Şimdi Ara

26 Nisan a dikkat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 26 nisanda "çernobil virusu" tekrar aktif olabilir.
    virus programları olmayan arkadaşların dikkatini çekerim.ben tarihi değiştirerek çözüm buldum şimdiye kadar.selamlar

• :))) ewet çernobiL virüsü önemLi virüs programı oLsa biLe sorun çıkabiLir .. KuLLandığı virüs programı iyi oLmayan yada update ediLemmiş PCLerde en iyi çözüm tarihi değiştirmek .. Ama tarihi başka bir ayın 26 sı yapmayın we 14 şubat we 1 ocak gibi özeL günLer yapmayın arkadaşLar ..

SewgiLerimLe !! ..
  • en iyisi tarih değiştirmek zaten virus programı aşağı yukarı herkessde var neyse tarih geçsin bios günümüz tarihine döndürelim bu virüs de sars gibi galiba önce belli olmayaıp sonra ortaya çıkan
  • Evet dikkatli olalım
  • ewet perfect expert 26 nisanda beLli ediyor ben tarihi geri aLmadım sistemde çernobiL warmı yokmu anLamak için sonucu ağır oLabiLir ama başka zaman bunu kontroL edemzdim we warmış maLesef PC-CLine iLe biraz boğuşan çernobiL aLt ediLdi bi 15 dk mi aLdı ama sistemim temizLendi diğer arkadaşLArda umarım bir sorun yaşamazLar ..

SewgiLerimLe !! ..
  • Bende WinCIH yok dün komple tarama yaptım, fakat bu sabah sistemim çöktü. Nedeni ise "i-mesh" programı. Programı kurdum, peşinden bir sürü program yükledi, bende sinirlenip programı kaldırdım fakat explorer'a bir program eklenmiş onu kaldırayım deyip (sorsan) uninstall ettim ama program internetten başka dosyalar indirmiş. Neyse onların peşine düştüm dosyaları buldum tam silerken bilgisayar kilitlendi, resetledim ve windows çöktü. Sadece güvenli kipte açılabildi. Bende kızıp format çektim.
    Neyse bunun 26 Nisan'a gelmesi bir rastlantı oldu, kendi kendime bugün virüslü bilgisayarlar çöker ama benimkine bişey olmaz derken başıma bu geldi. Napalım sağlık olsun dosyalarıma bişey olmadı en azından.
  • selam millet.
    aslında bu konu bu forum'a uygun olmasada açılmışken bende bir şeyler yazıyım.
    vizelerle uğraşırken bu günün 26 nisan olduğunu unutmuşum. aklıma gelseydi dün yazardım ama gelecek sene için bilgi olur diye yine de yazıyım.
    öncelikle tarihi kesinlikle 25'ine almayın çünki eğer sisteminizde virüs varsa ve tarihi tekrar düzeltmeyi unutursanız ertesi gün virüsle önce tanışırsınız sonra da akraba bile çıkabilirsiniz. (ettiğiniz küfürlerden) 27'si yapmanız yeterli.
    geçen sene bir muhasebeci müşterim 23 nisan'da çalışırken 24 nisan için belge çıkartıyormuş (ETA belgenin üstüne geçerli tarihi atar) tarihi bir gün sonraya atmış veee ayın 25inde sistemim göçt diye geldi.... böyle bir olaya karşıda dikkatli olun.
    gelelim en can alıcı noktaya. win95.cih virüsü windows 2000 (veya xp) ile partitionlanp NTFS olarak formatlanmış disklere hiç bir müdahalede BULUNAMIYOR. denemek için bir makinaya ntfs olarak win 2000 pro. kurdum ve chernobil olan bir dosyayı çalıştırdım ve iyice yayılmasını sağladım. tarihi 26 nisan'a getirdim ve bilgisayarı bir kaç defa yeniden başlattım ve ne bios'da ne de HDD'de bir etki gösteremedi.

unutmadan chernobile başlıca 3 çeşittir. (norton 23-04-2003 tarihi itibariyle 12 çeşit olarak tanısa da) birisi 26 nisanda (en yaygın olanı) brisi 26 ocakta biriside her ayın 26sında aktif olur.
    coğu yeni veya güncel antivirüs chernobile'i tanır ve temizler ama yinede fazla güvenmeyin. elinizden geldiğince DEZENFEKTAN :)) kullanmaya çalışın.

eğer bilgisayarınıza virüs zarar verdi ise...
    iki çeşit zarar verebilir. birincisi Harddisk'inizin partitionlarını siler. ikincisi biosunuzu siler. duruma göre birini veya ikisini birden yapabilir.

bios koruması: genelde ADVENCED SETTİNGS kısmında bulunan "BIOS UPDATE" ayarını "DISABLE" konumuna getirin. bazı boardlarda jumper ile ayarlanır. kitapcığından ilgili jumperı bularak disable durumuna getirin.
    eğer bios'unuz silindi ise bilgisayarınız açılmayacaktır. (ekrana hiç bir görüntü,yazı v.s. gelmeyecektir) eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız bios'u 10-20 dolar arası tekrar yazıyorlar.

eğer hdd'inizi sıfırladı ise EHİL BİR BİLGİSAYARCIYA götürün. çünkü acemi bir kişi uğraşarak bilgileri geri getirilmesi zor durumlara itebilir. işi bilen birisi tereyağından kıl çeker gibi hdd'inizin büyüklüğüne göre min. 2-3 saat gibi bir sürede halledecektir. bu işlem ise ortalama 100$<(üst sınır yok) fiyatla yapılmaktadır. inşaallah o duruma düşmezsiniz.

virüssüz günler dileğiyle. (her ne kadar bir kazanç kapısını kapatsada) :))))

• bızde dun gece 4 sehıt verdık
  • İzmirde 7,5Milyona bios yazan bir yer biliyorum. Eğer İzmirden bilgisayarı dağılan biri olursa yerini tarif edebilirim.
  • ya dün izmire geldim pederin makine p2 eski,win98 var,son dakkalar saat 23:54 tü,forumda 26 nisana dikkat ı gördüm hemen 3 gün sonraya aldım tarihi,baktım makinada hiçbi virüs progu yokmuş,annıcanız pc kurtardı caaanım topik,allah razı olsun ;)
  • Bu gibi durumlar için otomatik olarak bios yazan açılış disketi yapmıştım. Hala duruyor ama disket bozulmadıysa iyidir:))
    Neyse benim anakart Abit ZM6, onun için hazırladığım açılış disketinde autoexec.bat dosyasına a:\awdflash zm6_su.bin /py /sn /cc /cd satırını yazdım. Tabi diskete awdflash.exe ile bios dosyasını da kaydediyoruz. Bu olay bütün Abit anakartlarda oluyor galiba.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.