YURTDIŞI ÇALIŞMA İZNİ İLE ASKERLİK ERTELEME
Merhaba, 31.12.2024 itibari ile (Son 26 Gün) ''Yoklama Dönemi'' sürem tamamlanmış oluyor. Mesleğim ve gelecek planım kaynaklı olarak yurtdışına çalışmaya gitmeyi planlıyorum. Bu sene sonuna kadar yoklamamı yaptırdıktan sonra 2025 yılında çalışma izni ile askerliğimi tecil ettirebilir miyim? Veya hakkım olan süreçler nasıldır, neler yapabilirim bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi? Askerlik şubelerinde çok fazla ilgilenilmiyor, tecrübesi bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?
Bir de ek olarak ''Yoklamanı bu sene sonuna kadar yaptır, 2025 ocak ayından sonra bedelliye başvurunu yap, 2026'da çağırırlar'' gibi bilgiler var. Bu bilgi doğru mudur? Bu çözüm ile bedelliyi yatırsam bile çalışma izniyle 2025 yılında herhangi bir ay içerisinde başvuru yapsam 35 yaşıma kadar tecil ettirebiliyor muyum?
Şimdiden cevaplar için teşekkürler.
2666 MHz Ram CPU-Z'de 1200 MHz Gösteriyor
Merhabalar, Mevcuttaki monster marka laptop'a ek olarak taktığım 8GB ram'den sonra CPU-Z'de ve Görev Yöneticisi'nde 1200MHz yani 2400Mhz aldığımı görüyorum. Sorun Nedir? XMP mi açmak gerekir yoksa direkt taktıktan sonra 2666MHz'de çalışması mı gerekirdi?
Mevcuttaki Ram : Crucial Technology 8GB DDR4 2666MHz 1.2V
Taktığım Ram : G Skills SK Hynix 8GB DDR4 2666MHz 1.2V
HANGİ SSD'Yİ TAKTIRMAK DAHA MANTIKLI? SAMSUNG VS SOLIDGM
Merhabalar, mevcutta Monster Abra A5 V13.1 model laptopum var. 500GB dahili ssd taktırtacağım fakat Monster'ın önerdiği 2 farklı model arasında seçim yapmak gerekiyor.
1. 512GB Samsung PM9A1 M.2 SSD PCI-e 4.0 X4
- Okuma hızı: 7000 MB/s
- Yazma hızı: 5200 MB/s
2500TL
2. 512GB Solidıgm P41 Plus M.2 SATA
- Okuma hızı: 4125 MB/s
- Yazma hızı: 3325 MB/s
1300TL
Arasında 2 katı gibi bir fiyat farkı var. Uzun yıllarca okuma hızı performansı düşmemesi adına gönlüm Samsung'dan yana fakat elimdeki laptop'un max okuma hızı 3500 MB/s. Samsung modelin okuma hızından faydalanamayacağım.
Bu durumda hangisi daha mantıklıdır, Solidgm nasıl bir markadır önerilir mi veya bu şartlarda başka bir ssd alıp kendim taktırmam daha mı mantıklıdır?
|
EKRAN KARTIMIN SICAKLIĞI NORMAL Mİ?
75 TL FARK İLE HDMI MONİTÖR (ACİL YARDIM)
|
550-650 TL Monitör Tavsiyesi
|
KABLONET VS TURKNET
|
|
1000-1500 ARASI MAKİNE TAVSİYESİ
|
Eldivenlerin ağırlık yapmaya başladıysa, round yeni başlıyor demektir. |
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 434
İkinci El Bölümü Mesajları: 10
Konularının görüntülenme sayısı: 5.937 (Bu ay: 141)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 22 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware