Şimdi Ara

22-23 yaşında üniversiteye başlanır mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
3
Favori
3.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2018 mezunuyum ilk senemde çalışmayıp mezuna kaldım. 2.senemde de çalışmadım ama tekrar mezuna kalmaya götüm yemedi ve ailemin istediği aile işimizle ilgili olan bir bölüme kayıt oldum. Şu an dandik bir üniversite ve bölümde derslere girmeyen bir ton alttan dersi olan bir 2.sınıf öğrencisiyim. Bölümü sevmiyorum ve kolay kolay da bitirebileceğimi düşünmüyorum sizce sil baştan 5.senemde hazırlanıp 22-23 yaşında tekrardan üniversiteye başlanır mı ? (Eşit ağırlık öğrencisiyim iyi bir üniversitede işletme veya iktisat okumayı planlıyorum. Ailemle ilgili bir sıkıntım yok onlar çok anlayışlı her şeyi ben mahvettim.)

• 2018 mezunuyum geçen sene yerleştim ama bu sene sınavım iyi geldiyse 1 den başlayacaktım. 23 olmuyor yaş zaten, ayınıza göre ortalama 21-22 olur çokta sorun değil bence. Gittiğiniz yerde 2-3 ders saydırabilirseniz 3.5 senede bitirirseniz, ünideyken uzun dönem 1-2 yıl staj yaparsanız çok farkınız olmaz bence

• Henüz çok gençsiniz insanlar 45-50 yaşlarında aftan yararlanıp okumaya devam ediyorlar. O yüzden bulunduğunuz ortamda yadırganacağınızı hiç zannetmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okunur hocam kötü yorum yazan olursa da takmayın yapacak gücünüz varsa çabalayın ama kesinlikle çalışın sonra giden yılınıza üzülmeyin

• hocam benim sülaledekilerin çoğu 2. ya da 3. senesinde kazandı istedikleri yerleri. ilk senesinde kazanan da vardı tabii ki ama istedikleri yerler bir nebze düşüktü. ve bu nesilde -2000 sonrası için konuşuyorum- üniversiteye başlama yaşının çok önemli olduğunu düşünmüyorum. pandemiydi cart curt derken bence birkaç sene geç başlamak her türlü normal karşılanabilir. abim üniversiteye giderken sınıfımızda 45 yaşında adam vardı ders sonrası sürekli muhabbet ediyorduk birkaç kişi falan diyordu yani eğitimin yaşı olmaz kısaca ve tekrar söylediğim gibi bu nesil için birkaç sene kayıp -aslında kayıp sayılmaz anlatamadım sanırım ama anlamışsınızdır umarım- normal sayılır

• Arkadaşlar cevaplar için sağ olun sanırım son kez şansımı deneyeceğim olmazsa da şu anki bölümümü birkaç yıl geç bitirip oradan mezun olacağım

• başlanır niye başlanmasın ki. 26-27 yaşında mezun olup da çok iyi yerlerde çalışan kişiler var bizim bölümde.

• Ben de 2018 mezunuyum. Geçen yıl istediğim bölümü bulup yerleştim. Gelecekte yapmak isteyeceğiniz bölüm için değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 29 Haziran 2021; 13:29:42 >
  • bende aynı durumdayım tekrar hazırlanacağım. 25'e kadar yolu var ailenizde arkanızdaysa kafanıza takmayın.

• neden başlanmasın ki? yaş günümüzde hiçbir şey. isteklerinizin peşinden gitmenizi tavsiye ederim. mutluluğunuz için harcanan zaman asla kayıp değildir. hatta keşke herkes o kadar şanslı olsa :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Üniversite lise 5 değildir. Üniversiteye akademik eğitim almak için gidilir haliyle bunu her yaştan insan yapabilir.

• Ben de 2018 mezunuyum hadi bu sene çalışırım kazanırım diye diye kaldım bunca yıl.Kocs yıl tek deneme çözmeden girdim sınava.Ha benim için çok kötü bir seneydi bunun da etkisi var ama 20+ yaş olup iyi bir şey yapan pek görmedim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    yani bu sene birden başlayacaksınız hocam

• Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

Benim umudum yok açıkcası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 29 Haziran 2021; 14:9:15 >
    geçmiş yıllara göre kaç geliyor ki sizin sonuç. dörtyüz beş yüz gelmiyorsa yüzyirmidört gelir bence

• Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

kırık obp var bi de hocam, normalde 100 civarı geliyor da kırık teeee şeye atıyor..

şey: Şey işte o şeyin şeysi xd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 29 Haziran 2021; 13:33:46 >
    sıralamalar aşağı çekecek sen kendini kötüye alıştırıyon anladım

• Yok %75 burs için sıralama şartını koyan üniversite yani 124k icindeysen %25 daha burs veririm diyor. Yani ben 200k ile de bölüme %50 burslu girebilirim ama işime yaramıyor.

,

22-23 yaşında üniversiteye başlanır mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 29 Haziran 2021; 13:36:34 >
  • bende yaş takıntısı var 19 yaşındayım , yaşıtlarım 3.seneye geçti ben daha başlayamadım olmuyor, kapasitem bu.Eğer bu psikoloji varsa sizde ileride üzer

ben de zaten senin yüzyirmidört bine girebilceğini söylüyorum

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.