Şimdi Ara

26 Şubat 2012 Pazar Ankara buluşması - 15 video eklendi :) (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
766
Cevap
4
Favori
19.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Civic'in ayarları bakımları vs nerede yapılıyor?
  • Boşuna bu kadar kafa yormaya gerek yok.

Civic'in durumunu en kesin biçimde bir "dyno" testi ortaya koyar. Biz de grafik sonuçlarına değerlendirme yaparız. Marka-model ve özellikleri aynı 2 farklı aracın 0-100 test sonuçları farklı olabilir. Bunda:

- Test yapılan zeminin özellikleri,
    - Lastik farkı,
    - Test yapılan yerin eğimi(çok küçük bir eğim farkı bile önemlidir),
    - Rüzgar hızı... gibi birçok etken var.

Bir de Anıl arkadaşımızın aracının Recai arkadaşımızınkinden daha yavaş olması çok normal. Araçlar birebir aynı olsalar ve benzinde kullanılsalar bile, LPG kiti takılı araç, üzerindeki kitin ağırlığı nedeniyle biraz geride kalır. Üstelik aracın biri daha sıfır sayılır. Detaya inildiğinde, sürücülerin kilo farkı ve araçtaki sıvıların(benzin, cam suyu...) doluluk oranı bile fark yaratır.

Bunların hiçbiri günlük hayatta önemli değildir. Ama tam performans istendiğinde, bir aracın diğerinden daha yavaş kalmasına neden olur.

Ayrıca Anıl arkadaşımız duyduğum kadarıyla, aracı devamlı 5.000rpm üstünde kullanıyor. Bu şartlarda 50.000km'ye gelmiş bir motor, normal olarak 150.000km kullanılmış bir motordan daha kötü kondüsyona sahiptir. Alt devirlerde aşınma yok denecek kadar azken, yüksek devirlerde tahmin edemeyeceğiniz kadar çoktur. Araca çok yüklenmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Civic'in ayarları bakımları vs nerede yapılıyor?

Bakimlari servislerinde yapiliyor. Ama en son subap ayari hondaci kadir ustada yapildi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

Bakimlari servislerinde yapiliyor. Ama en son subap ayari hondaci kadir ustada yapildi.

Kadir ustayı tanımıyorum.

Bizim garaja bi uğra çay iç derim
  • quote:

quote:

quote:

Kadir ustayı tanımıyorum.

Bizim garaja bi uğra çay iç derim

Mutlaka gün uğramak isterim. Özellikle mambayı görmek için. PM'den adresi yollarsanız bigün rahatsız ederiz sizi.

• quote:

Mutlaka gün uğramak isterim. Özellikle mambayı görmek için. PM'den adresi yollarsanız bigün rahatsız ederiz sizi.

Ederiz ederiz.

Bolca fotoğraf da çekeriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Orijinalden alıntı: Johnnn

Haluk abinin fiştikleyen yorumları çok güzeldi, sorun anılda değil görkemde

şakayı bir yana bırakırsak lpg ayarı olayı var ya hani pc'ye bağlayıp aracı ayarlıyorlar zaman içerisinde kaçabiliyor diye biliyorum. Bunun yanı sıra lastikler kötü ise patinaja düşmesi artacağından araç da bunu engellemek için var gücü ile ASR ile dizginliyor olabilir aracı kalkışta. Ki bu en büyük ihtimal. Bence lpg ile alakası yoktur yani 30.000 km'de bu kadar zarar veren bi lpgnin 150.000 km'yi görmesi imkansız gibi birşey olur ki bunun böyle olmadığını hepimiz biliyoruz.

Ve bu arada haberim olsaydı gelirdim bu sefer de..

LPG ayarı bozulması sıralı sistemlerde yok. Bir kere ayar yapıldıktan sonra o değerler ecu'da saklanıyor ve bozulma vs. olmuyor. Eski karbüratörlü motorlara uygulanan lpg kitlerinde hava girişi lpg'ye göre elle ayarlanıyor, bu da zamanla bozulabiliyor.

Anıl'ın arabanın bu kadar geride kalmasının en büyük sebebi bence kötü lastikler ve bu sebeple artan VSA etkisiydi. Bir de yakın zamanda subap ayarı yaptırmıştı; bir ihtimal onda sıkıntı olabilir.

ben subab ayarı sonrasında değişim göstermiş olabilir yoksa ben de biliyorum ECU'da saklı olduğunu ve bi de hani araç yıllar geçtikten sonra aracın ayarlarının aşınmayla falan değişmiş olabilir gibisinden demiştim.. ama en mantıklı cevap VSA.. VSA'yı kapatınca araç çok patinaja düşüyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA

quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

quote:

Civicin temel problemleri açık unutulan VSA ve yola tutunamayan lastikleriydi.

Ölçüm sonuçlarında, 0-75 km/h hızlanmasında Civicin normal hızlanma süresine nispeten 2 saniye kaybettiğini tespit ettik. Bu nedenle VSA kapalı olsa ve daha da önemlisi lastikler iyi durumda olsaydı farkın bu kadar büyük olmaması gerekirdi.

Ben vsa çok etkilediğini zannetmiyorum.Çünkü ilk atılımı yapıyor civic.Tam kavramaya düştüğü anlaşılıyor sonra biranda geriye düşüyor ki normal.

Hızlanma verileri zaten arada bayağı bir farkın olduğunu gösteriyor.Üstelik anılda hava filtre kiti var.

Sadece fark beklediğimden az daha fazlaydı.O da lpg nin motora verdiği eziyetten kaynaklanıyor olabilir.Gerçi çok lpg ile yürümemiş anıl.

Tekrar ediyorum olay Lancer da

VSA benim aracımda yarım saniyenin üzerinde 0-100 hızlanma süresini arttırıyor. Dört hafta üst üste yaptığım toplam 20 ölçümde de bahsettiğim şekilde sonuç aldım.

Hızlanma verileri derken hangi hızlanma verilerinden bahsediyorsun anlamadım, bu veriler hakkında biraz farazi konuşmuşsun galiba. Civic otomatiğin Lancer manuelin belli bir hıza kadar arkasında kalması normal ancak bu videoda aradaki fark normal değil arkadaşım.

Bahsettiğim ölçümler farazi değil, gps tabanlı ölçümlerdir. 0-75 hızlanma değerlerinde benim aracım ile Anıl'ın aracının (tamamen aynı araçlar) arasında tam 1.87 saniye fark var, 0-100 de ise bu fark 2,95 saniyeye ulaşmış durumda.

Şimdi bu videoda Civice 3 saniyelik bir ilave yapıp aracı ileri al bakalım ikisi arasındaki fark ne oluyor bir daha düşün.

O ve ya bu sebeple, bir şekilde Civic olması gereken yerde olamadı, ideal şartlar altında farkın bu kadar fazla olmaması gerekiyor. Bu arada Lancerın da hakkını yememek lazım, araç kusursuz ilerliyor ama işin sorunlu kısmı onda olmadığı için onun hakkında yorum yapmaya gerek duymadım.

Yahu hocam siz çok uçlarda yaşıyorsunuz.Yani siz diyorsunuzki burada vsa kapalı olsa e lastikler iyi olsa civic 3 saniye daha hızlı olur vs fark atar lancer a.

VSA kalkışta patinajda etkili olur sonra bırakır müdehaleyi.Yani vsa aracı sürekli kısıntılamaz.Ayrıca videoda da araç kavramaya gayet güzel düşüyor ve anılda 2 aracın 0-100 ü arasında neredeyse 2 saniye fark var zaten ve bu durum bu farkın %90 ını açıklıyor.Daha neyi tartışıyorsunuz anlamıyorum.

3 saniye dediğiniz fark burada lancera en az görkemin anıla attığı farkın yarısı kadar farkı anılın görkeme atması demek ki bu imkansız.3 saniye çok ciddi bir rakam.Siz verilerinizi gözden geçirin.

Yani siz kendi aracınızla görkemi geçemessiniz.Çünkü 3 saniye önde olsa aracınız görkemi geçmiş olursunuz.Buda imkansız.Yani ortada bir matematik hatası var.

Edit:Ortada görülen tek sorun hava filtresinin farkının hissedilmemesi.YOksa 2 araçta fabrika çıkışı bu fark normal.Şerit geçiş zamanlarına bakarsanız arada öyle sizin dediğiniz gibi fark yok.Ben hava filtre kiti etkisinin olmaması yüzünden beklenilenden daha geri dedim.

3 saniye demek

100 km / saat : 27,7 m / 1 saniyede. 3 saniyede bu fark 85 metre yaparki bu fark bu videoda lancer ın geride kalması demek...Hemde fark yemesi demek.

vazgectım, sen de haklısın tabı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantoka -- 5 Mart 2012; 22:35:43 >

• quote:

Görkemin aracı gibi kendisi de sıradışı zaten. Çok iyi ve alçak gönüllü bir insan.

Kimileri kızsa da, söylense de pırlanta gibi gençler hepsi ayırdetmeksizin.

ama en pırlanta benım dı mı? :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Ederiz ederiz.

ben de etmek isterimmmm :)))

• quote:

Orijinalden alıntı: Phantoka

quote:

Görkemin aracı gibi kendisi de sıradışı zaten. Çok iyi ve alçak gönüllü bir insan.

Arda maggiore brillante.

En pırlanta sensin, 3lü orta konsol göstergelerini unutmadım hala.

Gimme BENZİNA
    Gimme Fire
    Gimme that which I desire
    Ooh!

Turn on...I see red
    Adrenaline crash & crash my head
    Nitro Junkie, Paint me dead
    And I see red

• quote:

quote:

quote:

Arda maggiore brillante.

En pırlanta sensin, 3lü orta konsol göstergelerini unutmadım hala.

Gimme BENZİNA
    Gimme Fire
    Gimme that which I desire
    Ooh!

Turn on...I see red
    Adrenaline crash & crash my head
    Nitro Junkie, Paint me dead
    And I see red

vuuuuu italianooo :P

bella bella!

pilotajıma değinmemişsin ama :P :))))

saygılar, sevgiler abi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantoka -- 5 Mart 2012; 22:59:38 >

• quote:

pilotajıma değinmemişsin ama :P :))))

saygılar, sevgiler abi :)

Tırstım

Ice Ice Baby
  • quote:

quote:

quote:

Ederiz ederiz.

Ben bu aralar pek uğrayamıyorum garaja, yazın her hafta sonu ordayım hemen hemen. Havalar bir düzelsin araçları çamurdan arındıralım çekeriz fotolarını, benim motor içi (turbo yaparken hallederiz diye bu zamana kadar ertelediğimiz için ) henüz çirkin ama garajda 2 tane inci var fotoluk :) kaputu kaldırınca eüzübilllaaaa diyip geri kapatasın geliyor

Kendi arkadaşlarım diye söylemiyorum Honda konusunda uzmanlar gerçekten, Yetkili servisten ayrılma oldukları için de Honda da sadece mekanik değil, modifiye, elektrik, ecu tuning gibi her konudan çok çok iyi anlıyorlar. Bu yüzden dedim civic'i götürüp bir göster diye ;)

Ankara daki yetkili servisler, istanbuldaki otorite isimler bile ben ustanın yanındayken çok şahit oldum cepten arayıp şu nasıl olacak bu nasıl olacak diye akıl danıştıkları kişiler bunlar, her Honda kullanıcısının tanıması gereken insanlar yani

Özellikle Ankara için konuşacak olursam tüm isim yapmış Honda ustalarını tanırım, kimi iyi ustadır esnaflığı kötü, kiminin yüzüne bakılmıyor. Ama burası öyle değil, bu yüzden herkese fırsat buldukça tavsiye ediyorum garajı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ederiz ederiz.

Ben bu aralar pek uğrayamıyorum garaja, yazın her hafta sonu ordayım hemen hemen. Havalar bir düzelsin araçları çamurdan arındıralım çekeriz fotolarını, benim motor içi (turbo yaparken hallederiz diye bu zamana kadar ertelediğimiz için ) henüz çirkin ama garajda 2 tane inci var fotoluk :) kaputu kaldırınca eüzübilllaaaa diyip geri kapatasın geliyor

Kendi arkadaşlarım diye söylemiyorum Honda konusunda uzmanlar gerçekten, Yetkili servisten ayrılma oldukları için de Honda da sadece mekanik değil, modifiye, elektrik, ecu tuning gibi her konudan çok çok iyi anlıyorlar. Bu yüzden dedim civic'i götürüp bir göster diye ;)

Ankara daki yetkili servisler, istanbuldaki otorite isimler bile ben ustanın yanındayken çok şahit oldum cepten arayıp şu nasıl olacak bu nasıl olacak diye akıl danıştıkları kişiler bunlar, her Honda kullanıcısının tanıması gereken insanlar yani

Özellikle Ankara için konuşacak olursam tüm isim yapmış Honda ustalarını tanırım, kimi iyi ustadır esnaflığı kötü, kiminin yüzüne bakılmıyor. Ama burası öyle değil, bu yüzden herkese fırsat buldukça tavsiye ediyorum garajı.

Bar lara mi gidiyorsun?

Huseyin ya da ibrahim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ederiz ederiz.

Bar lara mi gidiyorsun?

Huseyin ya da ibrahim?

Yolum düşse geri dönerim

Bizim garaj Honda Tech

http://www.hondatechankara.com/web/

Giderseniz Honda-Turkiye den İlhan'ın arkadaşıyız demeniz yeterli gerçi haberleşiriz bende söylerim gideceğiniz zaman

• Tam 1 sene olmuş be hüzünlendim.
  • :) yenilemek lazım, geneleksel donanımhaber buluşmasının 15. cisi yapılıyor filan 15 sene sonra :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Tam 1 sene olmuş be hüzünlendim.

Az kaldı az bi toplanma yapmamız lazım , epey ayrı kaldık :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HondAta

quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Tam 1 sene olmuş be hüzünlendim.

Az kaldı az bi toplanma yapmamız lazım , epey ayrı kaldık :)

Yapalım dostlar
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.