Şimdi Ara

26 Şubat 2012 Pazar Ankara buluşması - 15 video eklendi :) (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
766
Cevap
4
Favori
19.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA

Civicin temel problemleri açık unutulan VSA ve yola tutunamayan lastikleriydi.

Ölçüm sonuçlarında, 0-75 km/h hızlanmasında Civicin normal hızlanma süresine nispeten 2 saniye kaybettiğini tespit ettik. Bu nedenle VSA kapalı olsa ve daha da önemlisi lastikler iyi durumda olsaydı farkın bu kadar büyük olmaması gerekirdi.

Recai abi, sizden ayrıldıktan sonra Anıl'ın araç ile bir de benim telefondaki gps programıyla 0-100 ölçümü yaptık.

0-96 km/h : 13.08 sn

0-100 km/h : 13.53 sn

şeklinde değerler elde ettik.

Ne kadar doğrudur bilemiyorum.

VSA açık mıydı hocam?

Telefon olması araçta ekstra ağırlıklar olması vs herşeye rağmen 0-96 nın 13 çıkması normal.Çokda kayıp yok yani.Her kullanılan araç fabrika verisinden düşük çıkar.Çünkü araçta ekstra ağırlıklar ve zamanla yıpranma payları olur.Görkemin aracınında bu şekilde kaybının olduğunu düşünürsek dediğim ortaya çıkıyor.

HAva kitine baktırmalı anıl.

• quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver
    Burayı editlemiştim geç kalmışsınız.

Edit:Ortada görülen tek sorun hava filtresinin farkının hissedilmemesi.YOksa 2 araçta fabrika çıkışı bu fark normal.Şerit geçiş zamanlarına bakarsanız arada öyle sizin dediğiniz gibi fark yok.Ben hava filtre kiti etkisinin olmaması yüzünden beklenilenden daha geri dedim.

3 saniye demek

100 km / saat : 27,7 m / 1 saniyede. 3 saniyede bu fark 85 metre yaparki bu fark bu videoda lancer ın geride kalması demek...Hemde fark yemesi demek.

Hocam anlaşılan uzayacak yine mevzu.

100 km/h sabit hızla giderken saniyede 27,7 metre yol almak ile, 100km/h hıza ulaşmaya çalışan iki aracın saniyede ilerleyeceği yolun arasında fark vardır. Nasıl olduda bulunduğu yerin üzerine bulduğunuz değeri ekleyip yorum yaptınız anlamadım açıkçası. 100 km hıza ulaşıldığı anda kesilen bir ölçümdür 0-100 hızlanma değeri ve katedilen ortalama yol, hız değerlerinin süresine göre tayin edilebilir.

Burada her iki araçta farklı ivmeyle hızlanarak ilerliyor. Dolayısıyla gerçekte hız zaman grafiğine göre katedilen yola göre kıyaslama yapamazsınız. Yani her iki aracında örneğin 75 km/h hıza ulaştığı yol uzunluğu aynı değildir. Buradan yola çıkarsanız yanılırsınız.

• Civic'e bakılması lazım,

1. ihtimal tahminim: lastikleri kötü, patinaja düştükten sonra araç çakılıp yığılıp kalıyor, buna lastiğin kabak olmasından dolayı VSA olması gerektiğinden daha uzun süre devrede kalıyor diye bir yorum yapılabilir.
    2. ihtimal tahminim: Motorda ayar kaynaklı güç kaybı var.
    3. ihtimal tahminim: Şanzımanda kavrama sorunu oluşmaya başlamış. Güç kayıpları var.

Yanlız Lancer gitmesi gerektiği gibi maşşallah, ciğerliymiş. Nazar değmesin.
  • quote:

quote:

Burayı editlemiştim geç kalmışsınız.

Edit:Ortada görülen tek sorun hava filtresinin farkının hissedilmemesi.YOksa 2 araçta fabrika çıkışı bu fark normal.Şerit geçiş zamanlarına bakarsanız arada öyle sizin dediğiniz gibi fark yok.Ben hava filtre kiti etkisinin olmaması yüzünden beklenilenden daha geri dedim.

3 saniye demek

100 km / saat : 27,7 m / 1 saniyede. 3 saniyede bu fark 85 metre yaparki bu fark bu videoda lancer ın geride kalması demek...Hemde fark yemesi demek.

Hocam anlaşılan uzayacak yine mevzu.

100 km/h sabit hızla giderken saniyede 27,7 metre yol almak ile, 100km/h hıza ulaşmaya çalışan iki aracın saniyede ilerleyeceği yolun arasında fark vardır. Nasıl olduda bulunduğu yerin üzerine bulduğunuz değeri ekleyip yorum yaptınız anlamadım açıkçası. 100 km hıza ulaşıldığı anda kesilen bir ölçümdür 0-100 hızlanma değeri ve katedilen ortalama yol, hız değerlerinin süresine göre tayin edilebilir.

Burada her iki araçta farklı ivmeyle hızlanarak ilerliyor. Dolayısıyla gerçekte hız zaman grafiğine göre katedilen yola göre kıyaslama yapamazsınız. Yani her iki aracında örneğin 75 km/h hıza ulaştığı yol uzunluğu aynı değildir. Buradan yola çıkarsanız yanılırsınız.

Hocam anlatmak istediğim.0-100 e 3 saniye daha çabuk ulaşan o ivme kabiliyetine sahip bir honda civic lancera fark atar.İvmeyi hseab etmeden yapıyorum bunu yani fark daha da büyür.Çünkü bu gücü elinde bulunduran bir araç farkı açarak gider.

• quote:

Recai abi, sizden ayrıldıktan sonra Anıl'ın araç ile bir de benim telefondaki gps programıyla 0-100 ölçümü yaptık.

0-96 km/h : 13.08 sn

0-100 km/h : 13.53 sn

şeklinde değerler elde ettik.

Ne kadar doğrudur bilemiyorum.

Utkucum, Anıl'a ölçtüğümüz değerleri gönderdim detaylı şekilde. Ciddi anlamda bir fark var olması gereken ile.

Fazla uzamasın diye burada birkaç noktaya değinmek isterken, uzattık yine mevzuyu neyse.

Anıl'a gönderdiğim mesajı sana gönderdim pm ile. Değerlere bakınca ne demeye çalıştığımı anlarsın kolaylıkla.

• En basitinden sizin dediğiniz gibi ölçümde 3 saniye hızlı olsa civic utkunun ölçümüne göre 10 saniye civarında hızlanacaktı ve buda 11.2 civarı hızlanan lancer a fark atmak demek olacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 5 Mart 2012; 15:22:35 >
  • quote:

Utkucum, Anıl'a ölçtüğümüz değerleri gönderdim detaylı şekilde. Ciddi anlamda bir fark var olması gereken ile.

Fazla uzamasın diye burada birkaç noktaya değinmek isterken, uzattık yine mevzuyu neyse.

Anıl'a gönderdiğim mesajı sana gönderdim pm ile. Değerlere bakınca ne demeye çalıştığımı anlarsın kolaylıkla.

Durumu açık dediğin gibi abi. Ara hızlanma süreleri neredeyse eşit.

Dolayısıyla endişe edilecek bir şey yok.
  • Benim clit bang uygulamama vurgu yapılmış sankiii
  • quote:

En basitinden sizin dediğiniz gibi ölçümde 3 saniye hızlı olsa civic utkunun ölçümüne göre 10 saniye civarında hızlanacaktı ve buda 11.2 civarı hızlanan lancer a fark atmak demek olacaktı.

PM.
  • quote:

quote:

Durumu açık dediğin gibi abi. Ara hızlanma süreleri neredeyse eşit.

Dolayısıyla endişe edilecek bir şey yok.

Aynen öyle, Anıl'ın araç başlangıçta yürüyememiş işte, veriler ortada. Şimdi kardeşime performans serisi bir Toyo lastik önerip, derdini çözeceğiz inşallah.

• quote:

En basitinden sizin dediğiniz gibi ölçümde 3 saniye hızlı olsa civic utkunun ölçümüne göre 10 saniye civarında hızlanacaktı ve buda 11.2 civarı hızlanan lancer a fark atmak demek olacaktı.

Emrah hocam bi kere filtreyi fazla büyütmeyelim. Max. vereceği güç 2-3 hp ki oda benim aracımda etkisi 1-2 hp arası olur. Ayrıca fitre alt devirlerde değil üst devirlerde canlı tutuyor aracı.
    Şöyle anlatayım ben filtrenin farkını 5000 devir üstü hissediyorum. Ama 0-100 hızlanmada sadece 1 kez 5000 devir üstüne çıkıyor aracım oda 1. vites.

Şimdi normalde 0-100 verilerine bakarsan 2 snye fark gözüküyor doğrudur. AMa fabrika verisi otomatik için frene basılı tutarak aracı öne yığdırıp kaldırmayla yapılmadığından o şekilde.

Normalde recai abinin aracı bu şekilde yığdırma ile 11.5 saniye yaklaşmış yığdırma ile. Ki geçenki focus testinde 11. snye'ye kadar yakalamışlardı hatırlıyorsan. Yeni civicte nispeten biraz daha kısa şanzuman oranları o yüzden 11. sn'ye normal.

Yani aradaki fark yine olacak lancer yürüyecek ama maksimum arada 1.5 saniyelik fark olması gerektiğini savunuyoruz normal şartlarda. Vİdeoda normal gözükebilir kalkış ama ben farketmedim ama vsa bi an bile müdale ettiyse en az 0.5 snye kayıp yaratır.

• 1 sene olacak bir manuel Civic bulamadık
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

Emrah hocam bi kere filtreyi fazla büyütmeyelim. Max. vereceği güç 2-3 hp ki oda benim aracımda etkisi 1-2 hp arası olur. Ayrıca fitre alt devirlerde değil üst devirlerde canlı tutuyor aracı.
    Şöyle anlatayım ben filtrenin farkını 5000 devir üstü hissediyorum. Ama 0-100 hızlanmada sadece 1 kez 5000 devir üstüne çıkıyor aracım oda 1. vites.

Şimdi normalde 0-100 verilerine bakarsan 2 snye fark gözüküyor doğrudur. AMa fabrika verisi otomatik için frene basılı tutarak aracı öne yığdırıp kaldırmayla yapılmadığından o şekilde.

Normalde recai abinin aracı bu şekilde yığdırma ile 11.5 saniye yaklaşmış yığdırma ile. Ki geçenki focus testinde 11. snye'ye kadar yakalamışlardı hatırlıyorsan. Yeni civicte nispeten biraz daha kısa şanzuman oranları o yüzden 11. sn'ye normal.

Yani aradaki fark yine olacak lancer yürüyecek ama maksimum arada 1.5 saniyelik fark olması gerektiğini savunuyoruz normal şartlarda. Vİdeoda normal gözükebilir kalkış ama ben farketmedim ama vsa bi an bile müdale ettiyse en az 0.5 snye kayıp yaratır.

Filtre her devirde işe yarar fakat dediğin gibi en çok devir çevirebildiği yerlerde daha etkilidir.

Videodaki aranızdaki fark zaten 1.5-2 saniye civarı.Mesafe bunu gösteriyor.

Ben lancerı da kullandım civicide.

Asıl manuel civic ile lancer lazım.O zaman en güzeli ortaya çıkar.Civic o şanzımanla çok dezavantajlı.Manuelde civic 3. vitesten itibaren geçer gibi geliyor.Bg gücününde avantajıyla.

Fakat görkem kardeşimde biliyordur eminim görkemin aracındaki ilk 2 vites sıradışı.Olması gerekenin üstü performans sağlıyor.Vİtes oranlarından olabilir bilemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 5 Mart 2012; 16:35:56 >

• Görkem'in aracındaki 2. vites, olması gerekenden daha büyük oranlı.

Performans için ideal bir oran değil.
  • quote:

Görkem'in aracındaki 2. vites, olması gerekenden daha büyük oranlı.

Performans için ideal bir oran değil.

Tamamda bu 0-100 e ulaşırken 3 e geçmemek demek.O anlamda söylemiştim.0-100 performansı için iyi yani.
  • Görkemin aracı gibi kendisi de sıradışı zaten. Çok iyi ve alçak gönüllü bir insan.

Kimileri kızsa da, söylense de pırlanta gibi gençler hepsi ayırdetmeksizin.
  • quote:

Görkemin aracı gibi kendisi de sıradışı zaten. Çok iyi ve alçak gönüllü bir insan.

Ben de hepsine kefilim.

Teşekkür ederiz abi. O senin iyiliğin.

• quote:

Görkemin aracı gibi kendisi de sıradışı zaten. Çok iyi ve alçak gönüllü bir insan.

Teşekkür ederim abi. Allah razı olsun. Valla senin yanında bizim lafımız bile olmaz. Sen ve Haluk abi ile tanıştığım için çok şanslı hissediyorum kendimi, her buluşmamızda..
    Mesleki açıdan aynı senin ilerlediğin yoldan gitmek istediğimi fark ettim hatta hala ekskavatör hikayenin şokundayım. Allah yüzünü hep güldürsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 5 Mart 2012; 17:35:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Ortalığı fiştikleyecek birbirinden bağımsız teoriler:

- Buluşmadan erken ayrıldığım için Anıl'ın keyfi kaçmış, bu da yarışa konsantre olmasını engellemiştir.

Bu kısmı okuyunca sınıfın ortasında kahkaha attım..
  • Lancer Civic performans karşılaştırmasına da gelince vallahi benim aklıma gelene tek şey VSA oldu. Anıl'ın lastikler geçen seneki organizasyonda da çok sarıyordu hatta gayjj guyyjjj sesi altında kalkarken "Ulan bu ne" dediğimi hatırlıyorum. Başka da aklıma sübap ayarları geliyor ki alt devirlerde gerçekten sıkıntı var. Anıl geçen sene ilk kalkışta yarım boy fark atarak kalkıyordu ki bu sefer sıkıntı olduğu kesin.

Bir de karar verin olay bende mi, Lancer da mı?
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.