus herhangi bir test sunmadan yap bunu..
    Bana AMD'nin fiyat bazinda eslestigi islemcilerini bul ve Intel'in su su su ozellikleri sebebiyle, AMD'den daha iyi oldugunu kanitla.. Ondan sonra konusalim..

Kendi bilgisizliginin uzerini benim bilgisiz oldugumu iddia ederek ortme lutfen. Ben sana burda saygili bir sekilde cevap veriyorum, senden de o saygiyi geri bekliyorum.

Benim sadece seni memnun etmek icin test yapmami bekleme. Insanlar zaten istedigin testleri coktan yaptilar, hepside Intel'in oyunlarda gosterdigi ustun performansi dogrular nitelikte. Intel ve AMD arasindaki bu performans nedenini de bir arkadasimiz forumda aciklamisti. (Konu Athlon X4 645 ve 6870 CF hakkinda idi. Eger hakikaten merak ediyorsan o konuyu bulup arkadasin anlatimini okursun.) Fakat konuyu gelip bana dayatman, sirf tartismada ustunluk elde etmek icin benden yapilmasi mumkun olmayan birsey yapamami istemen cok sacma bir sey, ve tartismanin seviyesini dibe vuruyor. Sen bana bunu dedikten sonra ben zaten seninle ne burda ne de bir baska bir yerde tartismaya girerim, cunku ustunluk saglamak icin gercekleri bir kenara itip dayatma yapacaksin. Ben almayayim, sagol.

Sana karsi bir ustunluk egom yok.. Ben sahsen size laf atmayi degil, amacina yonelik teknik aciklama yapmayi ve bir durumun nedenlerini konusmayi tercih ederim.. Ben sana fanatik veya sempatizan demedim, ama bunlardan biri olmadigini bana kanitlamani rica ettim.. Cunku fanatik ve sempazitan dedigimiz kisilikler bir takim seylere koru korune baglidir. Bu kisilikler rastgele sectikleri sitelerde, bak bu kadar iyi, bak su kadar iyi derler ama esasen islemci denilen zimbirtinin nasil calistigi konusunda ufak da olsa bir bilgileri yoktur.

AMD islemci ve ekran kartlari, Intel sistemlerine nazaran cok daha karmasik ve tefferruatlidir. Ve su ana kadar bana atilan PM mesajlarinin isiginda, AMD islemciler konusunda yeterli ve Intel islemciler konusunda az da olsa son kullanici bilgisi sahibi oldugumu dusunuyorum...

Neyse sonuc olarak insanlarin, islemci testleri onlarin bilgisayarlari ile aralarindaki bir konu.. Her bilgisayar birebir ayni sonuclari verecek diye bir konu yok.. Bitanesi bir bios ayarini yanlis verir, digeri ram saatlerinde sorun yasar ama bunun farkinda olmaaz... hele biri varki, fan ayarlarini yanlis yapar, ondan sonra test sirasinda, islemci frekanslari asagiya ceker.. isi uretiyor, performans vermiyor diye sikayet eder.. veya hic sikayet etmez ve farkinda olmaz. o islemci ona yavasmis gibi gelir...

Neyse bu konu boyle gider...

Pecoaven TR arkadasimizdan ozur diliyorum..
    Diger arkadaslarimiza da saygim sonsuz..
    iyi forumlar..

Özür dilemenizi gerektirecek bir durum yok, ikinizin de kendinize göre hakli yanlariniz mevcut.

Ben bir oyun bilgisayarı onerisi istemistim, konu biraz dagildi o kadar.

Zaten kimse iki firmanin da basarisini inkar edemez.

AMD de Intel de kendi alanlarında mükemmeller.

Yalniz Intel biraz daha fazla yaygin oldugu icin daha iyi biliniyor. Ama benim gozumde iki firma da esit.

• @Pecoaven TR

Öncelikle merhaba,
    Ben Türkiye piyasasında 2005-2006 yıllarında bilgisayar sektöründe çalıştım. Bu 2 senede yüzlerce bilgisayar sattım.Oem konusunda bilgim sağlam olduğundan müşterilerim bana güvenirdi. Bütçem 800 TL(rakamı atıyorum) diyen kişi 1500 TL verir ama huzurla çıkardı mekanımızdan.

Ben çalıştığım yıllarda AMD işlemci denince herkes abi onlar yanıyor ben onları ne yapayım derdi. Intel'in yaklaşık yarı fiyatına mükemmel performans veren ve daha serin çalışan amd athlon serilerini Ankara pazarına sevdirdik.İnsanlara güven içinde yüzlerce işlemci sattık. Ben sektör değiştirdiğimde Amd, Intel'e oranla daha iyi F/P işlemcisiydi.

Bunları size anlatıyorum çünkü çalıştığım yerler o kadar iyiydiki biz ürünleri test ederdik ve en çok oyun için test ederdik.Benim 5 yaşından beri tek tutkumdur oyunlar. Son 3 ekran kartımda ATi(artık amd yani)

Amd ile aramızın ilk bozulması E8400 Intel işlemci yüzünden oldu.Çünkü E8400 işlemci resmen beni al diyen bir F/P oranına sahipti. Ekran kartı 4850 almış ve bizi o günden bu güne idare eden makinaya kavuşmuştuk. Hala taş gibi çalıştığınıda söylemeliyim.

Evlenince kardeşimin bilgisayarını ona bırakıp emektar amd ile devam ettim. Taki 31 Mayıs'a kadar. 31 Mayıs'ta yeni sistemimi aldım.

INtel 2500K+ 3.3 GHZ İşlemci
    MSI P67-GD55 anakart
    Kingston Hyperx 4 GB tek modül Ram (Mavi soğutuculu olan modeli estetik)

Benim ekran kartım 5850 1 GB ve ben memnunum.Değiştirmem gerekirse gene Amd almaya öncelik veririm. Sana bu kadar çok çene çalmamın sebebi kendime aldığım hiçbir şeyin kötüsünü almam ve önerimde kendime aldığım gibi iyi bir sistem olur. Bence 2500 K işlemci ve Msi'ın p67-GD65 anakartını gönül rahatlığıyla alabilirsin. Tek 4 GB ram alırsan anakartında 4 slottan sadece 1 tanesini kapatırsın. Ben 4 GB daha ekleyip sadece 2 slot kullanırım diye düşünüyorum.Geleceği düşünüyorsak tek 4 GB daha mantıklı gibi geliyor.

Kasadan paranı esirgememen sana verebileceğim son öğüt.200 Dolar'a kadar hiç düşünmeden al.Çünkü hepsi gidecek ama o kalacak.

Ekran kartı konusunda bol şans çünkü gerçekten zor tercih yapılacak bir alan ama ben AMD'nin daha sempatik olduğunu düşünüyorum.

Neye karar verirsen ver güle güle kullan dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReDDoG -- 8 Haziran 2011; 16:56:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ReDDoG

@Pecoaven TR

Öncelikle merhaba,
    Ben Türkiye piyasasında 2005-2006 yıllarında bilgisayar sektöründe çalıştım. Bu 2 senede yüzlerce bilgisayar sattım.Oem konusunda bilgim sağlam olduğundan müşterilerim bana güvenirdi. Bütçem 800 TL(rakamı atıyorum) diyen kişi 1500 TL verir ama huzurla çıkardı mekanımızdan.

Ben çalıştığım yıllarda AMD işlemci denince herkes abi onlar yanıyor ben onları ne yapayım derdi. Intel'in yaklaşık yarı fiyatına mükemmel performans veren ve daha serin çalışan amd athlon serilerini Ankara pazarına sevdirdik.İnsanlara güven içinde yüzlerce işlemci sattık. Ben sektör değiştirdiğimde Amd, Intel'e oranla daha iyi F/P işlemcisiydi.

Bunları size anlatıyorum çünkü çalıştığım yerler o kadar iyiydiki biz ürünleri test ederdik ve en çok oyun için test ederdik.Benim 5 yaşından beri tek tutkumdur oyunlar. Son 3 ekran kartımda ATi(artık amd yani)

Amd ile aramızın ilk bozulması E8400 Intel işlemci yüzünden oldu.Çünkü E8400 işlemci resmen beni al diyen bir F/P oranına sahipti. Ekran kartı 4850 almış ve bizi o günden bu güne idare eden makinaya kavuşmuştuk. Hala taş gibi çalıştığınıda söylemeliyim.

Evlenince kardeşimin bilgisayarını ona bırakıp emektar amd ile devam ettim. Taki 31 Mayıs'a kadar. 31 Mayıs'ta yeni sistemimi aldım.

INtel 2500K+ 3.3 GHZ İşlemci
    MSI P67-GD55 anakart
    Kingston Hyperx 4 GB tek modül Ram (Mavi soğutuculu olan modeli estetik)

Benim ekran kartım 5850 1 GB ve ben memnunum.Değiştirmem gerekirse gene Amd almaya öncelik veririm. Sana bu kadar çok çene çalmamın sebebi kendime aldığım hiçbir şeyin kötüsünü almam ve önerimde kendime aldığım gibi iyi bir sistem olur. Bence 2500 K işlemci ve Msi'ın p67-GD65 anakartını gönül rahatlığıyla alabilirsin. Tek 4 GB ram alırsan anakartında 4 slottan sadece 1 tanesini kapatırsın. Ben 4 GB daha ekleyip sadece 2 slot kullanırım diye düşünüyorum.Geleceği düşünüyorsak tek 4 GB daha mantıklı gibi geliyor.

Kasadan paranı esirgememen sana verebileceğim son öğüt.200 Dolar'a kadar hiç düşünmeden al.Çünkü hepsi gidecek ama o kalacak.

Ekran kartı konusunda bol şans çünkü gerçekten zor tercih yapılacak bir alan ama ben AMD'nin daha sempatik olduğunu düşünüyorum.

Neye karar verirsen ver güle güle kullan dostum.

Ekran kartınızın 5850 olduğunu söylemişsiniz. 5850 yeterli oluyor mu? Ben AMD ekran kartı alırsam seçeneğim 6950 veya 6970 olur. AMD o yıllarda en iyi dönemindeydi, artık alışılmış Intel'den daha iyi performans sunuyor, fiyatıyla da yüzleri güldürüyordu. Ama artık öyle değil. Söylediğim gibi, tek kararsız kaldığım konu ekran kartı. Nvidia'nın kartlarına bir sempatim yok, başta da yazdığım gibi 6950 veya 6970 düşünüyordum. Bugün şöyle bir hesaplama yaptım. GTX580, bütçemi aşıyor gerçekten. O kadar çok çeşit var ve tercih o kadar zor ki...

Sizin bu konuda bilgili olduğunuzu düşünüyorum ve size bir soru sormak istiyorum. Benim ilk fikrim, HD6950 alıp, yetmediği durumda CF yapmaktı. Sonradan GTX580 aklıma girdi, ama fiyatı gerçekten yüksek... Sizce 6950 mi yoksa 6970 mi iyidir? Yetmediği zaman CF yapma fikrim doğru mu? Zaten o zaman da HD6950 fiyatları, yeni çıkan teknolojilerle düşecektir. Bütçem de rahatlamış olacaktır. Sizce 6950 ile 6970 arasındaki 200-300 TL'lik fark, gerçekten hakkını veriyor mu?

Yorum ve önerileriniz için teşekkür ederim.

• @ReDDoG

Biraz karşılaştırma yaptığımda,

HD6950 ve HD6970 arasındaki üç farkı buraya yazmakta ihtiyaç duydum.

HD6950 HD6970
    GPU Çekirdek Hızı 810 880 (MHz)
    Bellek Hızı 5000 5500 (MHz)
    Güç Tüketimi 185 225 (W)

Fiyat farkına değer mi? Hangisi seçilmeli?

HD6950'ye 600w fazla mı

• quote:

Orijinalden alıntı: Pecoaven TR

Arkadaşlar lütfen konuyu Intel vs. AMD ye çevirmeyelim.

Su an tek kararsiz kaldigim nokta ekran kartidir.

İlk baslarda 6950 alip yetmediği durumda CF fikrim vardi.

Ancak GTX580 ninde mükemmel bir kart oldugunu gördüm.

Islemciyi i5 2500k düşünüyorum.

E.kartına gelirsek 6950 yi sonradan cf yaparak eksik mi gidermeli yoksa GTX580 mi almaliyim.

Ram i de 4 gb dual almamin yararima olacagı sonucuna vardim.

Ekran kartındakı 6950 fikrim dogru mu yoksa direk gtx580 mi

2x6950 ile gtx580 nin fiyatı aynı zaten.. yerinde olsam

Ya 2x 6950 alır CF yaparım Yada 100 lira daha ucuza 2x 560TI alıp SLI yaparım.
  • @Pecoaven TR

Ben 4 GB ddr 2 ram,E8400 işlemci ve 5850 ile her oyunu full ayarlarda oynuyordum. Mafia 2'den tut aklına hangi oyun geliyorsa. Bu arada monitorum 24' Full Hd.

Şimdiki sistemimle rahat rahat oynuyorum,çok rahat yetiyor benim ekran kartım. Elimde PS3 ve Xbox 360 da var ve ben Full HD oyun oynamanın ne kadar süper olduğunu anladım. Sana tavsiyem şu 200-300 TL verme sakın 6950 işini çok çok rahat görür.

2 ekran kartı konusunda tek söyleyebileceğim teknolojisi ilk çıktığında çok faydası yoktu ama şimdi teknolojisi gelişti. Genede 2 ekran kartı kullanmayı maliyet olarak çok doğru bulmuyorum. Bilgisayarın temeli aynı kalır ekran kartı değişir.Sana tavsiyem tekrar diyorum 6950.300 TL cebinde kalsın.
  • Bu fiyata daha iyi bir sistem toplayamazsın. Tartışmasız.

2500 TL bütçeli oyun canavarı önerisi acil
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThE LoSt

quote:

Arkadaşlar lütfen konuyu Intel vs. AMD ye çevirmeyelim.

Su an tek kararsiz kaldigim nokta ekran kartidir.

İlk baslarda 6950 alip yetmediği durumda CF fikrim vardi.

Ancak GTX580 ninde mükemmel bir kart oldugunu gördüm.

Islemciyi i5 2500k düşünüyorum.

E.kartına gelirsek 6950 yi sonradan cf yaparak eksik mi gidermeli yoksa GTX580 mi almaliyim.

Ram i de 4 gb dual almamin yararima olacagı sonucuna vardim.

Ekran kartındakı 6950 fikrim dogru mu yoksa direk gtx580 mi

2x6950 ile gtx580 nin fiyatı aynı zaten.. yerinde olsam

Ya 2x 6950 alır CF yaparım Yada 100 lira daha ucuza 2x 560TI alıp SLI yaparım.

aklın yolu bir bende bu tercihi daha iyi buluyorum.

• quote:

Öbürkünden oyun performansı açısından gerçekten daha iyi olduğunu düşündüğüm sistem. Fract4l arkadaşımızın önerdiğinin neredeyse aynısı. Yardımları için ona çok teşekkür ediyorum ve sistem hakkındaki yorumlarınızı merakla bekliyorum. Sistem 3000 TL tutuyor. Size bir sorum olacak. Mesela ben bu ramlerden birini çıkartıp yerine 4 GB takıp 6 GB elde edebilir miyim? Tek modülle aralarında nasıl bir fark var? Çok fark yoksa tercihim tek modül olur fakat RipjawsX'lerin performansı azımsanacak gibi değil. Yorumlarınızı bekliyorum.

İşlemci: Intel Core i5 2500K 476 TL

Ekran Kartı: MSI GTX580 1080 TL

RAM: GSKILL 2x2 RipjawsX Dual Kit 1333MHz 110 TL

İşlemci Soğutucu: Sunbeam Tuniq Tower 120 TL

Anakart: MSI P67A-GD65 380 TL

Kasa: AOPEN NAGAS G6 550W Oyuncu Kasası 206 TL

HDD: Samsung 1 TB 110 TL

Klavye: a4 TECH KB-28G KABLOLU MULTİMEDYA OYUN KLAVYESİ-SİYAH 20 TL

Mouse: A4TECH 2x Click Mouse 10 TL

Monitör: ACER S232HLABID, 23", 1920x1080, 2ms, HDMI, Siyah LED Monitör 431 TL

Hoparlör: Creative SBS A60 4W 1+1 Hoparlör 27

SB tartışmasız lider, 2xHD6950 en mantıklı seçim, Raid0-Sata3 bağlantısı harika tartışmaları hiç bir amaca hizmet etmemiş.

Bu kadar uzun bir konuda karar verilen sistemdeki parçalar.

1000 TL'den pahalı ekran kartı. Dünyadaki oc kapasitesi en iyi 2.kart.
    500 TL'lik işlemci. DÜnyadaki oc kapasitesi en iyi 2.işlemci.
    400 TL'lik bir BOARD ve 120 TL'lik işlemci soğutucusu! Bunlarla işlemci 5.0 Ghz'i rahat görür. 4.5 Ghz günlük kullanılabilir.

Ne var ki sistem oc yapmadan 450W, oc yaparsanız 650W'a kadar güç çekebilir.

Alınan kasa ne? AOPEN NAGAS G6. 12V kanalından 450W ancak verebilen, 500W gerçek; 550 peak değeri olan uyduruk PSU.
    1000TL'lik ekran kartını, 500TL'lik işlemciyi, 400TL'lik BOARD'u 70TL'lik PSU'ya emanet etmek!
    Bu sisteme 10 TL'lik 2X Click mouse yazmak.

Bence dalga geçecek başka aptal bul arkadaşım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fract4l

Hayir, HD6950 su anda high end sayilabilecek bir karttir.

Hicbir kart 5 sene Full HD full ayar oynatacak kadar guclu degildir. Bu, piyasaya aykiri bir durumdur, cunku o zaman ekran karti ureticilerinin coktan batmis olmasi gerekirdi. Ekran kartlari genelde en fazla 2 sene yetiyor.

HD6950 CF, GTX580'den daha ustundur.

Phenom 955 ve HD6950'yi performans/fiyat icin soyledim, karti kotulemek icin degil.

katılmıyorum. bir kart full hd oynanmadan rahat 5 sene gider oyunların çalışması için performans bakımından demiyorum shader modelin 3.0'dan yüksek olması lazım kaldıki hd6950nin shader modeli 5.0 dan yüksek 3.0 kaç senede çıktı farkındasınızdır umarım (3 sene felan ) hd6950 önümüzdeki 3-4 yıl oyunları çalıştırır fakat full hd oynatmayabilir. rampta katılıyolrum 450w psu 1080TL ekran kartı en az 600w gerçek psu gerektirir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jinnet -- 8 Haziran 2011; 20:21:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ramptha

quote:

Öbürkünden oyun performansı açısından gerçekten daha iyi olduğunu düşündüğüm sistem. Fract4l arkadaşımızın önerdiğinin neredeyse aynısı. Yardımları için ona çok teşekkür ediyorum ve sistem hakkındaki yorumlarınızı merakla bekliyorum. Sistem 3000 TL tutuyor. Size bir sorum olacak. Mesela ben bu ramlerden birini çıkartıp yerine 4 GB takıp 6 GB elde edebilir miyim? Tek modülle aralarında nasıl bir fark var? Çok fark yoksa tercihim tek modül olur fakat RipjawsX'lerin performansı azımsanacak gibi değil. Yorumlarınızı bekliyorum.

İşlemci: Intel Core i5 2500K 476 TL

Ekran Kartı: MSI GTX580 1080 TL

RAM: GSKILL 2x2 RipjawsX Dual Kit 1333MHz 110 TL

İşlemci Soğutucu: Sunbeam Tuniq Tower 120 TL

Anakart: MSI P67A-GD65 380 TL

Kasa: AOPEN NAGAS G6 550W Oyuncu Kasası 206 TL

HDD: Samsung 1 TB 110 TL

Klavye: a4 TECH KB-28G KABLOLU MULTİMEDYA OYUN KLAVYESİ-SİYAH 20 TL

Mouse: A4TECH 2x Click Mouse 10 TL

Monitör: ACER S232HLABID, 23", 1920x1080, 2ms, HDMI, Siyah LED Monitör 431 TL

Hoparlör: Creative SBS A60 4W 1+1 Hoparlör 27

SB tartışmasız lider, 2xHD6950 en mantıklı seçim, Raid0-Sata3 bağlantısı harika tartışmaları hiç bir amaca hizmet etmemiş.

Bu kadar uzun bir konuda karar verilen sistemdeki parçalar.

1000 TL'den pahalı ekran kartı. Dünyadaki oc kapasitesi en iyi 2.kart.
    500 TL'lik işlemci. DÜnyadaki oc kapasitesi en iyi 2.işlemci.
    400 TL'lik bir BOARD ve 120 TL'lik işlemci soğutucusu! Bunlarla işlemci 5.0 Ghz'i rahat görür. 4.5 Ghz günlük kullanılabilir.

Ne var ki sistem oc yapmadan 450W, oc yaparsanız 650W'a kadar güç çekebilir.

Alınan kasa ne? AOPEN NAGAS G6. 12V kanalından 450W ancak verebilen, 500W gerçek; 550 peak değeri olan uyduruk PSU.
    1000TL'lik ekran kartını, 500TL'lik işlemciyi, 400TL'lik BOARD'u 70TL'lik PSU'ya emanet etmek!
    Bu sisteme 10 TL'lik 2X Click mouse yazmak.

Bence dalga geçecek başka aptal bul arkadaşım.

Sistem baya degisti sık sık yazamiyorum. Ben sana dalga gec diye değil öneri yaz diye yazdım. Ne var ki şu seviyeni hemen belli etmesen...

Sıstem sık sık degismekte.

Intel 2500k

Hd6950 CF H em 6950 CF'nin performansının GTX580'den daha ustun oldugunu soyluyorsunuz.Bende böyle seçtim.

Ripjaws tek modül 4gb

Monitor hoparlor vs yazmadiklarım aynı.

A4 tech oyuncu klw mouse set.

Kasa Dark Falcon seasonic 750w yeterli olmadıgını dusunup baska kasa onereceksen seviyeli bir sekilde saygı çerçevesini aşmadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pecoaven TR -- 8 Haziran 2011; 22:18:09 >

• Kasa olarakta Cooler Master RC 692 çok hoş duruyor.
  • Pecoaven TR
    Son ıletınde ''seviyeli bir sekilde saygı çerçevesini aşmadan.'' demişsiniz, bırakın tartışsınlar bunda ne seviye nede saygı AŞIMI YOK ! sizin bunu olumsuz eleştimeniz beni üzdü (direk yazmadınız ancak alıntı yaptığım cümleniz böyle diyor) insanların konuları tartışması ne kadar güzel, BIRAKIN BİLGİLER ÇARPIŞŞIN... ;)

Şimdi, açıkcası bende X6 dan yana olduğumu söylemek zorundayım (Q6600 kullanıcısıyım 2007den bu yana) 6 çekirdekli bir render ustası işlemciyi, size oyun makinesi olarak öneririm bende, sebebi ''hardcore'' oyuncu olarak 1. sayfada değinilen ÇEKİRDEK KAPATMA VE DİĞER KALAN ÇEKİRDEKLERE YÜKLENME olayının yapılmaması durumu soru işareti (amd nin zararına)

Umarım iyi bir seçim yaparsınız bu ZENGİN TARTIŞMA BAŞLIGI altında, bence şanslısınız ;)
    iyi aksamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artenis -- 8 Haziran 2011; 22:26:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: artenis
    Pecoaven TR
    Son ıletınde ''seviyeli bir sekilde saygı çerçevesini aşmadan.'' demişsiniz, bırakın tartışsınlar bunda ne seviye nede saygı AŞIMI YOK ! sizin bunu olumsuz eleştimeniz beni üzdü (direk yazmadınız ancak alıntı yaptığım cümleniz böyle diyor) insanların konuları tartışması ne kadar güzel, BIRAKIN BİLGİLER ÇARPIŞŞIN... ;)

Şimdi, açıkcası bende X6 dan yana olduğumu söylemek zorundayım (Q6600 kullanıcısıyım 2007den bu yana) 6 çekirdekli bir render ustası işlemciyi, size oyun makinesi olarak öneririm bende, sebebi ''hardcore'' oyuncu olarak 1. sayfada değinilen ÇEKİRDEK KAPATMA VE DİĞER KALAN ÇEKİRDEKLERE YÜKLENME olayının yapılmaması durumu soru işareti (amd nin zararına)

Umarım iyi bir seçim yaparsınız bu ZENGİN TARTIŞMA BAŞLIGI altında, bence şanslısınız ;)
    iyi aksamlar

arkadaşın dalga gececek baska aptal bulun cumlesine karsılık yazmıstım yoksa tabiki burası forum bilgiler çarpışacak.

Ekran kart olaraktan 6950 cf ye 750 w + 80 w seasonic yeterli mi bu tercihi GTX580 den daha ustun oldugu soylendigi icin secmistim.

Bu kullanılmayan cekirdrkleri kapatma konusu kafami karistirmadi degil.

Ekran kartı hakkında gorusunuz nedir

• quote:

Kasa olarakta Cooler Master RC 692 çok hoş duruyor.

teknobiyotikten dark falcon 750 w +80w seasonic daha hoş geldi bir de 6950 cf ye yeter mi ....

Ekran kartında AMD ye sempatim olusmaya basladı...

Tercihim hakkında yorumunuz nedir
  • quote:

quote:

teknobiyotikten dark falcon 750 w +80w seasonic daha hoş geldi bir de 6950 cf ye yeter mi ....

Valla kasa tercihi tabi ki senin. Benim kasam Cooler master ve 7.senemizde mutlu bir birlikteliğimiz var.
    Ekran kartında guzel seçim. Güç kaynağı ihtiyacınız için şuraya göz atınhttp://www.coolermaster.outervision.com/

• quote:

quote:

quote:

Valla kasa tercihi tabi ki senin. Benim kasam Cooler master ve 7.senemizde mutlu bir birlikteliğimiz var.
    Ekran kartında guzel seçim. Güç kaynağı ihtiyacınız için şuraya göz atınhttp://www.coolermaster.outervision.com/

dark falcon 750w 80+plus seasonic yeter diye düşündüm.

Sanırım son kararlastirdigimiz sistemi alacağım.

Cooler master larada bir bakım ama ztn psu dan sonrası biraz zevk işi...

Ekran kartında the lost ve size wollerkaan a tesekkurlerimi sunuyorum ozellıkle

Ve yorum yazıp katkıda bulunan tum arkadaslara

Son olarak ıslemci sogutucusu hakkındakı yorumunuzu almak ısterım

İyi geceler

• Sunbeam Tuniq Tower 120 Extreme A Cpu Soğutucu gayet iyi bir sogutucu ben tavsiye ederim.
  • Pecoaven TR
    1-Tek modül ram konusunda bir daha düşünün.
    2-Eğer 1 ay kadar bir zaman varsa ve bütçe uyarsa p67 yerine z68 çhipsetli anakartların da daha uygun modelleri gelecektir. MSI'ın Z68MA-ED55 (B3) modeli ile Mikro ATX ölçülerinde sahip Z68A-GD65 (B3) modelleri yakında gelir. GD80 var ama pahalı.
    3- Towarscke güzel bir öneride bulunmuş 2 adet disk seçimi daha isabetli olacaktır.
    4- Eğer aklınızdan HD6950 geçiyorsa buna karşı değilim bana göre en uygun iki kart ya 6950 ya da GTX560 Tı' drı. Yalnız 560 sentetik testler ve demode CYSIS testleriyle beraber oynanma seviyesi bu kartlara hitap etmeyen 2500 çözünürlüklerde full ayarlarlı testleri de düşünce ve çok değil sadece 900 MHZ seviyesinde OC edilince 900MHZ oc edilmiş HD6970'e özellkile BC2 Dirt2 ve benzeri bir kaç oyunda 1920 seviyesinde kafa tutmaktadır ve daha serin kalmaktadır. HD6950 CF'ın çok az gerisinde kalsa da OC ile bu fark kapanır kart başna 75 Tl yani 150 TL daha hesaplı da olur.
    Ama ister AMD ister Nvidia net olarak bu iki kartın dışında bir kart önermiyorum. Yalnız bir de şu var eğer bir ay içinde GTX560TI'ın kırpılmış 336 shaderli modeli olan GTX560 eğer yetişirse şu videoyu bir izle çünkü bu kart gelince fiyat bakımından ortalık karışacak
    http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/videolari/ASUS-GTX-560-Direct-CU-ii-TOP-Orta-sinifa-taze-kan.htm sadece SLI değil tek kart performansı da enteresan
    5- CF ya da SLI için 750watt yeter derler ama bu konu kavga çıkartır ben bu forumda voltajsız e8500 4ghz'cilerden voltajsız GTX460 850mhz'cilerden bir de 500 watt yeter abi'cilerden bıktım. 850 Watt civarında sadece değerleri değil kapasitor vb komponentleri kaliteli bilinen bir iki marka tavsiye ederim. Hatta 6950-560= 750Watt>PSU. Denenmiş yaşanmış dinlenmiş okunmuş çok örnek var ilerde o psu servise gider bir de olduğu gibi geri dönerse anlarsınız.
    6- Oyun için ortalama 40 60 TL arası da olsa bir oyun mouse'unu şiddetle tavsiye ederim çok önemli ve çok farkeder.
    7-Büyük monitör özellkikle MP oyunlarda bir nevi körlük sebebidir ayrıca 2 santim için fiyat çok artar 22 23 iyidir.

En son olarak Eğer İntel ise 2600k yerine 2500k iyi tercihtir ancak daha bir hafta önce Vatan'da %25 kampanyada Phenom II x4 955 200 TL'den satıldı anakartla beraber 2500k fiyatına da CPU + Anakart hallolur ve HD6950 ya da GTX560TI ayarında kartlarda en fazla %10 fark olur olmaz oyuna göre değişir ama ne kaznırım derseniz 200 250 Tl farkeder bunun da yaratacağı tek sorun Bulldozer ile eski anakartlarda tam performans alınamayacağını sağır sultan bile tahmin de olsa duyup kabullendi ayrı konu. Bir de2 el realitesi var bu konuda İntel CPU Anakart ve Nvida kartların en azından daha kolay ve kayıpsız elden çıkması mümkün.

DEĞERLİ FORUM ÜYELERİ;
    DEĞERLENDİRME HAKKI TAVSİYE İSTEYEN KONU SAHİBİ ARKADAŞA AİT OLMAKLA BİRLİKTE EKSİK OLAN BİRŞEY VARSA MESAJIMI ALINTI YAPARAK EKLEYEBİLİRSİNİZ. RAM ve PSU DIŞINDA HER TÜRLÜ TERCİHE DE MAKUL VE MANTIKLI YAKLAŞIYORUM. MARKA AYRIMI YOKTUR AMA YAŞANMIŞ TEKNİK SORUNLAR VE ALINACAK ÜRÜNLERİN 2 EL MADDİ DEĞERLERİ KONUSUNDA SIKI TAKİP ETTİĞİM DH 2 EL FORUMUNDA ETKİSİYLE EK ÖNERİLER YAPTIM. AMD VS INTEL AMD VS NVİDA UNSURLARI İÇEREN MESAJLARINIZA MESAJIMI ALINTI YAPMAYINIZ FİKRİNİZ SİZE AİTTİR SİZİN FİKRİNİZ OLARAK DA KALSIN.

Ek açıklama: Tuniq tower yerine Contact Freezer'ı tavsiye ederim. 2500k için 4,5 ghz'de bile yeter de artar yalnız 1155 kit dahil olanı almayı yada ne alırsanız sormayı ihmal etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 9 Haziran 2011; 1:11:24 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.