Merhaba, 31.12.2024 itibari ile (Son 26 Gün) ''Yoklama Dönemi'' sürem tamamlanmış oluyor. Mesleğim ve gelecek planım kaynaklı olarak yurtdışına çalışmaya gitmeyi planlıyorum. Bu sene sonuna kadar yoklamamı yaptırdıktan sonra 2025 yılında çalışma izni ile askerliğimi tecil ettirebilir miyim? Veya hakkım olan süreçler nasıldır, neler yapabilirim bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi? Askerlik şubelerinde çok fazla ilgilenilmiyor, tecrübesi bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi? Bir de ek olarak ''Yoklamanı bu sene sonuna kadar yaptır, 2025 ocak ayından sonra bedelliye başvurunu yap, 2026'da çağırırlar'' gibi bilgiler var. Bu bilgi doğru mudur? Bu çözüm ile bedelliyi yatırsam bile çalışma izniyle 2025 yılında herhangi bir ay içerisinde başvuru yapsam 35 yaşıma kadar tecil ettirebiliyor muyum? Şimdiden cevaplar için teşekkürler. |
YURTDIŞI ÇALIŞMA İZNİ İLE ASKERLİK ERTELEME
-
-
Yurt dışı erteleme şartlarına buradan bakabilirsiniz www.msb.gov.trYurt Dışı Erteleme İşlemleri MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığıhttps://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/yurt-disi-erteleme-islemleri
Önünüzde birkaç yol var
Aralık ayında yoklama ve hizmet tercihi İşlemlerini tamamlayıp celp tercihini de olabilecek en uzak aydan en yakına sıralarsınız. Mayısa kadar sivilsiniz, ama sonrası şansınıza kalmış.
Lisans mezunu iseniz yine Aralık ayında yoklama İşlemlerini tamamlayıp ocak şubat 2025 gibi yüksek lisansa kaydolursunuz. Tezsiz programlar 1.5 yıl tecil veriyor.
Ya da dediğiniz gibi, Aralık ayında yoklama İşlemlerini tamamlar, ocak - Nisan 2025 arası bedelli başvurusu yaparsınız. 31 Aralık 2025e kadar rahatsınız. Ama 250 bin civarı para bağlayacaksınız.
Bu forumdaş, yanlis hatırlamıyorsam 2023 yılında Yurt içi bedelli başvurusu yaptı. 2024te yerler açıklandıktan sonra "oturma iznim var dövizle askerlik yaparim diyip" bedelliden vazgeçti. Parasını geri aldı. Şimdi de bakaya halde Yurt dışına çıkmış. Yurt içi bedelli hakkı mevcut mevzuata göre kalmadı. Dövizle askerlik hakkı var mı bilmiyorum. Profili açıksa konu geçmişine bakarsınız, ya da özelden konuşursunuz.
https://forum.donanimhaber.com/bakaya-olarak-yurt-disina-cikma--159985708
Yarın bir gün bedelliden vazgeçerseniz bu örnek aklınızda olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yanıt için öncelikle teşekkür ederim. 1. ve 3. çözümünüze istinaden sorumu direkt sormak istiyorum affınıza sığınarak. Benim asıl amacım iç mimar olduğum için yurtdışına çıkıp 2-3 sene birikim yapıp döndüğümde kendi ofisimi açmadan önce bedelli ile askerliğimi tamamlamaktır. Çalışma izni ile 35 yaşına kadar erteleyebildiğim bilgisine sahibim sadece. 1. önerinizdeki gibi yapar isem bu süre içerisinde mayısa kadar çalışma iznimi alıp 35 yaşıma kadar erteletebilir miyim? 3. önerinizdeki gibi ilerler isem bedelli başvurumu yapsam bile yurtdışından çalışma iznimi alıp tecili çalışma iznim kadar erteletebilir miyim? Bu şekilde ödediğim bedelli ücreti mevcutta mı kalır, nasıl ilerlenebilir?
Bu arada, bedelliden vazgeçildiğinde bu hakkın tekrar mevcut olmadığı bilgisine hakim değildim. Tekrardan teşekkür ederim.
-
Mayısa kadar (daha doğrusu sevk tarihine kadar) bürokratik işlemleri halledebilirseniz çalışma izniyle erteleme alırsınız. Gerçi yukarıda msb linkinde bakaya kalmak ile ilgili erteleme kısıtlaması göremedim.
Bedellinin üstüne erteleme verilince hak korunur mu onu bilmiyorum. (Gel ertesi yıl askerliği yap derler mi bilmiyorum)
Burada biri erteleme almış, tam net değil.
https://forum.donanimhaber.com/bedelli-askerlik-parasini-yatirdiktan-sonra-ertelenir-mi--160073385
Ya buradan arayıp ya da CIMERden sorabilirsiniz.
Askeralma Genel Müdürlüğü
0312 402 61 00
Bu arada yurt dışında çalışma veya oturma izniyle 1095 günü doldurursanız dövizle askerlik hakkı elde ediyorsunuz. Dövizle askerliğin en büyük avantajı uzaktan eğitim(içeriği nedir bilmiyorum) diye birsey var. Kışla yüzü görmeden askerliği tamamlıyorsunuz ve yurt içi bedellilerle aynı parayı ödüyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 5 Aralık 2024; 19:8:36 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
O zaman benim bedelliyi şu an yatırmak yerine normal şekilde başvuruyu yoklama nezdinde tamamlayıp aralıktan sonraki süreçte mayıs ayına kadar çalışma izniyle erteletmem gerekiyor. Çünkü bedelliyi yatırırsam çalışma izni planım suya düşecek.
Bu arada mayıs demişsiniz ama ilk olarak şubat ayı değil mi en yakın dönem?
-
https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/e05d687b52114bd682c27f7264bc4838
Şubat celbi 30 kasımda kapandı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yardımınız için teşekkür ederim. Yarın yine de askerlik şubesine gidip durumu aktardığım zaman geri dönüş ve bilgilendirmeye göre hareket eder veya buradan bilgi almaya devam ederim. Sabırlı cevaplarınız için teşekkür ederim.
-
Selamlar, burada ben de bir soru sormak istiyorum çünkü konuyu açan arkadaş ile hemen hemen aynı durumdayım.
32 yaşındayım, 21 gün sonra tüm tecil süreci bitiyor. Yoklama dönemindeyim hali hazırda. Lisans mezunuyum ancak daha önce YL ile 1.5 yıl erteleme hakkımı kullandım.
Normal şartlarda 21 gün içerisinde yoklamamı tamamlayıp, 217K verip bedelliye başvuracağım. 2025 içerisinde de gideceğim.
Lakin yukarıda a-f-h dostumun söylediği "Aralık ayında yoklama İşlemlerini tamamlar, ocak - Nisan 2025 arası bedelli başvurusu yaparsınız." a takıldım.
Bu durumun detayı nedir hocam? Yani benim tecil hakkım yok 31'inden sonra, fakat yoklamayı tamamlayıp bedelliye Ocak 2'de başvursam, bu beni 2026 dönemine kadar atacak değil mi ister istemez?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X