Şimdi Ara

2500 TL Monitör Dahil PC - önerilere açık!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir mühendislik firmasında CAD uygulamalarının (Autocad, Civil3D, SAP2000, vs) kullanılması için 2500tl lik bir pc lazımdı ve şöyle bir pc hazırladım.

Sistemde bir sıkıntı veya 'şu şöyle olsun' dediğiniz bir yer varsa, duymaktan keyif alırım.

Ve ayrıca bütçe 2500 tl.

Şimdiden teşekkürler.

• Bu bütçeye çok şey istiyorsunuz. Dolar 3 lira.

İkinci el sizi paklar. Sıfıra çok birşey olmaz.

• umut_baris kullanıcısına yanıt
    100+KDV yi kasaya vermek yerine daha iyi monitör alınabilir onun dışında güzel sistem olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silkolet

100+KDV yi kasaya vermek yerine daha iyi monitör alınabilir onun dışında güzel sistem olmuş

Monitör VA panel. Ayrıca sistem daha önemli. Büyük olması elbette daha rahat çalışmalarını sağlar ama bu bütçeye bence sisteme ağırlık verilmeli.

Bütçesi düşük adamın zaten.

Kasayı ileriye dönük seçtim ki ileride ekran kartı eklerse, bir de güç kaynağı masrafı olmasın diye.

Mühendis adamı x99 sistem paklar ama onlar da çok pahalı.

İleride bir Quadro ekran kartı takarlar olur biter.
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    İleride güç kaynağını da değiştirir X99'a geçerse ama dediğiniz de mantıklı tabi ki
  • Bu sisteme 2500 tl yazık olur. Bence çok daha iyisi kurulur. i5 2.7 GHZ ztn başlı basına yanlıs tercih. Daha iyi araştırma yapın.
  • Peki i7 onboard gpu'su civil3d ve revit structure için yeterli olur mu? İş yerinde ki pcde i5 4430 işlemci vardı ve onboard kartı yetersiz kalıyordu. Analiz programlarında bir yavaşlık yoktu. O yüzden yeni sistemde ekran kartı istiyorum. İleride herkes quadro takmak ister ama buna patronun yaklaşımı nasıl olur onu bilemiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozertiger

Peki i7 onboard gpu'su civil3d ve revit structure için yeterli olur mu? İş yerinde ki pcde i5 4430 işlemci vardı ve onboard kartı yetersiz kalıyordu. Analiz programlarında bir yavaşlık yoktu. O yüzden yeni sistemde ekran kartı istiyorum. İleride herkes quadro takmak ister ama buna patronun yaklaşımı nasıl olur onu bilemiyorum

İşlemci olarak
    i3 3.7 Ghz 6100 Skylake veya i5 6600 3.5 Ghz tercih ederek kursanız daha iyi.

Ayrıca ofis işlerinde kullanılacaksa 1200 TL monitörsüz mis gibi pc toplanır.
    Kısacası;

i3 Skylake 6100
    MSI H110 VHL HDMI anakart
    8 GB Kingston ram
    120 GB SSD
    Optik sürücü
    Dark Ninja veya Zalman Z1 kasa
    Zalman / Corsair / High Power 450-500W psu

Fazlasıyla iş görür. Kendim 2 adet boyle topladım.

• quote:

Peki i7 onboard gpu'su civil3d ve revit structure için yeterli olur mu? İş yerinde ki pcde i5 4430 işlemci vardı ve onboard kartı yetersiz kalıyordu. Analiz programlarında bir yavaşlık yoktu. O yüzden yeni sistemde ekran kartı istiyorum. İleride herkes quadro takmak ister ama buna patronun yaklaşımı nasıl olur onu bilemiyorum

Kusura bakma da patronun 2500 liraya çok şey istiyor. Azıcık açsın kesenin ağzını, delirtmesin beni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Kusura bakma da patronun 2500 liraya çok şey istiyor. Azıcık açsın kesenin ağzını, delirtmesin beni.

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alinti: umut_baris

quote:

Orijinalden alinti: ozertiger

Peki i7 onboard gpu'su civil3d ve revit structure için yeterli olur mu? Is yerinde ki pcde i5 4430 islemci vardi ve onboard karti yetersiz kaliyordu. Analiz programlarinda bir yavaslik yoktu. O yüzden yeni sistemde ekran karti istiyorum. Ileride herkes quadro takmak ister ama buna patronun yaklasimi nasil olur onu bilemiyorum

Kusura bakma da patronun 2500 liraya çok sey istiyor. Azicik açsin kesenin agzini, delirtmesin beni.

abi patronlar hep fazla ister az verir
    en azından bizim ki öyle

• quote:

quote:

Orijinalden alinti: umut_baris

quote:

Orijinalden alinti: ozertiger

Peki i7 onboard gpu'su civil3d ve revit structure için yeterli olur mu? Is yerinde ki pcde i5 4430 islemci vardi ve onboard karti yetersiz kaliyordu. Analiz programlarinda bir yavaslik yoktu. O yüzden yeni sistemde ekran karti istiyorum. Ileride herkes quadro takmak ister ama buna patronun yaklasimi nasil olur onu bilemiyorum

Kusura bakma da patronun 2500 liraya çok sey istiyor. Azicik açsin kesenin agzini, delirtmesin beni.

abi patronlar hep fazla ister az verir
    en azından bizim ki öyle

O zaman kol saati alır sadece.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.