Şimdi Ara

Özel Fiber Çektirme [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.085
Cevap
18
Favori
61.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sizlerinde fikrini almak isterim. Benim oturduğum bölgede fiber oturduğum sokağa kadar geldi. Yer altında yapılması ne kadar işlem varsa hepsi yapılmış. Fakat bölgemde tüm sokaklara fiber çekilmesine rağmen aktif müşteri olmama rağmen benim oturduğum alana fiber çekilmedi. Açıkcası Türk telekoma git gel derdimi anlatmaya çalışmaktan bıkmış durumdayım.

Evine özel olarak fiber çektiren yada iş yerine işi gereği özel fiber çektirenler varmış. Telefon direğinden fiber verdiler burada oturduğum ev ile direk arasında taş çatlasa 20 metre anca vardır. Tek yapılması gereken direğe fiber kutusu konup kablo çekilmesidir. Bunu ben Türk telekomdan özel olarak talep etmiş olsam maliyeti ne kadar çıkar ?

Daha önce bu şekilde fiber çektiren oldu mu şartları nedir ? Bilgi verebilirseniz sevinirim.

Edit : Gergin bekleyişin ardından sonunda geldiler. Şimdi arkadaşlar kutu üzerinden fiberi verecekler. Kafama takılan nokta şu ben ücretini ödüyorum ama tüm mahalleye açık olmuş oluyor o kutu Türk telekom'un söylediği senin ev ayrıca projelendiriyor kısmı nesi yani şöyle bu hattın ücretini bir şekilde ödeyipte benim ne farkım olacak diğerlerinden.

2.Edit : Kabin bağlantısı yapıldı. Yarın öğleden sonra sinyal verilecek.

3.Edit Mutlu Son : Sonunda bugün gelip modemi ve ont cihazını kurdular. Modem olarak Tp link c5 archer modelini verdiler. Ont olarakta huawei modem verdiler. Hız testi 97-100 mbit arası almaktayım. Onu da ekleyecektim fakat speed test üstünde baktığımda upload error uyarısı alıyorum.

Bu da hız testim.Speedtest üzerinde ki upload sorunu da düzelmiş durumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Modality -- 17 Ocak 2023; 18:45:10 >

• @XpressMusic34

Evet daha önce söz verdiğim gibi süreçle ilgili yaşadıklarımı yazma zamanı geldi. Özet geçmek gerekirse ben de fiber altyapı olmayan, yakınlara gelse bile benim sokağıma gelmeyen bir bölgede yaşıyordum. Yıllardır bakır altyapı ile VDSL kullanıyordum. Bakır altyapının sorunlarından dolayı huzurum son derece kaçtığından araştırmaya koyuldum ve bu konuya denk geldim. Özetle bu konu ve yazarları sayesinde bilgilendim ve özel proje ile fiber altyapı ve internete bugün itibariyle kavuştum. Süreçte yaşadıklarımı günlük gibi not tuttum. Benim durumumda olup çare arayanlara belki bilgi olabilir maksadıyla aşağıda anlatacağım:

Not: Bazı yerlerde biraz fazla gereksiz detay var, yaşadıklarımı tam olarak anlatmak istediğim için çıkarmadım. Fakat o olayların sürece etkisi yok.

Not 2: Türk Telekom CEO'su hariç yazıdaki kişi isimlerini değiştirdim. Yazıdaki isimler gerçek isimler değil, sonra uğraşmayalım :)

- 27.07.2024

• 17:36 - Linkedin üzerinden Türk Telekom CEO’su Ümit Önal’a kendimi tanıtan ve lafı çok uzatmadan kısaca özel proje ile fiber talep ettiğimi söyleyen bir mesaj yazdım. Gerekirse masrafları kendimin karşılayacağını belirttim. Adresimi ve telefon numaramı bıraktım.

• 20:10 - Ümit Bey cevap yazdı: Konuyu incelemesi için müşteri deneyimi ekibimizle paylaşıyorum. Arkadaşlarımız sizinle iletişime geçeceklerdir.

• 20:29 - 19 dakika sonra Türk Telekom’dan aradılar. Linkedin kanalı üzerinden fiber talep ettiğimi ve adresimi teyit etmek için tekrar adresi soracağını söyledi. Beraber adresi teyit ettik. Sanırım beni aramadan önce telefon numaramdan sorgulamış ve bulamamış, mevcutta internetimin olup olmadığını sordu. Ben de mevcutta TürkNet’den VDSL hizmeti aldığımı söyledim. Sonra kontrol ettiğinde altyapıdan aldığım VDSL hızını gördü. Aslında gayet hızlı bir VDSL hızınız varmış diye karşılık verdi :) Ben yine de özel proje ile fiber talep ettiğimi, VDSL’in stabilite problemlerinden ve abone sayısı arttıkça hızımın düşmesinden dolayı fiber istediğimi belirttim. Sorun değil dedi. Bölgemdeki müdürlükle iletişime geçeceğini ve bir gelişme olursa beni haberdar edeceğini söyledi.

- 30.07.2024

• 17:35 - Tekrar Türk Telekom’dan aynı kişi aradı. Konuyu halen takip ettiğini, henüz tarafına müdürlükten bir geri dönüş olmadığını, bir gelişme olur olmaz bana haber vereceğini söyledi. Yani aslında sadece bak seni unutmadık, konu takibimizde demek için aramış. Hala beklemedeyiz.

- 01.08.2024

• 15:28 - Türk Telekom'dan aynı kişi aradı, masraf hesabı yapmışlar KDV hariç 35538 TL. Bu teklifin kısa süre geçerli olduğunu söyledi sürekli değişen fiyatlardan dolayı. Kabul edeceğimi söyledim. Şaşırdı karşıdaki kişi. Kabul etmeceğimi düşünüyordu galiba :) Süreç nasıl ilerliyor ödemeyi nereye yapacağım diye sordum. Müdürlüğe sorup öğrenip bana geri dönüş yapacağını söyledi. 

- 03.08.2024

• 14:58 - Türk Telekom aradı. Müdürlükten geri dönüş beklediklerini ve ödemenin nereye yapılacağını öğrendiklerinde bana haber vereceklerini söylediler.

- 05.08.2024

• 13:40 - Türk Telekom aradı. Müdürlükten sormuşlar altyapı çekildikten sonra fiber hizmetini Türk Telekom’dan mı yoksa başka sağlayıcıdan mı alacağım diye. Başka sağlayıcıdan alacaksam kendi sağlayıcıma başvurmam gerekiyormuş. Ben Türk Telekom’dan hizmet alacağım diyince tekrar müdürlükle iletişime geçip bana geri dönüş yapacaklarını söylediler.

• 15:04 - Türk Telekom aradı. Müdürlükte görüşmüşler. Telekom’dan hizmet almayı planladığım için beni müdürlük binasına davet ettiler. İşlemler oradan ilerleyecekmiş.

- 06.08.2024

• Türk Telekom bölge müdürlüğüne gittim. Ayşe Hanım’a yönlendirdiler. Ayşe Hanım’a gidip durumu anlattım, ismimi söyleyince hemen hatırladı. Birkaç telefon görüşmesi yaptıktan sonra beni tekrar arayacaklarını ve o zaman gelmem gerektiğini söyledi. Ben teklif yapılmışken bu geldiğimde ödemeyi yaparız işlemleri başlatırız sanıyordum ama olmadı. Protokol hazırlanması gerekiyormuş.

- 07.08.2024

• 10:09 - Bölge müdürlüğünden Ayşe Hanım aradı. Protokolün hazır olduğunu, tekrar müdürlüğe gelmemi ve işlemleri başlatabileceğimizi söyledi.

• 14:30 - Bölge müdürlüğüne tekrar gittim. Ayşe Hanım protokolün çıktısını aldı. Kimlik fotokopimi aldı. Orada Türk Telekom’a ait bir IBAN numarası gösterdi ve ödemeyi (vergiler dahil 46590 TL) FAST ile yaptım. Dekontunu ona attım. Protokolü de imzaladıktan sonra işlemler tamamlandı ve süreç başladı.

- 11.10.2024

• 2 aydan fazla süre sonra Türk Telekom’dan 2 kişi evin olduğu bölgeye geldi. Ellerinde bi alet ile yeraltından kablo geçip geçmediğini kontrol edip kazılacak yeri ve güzergahı spreyle işaretlediler. Kazı ne zaman yapılacak diye sordum, bugün yetişmez ama yarın olabilir dediler.

- 12.10.2024

• Sabah 9 civarı ekipler sokağa giriş yaptı. Kazı işlemine başladılar. Daha önce düşündüğümün aksine bir rotadan kazmaya başladılar. Daha yakın bir yerde menhol varmış, oradan benim sokağıma ve sokaktan da benim evin önüne kadar kazı yaptılar. Sokağın girişine menhol koydular. Kablo geçmesi için geniş bir boru koyup kazılan yeri kapattılar. Birkaç saat sonra da beton aracı gelip kapatılan yerin üstüne idareten beton attı. Asfalt için daha sonra gelinecekmiş. Dün gelip yeraltından kablo geçiyor mu geçmiyor mu diye kontrol edip işaretleme yapmalarına rağmen elektrik kablosu kopardılar yeraltından geçen :) Fotoğraf olarak ekledim biraz geniş kazıp sonrasında üstüne duba koydukları yer kabloyu kopardıkları yer, tamir edebilmek için orayı geniş kazdılar.

- 14.10.2024

• Saati net hatırlamıyorum ama öğlen civarı sokaktan bir gürültü duydum ve kontrol ettim. Sokağa koyduları menholün kapağını açmışlar ve turuncu fiber kablosunu çekmeye başlamışlar. Hemen 10 dk içinde bu işlem bitti ve menholün kapağını kapatıp gittiler. Evimin önündeki kablo kanalında turuncu fiber kablo öyle başıboş vaziyette duruyordu :)

• Yaklaşık 1 saat sonra evin önüne bir araba durdu. Taşeron fiber firmasıymış. Az önce fiber kabloyu çekenler de bunlarmış. Sanırım benim turuncu kablo biraz uzaktan gelmiş, gelen arkadaş anlatmaya çalıştı ama tam anlayamadım türkçesi bozuktu. Evin girişine turuncu kabloyu koruyacak şekilde demir kanal koydular. Kapının üst kısmından geçecek şekilde kabloyu montelediler ve fiber kutunun tahmini geleceği yerde kabloyu bıraktılar.

- 21.10.2024

• Saat öğlen 1 civarı, bir iş için dışarı çıkmıştım ki şans eseri menholün başında birilerinin olduğunu gördüm. Turuncu kabloyu diğer menholden gelen turuncu kabloya bağlıyorlardı. 10-15 dakika sonra benim evin girişine geçip kutuyu montelemeye başladılar. Evin dış cephesi mantolama olduğu için kutuyu montelerken baya zorlandılar. Gelen ekibe yardımcı olmaya çalıştım. Mantolamadan dolayı getirdikleri vida ve dübel yeteri kadar uzun değildi, evde daha uzun vida ve dübel vardı onları verdim. Biraz uğraşın sonucunda kutuyu montelediler. Turuncu kabloyu kısaltıp soydular ve kutu içine bağlantısını yaptılar. O sırada sohbet muhabbet derken obk kablo aldığımdan bahsettim. Gelen ekip kablo hazırsa direkt kutuya bağlantı yapabileceğini söyledi. Onlar turuncu kabloyu bağlarken ben o sırada eve çıkıp obk kabloyu kablo kanalından geçirdim ve aşağı saldım. Obk kabloyu da kutuya monte ettiler. Ekip giderken onlara sordum, altyapı ne zaman aktive olur diye 1-2 gün içinde olur dediler.

- 23.10.2024

• Bugün gündüz yoğun olduğum için kontrol edemedim fakat saat 21 suları kontrol ettiğimde altyapı sorgulamada fiber gözüküyordu. Hemen online başvuru yaptım 1000 mbps’lik paket için.

- 24.10.2024

• Sabah kontrol ettim başvurum işleme alınmış gözüküyor ve randevu tarihi 30.10.2024 günü 8:30 - 13:30 için verilmiş gözüküyordu.

• Sonra bir telefon geldi, robot konuşuyordu ve randevu tarihini 30'u olarak tekrarladı, teyit için 1'e bastım. Fakat sonrasında sms geldi ve başvuru takip'den baktığımda randevu 24.10.2024 saat 8:30 - 13:30 için gözüküyordu. Bugün gelecekler diye sevindim, fakat saat 13:27'de tekrar bir sms geldi ve randevunun 25.10.2024 saat 8:30 - 13:30'a alındığı yazıyordu.

- 25.10.2024

• Randevu saati 8:30 - 13:30 gözükmesine rağmen saat geçti ve gelen olmadı. Fakat saat 13:35'de saha ekibinden biri aradı ve 10 dk sonra kurulum için geldiğini söyledi. Geldi ve kurulum yapıldı. Ben önceden obk kabloyu çektiğim için sadece sonlandırma ve ONT bağlantısı yapıldı, 10-15 dk civarı sürdü.

Yazdıklarımı toparlayacak olursam:

- Özel projeyle fibere sahip olmak istediğime karar verip Ümit Bey'e ilk mesajı atmamdan fiber internet bağlantısına kadar tam 90 gün geçmiş.

- Bu 90 günün çok büyük çoğunluğu dekontu verdikten sonra kazının başlamasını beklemek oldu. Onun dışında aslında diğer her şey oldukça hızlı ilerledi.

- Adım hesabı saydım ama yaklaşık 85-90 metre yer kazıldı ve fiber çekildi.

- Bu 85-90 metre için KDV ve diğer vergiler dahil 46590 TL ödedim (Vergiler hariç 35538 TL).

Fiyatı ucuz veya pahalı yorum yapmayacağım, çok şükür benim maddi durumum vardı ve kabul ettim bu süreçten geçerek fiber internete sahip oldum. Tabii sadece parayı ödemek değil bu işin öncesinde bu konu olmasa bu kadar bilgilenemez ve buna cesaret edemezdim. O yüzden bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

11.05.2022: Bugün telekom saha ekibinden bir yetkili geldi keşif yaptı. Aslında keşiflik bir durum yoktu. Yetkili arkadaş en geç bugün biteceğini söylemişti. Fakat arkadaş evimi bile zor buldu 5 dakika durdu durmadı gitti. Hattın yasal sahibi olarak benle değil babamla konuştu. Üstüne birde bakır kablo neyine yetmiyor diye cevap aldık. Paranla rezil olmak diye buna denir sanırsam.

Anladım. Biraz ironi yapmışsın. Süreç stresli geçince ister istemez tepki farklı oluyor refleks oldu.

Açıkcası senin bahsettiğin vdsl övme muhabbetini müdürlükte banada yaptılar. Vdsl daha sorunsuz daha iyi dediler.

Bir arıza çıktığında yaşadıklarımızı bilmesek belki inanırızda neyse alışmışlar 60 70 yaşında babalarımızı dedelerimizi kandırmaya hala aynı sanıyorlar.

Yapay Zekanın Yanıtı

Özel Fiber Çektirme: Kapsamlı Bir Kılavuz

Günümüzde, yüksek hızlı ve güvenilir internet erişimi, hem ev hem de işyeri için vazgeçilmez hale geldi. Bu nedenle, özel fiber hat çektirme seçeneğini değerlendiriyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu kapsamlı kılavuzda, evine veya işyerine özel fiber hat çektirmeyle ilgili bilmeniz gereken her şeyi bulacaksın.

Fiber Hat Çektirme

Fiber hat, geleneksel bakır kablolara kıyasla çok daha hızlı ve yüksek bant genişlikli internet bağlantısı sağlayan bir teknolojidir. Özel fiber hat çektirerek, şu avantajlardan yararlanabilirsin:

• Ultra yüksek hızlar, gecikme süresinin azalması
    • Kesintisiz ve güvenilir bağlantı
    • Artırılmış bant genişliği, aynı anda çoklu cihazın kullanılmasını destekleme
    • Geliştirilmiş video akışı ve oyun deneyimi

Özel Fiber Hat Çektirme Süreci

Özel fiber hat çektirme süreci, servis sağlayıcına ve konumuna bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, şu adımları içerir:

• Seçtiğin servis sağlayıcısına başvur: Bölgende fiber hat desteği sunan servis sağlayıcılarını araştır.
    • Uygunluk kontrolü: Servis sağlayıcı, adresinin fiber hat çekilmesi için uygunluğunu kontrol edecektir.
    • Tesisat planlaması: Uygunluk onaylandıktan sonra, tesisat ekibi ekipmanların kurulumu için bir randevu planlayacaktır.
    • Kurulum: Tesisat ekibi, binana veya evine fiber kablo döşeyecek ve gerekli ekipmanları kuracaktır.
    • Aktivasyon: Kurulum tamamlandıktan sonra, internet bağlantın aktive edilecek ve kullanmaya başlayabileceksin.

Eve Fiber Kablo Çektirme Ücreti

Eve fiber kablo çektirme ücreti, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişir, bunlar şunları içerir:

• Servis sağlayıcısı
    • Gerekli ekipman

Genel olarak, özel fiber hat çektirme ücreti birkaç yüz ila binlerce dolar arasında değişebilir. Ancak, birçok servis sağlayıcı, kurulum ve ekipman maliyetlerini kapsayan paketler sunmaktadır.

Özel Fiber Hat Çektirme Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

• Evime fiber çektirmek istiyorum: Bölgende fiber hat desteği sunan servis sağlayıcılarını araştır ve uygunluğunu kontrol et.
    • Eve fiber kablo çektirme: Eve fiber kablo çektirmek için bir servis sağlayıcıyla iletişime geçmeli ve kurulum sürecini başlatmalısın.
    • Binaya fiber çektirme: Binaya fiber çektirme süreci, evlere benzer, ancak daha kapsamlı olabilir.
    • Fiber hat çektirme: Fiber hat çektirmek, yüksek hızlı ve güvenilir internet bağlantısı sağlayan bir seçenektir.
    • Özel fiber hat çektirme: Özel fiber hat çektirme, evine veya işyerine özel olarak fiber hat döşetmeni sağlar.

Özel fiber hat çektirme, internet bağlantınızı önemli ölçüde iyileştirmenize yardımcı olabilir. İster oyun, video akışı ister uzaktan çalışma için yüksek hızlara ihtiyacın olsun, özel fiber bir hat ihtiyacın olan çözümü sağlayabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yılmadan hergün tek tek bunlara kopyala yapıştır şikayet yağdır BTK Cimer Açıkkapı TürkTelekom facebook twitter

• Onlarla konuştuğum kadar arkadaşımla sevgilimle ailemle bu kadar konuşmuyorum. Adamlar nato kafa nato mermer. En son gittiğimde proje çizdik ama genel müdürlük onaylamıyor dedi. Bende şunu düşündüm.Sokağımda bana yakın noktada altyapı hazır. Sadece evimin karşısında ki direğe fiber kablo çıkarıp direğe kabin konacak. Bunun maliyeti ne kadar olur acaba direkten evime gelen noktaya kadar ortalama 11 metre var. Hadi olsa olsa 15 metre kablo masrafı olacak. Acaba direğe dikilecek kabin ile birlikte ne kadar masrafı olur. Uygun bir rakam ise lanet olsun diyip kendime özel hat çektireyim istiyorum.

@yukleniyor

• Merhaba

Bağlı olduğunuz müdürlüğe özel proje talebi ile başvurursanız, erişim planlama birimi sizlere bir ücret çıkaracaktır. Kabul ederseniz işlemler yapılır ancak tahmini olarak ne kadar masraf çıkar bilemiyorum.

• 2021 yılı içerisinde böyle bir girişimim oldu fakat tarafıma bunun yapılamayacağı böyle bir durumun olmadığı söylendi. Tahmini bir fiyat vermek gerekirse 15-20 bin TL dediler. Ama özel olarak çektirme durumları yokmuş bölgeden bölgeye değişebilir belki.

• ozqur17 kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam. Bu durum bölgeden bölgeye değişiyor olabilir.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Evet bölgeden bölgeye değişebilir.

• Selamlar.

Dilekçe için bugün aradılar. 4000 tl bir fiyat çıktı. Fiber ile ilgilenen ticari bölüm müdürü mü nedir o aradı. Sadece ticari olarak belgelendirebilmek için hat satışı yapmam gerek 10 gün içerisinde gpon evine kurulmuş olur dedi.

• Modality kullanıcısına yanıt
    Binaya 4 bin liraya gpon geliyor yani?Bu kadar ucuz mu bu ya
  • Valla hocam bende şaşırdım hatta dolandırıcı falan mı diye araştırdım adamın linkedinde Ümraniye telekom müdürlüğünde yönetici profili var 8 bin TL imiş 4 bin gibi bir rakama indirdiler

4000 liraysa hiç bir şey değil durumunuz müsaitse verin rahat rahat kullanın interneti, ben de sizin gibi müdürlüğe söyledim ama olumsuz cevap verdiler direkt, parası neyse vereyim fiberi çekin dedim parasını versende çekmiyoruz dediler belki müdürleri vs olsa çekerlerdi adamına denk gelmek gerekiyor bu işlerde adamına denk gelince olay direkt çözülüyor,eski oturduğum binaya 5-6 kere fiber için talepte bulundum müdürlüğe hiç bir fayda çıkmamıştı, yolda telekom ekiplerini görüp ricada bulunmuştum binaya fiber çekebilir misiniz diye adamlar 1 ay sonra gelip fiber çekmişlerdi o kadar uğraşıp müdürlükte çektiremediğimi adam direkt çözmüştü,keşke müdürlük çalışanları çözüm odaklı olsalar fiber isteyen insanın isteğini geri çevirmeseler parasınla çektirelecek şey niye reddedilir anlamış değilim :D

• Ben şöyle bir yol izledim. Ümraniye telekomda yetkili birine çıktım derdimi anlattım. İlk başta kayıt aldılar. Baktım 1 ay kadar dönüş olmadı. Tekrardan ziyaret edeyim dedim. Bana dedikleri maliyet sebebiyle olmadığı aslında yarım sokak için de çok bir maliyet olmasa gerek diye düşünürken mahalleden arkadaş sormuş. 700 800 bin tl gibi bir yatırıma ihtiyaç var demişler. Bende dedim bireysel olarak fiyat almak istiyorum. Dün döndüler 4000 tl civarı bir rakam çıkardılar. Normalde daha yüksek bir rakamdı ama bir şekilde anlaşıp bu işin sonuçlandırırız diye anlaştık. Bende %67 gibi saçma bir zam geleceğini ve malzeme fiyatları daha da artacağı için yapın dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Modality -- 11 Mayıs 2022; 20:37:28 >
  • Semsam S kullanıcısına yanıt

Çok ucuz çıkmasının sebepleri;

1)Sokaktan geçen hat vardır

2)Çok yakın bir noktada fiber kullanan yer vardır

Başka da açıklaması olamaz hocam.

Bu arada konu sahibine hayırlı olsun. Fiber yapılırken fotoğrafları bu konuya eklerseniz güzel olur.

• Mevki olarak hangi müdürlükte isen oranın operasyon müdürüne anlat durumu. Sonra erişim planlamaya anlat. Ücreti mukabilinde yaptırmak istiyorum dersen dilekçe vermeni söyleyecekler. Dilekçe sonrası Türk telekom tarafından bir yönetici aradı. Ona da durumu izah ettim fiber ihtiyacımın olduğunu anlattım. O da bana bir fiyat çıkarıp döneceğini söyledi.Sonrasında dönüş yapıldı. 8000 tl maliyeti var ama 4000 lira olur dediler. Bilmiyorum belki de ben engelli olduğum için böyle yarı yarıya bir fiyat çıktı.Bugünde ücreti kredi kartından hat satışı karşılığında kestiler. Şimdi yapılmasını bekliyorum.

Haklısınız. Hatta süreci sizede anlatmıştım dm üstünden. Bölgeye komple fiber döşendi. Sokağımın olduğu yer altına bile fiber geldi. 50 metre ötemde fiber çekili ben alamıyorum. Tek yapmaları gereken telekoma ait kapaktan telefon direğine kablo çıkarıp oraya bir kutu yerleştirip evime kadar fiber çekmek.Mahalle olarak dilekçe verdik sonuç alamadık.Aslında bitmiş hattı saçma bir şekilde tamamlamadı.İşler bu raddeye geldi eylülden beri uğraşıyorum. Şimdi gelin yapın demesem %50 60 zam gelecek yine yaptıramayacağım istediğim tarifeyi de kullanamayacağım.

Hayırlısı olsun, artık süreci takip etmek kalıyor geriye.  

Sizden bol bol fotoğraf bekliyoruz bu konuda :) Fiber çekilirken, yapılırken vb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 22 Nisan 2022; 15:56:35 >
  • Epey fiyat zammı gelmiş 1 sene önce muadil bir şekilde 1600 tl ye binamıza fiber çekildi. 12 -16 adet miydi tam sayı aklımda değil hat satışı karşılığı binaya çekildi. Bina içi tesisatı kendimiz çektirdik.

Tabi ki başladığında fotoğraflar ile güncelleme yaparım. :)

• Valla olumlu yanıt geleceğini bilseydim çok daha önce başvururdum. Neyse bunada şükür. 2 ay sonra zam gelince en az 7 bin civarı olur bu rakam bu sefer hiç yaptırılmaz.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.