Merhabalar, Mevcuttaki monster marka laptop'a ek olarak taktığım 8GB ram'den sonra CPU-Z'de ve Görev Yöneticisi'nde 1200MHz yani 2400Mhz aldığımı görüyorum. Sorun Nedir? XMP mi açmak gerekir yoksa direkt taktıktan sonra 2666MHz'de çalışması mı gerekirdi? Mevcuttaki Ram : Crucial Technology 8GB DDR4 2666MHz 1.2V Taktığım Ram : G Skills SK Hynix 8GB DDR4 2666MHz 1.2V |
2666 MHz Ram CPU-Z'de 1200 MHz Gösteriyor
-
-
Bazen biosdan elle ayarlamak gerekiyor.
-
bios'dan elle ayarlamak normal bir durum mudur peki? herkeste tam MHz verirken bendeki bu sorunun oluşmasının sebebi nedir?
son olarak herhangi bir negatif etkisi olur mu ve nasıl yapılır?
-
Hayır, en kralından en kötüsüne bazı markada ramin frekansını biosdan ayarlıyorsunuz.
Google'a monster bios ram ayarlama yazın çıkıyor.
-
Herhangi bir yardımcı video bulamadım tam olarak net anlatabilen, varsa bildiğiniz gönderme şansınız var mı?
-
Hocam biosdan fotoğraf atar mısın?
-
ramlerin biri hynix öteki micron çipli. çalıştıysa dua etmelisin SPD değerleri farklı CL değerleri farklo ram almışsın çalışmayabilir 2666 ve istediğin CL olarak. öyle bir garantisi yok çalışır diye. iki good year yanına 2 petlas takmışsın diyorsun ki sorun var.
-
Monster ile de görüştüm, bios’umda XMP mevcut değil maalesef.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
dua nasıl edilir ne yapmak gerekir? monster teknik servis ve tüm forumlarda yalnızca 3 şeye dikkat etmem gerektiği söylendi. DDR4 olması, 2666MHz olması ve 1.2V olması. Aynı özelliklerde ram alıp taktım ve tek sorunum 2666 yerine 2400frekans göstermesi. siz tamircinin “bunu bunu yapın doğrusu bu” dediği şeyi yapmayıp kendiniz mi deneme yanılma yapıyorsunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boow -- 13 Mayıs 2024; 13:59:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
aynen. ben 96'dan beri kendim kasa toplayıp tamircilerle muhattab olmayan biriyim. siz deneyip yanılmayın sonra hatrı kalır tamircinin.
-
Bu konuyu tartışma konusu olarak değil, yardım edebilecek insanların fikirlerinden faydalanabilmek için açtım. Yardımınız dokunmayacaksa sizi dışarı alalım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X