|
MSÜ Tercih Yaptıktan Sonra Gitmemenin Sonuçları
MSÜ tercih yapıp gitmemek, karar vermeden önce dikkatle değerlendirilmesi gereken bir konudur. MSÜ'ye yerleştirildiğiniz halde gitmemeye karar verirseniz karşılaşabileceğiniz sonuçlar şunlardır:
- MSÜ kontenjanını boşa harcamış olursunuz: MSÜ kontenjanları sınırlıdır ve siz gitmediğinizde bu kontenjan başka bir öğrencinin hakkına geçebilir.
- Yükseköğretim puanınız düşer: MSÜ'ye yerleşip gitmediğinizde, yükseköğretim puanınız düşecektir. Bu durum, sonraki yıllarda farklı bir üniversiteye yerleşmek istediğinizde dezavantajlı olmanıza neden olabilir.
- Öğrenim kredisi borcu oluşabilir: MSÜ'ye yerleştiyseniz ve öğrenim kredisi almışsanız, gitmediğiniz takdirde bu borcu geri ödemek zorunda kalabilirsiniz.
- Askerlik teciliniz bozulur: MSÜ öğrencisi olduğunuz için askerlik teciliniz olur. Ancak MSÜ'ye gitmezseniz bu tecil bozulacak ve askerlik görevini yerine getirmeniz gerekecektir.
Ayrıca, MSÜ'ye tercih yapıp gitmemek, kişisel durumunuza ve kariyer hedeflerinize göre değişebilecek bir karardır. Bu nedenle, karar vermeden önce aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısınız:
- Finansal durumunuz
- Eğitim hedefleriniz
- Askerlik durumunuz
- Kişisel tercihleriniz
Eğer MSÜ'ye tercih yapıp gitme konusunda kararsızsanız, bir kariyer danışmanına veya rehber öğretmeninize danışarak daha bilinçli bir karar verebilirsiniz.