Şimdi Ara

500 Mbps bağlantı 100 Mbps hızına iniyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kolay gelsin beyler, geçenlerde şöyle fark ettiğim bir sorunla karşı kaşıyayım:

Normalde 500mbps bağlantım ile herhangi bir sorun olmazsa 50-55 mgb hız ile indirme yapıyor ama son zamanlarda bu hız 10 mgb a düştü.

Türk Telekomu aradım ve sorunumu anlattım, ilgilenen kişi baktından hemen sonra hızım tekrar normale döndü. Bant değişikliğini yaptığını söylemişti sanırım. Ama bugün tekrar Steam den oyun indirirken hızımın tekrar 10a düştüğünü gördüm. Yani, sorun kullandığım ethernet kablosundan veya modemden değil. TTnet i tekrar arayacağım tabii ama benim kendim bunu düzeltebileceğim bir yol var mı?

Teşekkürler ^^

• Modem yada ethernet kablosundan değil ise sizin yapabileceğiniz birşey yok ama siz yinede modemin tam marka modelini yazarmısınız...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • franklinda F kullanıcısına yanıt

TpLink Marka

Archer C5v 1200 model modemi kullanıyorum. Ttnet in eve interneti bağlamaya geldiklerinde verdiği modem, hiç değişiklik olmadı.

• Artık bir giga fiber destekli güncel modem routur yada sadece router özellikli ürün alma zamanınız gelmiş gibi duruyor...

Güncel giga fiber destekli kaliteli bir ürün için bütçe ayırın bütçeniz yoksa birikime başlayın...

Aşırı bir maliyet doğurmadan alınacak ürünler var...

Genelde bunun gibi hız düşmeleri modem kaynaklı olabiliyor bende tekekomun verdiği modemi değişince kurtuldum ama yinede sizin bölgeye bakan saha ekibine ulaşıp bina içi tesisata da baktırmak iyi olur...

• quote:

Orijinalden alıntı: franklinda

Artık bir giga fiber destekli güncel modem routur yada sadece router özellikli ürün alma zamanınız gelmiş gibi duruyor...

Güncel giga fiber destekli kaliteli bir ürün için bütçe ayırın bütçeniz yoksa birikime başlayın...

Aşırı bir maliyet doğurmadan alınacak ürünler var...

Genelde bunun gibi hız düşmeleri modem kaynaklı olabiliyor bende tekekomun verdiği modemi değişince kurtuldum ama yinede sizin bölgeye bakan saha ekibine ulaşıp bina içi tesisata da baktırmak iyi olur...

Bir bakayım, teşekkür ederim yardımlarınız için. Önerebileceğiniz bir ürün var mı?

Aslında yaşadığım yer 3-5 binlik bir ilçe ama yeni binalara fiber ağ çekildiği için bu hızlara erişebiliyorum. Bu yüzden de hızım 50mb/sn den 10 a düşünce garibime gidiyor. Modemi ben kendim 4 senedir kullanıyorum bu arada.

Bu arada ben mi yanlış yorumluyorum bilemedim. Speedtest yaptığımda 500 mbps lik paketin hızını 450-500 arası yaklaşık bir sayı olarak göstermesi gerekmez mi? TTneti aramama rağmen Speedtest te hız 90-95 mbps den yukarı çıkmıyor.

• Embershield E kullanıcısına yanıt
    Hız düşüklüğü daima olmuyorsa yani bağlantı hızıyla ilgili değilse ethernet sürücüsü sorunu olabilir. Hız düşüklüğü olduğunda bağlantı özelliklerine bakın 100Mbps yazıyorsa aşağıdaki gibi çözebilirsiniz.

Aygıt yöneticisi > Ağ Bağdaştırıcıları > [Ethernet Kartı] Realtek .. Controller genelde > Özellikler > Gelişmiş > Speed & Duplex > 1.0 Gbps Full Duplex
    Bu ayarı yapın. Kuvvetle muhtemel düzelecektir.

Ancak bazen eski bilgisayarımda yaşıyordum bu sıkıntıyı (Ayarı yapmama rağmen). 100Mbps'ye sınırlıyordu arada bir. Ethernet kablosunu çıkarıp takınca 1000 Mbps'ye geri dönüyordu. 1 Gbps internet kullanırken anlaşılıyor o arada yaptığı hız sınırlaması. Kabloda sorun olsa çıkarıp takınca da düzelmezdi diye düşünüyorum. Yazılımsal bir sorun bence.

• Şayet bağlantı hızınız 500mbps ise test sitesinde o hızların çıkması ilginç...

Normalde hız düşer yoğun zamanlarda ama 450mbps altı pek ihtimal dahilinde değil.

Bana vdsl 50mbps bağlanınca verilen modem ile aynı sorunu yaşıyordum masraftan kaçınmayıp Keenetic Peak Dsl modem alınca sorunum çözüldü elbet...

Keenetic Hopper Dsl yada benzer ürünlere bakabilirsiniz ama önce hatta bir sorun olmadığından ve güncel olaylar nedeniyle hız düşürülmediğinden emin olmak lazım...

İmkanınız varsa benzer yüksek hızlı bir modemle deneme yapın hız düzelir ise modeme odaklanırsan...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • JrGrendel kullanıcısına yanıt

Speed & Duplex i buraya başlığı açmadan önce internetten baktığım çözümlerden biriydi, malesef bir farklılık olmadı. Ya kablodan ya da modemden artık sanırım problem. Yeni modem bakacağım ve kabloyu da değiştireceğim, artık hangisi sorunumu çözerse.

Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim ikinize de, kolay gelsin arkadaşlar :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.