Şimdi Ara

27-28-29 YAŞINDA İLK KEZ İŞE GİRECEK MÜHENDİS (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
4.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam sen bu sene okula kayıtlısın ama devamsızliktan kalacaksin demi?
  • 27 yaşında çalışan hiç mühendis yokmu şimdi ? sen eğer erken başlarsan çalışmaya iş deneyimini 1-2 yıl daha erkenden cv ne eklersin. hemen hemen benzer oluyor. Böyle metin yazma sebebim senin kafan karışıyor diye böyle konuları ara ara açıyorsun kardeşim bu kadar kasma hayatın bir akışı vardır bir kapı illa açılır herkes 27 yaşında işe giremezsin dese giremeyecekmisin? illaki bir yolunu bulur yine girersin önemli olan mühendislik okumak istiyormusun bu soruyu sor kendine.
  • hocam ben senin hayatına karışmak istemem ama bence diş hekimliğine devam et.

bi şekilde bölümü sevmeye çalış.

çünkü bilgisayar mühendisliği içinde isteğin yok gibi yine aynı şeyler olursa çok büyük sıkıntı olur.

inşallah tıp fakültesini kazanırsın.
  • hocam buna bile razıyım diyorsan diş hekimliği bu kadar kötü mü_?
  • Hocam çevremdeki mühendislerin söylediği şeylere bakarak söylüyorum ki firmaların yaş ile ilgili bir problemi olmaz . Mesleğin ilk yıllarında acemiliği atana kadar mezun olunan üniye ondan sonrada iş tecrübesine bakılır .
  • Septsept kullanıcısına yanıt
    Aynen kaldim bile tek donemlik olanlardan.
  • Christiantroy kullanıcısına yanıt
    Hocam okuyabilecegime ve meslek olarak da yapabilecegime inaniyorum.
  • İmam Bayıldı kullanıcısına yanıt
    Yapıya bağlı ya diş mevzusu.Sevmeyip katlanan da bircok kisi tanıyorum.
  • Hocam öncelikle umarım tıp kazanırsın.
    Mühendislikten de hoşlanmazsan peki? Okurken pişman olursan dişte kalmadığın için çok kötü olmaz mı?
  • Mühendis değilim ama okuduğum lisedeki bir çok arkadaşım mühendislik yazdı, okuyor/bitirdi. Yine bi çok arkadaşım da tıp okuyor. Ben de biraz fazla meraklı bir insan olduğum için darliyorum çocukları. O yüzden iş mevzusunda fikir beyan edebilirim diye düşünüyorum. Şimdi diş den mühendisliğe geçmek büyük bir değişiklik. Bunu gündeme alan biri zaten çok büyük hedefleri olmayan biridir. Bu mühendis arkadaşlarım çoğunlukla İTÜ ve yıldız da okuyanlar. Hangi mühendisliği hangi okulda okuyacağın aşırı önemli. Öyle Anadolu'da kıytırık bir mühendislik ise boşver dişe devam et derim. Tanıdık yoksa iş de yok. İyi bir okulda bile okusan tanıdık yoksa ve aktif değilsen staj bile bulamazsın bu dönemde. Boğaziçi ve ODTÜ yu saymiyorum burada. Zaten oraları tutuyorsa tıp hedefin olduğuna göre tıp yazar gidersin. Tıp a 10 bin desek, 10 binin dışındaki mühler dişi değiştirmeye değmez. Bu dediğim adamlar tıpı geçtim derece yapmasına rağmen mühendislik seçen herifler. Ya çok aktifler ya da dersleri çok iyiydi. İkisi birden olmayanlar zar zor staj buluyorlar. Mühendislik yazmak demek aktif olmayı ve kendini geliştirmeyi kabul etmek demek. İçinde yoksa hiç bulaşma daha garanti olan tıp ve ya dişten yürü derim. Ben zaten diş okuyorum çok zor diye kandırma kendini. Mühendislikte evde oturup ineklemek adamı kurtarmıyor kolay kolay.

• dubleonursuz D kullanıcısına yanıt
    Hocam muhendislikler alışmasan da devam edilebilir bölümler bana göre.
  • Berkayselcuk B kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler hocam bilgilendirici oldu benim icin.
  • Selamlar urukcum. Forumda çok çeşitli insanlar gördüm ama en gariplerinden birisi de sensin:) Diğer bir garip arkadaş da tıpı bırakıp boğaziçi ekonomi'ye yerleşen bir arkadaştı kırıkla sanırım bu sene. İnsanların ne istedikleri gerçekten karışık oluyor bölüme geçtikten sonra fark ediyor çoğu insan. Marmarada bilgisayar okunur mu, evet dişi sevmiyorsan tabii ki okunur, yaş olayını da takma. Bir bakmışsın sağlam bir proje üretmişsin, iyi yerlerde staj bulmuşsun ilerde, bunları düşünmenin çok da anlamı yok şu an zaten. Sen yine hedeflerini tıp olarak devam ettir. Seni en mutlu edecek tıp olacaktır.
  • hocam çalışmayı seviyorsan bence itü elektrik mühendisliğine girmeyi deneyebilirsin sıralamanda iyiydi hem elektrik mühendisliğ ama !
    elektrik elektronik değil! elektrik mühendisliği , yazılım mühendisliği iş imkanı açısından diğer mühendisliklere nazaran daha iyi durumda başlangıç maaşın da fena olmaz iyi çalışırsan birkaç senede maaşın artar . Mühendislikde tıp gibi zorluğu ve emeği çok isteyen bir bölüm bu bölümde birde projeler yapman gerekiyor sadece okumak olmuyor pratik mühendisliktede var diştede var tıptada var aslında mesele ben ilk dönemde bile 2 tane proje yaptım şimdiden oysa yeni başladım bölüme bunuda hesaba kat .
  • Uruk bey galiba sizin de yaş 21 ve üni ye 22 de gideceksiniz merak etmeyin yalnız değilsiniz amacımıza ulaştıktan sonra bu yaş konusunun bizim için gelip geçici olacağını düşünüyorum uruk bey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonmohikan oturanboğa -- 10 Kasım 2019; 9:13:42 >
  • Christiantroy kullanıcısına yanıt
    Hocam oraya yetmiyor.Ben 22k ile girmistim itü elektrik 20.3k benim girdigim senede.
  • Elektronik oku hocam en iyisi. Biz elektrik elektronikciler olmasaydik doktorlar karanlikta hastaligi anlamak icin agiz koklarlardi hoca bunu direk demese denima etti zamaninda
  • Ben de boğaziçi hedefliyorum mezun olup askerliği de aradan çıkartınca 28-29 yaşında olacağım. Çok tereddütteyim...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.