Şimdi Ara

256 SD Ram 133 Mhz İçin Bior Ayarı 8ns, 10ns, 12ns?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 256 MB 133 Mhz hızında çalışan SD Ram için bios ayarı hangisi olmalıdır? 8ns, 10ns, 12ns?

• Ram ine göre ve MB na göre değişir. Bios setup ta auto seçeneği olması lazım. Varsa onu auto yap olsun bitsin. Yoksa üreticinin web sitesinden aldığın ram in teknik özelliklerine bak tavsiye edileni seç. Olmadı deneme yanılma metodunu uygula, hangisinde en iyi sonuç alıyosan odur
  • quote:

Orjinalden alıntı: DrSallaso

Ram ine göre ve MB na göre değişir. Bios setup ta auto seçeneği olması lazım. Varsa onu auto yap olsun bitsin. Yoksa üreticinin web sitesinden aldığın ram in teknik özelliklerine bak tavsiye edileni seç. Olmadı deneme yanılma metodunu uygula, hangisinde en iyi sonuç alıyosan odur

+1000
    bendeki 10sn olarak çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farabî -- 1 Şubat 2006 21:35:10 >
  • Bios ayarları hakkında bende yazı var. Ama net bir ifade yok.

SDRAM Configuration : Sisteminizde SDRAM tipinde bellek kullanıyorsanız belleklerinizin hızını burada belirleyebilirsiniz. LX yonga setli anakartlarda bu ayar 8, 10 veya 12 ns olabilir. BX anakartlar için geliştirilen 100MHz'lik belleklerde ise bu ayar 6 veya 8 ns olmalıdır. SDRAM ile ilgili teknik bilgiler içeren diğer ayarları olduğu gibi bırakmanız önerilir.

Bendeki 128 Mb 133 Mhz x 2 = 256 MB 133 Mhz SD Ram
  • quote:

Orjinalden alıntı: TGP

Bios ayarları hakkında bende yazı var. Ama net bir ifade yok.

SDRAM Configuration : Sisteminizde SDRAM tipinde bellek kullanıyorsanız belleklerinizin hızını burada belirleyebilirsiniz. LX yonga setli anakartlarda bu ayar 8, 10 veya 12 ns olabilir. BX anakartlar için geliştirilen 100MHz'lik belleklerde ise bu ayar 6 veya 8 ns olmalıdır. SDRAM ile ilgili teknik bilgiler içeren diğer ayarları olduğu gibi bırakmanız önerilir.

Bendeki 128 Mb 133 Mhz x 2 = 256 MB 133 Mhz SD Ram

o zaman senin ki 10sn.12 sn heralde 200 mhz için
  • Şu an 10ns'de kullanıyorum. Ama benim ana kartın teknolojisinin oldugu donemlerde 200 mhz islemci yoktu...

Belki soyledir...

66 Mhz İşlemci Celeron icin.
    100 Mhz vs 133 Mhz Pentium3 için.

Benim P3 600 Mhz 133 Mhz hızda calisiyor...

Yani belki 12ns olabilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: TGP

Şu an 10ns'de kullanıyorum. Ama benim ana kartın teknolojisinin oldugu donemlerde 200 mhz islemci yoktu...

Belki soyledir...

66 Mhz İşlemci Celeron icin.
    100 Mhz vs 133 Mhz Pentium3 için.

Benim P3 600 Mhz 133 Mhz hızda calisiyor...

Yani belki 12ns olabilir mi?

benimde p3 866 384 mb 133 ram var 10 sn. de.
  • Benim ki 8ns, 10 ns, 12ns degerlerinde calisiuyor ama en performanslısı hangisi bunu bilen var mı?

Ana kartın kitapcıgına biraz bakicam...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.