Şimdi Ara

2600k 2.el alınırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    H serisi 1155 anakart
    İ5 2400 4/4 cpu
    8+4 gb 1600mhz ddr3 RAM
    Gtx 660 3GB gpu
    Corsair 450Watt VS serisi
    21.5 inç Lcd Samsung p2250 2ms 1080p

Rx5600 gibi yeni çıkmasını beklediğim yada gtx 1660 bir gpu ya upgrade etmeyi düşünüyoruz. Darboğazı aşma konusunda 2.el bir 2600k takviyesi bizi kurtarır mı. Daha evvel core 2 quad 8400 ile gtx660 sağlam darboğaz yaşatmıştı. Bir kere dilimiz yandı o konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi napolyon94 -- 30 Ağustos 2019; 17:2:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzelce hız aşırtmayla sorunsuz kullanılır, efsane işlemci
  • H serisi anakarta k serisi işlemci takılmaz.Çarpan kullanılarak oc yapılamaz.Bckl oc de 2600k nın yapısına ters.Kısaca o anakarta o işlemci olmaz.
  • Yok hiz asirtma yapilmayacak, zaten min. Masraf ile anakarti degistirdemen stock hizda darbogazi gidermek isitiyorum. 2600k ile 1060-1660 vs kullananlar gordugum kadariyla cok sikayetci degiller

• napolyon94 kullanıcısına yanıt
    Sorun işlemcide değil,anakartta.İşlemciyi frenleyecektir.Yoksa işlemci o kartları bir şekilde (oc)besler.2600k kullananların anakartlarına dikkat etmenizde fayda var.
  • O anakartla overclock yapamazsın Boşuna 2600k gibi işlemciye yazık etmeyin z68 yada z77 serisi anakart almanız gerekir piyasada satan varmıdır bilmiyorum fakat satan varsada çok fahiş fiyatlar çekecektir.
  • Niyetim overclock degilki. belki 4 core 8 thread yapisi ile, stock performansta 2600k, 1660 yada dengi bir karti besleyebilirmi diye bakiniyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. el 5800x aldım
    3 yıl önce açıldı
    2. EL ARAÇ ALCAM BÜTÇE 750
    4 ay önce açıldı
    Rover alınırmı ? 2. el
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • napolyon94 kullanıcısına yanıt
    O zaman i7 2600 alın.2600 k nın size bir getirisi yok.
    ark.intel.com
    Intel® Core™ i7-2600 İşlemci (8M Önbellek, 3,80 GHz'e kadar işlemci hızı) Ürün Teknik Özellikleri
    https://ark.intel.com/content/www/tr/tr/ark/products/52213/intel-core-i7-2600-processor-8m-cache-up-to-3-80-ghz.html

• quote:

Orijinalden alıntı: xMANİTUx

O zaman i7 2600 alın.2600 k nın size bir getirisi yok.
    https://ark.intel.com/content/www/tr/tr/ark/products/52213/intel-core-i7-2600-processor-8m-cache-up-to-3-80-ghz.html
    Hem aralarında biraz fark olmasından hemde 2.elde genelde k modeli bulunduğundan öyle hedeflemiştim. Normal 2600 de işimi görür muhtemelen.
  • Efsane islemciler , 2700k kullaniyordum 5.3 ghz ye kadar OC aliyordu sorunsuz .
  • trumpet kullanıcısına yanıt
    Vay hocam, buralara yolunuz düşermiydi? Pek göremiyorum.Custom su soğutmaya devammı?
  • xMANİTUx X kullanıcısına yanıt
    Eskisi kadar yogun degil ama evet custom kullaniyorum , Dolar TL arasi ucurum gibi acildi , artik pek fazla ugrasmiyorum .
    Pc nin son 2 yildir pek upgrade gordugu yok , ekran kartina bile block takmadim , en son Rx290 da block vardi galiba , 4790k ve 1080 ile patlayana kadar devam :)

son hali de bu :
    Modern Monkeyyoutube
    youtube yayin bilgisayarim
    https://www.youtube.com/watch?v=1EfmpubmADw

• Merhabalar.

Bunun için yeni konu açmayayım, buradan sorayım dedim en uygunu.

2700K işlemciyi yıllardır H77 anakart ile kullanıyorum. Alırken bilmediğim için yanlış bir seçim oldu. O dönem 3770 daha ucuzken gittim 2700k aldım. Hep stok hızda kullandım.

Şimdi Ryzen sistem topluyorum. Eski sistemi de babama bıraktım. Sadece browser kullandığı için pcyi downgrade ediyorum.

2500k ile benim 2700k'yı takas ediyorum. 150TL + kargolar karşı tarafa ait. Sizce belirlediğim fiyat uygun mu, yoksa düşük mü istemişim?

2500k da yine stok hızda kullanılacak. Hız olarak babama fazlasıyla yeterli olur diye düşünüyorum.
  • Cordarone kullanıcısına yanıt
    Düşük.250_300 tl alınmalı.İkinci ele baktım.2600k için 550 tl , 2500k için 250 tl istiyorlar.
  • 2600k stok hızda yani 3.5 hızında kullanırsın.
    3.8 olmasını bekleme.

• Stok hızda da olsa yani 3.5 'te gtx 1660 ı kaldırır. Ama kesinlikle daha üst bir ekran kartına bakma.
    Ben i7 2600k 4.0 ghz ve gtx 1080 ti kullanıyorum. %20 darboğaz var.

• Cordarone kullanıcısına yanıt
    Bence değişime gerek yok hocam, illa babaya vercen diye niye sistemi öldürüyon, güzel güzel kullansın :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2500k ile rtx2060 kullanıyorum, darboğazdan anlamam ama 8gb ram ile fh4 ü ultrada akıcı oynuyorum, fps ölçmedim.
  • Konuyu açan olarak düzeltme yapayım
    Anakart h71 imiş bu yüzden 3770 veya 3770k bakmaya başladım

• quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

Bence değişime gerek yok hocam, illa babaya vercen diye niye sistemi öldürüyon, güzel güzel kullansın :)
    Doğru diyorsun da hocam 2700k babama fazla. Sadece haberlere bakıyor adam :) çok masrafa girdim iki üç kuruş nakte çevireyim dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cordarone -- 17 Ekim 2019; 17:1:32 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.