Şimdi Ara

256kps'den,1024 kps 6 GB kotalıya geçmek...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Abonesi olduğum 256 kps limitsiz tarifesinden,1024 kps 6 GB kotalı tarifeye geçmek istiyorum.

Acaba tarife değişikliği için herhangi bir açılış ücreti vs,ödemek zorunda mıyım?

Yoksa herhangi bir ücret ödemeden,direk geçiş yapabilir miyim?Tarife değişikliği kaç günde gerçekleşir acaba?

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.

Kaan Sonsuz.

• Not:Bu arada Telekom'un kampanyasından bahsetmiyorum.(256 k'dan,1024'e 6 ay deneme)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artı sonsuz -- 7 Aralık 2006; 19:03:36 >
  • ayır, açılış ücreti alınmaz ve tarife değişikliği ücretsizdir.
  • bence hiç geçme.

ayrıca bunun için hat sahibi bizzat telekoma gitmeli, orda bi form doldurmalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MAG
    bence hiç geçme.

Bence de geçme. Tahmin ediyorum ki online oyun için istiyorsun. Online oyun için öncelikle ping önemlidir ki pingin bandwith ile alakası yoktur. 1024'e değil de 8192'ye bile geçsen ping süreni etkileyen faktörler karşı tarafın yoğunluğu ve hatlardaki yoğunluk olduğu için değişmez. Ha, diyorsan ki upload çok önemli oynadığım oyun stabil 20 kb/s upload istiyor, o zaman geç tabii. Gerçi hangi oyun bunu ister, o da tartışılır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: salpyilmaz

quote:

bence hiç geçme.

Bence de geçme. Tahmin ediyorum ki online oyun için istiyorsun. Online oyun için öncelikle ping önemlidir ki pingin bandwith ile alakası yoktur. 1024'e değil de 8192'ye bile geçsen ping süreni etkileyen faktörler karşı tarafın yoğunluğu ve hatlardaki yoğunluk olduğu için değişmez. Ha, diyorsan ki upload çok önemli oynadığım oyun stabil 20 kb/s upload istiyor, o zaman geç tabii. Gerçi hangi oyun bunu ister, o da tartışılır...

bunu bizzat yaşıyorum,
    1024 bağlantım var,
    torrent açık olsun ama dl ve ul hızları 20/5 olsa bile online oyun oynayamıyorum.

• quote:

quote:

quote:

bence hiç geçme.

bunu bizzat yaşıyorum,
    1024 bağlantım var,
    torrent açık olsun ama dl ve ul hızları 20/5 olsa bile online oyun oynayamıyorum.

+1 Şuan da bende aynı sorunu yaşıyorum Download hızı 20 Kb geçmiyor torrentte ama online oyun oynayamıyorum...1024

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8 Mbit 500 KB/Sn yi geçmiyor.
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben eMule ile stabil 80 kb/s download yapıyorum şu anda 16 kb/s uploadla beraber. Oyun oynamıyorum gerçi Sadece sörf yapıyorum ki o da oldukça hızlı. Umarım sizin bağlantılarınız da düzelir...
  • bencede geçme ben 1024 6 kotalıdan vazgeçerek 256 sınırsız yaptırdım.Her zaman için sınırsız iyidir.Ben memnunum
  • quote:

Ben eMule ile stabil 80 kb/s download yapıyorum şu anda 16 kb/s uploadla beraber. Oyun oynamıyorum gerçi Sadece sörf yapıyorum ki o da oldukça hızlı. Umarım sizin bağlantılarınız da düzelir...

surf'te sorun yok,
    şu an mesela 95/18 oranlar ama gezerken yavaşlama olmuyor,
    yalnız 20/5 bile yapsam oyunlarda hasta ediyor işte, ya çıkmak zorunda kalıyorum yada atılıyorum yavaşlatıyorum diye
  • Hmm,evet arkadaşlar,ben online oyunlardaki ping problemini çözmek için,1024 6 GB'a geçmek istiyorum...

Şimdi kesin cevabınız,1024'e geçsem de,ping değerleri düşmeyecek mi?

Oyunlarda bir rahatlama hissetmeyecek miyim?

Şu an Savage diye bir oyun oynamaktayım,ping değerleri,150-200 arası değişiyor.1024'e geçince teorik olarak 50-60 aralığına düşmez mi acaba?

Peki online oyunlarda 30-40 aralığında ping değeri alan oyuncuların bağlantı türü nedir?(kablo,dsl,T1)

İlgilenenlere tekrar teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artı sonsuz -- 7 Aralık 2006; 23:46:48 >
  • quote:

bence hiç geçme.

birkaç ay önce aynı işlemi telefonda yaptırdım, hat annemin üstüne. TT'ye gitmeye gerek yok :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: artı sonsuz

Hmm,evet arkadaşlar,ben online oyunlardaki ping problemini çözmek için,1024 6 GB'a geçmek istiyorum...

Şu an Savage diye bir oyu oynamaktayım,ping değerleri,150-200 arası değişiyor.1024'e geçince teorik olarak 50-60 aralığına düşmez mi acaba?

1024e geçersen pingin 100-120 arası olur bence Ben de swat 4 online oynuyorum, o civarlarda

• quote:

Orjinalden alıntı: MP4

quote:

bence hiç geçme.

birkaç ay önce aynı işlemi telefonda yaptırdım, hat annemin üstüne. TT'ye gitmeye gerek yok :)

Ben 2 gün önce tel açmıştım,
    256dan 1024'e geçmek için, şu meşhur ama benim 3,5ay sonra duyduğum kampanya
    ordaki dedi ki bu kampanya için tel'den arama yeterli,
    ama diğer tarife değişiklikleri için gelinmesi gerekiyor dedi.
    artık değişiyor sanırım, santraldeki adama kalmış bu.

• quote:

Hmm,evet arkadaşlar,ben online oyunlardaki ping problemini çözmek için,1024 6 GB'a geçmek istiyorum...

Şu an Savage diye bir oyun oynamaktayım,ping değerleri,150-200 arası değişiyor.1024'e geçince teorik olarak 50-60 aralığına düşmez mi acaba?

Peki online oyunlarda 30-40 aralığında ping değeri alan oyuncuların bağlantı türü nedir?(kablo,dsl,T1)

Teorik olarak da pratik olarak da değişmez. Pingdeki etmenler şunlar.

Pinglediğiniz server'ın size cevap verebileceği meşgulüyet seviyesi (kendi evinizde de bir server kurup denerseniz anlayacaksınız), o server'a sizi bağlayan terminallerin (türk telekom dahil olmak üzere yurt dışına çıktıktan sonra geçen bölgelerdeki meşgulüyet ve yük oranı), hat kalitesi, bilgisayarınızda ağı kullanabilecek sizin haberiniz olmadan meşgul edebilecek trojan virus vs. etmenler. Bandwith değil.

Bandwith sadece veri aktarım hızına etki eder. Yani, isterse bağlantınız 128/32 olsun ister 8192/2048, ping süresini yukarıda saydığım etmenler etkiler.

Bir dosya indireceğinizi düşünelim herhangi bir siteden. Dosyaya tıkladığınızda önce bilgi DNS server'a gider adres şeklindeyse link. Bu ilk ping süresidir ki bilgisayarınızla DNS server arasındaki bağlantılar etkilidir, DNS server'ın meşgulüyeti de. Ardından DNS server tıkladığınız adresin server'ının IP numarasını explorer'ınıza iletir, bu da ikinci ping süresinin geçmesi demektir. Daha sonra explorer'ınız o IP numarasına sahip server'a ileti gönderir, bu aşamadan sonraki geçen süre de üçüncü ping süresidir. Daha sonra o bilgisayarın vereceği cevap da üçüncü ping süresi sonucunda verilen cevap olacaktır.

Bandwith bu aşamadan sonra devreye giriyor. Bu aşamaya kadar olan şeyler sadece bağlantının kurulabilmesi için gerekli istemlerin (bu istemlere verilecek istemler ping, verilen cevaplar da pong olarak nitelenirse) ping/pong süreleridir. Bu aşamadan sonra bağlantınız 256/64 ise dosyayı yien hat kalitesi server'ın bandwith yeterliliği vs. gibi etkenlere bağlı olarak Türk Telekom ile yaklaşık 27, kablonet ile yaklaşık 31 kb/s ile çekersiniz. 1024 ile bu hız Türk Telekomda 108, kablonette 125 gibi bir değer alacaktır. Ping değerleri deişmez, download upload hızları değişir.

İşte bu yüzden linke tıkladıktan bir süre sonra "dosya indirme penceresi" geliyor da hemen gelmiyor.

Farklı oyunlarda farklı pingler almanızın nedeni de budur. Server'lar, geçiş yolları ve geçtiğiniz, eriştiğiniz server'lar farklıdır.

Kolay gelsin...

• Herkese verdiği cevaplar için teşekkür ederim.

@salpyilmaz:Ayrıntılı cevap için ayrıca teşekkürler.

Bir sorum daha olacaktı;ADSL tarife değişiklerinde bir sınır var mı,yani şunu demek istiyorum;256'dan 1024'e geçtim,1 hafta sonra tekrar 256'ya dönmek istedim,kafamıza göre böyle geçişler mümkün mü acaba?
  • Bulunduğunuz ay içinde birden fazla tarife değişikliği yapamayacağınızı biliyorum. Bir sonraki ayı beklemek zorunda kalıyorsunuz geçtiğiniz son tarifeyle...

Rica ederim.
  • salpyilmaz

Ben İngilteredeki bir serverda 256k bağlantı ile oyun oynarken, pingim 180-200 ms arasındaydı, şimdi 1024k ile aynı serverda oynuyorum ve 100-120 ms arası ping alabiliyorum.
  • quote:

quote:

Teorik olarak da pratik olarak da değişmez. Pingdeki etmenler şunlar.

Pinglediğiniz server'ın size cevap verebileceği meşgulüyet seviyesi (kendi evinizde de bir server kurup denerseniz anlayacaksınız), o server'a sizi bağlayan terminallerin (türk telekom dahil olmak üzere yurt dışına çıktıktan sonra geçen bölgelerdeki meşgulüyet ve yük oranı), hat kalitesi, bilgisayarınızda ağı kullanabilecek sizin haberiniz olmadan meşgul edebilecek trojan virus vs. etmenler. Bandwith değil.

Bandwith sadece veri aktarım hızına etki eder. Yani, isterse bağlantınız 128/32 olsun ister 8192/2048, ping süresini yukarıda saydığım etmenler etkiler.

Bir dosya indireceğinizi düşünelim herhangi bir siteden. Dosyaya tıkladığınızda önce bilgi DNS server'a gider adres şeklindeyse link. Bu ilk ping süresidir ki bilgisayarınızla DNS server arasındaki bağlantılar etkilidir, DNS server'ın meşgulüyeti de. Ardından DNS server tıkladığınız adresin server'ının IP numarasını explorer'ınıza iletir, bu da ikinci ping süresinin geçmesi demektir. Daha sonra explorer'ınız o IP numarasına sahip server'a ileti gönderir, bu aşamadan sonraki geçen süre de üçüncü ping süresidir. Daha sonra o bilgisayarın vereceği cevap da üçüncü ping süresi sonucunda verilen cevap olacaktır.

Bandwith bu aşamadan sonra devreye giriyor. Bu aşamaya kadar olan şeyler sadece bağlantının kurulabilmesi için gerekli istemlerin (bu istemlere verilecek istemler ping, verilen cevaplar da pong olarak nitelenirse) ping/pong süreleridir. Bu aşamadan sonra bağlantınız 256/64 ise dosyayı yien hat kalitesi server'ın bandwith yeterliliği vs. gibi etkenlere bağlı olarak Türk Telekom ile yaklaşık 27, kablonet ile yaklaşık 31 kb/s ile çekersiniz. 1024 ile bu hız Türk Telekomda 108, kablonette 125 gibi bir değer alacaktır. Ping değerleri deişmez, download upload hızları değişir.

İşte bu yüzden linke tıkladıktan bir süre sonra "dosya indirme penceresi" geliyor da hemen gelmiyor.

Farklı oyunlarda farklı pingler almanızın nedeni de budur. Server'lar, geçiş yolları ve geçtiğiniz, eriştiğiniz server'lar farklıdır.

Kolay gelsin...

Hat kapasitesi ile paketlerin iletilme süresi arasında bağıntı vardır ve bu bağıntıya serilization delay denir.Hat hızı ve iletilen paket büyüklüğüne göre gecikme değerleri için aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz.Buna göre 1500 byte'lık bir paket'in 64kbit'lik upstream(256/64kbps)'de iletilme süresi ile 256kbit'lik(1024/256kbps) bir upstream ile iletilmesi arasında 140.62 milisaniye gecikme vardır.

/>

• Evet, bu konuda yanıldım. Yanlış bilgi için özür dilerim.

@BJKKKKK

Doğrudur, yanıldığım için gerçek veriler de farklı yansımış durumda. Hepinizden tekrar özür dilerim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.