Şimdi Ara

256kps'den,1024 kps 6 GB kotalıya geçmek... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: salpyilmaz

Evet, bu konuda yanıldım. Yanlış bilgi için özür dilerim.

@BJKKKKK

Doğrudur, yanıldığım için gerçek veriler de farklı yansımış durumda. Hepinizden tekrar özür dilerim.

Hocam önemli değil, yanlış anlaşılma bence

Ya bu kota beni öldürüyor, pingler de berbat oluyor

• Bu ülkenin kota işkencesinden ne zaman kurtulacağını bilmiyorum, tahmin bile edemiyorum. :(
  • Hmm,kafam karıştı,bir karışıklık oldu galiba...

Yukarıdaki tablo,online oyunlardaki ping değeriminin düşeceği anlamına mı geliyor?(daha akıcı bir oynayış için)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artı sonsuz -- 8 Aralık 2006; 17:40:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: artı sonsuz

Hmm,kafam karıştı,bir karışıklık oldu galiba...

Yukarıdaki tablo,online oyunlardaki ping değeriminin düşeceği anlamına mı geliyor?(daha akıcı bir oynayış için)

Evet düşer 1024k ile de akıcı oynarsın, ama maalesef Telekomdan kaynaklanan bazı problemlerden ötürü beklenilen ping seviyesine ulaşamıyoruz. Mesela biraz önce SWAT4 oynadım 1024k ile ki pingim 110-120 max 130 oldu
  • quote:

Tabloda hat hızına karşılık gelen paket büyüklüklerini karşılaştırdığın zaman 256'nın(TT 1024kbit ADSL'in upstream ATM hız paremetresi 256kbit'dir) her zaman 64'den düşük olduğunu görebilirsin. İlgili online oyunun sunucuyla arasındaki haberleşdiği paketlerin büyüklüğüne göre bu avantaj maksimum 140 milisaniye minimum 6 milisaniye arasında değişir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: imperio

quote:

Tabloda hat hızına karşılık gelen paket büyüklüklerini karşılaştırdığın zaman 256'nın(TT 1024kbit ADSL'in upstream ATM hız paremetresi 256kbit'dir) her zaman 64'den düşük olduğunu görebilirsin. İlgili online oyunun sunucuyla arasındaki haberleşdiği paketlerin büyüklüğüne göre bu avantaj maksimum 140 milisaniye minimum 6 milisaniye arasında değişir.

Hımm,peki o maksimum 140,minimum 6 milisaniyelik değer,ortalama olarak ping değerimi ne kadar düşürür.

100'ken,50 olur mu?

• quote:

quote:

quote:

Hımm,peki o maksimum 140,minimum 6 milisaniyelik değer,ortalama olarak ping değerimi ne kadar düşürür.

100'ken,50 olur mu?

Oyuna göre değişmekle beraber, o kadar düşeceğini sanmam

• quote:

quote:

quote:

100'ken,50 olur mu?

2 TCP/IP hostu arasındaki haberleşmede oluşan gecikmenin bir çok etmeni vardır. TCP/IP paketlerinin kabloya 0 ve 1 olarak kodlanıp karşı tarafa iletilmesi sırasında oluşan serialization delay bu etmenlerden sadece birisidir. Serialization delay'deki avantaja etki edebilecek, hostlar arasında yolda paketleri taşıyan diğer cihazlar, iletim katmanı, yazılım katmanı, paket büyüklükleri vs vs nedeniyle, örneğin yurtdışı oyun sunucusuna ulaşım serialization delay'deki avantajın kaybedilmesine yol açabilir. Dolayısıyla sadece hat kapasitesi artırımı ile yurtdışındaki oyun sunucusuna 100 milisaniye olan gecikmenin 50 milisaniyeye düşmesi beklenemez.Pratikde bu değişim 10-20 milisaniye civarında kalır. Serialization delay'in avantajı ancak yakın host'lar arasında net olarak görülebilir.

• ya arkadaşlar ben kaç aydır 1024 hızındayım ancak mesela tüm gün emule açık olsa dahi bu hızla ortalama 5-20 kbps arası bir hız buluyorum..Bir ara celallenip maximum dl seviyesine çıkıyor ama oda fazla uzun sürmüyor..Normalde bir rapid dosyasını ise aynı 1024 hızıyla ortalam 15-47 kbps arası bir hız ile çekiorum..Şimdi bn önümüzdeki ay 256 sınırsıza geçiyorum ,dilekçeyide verdim ancak öğrenmek istediğim ve merak ettiğim şey ise 1024 ile bu kadar düşük hız alabiliyorsam 256 sınırrsıza geçtiğimde ortalama ne hız alabileceğim..yani bizim buralardamı bi bo*luk var yoksa bendemi bi bo*luk var anlamış diilim. Yani diğer arkadaşlarınkıni okuyorum ve çoğu 256 sınırsız ile benim bu yazdığım değerlerde DL yapabiliyorken ben nasıl oluyorda 1024 ile onların değerlerinde ve çoğu zaman bu belirttiğim değerlerin aşağısında DL yapabiliyorum ?

• tarife değişikliğini telefondan yaptım. adama kaç gün sonra geçerim dedim :P şu an geçtin dedi. 1 dk'lık bi iş... 1024 3 gb kotalı'dan 256 sınırsıza geçtim
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre d.

tarife değişikliğini telefondan yaptım. adama kaç gün sonra geçerim dedim :P şu an geçtin dedi. 1 dk'lık bi iş... 1024 3 gb kotalı'dan 256 sınırsıza geçtim

Bilgilendirme için sağol.
  • İnternetten yabancı radyoları dinliyorum,ara ara takılmalar,duraklamalar(her zaman olmasada) yaşıyorum.Peki 1024'ün buna bir katkısı olur mu?

Yani 1024'e geçersem,şarkıları çok daha akıcı bir şekilde dinleyebilir miyim?Arkadaşlar,bu benim için çok önemli,hala kararsızım,1024 6 GB kotalıya geçme konusunda...

Tekrar teşekkür ederim herkese.

• Bir üst mesaj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artı sonsuz -- 12 Aralık 2006; 1:00:46 >
  • quote:

İnternetten yabancı radyoları dinliyorum,ara ara takılmalar,duraklamalar(her zaman olmasada) yaşıyorum.Peki 1024'ün buna bir katkısı olur mu?

Yani 1024'e geçersem,şarkıları çok daha akıcı bir şekilde dinleyebilir miyim?Arkadaşlar,bu benim için çok önemli,hala kararsızım,1024 6 GB kotalıya geçme konusunda...

valla ben 1024 3 gb kotalıdan 256 sınırsıza geçtim.Radyo açıyorum hiç takılma olmuyor.Ama trt ntv de genelde oluyor.Radyosuna göre değişiyor heralde
    Fark olur tabi 256 ile 1024 arasında

• 256 sınırsız tarifesi kalkmamış mıydı? daha önce abone olanlar mı geçebiliyor 256k'ya?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Silphatos

256 sınırsız tarifesi kalkmamış mıydı? daha önce abone olanlar mı geçebiliyor 256k'ya?

Ne kalkması abi kalkarmı
    yoo isteyen istediği zaman telekoma gidip geçebiliyor
  • 256 ya gececeğim bende. canıma yetti bu adsl kotası her ay 10 Gb yiyor.
  • quote:

İnternetten yabancı radyoları dinliyorum,ara ara takılmalar,duraklamalar(her zaman olmasada) yaşıyorum.Peki 1024'ün buna bir katkısı olur mu?

Internet'in herhangi bir saniyesi bir diğer saniyesi ile eşit olmaz dolayısıyla hız artırınca sorunsuz olarak online radyo dinleme garantisini kimse sunamaz. Tarife arası geçişler atla deve değil geçiş yapıp kendi deneyimini kendin yaşaman en güzeli.

• Başkasının şifresiyle 1024 kullanıyordum ama artık bunu düzelttiler kota 2 günde dolmaya başladı bende 256 sınırsıza geri dönücem ayın 28 inde tel açıp söylesem telden direk geçiş sağlatabilirmiyim? illa postaneye gitmeye gerek yok sanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: guguk

Başkasının şifresiyle 1024 kullanıyordum ama artık bunu düzelttiler kota 2 günde dolmaya başladı bende 256 sınırsıza geri dönücem ayın 28 inde tel açıp söylesem telden direk geçiş sağlatabilirmiyim? illa postaneye gitmeye gerek yok sanırım

valla tel den yapanlarda var yapamayanda var.yapanı gördüm yapamayan benim
    telekoma gidip 2 dk da halledersin en kötü ihtimalle
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.