Şimdi Ara

MSÜ TERCİHİ YAPIP KAZANIP GİTMESSEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
11.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tıp istiyorum 8k yaptım tercih ypmak istiyorum ne kazandıgımı görmek için ama gitmek istemiyorum. Herhangi bi sıkıntı olmaz değil mi :)

• Yapay Zekanın Yanıtı

MSÜ Tercih Yaptıktan Sonra Gitmemenin Sonuçları

MSÜ tercih yapıp gitmemek, karar vermeden önce dikkatle değerlendirilmesi gereken bir konudur. MSÜ'ye yerleştirildiğiniz halde gitmemeye karar verirseniz karşılaşabileceğiniz sonuçlar şunlardır:

• MSÜ kontenjanını boşa harcamış olursunuz: MSÜ kontenjanları sınırlıdır ve siz gitmediğinizde bu kontenjan başka bir öğrencinin hakkına geçebilir.
    • Yükseköğretim puanınız düşer: MSÜ'ye yerleşip gitmediğinizde, yükseköğretim puanınız düşecektir. Bu durum, sonraki yıllarda farklı bir üniversiteye yerleşmek istediğinizde dezavantajlı olmanıza neden olabilir.
    • Öğrenim kredisi borcu oluşabilir: MSÜ'ye yerleştiyseniz ve öğrenim kredisi almışsanız, gitmediğiniz takdirde bu borcu geri ödemek zorunda kalabilirsiniz.
    • Askerlik teciliniz bozulur: MSÜ öğrencisi olduğunuz için askerlik teciliniz olur. Ancak MSÜ'ye gitmezseniz bu tecil bozulacak ve askerlik görevini yerine getirmeniz gerekecektir.

Ayrıca, MSÜ'ye tercih yapıp gitmemek, kişisel durumunuza ve kariyer hedeflerinize göre değişebilecek bir karardır. Bu nedenle, karar vermeden önce aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısınız:

• Finansal durumunuz
    • Eğitim hedefleriniz
    • Askerlik durumunuz
    • Kişisel tercihleriniz

Eğer MSÜ'ye tercih yapıp gitme konusunda kararsızsanız, bir kariyer danışmanına veya rehber öğretmeninize danışarak daha bilinçli bir karar verebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • +
  • Senin için bir sorun olmaz ama gerçek isteyen birisinin önüne geçtiğin için hak yemiş sayılabilirsin tabi bu da senin ne kadar ince olaylara baktığını gösterir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya birader üniversite değil bu tercih yaparak kazanmıyorsunuz. ön sağlığı var sporu var mülakatı var sağlık raporu var intibak var yemin var senet var.
  • Okul puanın kırılır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Düşünsene alese falan hazırlanan birisi öylesine tyt/ayt giriyor. 8k yapmış. Sonra tıp yazıyor ama gitmeyecek. Şansa bak senin istediğin ve girmek için sınırda olduğun uniyi yazmış.

Anladın herhalde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.