Başlanırsa nolur, 25 yaşında bir ODTÜ endüstri mezunu, 26 yaşında bir Bilkent makine mezunu ne yaşar ne olur ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
21-22 yaşında top üni mühendisliğe başlanır mı ?

-
-
Başlanır.
Yatay geçiş yapıp bölüme başlayanlar var.
Okudukları bölümde 2-3. sınıfken yatay geçiş ile x bölüme başlıyorlar.
-
yaşanır ne olur diye sormuşsunuz şu ankiler
ne oluyorsa aynısı olur kişisel bir durum 21de 0dan bölüme başlamak ister miyim diye
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kızlar büyük erkekler ile iyi anlaşıyor. Aynısını erkekler için söyleyemem
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben geçen sene 20 yaşında vakıf tıpa başladım. 18 19 yaşındakilerle arkadaş olamadım. Her şeye fazla takılıyorlar. Fazla utanıyorlar. 21 22 yaşında başlayan birini hayal edemiyorum. Anlaşamaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E2EDBBF4 -- 14 Eylül 2023; 15:47:36 >
başlanmaz o yaşta Tıp okunur.
-
Niye başlanmasın ag şimdiki 18 19lar tip olarak 22 23 gibi zaten.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Network kuramazsın. Asosyal takılirsın. 21 22 yasindaki adam 18 yasındaki adamlarla anlasamaz. Network kuramaz. Projelerde grup bulamaz. Tıp en mantiklisi bu yas icin
Zaten tıp bırakıp mühendislik isteyen biri için ?
Göze batarsın bırakmak bence hata olur.
Bal gibi de başlanır hocam bu yazdığın yerlerde okursan iyi bir kariyerin de olur çoğu kişi bu tarz bölümleri 25li yaşlarında bitiriyor zaten , arkadaşlık meselesinde de yaşa takılıyorsan illa kendi döneminle arkadaşlık kurmak zorunda değilsin ünide lisedeki gibi bir sınıf ortamı yok diğer sınıf ve bölümlerden her yaştan her kişiyle arkadaşlık kurabilirsin .
Bende böyle düşünüyom.
-
Ben rol yapmayı sevmediğim için ve sosyal olmadigim icin muhendislik secmedim. 21 yasindayim siniftakiler 19 yasinda 2 yas fark az gibi gelebilir ama anlaşamadım. 22 yaşında olan birinin 18 yasindakkilerle işi cok zor. Tıpta yaşın fazla bir önemi yok cunku network olayi yok proje yok. Kutuphanede ders calisiyorsun.
Amac siniftakilerle iliski kurmak. Projeler olacak. Bu adam onlarla anlasamazsa proje gruplarinda acikta kalacak.
Dogru diyon
Düşündüğün gibi bir proje olayı yok öyle herkesle iletişim kurayım " networküm olsun " diye bir zorunluluk ta yok . ODTÜ Endüstri vb. iyi bölümlerde networkünü de yaparsın proje yapman gerektiğinde arkadaş da bulursun.
kimse kimsenin yaşını bilmiyor ki ünide takmaya gerek yok o konuyu çevre için de case studyleri yapabileceğin çevren olsa yeter bence
-
Bak kardeşim her üniversitede her bölümde her dönemde belirli bir öğrenci profili olur. Eğer sen o profilin dışındaysan zorlanırsın. Top muhendisliklere 22 yaşında baslamak bunun en iyi örneği. Dışlanırsın. Sen onlarla anlasamazsın onlar senle anlaşamaz. Bu hayatın her alanında böyle. Örnek vereyim sen Odtü mezunu olup taşrada düşük profilli bir yere gidersen çalışmak için orada seni barındırmazlar. 22 yaşında top muhendislige baslayan o donem icinde 200 kisiden belki 2 kisi olacak. Ya da olmayacak. Hayatta herkes hoşgörülü değil. Arkadaş grupları oluşacak bu adam giremeyecek. Öğrenci profili uygun değil çünkü. Üniversitede kimse kimseyi takmıyor diye bir şey yok. Arkadas grubunu kurunca takmiyor evet. Ilk basta herkes kendine uygun birilerini arıyor. Bu adam orada bal gibi de sırıtır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E2EDBBF4 -- 14 Eylül 2023; 16:33:11 >
20 yaşında vakıf tıpa başladığını yazmışsın, sen TOP ünilerin ortamlarına dair nasıl bir tecrübeye sahipsin ? Hadi diyelim ki 2-3 tanesinde arkadaşın var " her mühendislik bölümü böyledir " gibi bir genellemeyi nasıl yapabiliyorsun ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
21 yaşında gazi makina İngilizceye başladım. Bir yıl hazırlık okudum. Hazırlık sınıfında mesela sabah içeri girerken herkese günaydın diyip içeri giriyordum. Hemen öyle olunca zaten insanlar suratsızlıktan bıkmış olsa gerek selam tanışalım mı falan demişti. Tabii vs demiştim. Önümdeki arkamdaki kişilerle merhabalaştım. Kız erkek fark etmez benim için. Hiç konuşmayan içine kapanık bir kız vardı mesela. Gidip merhaba falan demiştim. Belliydi halinden çekiniyordu herkesten. Kız bir gülümsedi teşekkür ederim sen dedi derken konu konuyu açtı yakınlaştık. Her gün benimle konuşmaya vs çalışırdı. Daha bir sürü örnek sonra sınıftakilerin yan sınıfındaki arkadaşları ile tanıştım ama herkese karşı bir mesafem de vardı. Öyle yukarıdaki arkadaşın dediği gibi y*vşak karakterde birisi değilim aksine insan olmaya çalışıyorum ve herkesle otomatik olarak sorunlu tipler hariç anlaşabiliyorsun. Samimiyeti koruyordum. Ha sevmediğim tipler var mıydı evet vardı 5-6 tane ama çok doğal herkesle anlaşamazsın. Çok yakın olduğum 5-6 kişi var şu an her gün konuşuruz. Kız erkek karışık bir grup. Yerine göre çocuk yerine göre yetişkin olabilmek işin sırrı. Bir de kendini kasmayacaksın. 19-20-21-22-23 akran sayılır. Herkes aynı hayatı da yaşamıyor. 19 yaşında olup 30 gibi olan da var 25 olup 18 gibi olan da. Çok spesifik şeyler. Öncelikle kendini keşfetmelisin.
|
20 yaşında vakıf tıpa başladığını yazmışsın, sen TOP ünilerin ortamlarına dair nasıl bir tecrübeye sahipsin ? Hadi diyelim ki 2-3 tanesinde arkadaşın var " her mühendislik bölümü böyledir " gibi bir genellemeyi nasıl yapabiliyorsun ?
|
Öyle birisi değilim. Sana çok üzülüyorum ben. Ahırda derken hiçbir insan ahırda büyümez. Kimseyi küçümsemedim ne demek istediğimi anladın :). Sen iş hayatında çok çekersin bu kafayla. Kompleks sahibisin bir kere. Kendinden 2 yaş küçük biriyle anlaşamıyorsan sorun sen de hocam sen de.
|
21 yaşında mühendisliğe başladım 10/10 ortamım var. Arkadaşlarım 20 yaşında ben 22 yim şimdi. Hepsiyle mis gibi anlaşıyorum. Ahırda ineklerin içinde büyüdüyseniz kediyle bile anlaşamazsınız.
|
10/10 diyen sosyal medya ağzini senin neyse sen zaten herkesle iyi anlasirsin belli |
Bölümde dgs ile gelmiş 30 yaşında adam var çok iyi anlaşıyoruz sınıfça.
Network bulamaz falan demiş forum da, forumun yarısı asosyal zaten onlar da bulamaz. |
Benzer içerikler
- l hospital kuralı
- lise diplomamı kaybettim
- 70 tyt 30 ayt kaç bin sayısal
- film indirme sitesi
- tyt fen deneme önerileri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X