Merhabalar, 2020 temmuz ayının 20'sinde lisans programından mezun oldum. Ardından ikinci üniversiteye başladım ve bunun askerlik ertelemek için yeterli olacağını düşündüm ki bunu yaptıktan sonra e-devlette 2026'ya kadar tecilimin eğer gerekli eğitim şartları sağlanırsa devam edeceği yazısını aldım. Ardından bu eğitim seviyesinin yüksek lisans olması gerektiğini fark ettim. Şimdi sorularım şunlar: 1- Askerlik tecili sanırım iki sene ertelendi, bu 2022 temmuz 20 yani mezun olduğum günden iki sene sonra mı? Yoksa 2022'nin Aralık 31'ne kadar mı? Eğer Aralık 31'e kadar ise tüm sorunum çözülecek ama değilse diğer sorun şu olacak: 2- Yüksek Lisans başvuruları genellikle Ağustos ayında başlayıp Ağustos sonunda kesin kayıtlar sonlanır. Benim Temmuz 20de biten tecilimin ardından bu bir ay içerisinde bir programa başvuru yapabilir miyim? Bir aylık kaçak olmama rağmen... 3- Genel olarak Temmuz 20de tecili bitecek biri olarak Ağustos ayında yl başvurusu yapabilmek için askerlik için ne gibi işlemler yapmam gerekiyor? Yoklama mı? Bir aylık para cezası çıkarsa ödemek mi? Tecil biter bitmez şubeye gitmek mi? Sorularım bunlar, en kötü ihtimalle tezsiz yüksek lisans programına başvurucam, konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Çok fazla bilgi karışıklığı var. Direkt kaçakken yakalanınca da ne oluyor açıkçası merak ediyorum. Kimi diyor para cezası ödenip salınırsın, kimi diyor direkt yoklama yaptırman gerekiyor, biri diyor askere alınırsın celp döneminde... Teşekkürler şimdiden. |
Bildirim