Şimdi Ara

100mbps Tarife 2 Mbps Upload hızı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 100mbps Tarife 2 Mbps Upload hızı sorunu
    http://www.speedtest.net/result/6283509485.png

50mbps 200gb AKN paket kullanıyordum. Telefonla arayıp 100mbps'e ayda 3tl farkla yükseltebileceklerini söylediler. Bende kabul ettim. Şu an aktif paket özelliklerim 100mpbs + 200gb AKN

Aktif olarak twitch yayını yaptığım için 2 mbps upload hızı yetmiyor bildiğiniz üzere. Bende Turk Telekom'a bu konuyla ilgili sorun yaşadığımı ve upload hızımın nasıl arttırabileceğimizi sordum. Arıza kaydımı oluşturup 2 gün içerisinde dönüş yaptılar. Dönüş yapan kişi problemin Turk Telekom'da değil bina altyapımızda olduğunu söyledi. Download hızımız yüksek olduğu için hatlar zorlanıyormuş ve upload hızımız 2mbps gelebiliyormuş. Download hızınızı 35Mbps'ye düşürürseniz hattınız rahatlar daha iyi kullanırsınız gibi abuk subuk şeyler söylüyorlar. Ayrıca TTnet Elit ekibindende 09.05.2017 17.00 tarihinde randevum vardı. Onlarda arayıp aynı şeyi söylediler ve gelmemize gerek yok bi şey düzeltemeyiz diyip başlarından savdılar resmen. Hat durumunun ss'ini üste koydum anlayan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Tekirdağ Çorlu'da ikamet etmekteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yussuf273 -- 9 Mayıs 2017; 17:16:38 >

• Resmen saçmalamışlar download hızı 100 olunca upload hızını düşürmez yok öyle birşey. Bende 50 kullanıyorum modem arayüzünde 4 upload hızı var ama gerçekte 2 veriyolar. Ne zaman gerçekten 4 verecekler belli değil sanki çok bişeymiş gibi onu bile yapamıyorlar. Sorun sizin binada falan dağil yani.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani download değerim sürekli değişiyor zaten. Geceleri 65'i görüyorum. Dedikleri mantıkta bakarsak downloadım yükselince uploadımın düşmesi lazım ama upload 2mbps'ye sabit. Ayrıca speedtest'ten her ölçüm yaptığımda upload ilk önce 3-4mbps e fırlayıp 2'ye kadar geriliyor. Yani bariz bi şekilde limitlendirilmiş gibime geliyor. Müşteri hizmetlerine arayıp soruyorum paketim 2mbps uploadta sınırlı mı diyorum yine başa sarıyor apartmanınıza kadar olan altyapıda 5-6 mbps upload alabilirsiniz gözüküyor diyor.

Şu an tekrar aradım müşteri hizmetlerini. Önceden "oluşturduğunuz arıza kaydınızda problem giderilmediyse 2'ye basın" diyip müşteri temsilcisine bağlama seçeneği vardı. Şu an onu kaldırmışlar. "Arıza kaydınız tarafımız tarafından inceleme altındadır. Sorununuz çözüldüğünde sizlere geri dönüş yapılacaktır" diyip görüşmeyi sonlandırıyor. Harika!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yussuf273 -- 9 Mayıs 2017; 18:38:20 >

• Upload hızın 4mbit geliyor modeme

Download hızın 65mbit destekliyor hattın

Tek avantajın akn sonrası hızın 24mbite düşer . 3tl ye değer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Download'la ilgili hiç bir problemim yok zaten. Çok memnunum. Fakat upload hızım sabit 2mbps. 2.5 ya da 3 olsa yeticek . Ama 2 yeterli gelmiyor twitch yayın yaptığım için.

Modeme 4mbps upload gelirken neden kablolara 2 mbps olarak dağılıyor acaba ?
  • Bu tarz cümleleri nasıl buluyorlar anlaşılır gibi değil

Bende 24 Mbit tarifesini kullanıyorum. Upload 3096 olarak tanımlı modem üzerinde. Ancak speedtest yapılırken hız 3-4 mbite çıkıyor sonra birden 2 lere düşüyor.Altyapıda kaldırmama gibi bir durum bence uzak bir ihtimal. Modem üzerinde Upload için 50 mbite kadar destek mevcut. Belli ki bir yerden upload hızları 2 mbit e sabitlenmiş gibi.
  • NedStark2 kullanıcısına yanıt
    Modemden upload için QOS ayarlarını aktif edip kullanım durumunu max. olan 4095kpbs ye getirdim. Şu an 2mbps'in üzerine çıkmaya çalışıyor internet zorluyor yani. Speedtest'te 2-3 arası çıkıp düşüyor en son 2.05 2.10 bazen 2.15 filan veriyor. Enteresan :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Upload konusunda dünya cimrisi türk telekom. Kendisi fazla upload vermediği gibi altyapıyı kiraladığı firmalarada upload hızını kendisiyle aynı veriyor, yüksek verdirtmiyor.
  • bina da gpon var fiber daireye giriyor amma velakin 100 mbps lik hatta 70 mbps hız download 2 mbps upload görüyorum yapacakları işi .........................
  • Arkadaşlar hiç mi arayıpta sonuç alaiblen uplaoadını arttırtabilen yok :(
  • slm
    14 ay oldu yaklasık 24 aylık sozlesme yaptım telekomdan ...100 mbps hız 2 mbps upload verdıler..(200 AKN)

bazı kısıler upload 4 cıktıgını soyluyorlardı hıc kurcalamadım ne olur olmaz eldekındende olmyalım dedım.
    20 gun once ınternet arıza yaptı 3 gun calısmadı yaklasık arıza yazdırdım..yapıldı ınternet geldı ne yaptılar bılmem..sanırım portmu degıstı,arayan soran olmadı..
    14 aydır 99976 > 2 mbps tanımlı idi
    internet duzelınce 99999 > 4 mbps yapmıslar..
    YA zamanla guncellıyorlar abonelerı...
    DSL Hızı(Kb/s): 99999 4089
    100mbps Tarife 2 Mbps Upload hızı sorunu

• Bizimde ofisin Upload 3 tanımlı. Bulunduğunuz Telekom müdürlüğüne gidin network biriminde birini bulun durumu anlatın biraz arttırmasıni rica edin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Upload hızını yükseltmek istiyorsanız Turknet'e geçin. Zaten en uygun kampanya onlarda.
  • bızde 2 abone var telekom ve turknet
    telekomda sorun yok fakat turknet gecelerı hızı yarıya dusuruyor ,sıkayet yaptım ama sonuc aynı....(((
  • 59.90 nın diğer operatörlerinde ortalama karşılığı 16/50 gb akn paketidir. şöyle bi düşünün.türk net çoğu zaman hızı düşürüyor. aynı hesaba geliyor hadi versin bakalım 75 mbiti her gün her saniye çok az bi kayıpla 71-72 mbit olarak. o zaman 59.90 çok iyi fiyat dicem.verdiği hizmete göre hala pahalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.