Şimdi Ara

27-28-29 YAŞINDA İLK KEZ İŞE GİRECEK MÜHENDİS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
5.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Piyasaya hakim olan var mi,bu yaslarda ilk iş deneyimini yaşayacak birisi iş bulamayabilir mi?

Mesela iş ilanlarinda" 30 yaşını geçmemiş en az 5 yıllık iş tecrübesi olan eleman alınacaktır " gibisinden bir istekte bulunurlar mi?

Tip gelmezse ve de dişe devam etmezsem aklimda marmara bilgisayar mühendisliği var da,bitirdigimde yas 27yi bulacak.Issiz kalacaksam zoru zoruna dişe devam etmem gerekir.Tabi tıp gelmezse.

Şimdi kimisi diyecektir bunlari dusunme insaallah tip kazanacaksin vs.filan ama hayatta her sey mümkun talihsiz bir gunune denk gelir ve her sey yerle bir olur.

Ondan ben mühendis piyasasina hakim olanlariniz vardir belki diye sormak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 9 Kasım 2019; 18:58:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Neden diş hekimliğinden memnun değilsiniz

• 12galatasaray12 kullanıcısına yanıt
    Pratikleri sevmiyorum teorikler sıkıntı degil.Youtube uzerinden pratik dersler hakkinda fikir edinebilirsiniz ben onlari yasadim gordum kendim bizzat yaptim da.Keyif alamiyorum zorlaniyorum.

Ama dedigim gibi bir durum varsa;yaşı gec kalmis muhendis işsiz kalacaksa paşa paşa dişe donerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 9 Kasım 2019; 19:7:13 >
  • uruk benimde hayalim tıptı şuan elektrik mühendisliği okuyorum ve açıkçası tıp okumayı ne kadar arzuladıysamda şuan bu arzumu sorguluyorum ezberci bir eğitim sistemi , doğu görevi , askerlik , uzmanlık derken benim hiç araştırma yapma olanağım olacak mı ? Çok zeki insanların yarıştığı TUS gibi bir sınav bana neler yaşatıcak diye düşününce ben bir daha sınava girmemeye karar verdim. Bunları hesaba katın mı ? Sonuçta tıp ve mühendislik günümüzde ayrılmaz ikili doktorlar çoğu kez görüntüleme yöntemleriyle buluyorlar hastalıkları da vinci cerrahi robotu ve günümüzde doktorlara yardımcı olacak yapay zeka ufaktan yürürlüğe sokulmaya başlandı bile . TIP bir bilimdir ama sadece tıp fakültesinde öğrenilecek kadar dar bir alanda değildir. TIP ın hekimliğe indirgendiği yerdir tıp fakültesi dahası ve öteside mevcuttur. Bence sen yinede bir düşün sonuçta bu sınav sistemi için 1 senelik bir hazırlanmaya değer mi emin değilim . Bence 1 olmadı 2 olur daha fazla bu sınavla zaman kaybedilmemeli mühendislik için ise okurken çalışmaya başlama olanağında var dostum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christiantroy -- 9 Kasım 2019; 19:10:6 >

• İbre yine mi döndü reis

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben de diş okuyorum 😅 ondan sordum. Bende de tam tersi teorik sevmiyorum. Pratik hoşuma gidiyor açıkçası

Sorunuza cevap veremicem, kb ama kesinlikle kalbinizi dinleyin. 1-2 yıl kaybederim diye sakın aklınızdakinden vazgeçmeyin. Sonuçta 1-2 yıl, bir ömürü düşününce az bir süre

• İş bulunamama ihtimalini düşünmüyorum, yaşayabileceğiniz tek durum düşük maaşlı/yüksek performans isteyen bir şirketle karşı karşıya kalmaktır bana kalırsa. Dil geliştirip projelere yatkınlığınızı kanıtladığınız sürece iş bulursunuz.
    Benim gördüğüm kadarıyla mühendislikte üniversite ve yaş etkili olsa da kişisel olarak çizdiğiniz profil oldukça etkili.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim de aklıma geldi geçen Uruk reyiz , dezavantaj olabilir gibi duruyor ama bir tık iyi okullarda okunarak kapanabilir gibi.

En iyisi bu yıl kazanalım :D

• Sınava 7 ay varken bunu araştırman cok gereksiz. O kadar tecrüben bilgin var sağlam bi çalışmayla yıllardir hayalini kurduğun bölüme gidebilirsin şimdiden alternatifleri araştırman gerçekten garip

• Christiantroy kullanıcısına yanıt
    Hocam okurken elbette çalışılabilir.Ben ondan bahsetmiyorum.Ben 27 yasinda diplomayi aldigimda yas engellerine takilacaksam okumanin ne anlami var ondan bahsediyorum.

• GoodMan4 G kullanıcısına yanıt
    Bahsettigim gibi muhendislikte yaş sorun olacaksa ve de malum bende dişe geri dönme konusunda cok isteksizim ya,kaldigim bu çaresiz durum benim çalışma hırsımı körükleyebilir diye dusundum.

• Hocam yuksek performans gerektirip düşük maas veren işlere bile razı olabilirim sanirsam.Yeter ki yaş engeliyle önümü tikamasinlar.

• İronBow34 kullanıcısına yanıt
    İbre kaygan yav, arada bir bana da kayıyor :)

• 23 yaşındayım bende yeni gireceğim sınava ve bilgisayar mühendisliği okuyacağım fakat ben bilgili bir şekilde okula başlayacağım. Daha önceden kod yazıyordum zaten. Çoğu kişi zaten bu yaşlarda iş hayatına atılıyor. Herhangi bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
  • Benim hiç fikrim yok hocam

• up
  • up

• yurtdisi ogrenim erasmus + yurtdisi staj yaparsan hicbi sıkıntın olmaz.

• Uruk seninle aynı sene sınava girdik takip ettim baya yazdıklarını uzun süredir etmiyorum tabi.Bu konulara bakış açını hep tezcanlı olarak görüp gıcık oluyordum.Anladığım kadarıyla dişte zorlanıyorsun.Gerçekten de diş hekimliğine uygun olmak gerekiyor.Başka türlü başarılı olma ihtimalin olmuyor.Etrafımda senin gibi arkadaşlarım var 2.-3. sınıfta bırakmayı düşünenler umarım istediğiniz gibi olur ve bu stresli günleriniz biter.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.