Şimdi Ara

256ram var sizce kaç ram alırsam bilgisayar baya iyi olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• bu soruyu bende soracaktım evt arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz
  • 2 tane 512 lik..dual channel yaparsın tek 1024 den daha performanslı olurlar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yiğit_1903

2 tane 512 lik..dual channel yaparsın tek 1024 den daha performanslı olurlar..

bu dual channel olayı nedir ayrıca pc de 2 ram slot var o zaman nasıl olacak
  • valla 2 slot ta nolur onu bende bilmiyorum abi..
  • Arkadaşlar hangi işlemci hangi anakrtı kullanıyorsunuz yazın ona göre tavsiye verelim birde 1Gb işinizi görürmü yoksa 2 Gb'a ilerde çıkarmısınız .
    Anakart/işlemci dual kullanımına izin vermiyorsa zaten tek 1 Gb
    1gb şimdi yeter ama ilerde 1gb daha ilave edebilirim işim belli olmaz diyenler yine tek 1 gb alsın gerisi için anakartın dual channel ram kullanımını destekleyip desdeklemediği ve ilerde ram ilave edip etmeyeceğinize göre karar verin diye yuvarlak cevap vereyim.
    Dual Channel ram nedir diyen arkadaşlar verdiğim linke bir göz atsınlar http://darkhardware.com/st.php?u=reviews/intel-i875-i865

intel çipsetleri 865/875 den beri (848 hariç) çift kanal bellek desdekliyor ,amd tarafında ise soket 462 işlemcilerde nforce ve kt880 çipseti dual channel desdeklerken soket 939 ve Am2 de dual channle desteği işlemcide anakartın dual channel bellek kullanımı ile ilgisi yok .Soket 754 ise tek kanal.
    Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azmo -- 13 Ekim 2007; 23:39:47 >

• Arkadaşlar sistem söyle:

CPU : İNTEL P4 2,666 MHZ
    ANAKART : INTEL i845E-IT8712 82801DB (ICH4)
    RAM : 256 MBytes PC2100 (133Mhz) elixir

evt arkadaşlar sistem bu 256 mb ramı in yetersiz olduğunu düşünüyorum anakartta 2 adet slot var bu sistemi hızlandıracak ram almayı düşünüyorum 512 x 2 mi yoksa 1 x 1024 ram mi sistemi rahatlatır evt arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum buradayım
  • tek 1 Gb ,845e de dual channel ram desdeği yok ,2 adet 512nin hiç bir getirisi yok senin sistem için,ayrıca ilerde 1 gb ram daha ilave edip vista ile bile geçinip gidebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azmo -- 14 Ekim 2007; 0:07:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: azmo

tek 1 Gb ,845e de dual channel ram desdeği yok ,2 adet 512nin hiç bir getirisi yok senin sistem için,ayrıca ilerde 1 gb ram daha ilave edip vista ile bile geçinip gidebilirsin

peki hocam hangi marka ram ve kaç mhz ram önerebilirsin bana bu sistem için

edit: zaten 2 slot olduğu için 2x 512 yapınca boş yer kalmıyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ctrlshft -- 14 Ekim 2007; 0:13:58 >
  • denemek şartıyla 1gb ddr 400 kingston/twinmos veya başka bir marka olabilir (malesef 1 gb lık ddr 400 lerde ciddi fiyat farkları olabiliyor,onun için marka fanatikliği yapmıya gerek yok bence).Asıl önemli olan senin anakart ddr 333 desdekli ,senin anakartta ddr 400 belleğin ddr 333 olarak sorunsuz olarak çalışması gerekiyor teorik olarak ama zaman zaman sorun çıkabiliyor malesef bu yüzden rami deneyerek almakta fayda var en önemlisi bu bence kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: azmo

denemek şartıyla 1gb ddr 400 kingston/twinmos veya başka bir marka olabilir (malesef 1 gb lık ddr 400 lerde ciddi fiyat farkları olabiliyor,onun için marka fanatikliği yapmıya gerek yok bence).Asıl önemli olan senin anakart ddr 333 desdekli ,senin anakartta ddr 400 belleğin ddr 333 olarak sorunsuz olarak çalışması gerekiyor teorik olarak ama zaman zaman sorun çıkabiliyor malesef bu yüzden rami deneyerek almakta fayda var en önemlisi bu bence kolay gelsin.

deneme nasıl olacak ki bide şöyle söyleyim 100 ytl ye kadar dediğin ram dan bulabilirmiyim ayrıca bu ram 256 lıkla sorunsuz çalışabilirmi

edit vatandan alınca dediğin gibi desteklemezse o zaman ne olacak ramelimde mi patlıyacak yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ctrlshft -- 14 Ekim 2007; 0:28:56 >

• 1 GB DDR2 667 MHZ PC2 5300 RAM

vatanda 47 ytl kdv dahil

bu nasıl arkadaşlar

edit: 47 ytl + kdv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ctrlshft -- 14 Ekim 2007; 1:19:59 >

• up yarın alacağım için
  • DDR2 olmaz,düz ddr bakacaksın illa vatandan alacağım diyorsan
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=13195

http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=326&pid=2919 veritech marka 47$

Şimdi deneyip almakta yarar var dememin sebebide zaten başına böyle bir iş gelmesin diye, alacağın ddr 400 ram 99% çalışır ama 1% çalışmazsa sana vakit kaybı masraf olur bu nedenle uyardım.Ne taraftasın istersen ikinci el forumuna bir bak 1gb ddr 400 ram satan arkadaşlar var ,sana yakın biri varsa rami dener alırsın,yada vatandan alacaksan peşin peşin söylersin durum bu diye çalışmazsa iade alacakmısınız yada kasayı kapıp vatana gitmekte alternatif olabilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: 77_alemci

1 GB DDR2 667 MHZ PC2 5300 RAM

• DDR2 nie olmaz peki anakart desteklemediği için mi

yukarıdaki dediğin dual channel olayı mı yani

edit: ayrıca bu ddr ile ddr2 arasında nie çok fiyat farkı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ctrlshft -- 14 Ekim 2007; 1:42:40 >
  • anakart uyumlu olmadığı için ddr2 ram takamazsın. dual channel olayından değil bu ve ddr ramler daha eski oldukları için ve üretimleri de azaldığı için daha pahalılar ddr2 den, tabi üretim maliyetlerinin fazla olmasının da tekisi var bu konuda
  • @azmo
    @hunter87

çok teşekkürler bilgiler için
  • yarın nasıl alcan netten mi pazar kapalı değil mi yarin
  • iki tane 1 Gb al .
    markaları aynı olsun
    hatta bazıları abartıp aynı marka aynı model aynı seri no nun devamını alıyorlar :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.