Şimdi Ara

26 yaşında mühendislik mezunu olmak. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
2
Favori
5.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Skull Crusher

quote:

Orijinalden alıntı: T_Ice

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kayra abi, valla ben de korkmaya başladım bu durumdan. İkinci yılımdayım şimdiden bir yıl uzaması kesinleşti. Sanırım ben de senin gibi olacağım da, benim pek lüksüm de yok. ytü makinedeyim ama daha 1. yılın yarısı kaldı yahu. davutpaşaya gidiyorum hala. cidden içime oturdu, bu yılki aldığım dersleri de geçemezsem ben marmara bilgisayara ösym puanıyla geçiş düşünüyorum. ya da bir başka üniversitedeki bir başka bölüme.

yani hem uzun yol, günde toplam gidiş geliş 4-5 saatimi harcıyor, acayip yoruluyorum. hem de makineye öyle bir hevesim yok. hadi oturayım hevesle mühendislik icra edeyim durumu da yok.

oturup kpss mi çalışsam benden anca memur olur aslında. mühendislik kafası yok bir kere ne okursam okuyayım durumun sonu buraya varacak gibi.

ne yapacağımı ben de şaşırdım cidden. çalışma hayatıda büyük bir hızla yaklaşıyor galiba, amele spor olacağız anlaşılan. garsonluk mu dersin temizlikçi mi dersin. ülkenin bunlara da ihtiyacı var ve ben böyle devam edersem o yolda ilerliyorum.

Düşündüğünden daha zekisin ama elindekini yontmaya fırsat bulamamışsın gibime geliyor, kendini küçümseme ve sen de elinden geleni yap. Ha bu illa bu bölümde olmak zorunda değil ama her bölümde illa ki bazı şeyleri öğrenmek durumunda kalacaksın. Bunu unutma.

Kendine çok çok iyi bak.

sağol abi, valla benim de biraz CV ye calısmam gerek. office i üstünkörü biliyorum ben de ama sertifika falan almak lazım bi takım şeylerden

ama sorun şu ki rüzgar olmayınca gemi de gitmiyor maalesef. hep böyle iblgisayar başında kendi kendime bi şeyler yapmak artık beni yıpratmaya başladı ve bilgisayardan nefret ettim tamamen bi yokluğa, hiçlilğe düştüm

Bilgisayar konusunda tavsiye vermek benim haddime değil.

Ama bilgisayarı verimli kullanırsan bence bir şeylerin önüne geçebilirsin. Online oyun oynamıyorsun diye biliyorum ama SAKIN başlama da. Normal oyunları da kısabildiğin kadar kıs. Foruma da günde 2-3 saat girmekle başla. Sonra 1 saatte kadar kıs. Tavsiye vermeyeceğim demiştim ama verdim galiba. Ben de hiç online oyun oynamadım, normal oyunları da arada sırada kafam eserse oynuyorum ama forum bizi bitiriyor.

AutoCAD öğrenmeyi dene derim. İndir bilgisayarına.

valla abi iki gündür buhrandayım, kapatıyorum pc'yi kendimi hiçbir şey yapmaya zorlayamadım :) 2-3 saat ders calıstım ama ondan sonrası da gelmedi. durum cidden zor, kilo vercem diyorum, olmuyor. program öğren diyorum, olmuyor. kitap oku diyorum, o da olmuyor.

niye biz böyle olduk ki? niye hiçbir şeyi beceremiyoruz, yapamıyoruz ilerleyemiyoruz. hayatta gerçekten çok başarısızız

Bir yerden başlamak zorundayız. Bomboş ölmek istemiyorum ve bunun için elimden geleni yapmak istiyorum. Lakin kabul ediyorum, zor, çok zor.

ama bi yandan da zorluğu var işte cidden. yok yani öyle bi bünyeye ulaşmışız ki (ya da ulaştım diyeyim) yok be abi. yapamıyorum yok.

bak ben hayatımda bir kere bi şeyi iyi yapabildim,o da ygs lys ye çalışmaktı. ona da hala inanamam kendime (hala da inanmıyorum) ondaki en büyük olay, dershandeki hocamın üzerime çok titremesyedi.

bir de witcher 3 çevirisi

başka da bi olay yok yani

Kendini küçümsemeye devam edersen bir halt olmamaya devam edeceksin, kendini küçümseme, bir halt ol. Bu da son sözüm.

haklısın abi bakalım, inş bir baltaya sap olur da bir halt olabiliriz. hepimiz için hayırlısı

• ah be kayra sende böyle konu açarsan millet ne yapsın ?
  • StByErdeM kullanıcısına yanıt
    Abi valla bi Atatürk üni. makine müh. öğrencisi olarak azmini takdir ettim.Helal olsun valla.Şansına kötü kişilere rastlamışsın ama inşallah hak ettiğini alırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MubabasH

quote:

Kayra abi, valla ben de korkmaya başladım bu durumdan. İkinci yılımdayım şimdiden bir yıl uzaması kesinleşti. Sanırım ben de senin gibi olacağım da, benim pek lüksüm de yok. ytü makinedeyim ama daha 1. yılın yarısı kaldı yahu. davutpaşaya gidiyorum hala. cidden içime oturdu, bu yılki aldığım dersleri de geçemezsem ben marmara bilgisayara ösym puanıyla geçiş düşünüyorum. ya da bir başka üniversitedeki bir başka bölüme.

yani hem uzun yol, günde toplam gidiş geliş 4-5 saatimi harcıyor, acayip yoruluyorum. hem de makineye öyle bir hevesim yok. hadi oturayım hevesle mühendislik icra edeyim durumu da yok.

oturup kpss mi çalışsam benden anca memur olur aslında. mühendislik kafası yok bir kere ne okursam okuyayım durumun sonu buraya varacak gibi.

ne yapacağımı ben de şaşırdım cidden. çalışma hayatıda büyük bir hızla yaklaşıyor galiba, amele spor olacağız anlaşılan. garsonluk mu dersin temizlikçi mi dersin. ülkenin bunlara da ihtiyacı var ve ben böyle devam edersem o yolda ilerliyorum.

Benden anca memur olur derken, calismadan devletin sirtindan para kazanmak mi istiyorsun ?

valla dostum girişimci, atılgan ve çok zeki biri değilim. mühendis olarak önümde pek parlak bir yol yok. korkuyorum açıkcası alacagım elime bir diploma, adamlar dalga geçecekler belki cv yi bile okumadan bi kenara atacaklar. korkuyorum bunlardan hep

Bence insan sevmedigi bir isi yapmamali.Memur olursun ama ne baba parasi yersin,ne kimseye hesap sorarsin ortalamanin uzerinde bir maasla kimseye muhtac olmadan yasarsin.Tavsiyem kpss yonel,ayni durumdayiz.Girisimcilik bana bos is geliyor,insanla ugrasmayi sevmiyorum herkes ego tatmini pesinde,sunu bunu yapayim diye hedefim ve ideallerim yok.

En uygunu memurluk,hayatin bir standart uzerine kurulu ve ailen olsun,kendin olsun zaman ayirabilirsin.Maasin guzel,isin guzel eee sen ne diye daha ozelde debelenirsin ? Sonucta herkes para icin okuyor,sinavlara giriyor.Kariyer yapayim,diploma alayim diye degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MubabasH

quote:

Benden anca memur olur derken, calismadan devletin sirtindan para kazanmak mi istiyorsun ?

valla dostum girişimci, atılgan ve çok zeki biri değilim. mühendis olarak önümde pek parlak bir yol yok. korkuyorum açıkcası alacagım elime bir diploma, adamlar dalga geçecekler belki cv yi bile okumadan bi kenara atacaklar. korkuyorum bunlardan hep

Bence insan sevmedigi bir isi yapmamali.Memur olursun ama ne baba parasi yersin,ne kimseye hesap sorarsin ortalamanin uzerinde bir maasla kimseye muhtac olmadan yasarsin.Tavsiyem kpss yonel,ayni durumdayiz.Girisimcilik bana bos is geliyor,insanla ugrasmayi sevmiyorum herkes ego tatmini pesinde,sunu bunu yapayim diye hedefim ve ideallerim yok.

En uygunu memurluk,hayatin bir standart uzerine kurulu ve ailen olsun,kendin olsun zaman ayirabilirsin.Maasin guzel,isin guzel eee sen ne diye daha ozelde debelenirsin ? Sonucta herkes para icin okuyor,sinavlara giriyor.Kariyer yapayim,diploma alayim diye degil.

bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete be dostum, kaldık ortada öyle. ailede baskı yapıyor hafif. desem şimdi olay çıkar evde artık bir şekilde okuyup mezun olmaya calısacaz

• quote:

bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete be dostum, kaldık ortada öyle. ailede baskı yapıyor hafif. desem şimdi olay çıkar evde artık bir şekilde okuyup mezun olmaya calısacaz

Aile baskı yapar,yapmaması anormal.Kaldı ki analiz yapmışlar, üniversite de bitirsen lisede her türlü %90 insanların kpss ye giriyor.Adam eşek mi ? O kadar oku düşük ücrete çalış,patronlarla uğraş,hakkın yersin...özel sektörün bogu çıkmış anlayacağın.Saf ve iyi niyetli oldun mu adamı sömürüyorlar.Kolay yoldan para ve ömür boyu garantili devlet işi olduktan sonra yemişim özel sektörünü.Diplomayı alıp kpss ye hazırlan.Lisans mezunlarının senede bir oluyor.Ben ön lisans okudum orada burada çalıştım yok abiciğim ömür geçmiyor.Diken üzerindesin sürekli,özelde düzgün bir makama gelmek için torpil,yalaka,entrikaya yönelcen ve maddi imkanların güçlü olacak.

Kimse sana tutup nasıl geçiniyorsun diye sormaz.Açmısın,dardamısın diye sormaz.Yeri gelecek ekonomik krizdi,bilmem neydi herşey önüne çıkacak.O yüzden ekmeğini sağlam kapıdan kazan baba parası yeme,gerisi hikaye.

• valla bitirir bitirmez iyi bir parayla iş bulabileceksen sıkıntı yok. Hayata daha erken başlamak her zaman daha iyidir. Hedeflerine daha erken ulaşırsın.

Mesela 40 yaşından sonra iyi para kazansan ne yazar ki. Asıl o parayı yiyebilecek yaşları heba etmemek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deoksiriboz1001 -- 19 Şubat 2016; 10:59:36 >
  • Dostum,ben de senin gibi çok düşündüm.Kpss ile bir yerlere gelirim falan dedim ama biraz düşününce kormadım da değil.Bence elinde bi mesleğin,bi garantin olsun.Mezun olduktan sonra ne yapmak istiyorsan yaparsın ama girdiğin işi sevmez isen girebileceğin başka bir kapın da olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: alish_alish

Dostum,ben de senin gibi çok düşündüm.Kpss ile bir yerlere gelirim falan dedim ama biraz düşününce kormadım da değil.Bence elinde bi mesleğin,bi garantin olsun.Mezun olduktan sonra ne yapmak istiyorsan yaparsın ama girdiğin işi sevmez isen girebileceğin başka bir kapın da olsun.

tabi dostum, en nihayetinde aileme bir söz verdim, daha doğrusu başımı soktuğum evi, yediğim yemeği onlara borçluyum. o yüzden dedem yaşadığım üddetçe okumaya devam ederim

ama olağanüstü durum olursa işler çok değişecek

(dedem vefaat ederse evsiz ve ortada kalacağım, başka hiçbir akrabam yok, çok kötü bir durum olacak)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alish_alish

Dostum,ben de senin gibi çok düşündüm.Kpss ile bir yerlere gelirim falan dedim ama biraz düşününce kormadım da değil.Bence elinde bi mesleğin,bi garantin olsun.Mezun olduktan sonra ne yapmak istiyorsan yaparsın ama girdiğin işi sevmez isen girebileceğin başka bir kapın da olsun.

tabi dostum, en nihayetinde aileme bir söz verdim, daha doğrusu başımı soktuğum evi, yediğim yemeği onlara borçluyum. o yüzden dedem yaşadığım üddetçe okumaya devam ederim

ama olağanüstü durum olursa işler çok değişecek

(dedem vefaat ederse evsiz ve ortada kalacağım, başka hiçbir akrabam yok, çok kötü bir durum olacak)

Allah uzun ömür versin :)

• Skull Crusher S kullanıcısına yanıt
    Üniversite hariç okul hayatı yurt dışı yurt içi başarıyla dolu biriyim. Yıldız Endüstri Mühendisliği'nin diplomasını 11 senede aldım. İşin detaylarıyla sizi boğmak istemem, çok özetle boşvermişlik, tembellik, bölümü sevmeme, ucunu bırakma vs. Bu arada yaşadığım sorunları detaylandırıp anlatmak istemem, hepsi bende kaldı, hoş şeyler de yaşadım, çok daraldığını, okulu bırakmaya kalkıştım, hatta ikinci sene bırakıp tekrar ÖSS'ye girmişliğim var( iyi puan alıp cesaret edip çevremin hep istediği tıp veya diş hekimliği yazmadım, iyi ki yazmamışım, bitiremezdim muhtemelen.

6. sene okuldan bir arkadaşımın tavsiyesi ve referansıyla küçük bir firmanın çağrı merkezinde teknik destek personeli olarak çalıştım, son 1 sene süpervizör oldum. Daha sonra o firmaya benim referans olduğum bir arkadaşım başka nispeten daha büyük bir Telekom firmasına çağırdı, yine çağrı merkezi teknik destek yetkilisi olarak başladım, İngilizcemin iyi olması sebebiyle 1 sene sonra yurtdışı operasyonları destek ekibine alındım, yine 7 ay sonra da proje bölümündeki bir arkadaşımın referansıyla bu bölüme geçtim ve Proje Mühendisi, Kurulum Mühendisi ve Proje Yöneticisi olarak çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum. Bu firma şu an 3 büyük Telekom firmasından birine katıldı. Dışarıya açılmayan ilanlara bile içerden onlarca kişi başvuruyor. Dışardan girmek de pek kolay değil.

29 yaşında askerliğe gittim, okulun uzamasının tek faydası askerliği erteleyebilmek oldu. Bir de her gitmeye niyetlendiğimde terfi aldım, bu sebeple de biraz erteledim. Askerlik sonrası birkaç yerle görüştüm, eski yöneticim ısrarla geri çağırınca çok daha iyi bir maaşa proje bölümüne geri döndüm.

Konu çok uzadı, özetle eskilerin torpil dediği yenilerin network, çevre, referans dediği konuyu asla küçümsemeyin, okulunuz ne kadar uzarsa uzasın mümkünse askerlik öncesi iyi kötü parası az demeden bir yerlerde çalışın ve işinize dört elle sarılın. Bunların hepsi size çevre, deneyim, kendi paranızı kazanıp ailenizin yükünü azaltma, kendine güven olarak geri döner. Siz okulu uzattınız bunu işyerinde ve bundan sonraki hayatınızda telafi etmeniz şart.

Çok iyi dil öğrenin, Türkçe'yi çok güzel kullanın, derdinizi çok net, anlaşılır düzgün anlatın, mesleğinizle ilgili seminer, kurs, internet kaynaklarını tarayın, bu konuyla ilgili iş arkadaşlarınızdan daha tecrübeli olanlardan yardım isteyin. Çok iyi giyinin, kendinize iyi bakın, kendinize güvenin, kısaca prezentabl olun.

Okul herşey demek değil. Boşlamamak en iyisi, Zamanında bitirmek güzel fakat olan olmuş. Zararın neresinden dönerseniz kardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: deoksiriboz1001

valla bitirir bitirmez iyi bir parayla iş bulabileceksen sıkıntı yok. Hayata daha erken başlamak her zaman daha iyidir. Hedeflerine daha erken ulaşırsın.

Mesela 40 yaşından sonra iyi para kazansan ne yazar ki. Asıl o parayı yiyebilecek yaşları heba etmemek lazım.

bu nasıl bir mantık

hipodromda mı koşuyorsunuz arkadaş ne aceleniz var dünyanın kralıda olsa 2 metre kare toprağın altına geberip gideceksin hedef dediğin nedir ki

hayata erken başlamak kapitalizmin pençesine erken düşmen itaatlere emirlere erkenden boğulmak hemde gençliğinin en güzel en iyi yıllarında ne kadar mantıklı olabilir ? kusura bakma ama 40 yaşından 50 yaşından sonra gelecek paranında ben içine sıçarım ancak.ha 40-50 yaşında gelecek para içinde en güzel gençlik yıllarımın zehir edilmesine ap ayrı sıçarrım.en güzel yıllarım gençliğim gittikten sonra multitrilyoner olsam ne yazar ?

türkiye kardeşim burası nasıl bi beklentiniz var bu ülkede bilmiyorum 30 sene sonra hepiniz kucağınızda torun seveceksiniz en kralıda olsan en fakiride olsan

• false6 kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeler için çok çok teşekkür ederim. Hepsini okudum. Girişimci ruhu kazanmaya bakıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Dillinger.

quote:

Orijinalden alıntı: deoksiriboz1001

valla bitirir bitirmez iyi bir parayla iş bulabileceksen sıkıntı yok. Hayata daha erken başlamak her zaman daha iyidir. Hedeflerine daha erken ulaşırsın.

bu nasıl bir mantık

hipodromda mı koşuyorsunuz arkadaş ne aceleniz var dünyanın kralıda olsa 2 metre kare toprağın altına geberip gideceksin hedef dediğin nedir ki

hayata erken başlamak kapitalizmin pençesine erken düşmen itaatlere emirlere erkenden boğulmak hemde gençliğinin en güzel en iyi yıllarında ne kadar mantıklı olabilir ? kusura bakma ama 40 yaşından 50 yaşından sonra gelecek paranında ben içine sıçarım ancak.ha 40-50 yaşında gelecek para içinde en güzel gençlik yıllarımın zehir edilmesine ap ayrı sıçarrım.en güzel yıllarım gençliğim gittikten sonra multitrilyoner olsam ne yazar ?

türkiye kardeşim burası nasıl bi beklentiniz var bu ülkede bilmiyorum 30 sene sonra hepiniz kucağınızda torun seveceksiniz en kralıda olsan en fakiride olsan

Sen bu kafayla karnını doyuracak kadar kazansan yeter bence. hiç okumaya kasma. devletin verdiği makarna kömürle geçinir gidersin.

• Skull Crusher S kullanıcısına yanıt
    Hiç geç değil bizim fakültede 40 na dayanmış asker ya da astsubay abi var bizimle okuyor o yüzden 26 yaşında mezun olsan da geç kalmış olmazsın okumanın yaşı yoktur

• quote:

Orijinalden alıntı: taha-07

Hiç geç değil bizim fakültede 40 na dayanmış asker ya da astsubay abi var bizimle okuyor o yüzden 26 yaşında mezun olsan da geç kalmış olmazsın okumanın yaşı yoktur

Okumanın yaşı yok da, iş bulmak zor olabilir tarafımca. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mezun olmassan ne yapicaksin birde oyle dusun oyle veya boyle olmolmak zorundasin :(

• Üniversiten güzel bölüm de öyle,rahat iş bulabileceğini düşünüyorum.

• Evet, mezun olmak kurtuluşum olacak. (Tabii büyük bir aksilik çıkmazsa)

Teşekkürler arkadaşlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • John Dillinger. J kullanıcısına yanıt
    +1
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.