Şimdi Ara

26'' LCD Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Evimde kullanmak üzere 26'' LCD TV almayı düşünüyorum. Daha büyükleri için yeterli alanım olmadığından, 26'' kullanmak durumundayım. Kendim biraz araştırdım fakat sizin de görüşlerinizi almak isterim.
    TV'yi sadece Kablo TV ile televizyon izlemek ve Blueray oynatıcı ya da bilgisayarımdan aktardığım 1080P filmleri izlemek için kullanacağım. Bu yüzden televizyonun FULL HD olmasını istiyorum. Tabii bu boyutlarda full hd ile hd ready arasında çok fark var mı onu da bilmiyorum.
    Bu boyutta full hd sadece VESTEL PIXELLENCE SUPER SLIM 26850 26" LCD TV modelini buldum fakat Vestel'e de güvenemiyorum. Marka ya da fiyat konusunda herhangi bir kısıtlamam yok.
    Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler

• Samsung T26HD Full HD Monitör -TV araştırısan daha iyi olduğunu anlarsın. ama genelde IT cilerde mevcut.
  • Monitörü, TV olarak kullanabilir miyim? Kablo TV yayınlarıyla örneğin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Khorgan

Monitörü, TV olarak kullanabilir miyim? Kablo TV yayınlarıyla örneğin?

Samsung'un T serisinde sonunda HD yazan tüm monitörlerinde tuner mevcuttur.
    Yani evet Kablo tv bağlayıp kullanabilirsiniz.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,
    Evimde kullanmak üzere 26'' LCD TV almayı düşünüyorum. Daha büyükleri için yeterli alanım olmadığından, 26'' kullanmak durumundayım. Kendim biraz araştırdım fakat sizin de görüşlerinizi almak isterim.
    TV'yi sadece Kablo TV ile televizyon izlemek ve Blueray oynatıcı ya da bilgisayarımdan aktardığım 1080P filmleri izlemek için kullanacağım. Bu yüzden televizyonun FULL HD olmasını istiyorum. Tabii bu boyutlarda full hd ile hd ready arasında çok fark var mı onu da bilmiyorum.
    Bu boyutta full hd sadece VESTEL PIXELLENCE SUPER SLIM 26850 26" LCD TV modelini buldum fakat Vestel'e de güvenemiyorum. Marka ya da fiyat konusunda herhangi bir kısıtlamam yok.
    Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler

vestel e guvenmiyorsunda pixcellence teknolojisini bir cok firmada urunde yakında hep birlikte gorecegiz cunki tamamen turk patentli bir yeniliktir aslında konuna yazmayacaktım fakat yerli ürünlerimizin böyle yorumlarla karalanmasına uzuluyorum.lütfen önce arastıralım nedir nasıl birseydir öğrenelim.unutmaki her yabancı marka iyi marka imajı cok yanlıs.vestelle hic bir alakam yok fakat bu firmanında hakkını vermek lazım avrupada bir cok unlu meshur mardan cok ust sevıylerde urun satısına sahip turkıye demıyorum avrupadaki lcd ve plasma ürün satısları..emin olabilirsin kötü ürün olsaydı avrupada forumlarda coktan vestelin kötü ürün sattıgı duyrulurdu..fakat o meshur buyuk firmalar hakkında binlerce olumsuz gorus bulabilirsin avrupa forumlarında !!!
    saygılar

• Mesajınızın sonuna !!! koymanıza anlam veremedim. Sinirlenecek bir durum yok ortada. Şikayetvar.com'daki Vestel hakkında okuduğum sayısız şikayet, teknik servis ile ilgili sorunlar, sürekli arızalanmalar dolayısıyla Vestel'e güvenmiyorum. Bu bir karalama değildir, şahsi fikrimdir. Sonuçta ben kimseye Vestel almayın demedim.
    Ayrıca şu cümlenizden hiçbir şey anlamadım.
    "Vestelle hic bir alakam yok fakat bu firmanında hakkını vermek lazım avrupada bir cok unlu meshur mardan cok ust sevıylerde urun satısına sahip turkıye demıyorum avrupadaki lcd ve plasma ürün satısları"

Aslında mesajınızın genelinden hiçbir şey anlamadım. Pixellence teknolojisini yakında diğer markalarda kullanmaya başlayacak çünkü Türk patentlidir demişsiniz. Türk patentli olan teknolojiler çok mu değerli yoksa Pixellence teknolojisinin başka özellikleri mi var?

Eğer Vestel'in iyi olduğunu düşünüyorsanız, lütfen teknik bilgilerle bunu öne sürün. Böylece hem şu an hangi TV'yi alsam diye arayışta olan ben hem de başkaları, seçimlerini Vestel'den yana kullanabilirler.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khorgan -- 10 Aralık 2008; 16:24:11 >

• sayın khorgan öncelikle sinirlenme diye bir sey yok.vestel degil her firmanın ürütiği ürüneler hakıında şikayetler olabilir cok doğal birsey.kaldıkı DH forularına bakarsanız yabancı firmalardaki ürünlerin aynı serileri özelliklere sahip oldukları halde farklılıklar gosterebiliyor.sonucta vestel yada sony yada lg yada samsung aralarında fazla fark bulamazsınız özellikle lcd tvler henuz gelişim aşamasında.pixsellence teknolojisine gelince yani gountu işleme teknolojisi bu konuda vestel ayrıca dünyanın en prestijli çip üreticileriyle yapılan anlaşmalar sonucunda, üretilecek çiplerin Pixellence algoritmalarıyla çalışacağını ve bu çiplerin Vestel logosunu taşıyacağını da sözlerine ekledi.özetle diyeceğim şudur yabancı markaların vestelden fazla ustunlugu yoktur olsaydı avrupada vestel urunlerı bu kadar cok satılmazdı.yani adı vestel degilde xx meshur firma olsaydı ve bu teknolojıyı sunsaydı ınankı topickler acılşırdı xx yenı serisini tanıttı pixcelence ve methıyeler yazılırdı..bızde derdık adamlar neler yapıyor.ama biz yapıyoruz made in turkey şahsi fikrim gurur duyulacak bir seydir....................,
    ALINTIDIR
    detaylar
    Pixellence Slim Full HD 26” 26850 LCD TV teknik özellikler

• Pixellence teknolojisi
    • Slim LCD teknolojisi (Yeni nesil ince LCD)
    • 1920 x 1080 Full HD çözünürlük
    • USB ve DMP (hafıza kartı) teknolojisi
    • 4 ayrı HDMI girişi
    • Dokunmatik tuş takımı
    • 40.000:1 dinamik kontrast oranı
    • Geniş ekran – 16.9 formatı
    • 26” – 66 ekran
    • 450 cd/m2 parlaklık
    • SRS Trusurround ses teknolojisi
    • Oyun Modu (Game Mode)
    • 2 TUNER – PIP/PAP/PAT
    • 2 adet scart bağlantısı
    • Komponent (Ypbpr) bağlantısı
    • Video bağlantısı (S-VHS)
    • PC Girişi
    • 0,15 watt kapalı konumda enerji tüketimi
    • Kapalı konumda düşük enerji tüketimi
    • Ev sinema sistemi, DVD, uydu alıcılarla tam uyum
    • Kablo TV yayın uyumlu
    • Universal (evrensel) kumanda
    • Full akrilik özel parlak siyah gövde
    • Kapalı konumda estetik mavi ışık
    • 100 program hafızası
    • Gizli hoparlör
    • Masa ayağı, duvar aparatı
    • Ağırlık: 8 kg (ayaksız), 8,5 kg (ayaklı)
    26” ve 42” olmak üzere iki farklı ekran seçeneğiyle sunulan Vestel Pixellence Super Slim LCD, USB ve hafıza kartı (DMP) teknolojisi sayesinde film, fotoğraf ve müzik dosyalarını geniş ekranda izleme ve dinleme keyfi sunuyor. Üzerinde 4 HDMI girişi bulunan Vestel Pixellence Super Slim LCD, DVD player, uydu alıcıları ve oyun konsolları gibi HD kalitesinde görüntü veren diğer elektronik cihazları da televizyona bağlama olanağı sağlıyor. Vestel Pixellence Super Slim LCD ayrıca 100 Hz “Movie Sense” özelliği sayesinde hareketli görüntülerde oluşan titreme ve netliğin bozulması gibi problemlerin önüne geçerek kusursuz görüntü sunuyor.

40.000:1 dinamik kontrast oranıyla film izlerken gerçek sinema keyfi yaşatan Vestel Pixellence Super Slim LCD, dokunmatik tuşları sayesinde ise çok daha estetik bir görünüm sağlıyor.
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 9 Aralık 2008; 19:01:02 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    55 inc TV tavsiyesi
    geçen yıl önce açıldı
    75 inch Tv tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    43 İnç TV Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Türk teknolojisi derken?

yıllardır çinden aldığı ürünlerin üzerine XXX markasını yapıştırıp sonra TM diye satan firmaları mı savunuyorsunuz sayın andy1?

global süreçte her firma karına bakar. ne malı olduğu ne yaptığı önemli değil. ama Ticari ahlak diye birşey vardı bir zamanlar.
    Yıllar boyu Arçelik- Beko- Vestel gibi firmaların ürünlerinin %95inden fazlasını yurt dışından yetriip sadece üzerindeki logoyu değiştirmesi. yıllar boyu emek hırsızlığı yapıp başka ülkelere ajan gibi mühendislerini salıp teknolojilerini çalması..

bireysel olarak insanların içindeki marka takıntısını anlıyamıyorum.
    o kadar sayılara takılmış durumda bir milletiz ki (aynı zamanda kararsız) kim ne derse ona inanmayı borç biliyoruz.

Eğer biraz olsun ekonomi-ticaret-mühendislik gibi şeylerle ilginiz varsa bunları araştırın.

Kimse Türk malı satmasın demiyor. ama sonuçta TR kazanmıyor. ama bunu bu şekilde görmek çoğu insanın hoşuna gitmiyor.

Ben size VESTEL dediğiniz firmanın yaptığı tek şeyi söyliyeyim (kayda değer) A.Nazif Zorlu bir gurup Üni. öğrencisine ayırdığı madi kaynak ile TR. deki bor madenleri üzerine büyük yatırımlar yapmıştır. (Tabiiki çıkar sağlamak amacı ile) ve bunun sonunda da Türk patentli bor kullanımı üzerine önemli adımlar atmıştır.
    Belki 10 belki 20 Yıl sonra A.N.Zorlu"yu BOR zengini olarak görebilirsiniz.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

@Khorgan bence 2ürünü (hatta bulabilirsen daha da fazla seçeneği) görüntü olarak kıyaslamaya özen göster. doğru olanı bulacaksın.

• Bende odam için uzun zaman 26 lcd tv araştırmıştım ve istediğim gibi bir cihaz pek bulamadım, bulduklarımın da fiyatları pahalıydı. Çok tereddüt yaşadıktan sonra 32 almaya karar verdim. Eğer tv'yi bir şekilde duvara astırma imkanınız varsa kısa bir süre sonra 32 inche gözünüz alışıyor ve size büyük görünmemeye başlıyor. Bu fikirde bence aklınızda olsun..
  • Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

@Snyper
    Tv'i bir kütüphane içerisindeki mevcut bölmeye koyacağımdan dolayı en fazla 26'' sığıyor. Televizyon için de kütüphaneyi bozmama imkan yok.

Arkadaşlar kağıt üstünde SONY BRAVIA KDL-26E4000 beğendim. Tavsiye eder misiniz?
    Sinema modu diye bir şey var. Karşılaştırdığım diğer modellerin bazılarında vardı fakat bunda yok. Sürekli olarak HD filmler izleyeceğimi göz önüne alırsak, benim için faydalı bir özellik mi?

Son bir sorum daha var o da şimdi öğrendim ki Teledünya diye bir sistem var ve sanırım onu kullanacağım. Bunu kullanmak için de Mpeg Tuner denilen özelliğe ihtiyacım var mı? Kablo Tv kullanacağım diye sırf bu özellik için bir çok modeli eledim de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khorgan -- 11 Aralık 2008; 13:03:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: WTB

Türk teknolojisi derken?

yıllardır çinden aldığı ürünlerin üzerine XXX markasını yapıştırıp sonra TM diye satan firmaları mı savunuyorsunuz sayın andy1?

global süreçte her firma karına bakar. ne malı olduğu ne yaptığı önemli değil. ama Ticari ahlak diye birşey vardı bir zamanlar.
    Yıllar boyu Arçelik- Beko- Vestel gibi firmaların ürünlerinin %95inden fazlasını yurt dışından yetriip sadece üzerindeki logoyu değiştirmesi. yıllar boyu emek hırsızlığı yapıp başka ülkelere ajan gibi mühendislerini salıp teknolojilerini çalması..

bireysel olarak insanların içindeki marka takıntısını anlıyamıyorum.
    o kadar sayılara takılmış durumda bir milletiz ki (aynı zamanda kararsız) kim ne derse ona inanmayı borç biliyoruz.

Eğer biraz olsun ekonomi-ticaret-mühendislik gibi şeylerle ilginiz varsa bunları araştırın.

Kimse Türk malı satmasın demiyor. ama sonuçta TR kazanmıyor. ama bunu bu şekilde görmek çoğu insanın hoşuna gitmiyor.

Ben size VESTEL dediğiniz firmanın yaptığı tek şeyi söyliyeyim (kayda değer) A.Nazif Zorlu bir gurup Üni. öğrencisine ayırdığı madi kaynak ile TR. deki bor madenleri üzerine büyük yatırımlar yapmıştır. (Tabiiki çıkar sağlamak amacı ile) ve bunun sonunda da Türk patentli bor kullanımı üzerine önemli adımlar atmıştır.
    Belki 10 belki 20 Yıl sonra A.N.Zorlu"yu BOR zengini olarak görebilirsiniz.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

@Khorgan bence 2ürünü (hatta bulabilirsen daha da fazla seçeneği) görüntü olarak kıyaslamaya özen göster. doğru olanı bulacaksın.

sayın WTB ezbere kulaktan dolma bilgileri yazmam ya bildiğimi paylaşırım yada ürünü kullanmıssam yorum yaparım.pixcelence nin patenti vestelindir yani ordan calmıs burdan calmıs gibi sözler hos degil şu aldıgınız markaların hangisi acaba herseyiyle firmaya ait urundur !!!sharp haric yüksek kalite baska bir cihaz gösterebilirmisiniz.bor madeni diyorsunuz keşke bor madenleri ulkemızın firmaları alsada yurt dısından gelen firmalara mecbur kalmayalım !!!arcelik beko sabancı ve diğer turk firmalarını urunlerını sevmek zorunda değilim almak zorundada değiliz şunu unutmayalımki bunlar bizim mallarımız bizim değerlerimiz yuz binlerce calsanıyla.ürünü karalaya biliriz kötü cıkmıstır yazabilir ama hırsızdır calıntıdır vs cumleleri kullanmak hoş değil..meshur yabancı markalarınız amerıkada ceza ustune ceza yedıler milyar dolarlara varan bedellere mahkum oldular haksız rekabetten !!!en azından biraz daha arastıralım öğrenelim ve birazda saygı duyalım...
    saygılar

• quote:

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

@Snyper
    Tv'i bir kütüphane içerisindeki mevcut bölmeye koyacağımdan dolayı en fazla 26'' sığıyor. Televizyon için de kütüphaneyi bozmama imkan yok.

Arkadaşlar kağıt üstünde SONY BRAVIA KDL-26E4000 beğendim. Tavsiye eder misiniz?
    Sinema modu diye bir şey var. Karşılaştırdığım diğer modellerin bazılarında vardı fakat bunda yok. Sürekli olarak HD filmler izleyeceğimi göz önüne alırsak, benim için faydalı bir özellik mi?

Son bir sorum daha var o da şimdi öğrendim ki Teledünya diye bir sistem var ve sanırım onu kullanacağım. Bunu kullanmak için de Mpeg Tuner denilen özelliğe ihtiyacım var mı? Kablo Tv kullanacağım diye sırf bu özellik için bir çok modeli eledim de.

Güzel tv'dir.
    İsterseniz aynı fiyata 26v4500 modelide mevcuttur.

Ama 26'' bir tv'e 1500 ytl civarı bir para vereceğinizide unutmayın sakın.
    Her ikisi mevcutmu bilemiyorum ama kendi 32v4000 tv mi almaya gittiğimde İçerenköy Carrefour Sony Shop'ta 26e4000 vardı.
    Onun dışında Kadıköy'de bahariye cad. üzerinde varmış ve çok ilgili bir yermiş,isterseniz orayıda arayıp sorun.

Teledünya'ı çıktığı günden beri kullanmaktayım.
    Diğer odada Digiturk plus mevcut ve her ikisini 32v4000'de denememe rağmen bariz şekilde teledünya daha başarılıydı.
    Kısacası parasını hakediyor.
    Alabilirsiniz.

• Dediğiniz gibi ben de 26v4500 modeli ile e4000 arasında kalmıştım. Aralarında pek bir fark yok, v4500'de sinema modu denilen özellik var.
    Bu özellik işe yarar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khorgan -- 11 Aralık 2008; 17:19:19 >
  • ya arkadaşlar bizeneki firmaların yaptıklarından siz almış oldugunuz ürünlerin kalitesine size hitap edip etmediğne firmanın vermiş oldugu garantilere bakın bizene sanki biz firmayımı satın alacaz bizene sadece ürününü alacaz nerde ürettirse ürettirsin hem fenamı bir TÜRK MARKASI diye dünyaya kendini benimsetmiş bir firma dünyanın cok kullanıyor biz fazla kullanmıyoruz o ayrı hepsi bu kadar kurcalamaya polemiğe hiç gerek yok bence Saygılar...
  • Merhaba.Aradığınız TV'de ne gibi özellikler arıyorsunuz bilmiyorum ama,ben philips 26PFL5322 kullanmıştım.Sonradan küçük geldiği için sattım ama şu anda pişmanım diyebilirim.Diğerlerini bilmiyorum ama bence 26 inch olarak çok iyi televizyon.Görüntü ve ses kalitesinden çok memnundum.Görünüm olarak da güzel,zaten bütün Philips ürünlerinin özelliği bu.Şimdi eski bir model ama bazı yerlerde bulunabiliyor.Umarım doğru bir seçim yaparsınız ve aldığınız televizyondan memnun kalırsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.