Google Ads Dolandırıcılığı Hk.
Sorunum başlıkta yazdığı üzere, ne kimseye özel mesaj gönderebiliyorum ne de gelen mesaja cevap verebiliyorum. Destek üzerinden yazdım ama bir gün sonra sorunun hâlâ devam edip etmediği soruldu, hemen kontol edip cevapladım. Bunun üzerinden bir gün daha geçti ve bir gelişme yok, dolayısıyla buraya yazmak durumunda kaldım. Sorunla ilgilenen yetkili müsait olmayabilir, anlayışla karşılıyorum ama özel mesaj atıp cevap alamayan forumdaşlar bekliyor :) Görsellerde göreceğiniz üzere özel mesaj gönderimi ile ilgili ayarlarım açık vaziyettedir. Mobilden ve web sürümünden farklı hatalar alıyorum. Bunlar da görsellerde mevcut. Gereğinin yapılmasını rica ediyorum.
|
Ekran Kartı Desteği (3B Baskı) Örneği
Merhabalar,
Hikaye:
Yakın zamanda XFX RX 6800XT MERC 319 Black model ekran kartı aldım. 34 cm uzunluğa ve 5.6 cm genişliğe sahip 3 yuva (2.7) kaplayan bir kart.
Gerek uzunluğu gerek de ağırlığından (1787 gram) dolayı anakarta yük bindirmemesi için ekran kartı destek aparatı arayışına girdim.
MSI Atlas Mystic gibi Pci slotuna bağlanan destekler görsel açıdan güzel olsa da bana hitap etmiyordu. Daha basit bir destek bulmak için araştırma yaptım.
Çoğunlukla bulduğum özel tasarım Atlas Mystic benzeri desteklerdi. Alternatif olarak da vida şeklinde 3 boyutlu yazıcı ile yapılmış örnekler vardı (1).
Onlar da görsel olarak benim hoşuma gitmedi. Gözüme hitap edecek ama basit 3 boyutlu modelleri aramaya başladım (örn. https://www.yeggi.com/).
Bu tarz hazır modellerin sıkıntısı, çoğunun ayarlanabilir olmaması veya sabit uzunluğa sahip olanların da model düzenleme yazılımları ile düzenlenmeye ihtiyaç duyması.
Kuzenim autocad ve benzeri tasarım programları ile uğraştığı için ondan yardım istedim.
Tasarım olarak Yunan Mitolojisi tanrısı Atlas'ı (bkz. https://tr.wikipedia.org/wiki/Atlas_(mitoloji)) seçip ayarlanabilir olması açısından da altına vida şeklinde bir tasarım yaptık.
Görselleri aşağıda paylaşıyorum.
Ben iki baskı yaptırdım, kendi kasamda kullandığımda vida yoktur.
Not: Daha iyi tasarım ve baskı yapan ustalarımız mutlaka vardır. Bu benim ilk deneyimim. Sizinle paylaşmak istedim. Saygılar :)
(1)
Tasarım Görselleri:
Baskı Sonrası Görselleri:
Kasadaki hali:
Meslek: Akademisyen
İlgi Alanları: Bilgisayar Oyunları, Donanım, Yazılım, Yabancı Diller.
Mavi, siyah ekran, aniden kapanma vs. için okuyunuz. Başımıza ne geliyorsa okumadığımızdan geliyor. https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157846845 |
Alışveriş yaptıklarım: ramazandeveli (EVGA GTX 760 SC/Cooler Master - Thunder 600W PSU/Asus 21.5 Monitor/Samsung 21.5 Monitor x2/Samsung EVO 850/WD Green 1TB), serhatemir (GSKILL 2X4GB Ram), CedimBey (Plantronics GAMECOM 388 KULAKLIK), RealSamiko (GIGABYTE GA-990XA-UD3), tahir40 (EVGA GTX 1060 SC 3G), say me (8350/1050ti kasa), cs_immortal (LOGITECH EXTREME 3D PRO JOYSTICK), BogachanF (THERMALRIGHT MACHO HR02 CPU COOLER), thepromh (Netflix), muskeder (650w PSU), Neccromancer (HyperX Ram), pcheveslisi (B450 Tomahawk Max / Ryzen 5 3600), Hasanguleryuz (Xiaomi Note 7 Pro), zahitacar (MSI Optix MAG271CQR), gustawa (Asus rog gladious), akaloyun (RDR2 Offline), FatihTSFC (Windows 10 Pro Key), Timeguard (SCYHTE FUMA 2 CPU COOLER), harun_n (Phanteks p400s) |
Son Giriş: 5 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 370
İkinci El Bölümü Mesajları: 19
Konularının görüntülenme sayısı: 3.985 (Bu ay: 159)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 171 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware