Şimdi Ara

27.500 Dolarlık Mustang'in Türkiye'de 490.000 TL olması! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aslanoto

yanlışın var tabiki, almancı bir mecdes gelmişti işini yaparken 3.5 motoru vardı, araba fiyat vergi durumunu sordum, dediki, satış alırken uygun görünüyor ama, bandrol bir kaç aylık ödenene ya altı ayda bir vs çok pahalı bir kaç yılda araba parası tutuyor.

o müşterinin resmini çektim ekleyim buraya

Alıntıları Göster
    Hocam biz de bir tek araç değil ki her şeyde vergi yüksek mesela bir telefon alıyorsunuz bir kere para veriyorsunuz
    Amerika da asgari ücret 2000 dolara yakın Türkiye de 1603 tl oldu yeni
    Iphone x'i 999 dolar liradan satışa koydu abd
    Türkiyeye ilk geliş fiyatı sanırsam 6 bin lira gibi bir rakamdı
    Amerika da vatandaş 1 aylığı ile yemeden içmeden 2 tane alabilir
    Türkiye de bir vatandaş alması için tam 4 ay çalışması gerekir üstelik özel tüketime giriyor telefon
    Özel tüketim olmayan ama özel tüketim vergisi alınan tek ülkeyiz
    320 milyon nüfuslu amerika bile türkiyeden az vergi topluyor Bizim nüfusumuz 81 milyon
    Türkiyenin topladığı vergi yılda 550 milyar tl nin üzerin de
    Yani eski parayla 550 'bin' trilyon
    O parayla dünyaya asfalt döşersin
    Ama buna rağmen dış borç 453 milyar 'dolar' çöküşe gidiyoruz şimdi bişey yok sıkıntı yok ama yarın bir gün borcu istediklerinde o zaman görücez ülkenin halini doların halini

• quote:

Orijinalden alıntı: ExtrameBOY27

Türkiye ne zaman kendi otomobilini kendi üretirse otomobil üzerindeki vergiler o zaman azalır..
    Kimse kendini kandırmasın. Ülkede yaşayan vatandaşlar, siyasiler tatafından yolunacak kaz olarak görüldüğü için kendi otomobilimiz bile yurt dışındaki muadillerinden pahalı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ExtrameBOY27 kullanıcısına yanıt
    Gümrük birliği şartları gereği yerliye farklı, ithale farklı vergi uygulanamaz. Bir sürü araba Türkiye'deki fabrikalarda üretiliyor. Bu modellerin ÖTV'siz satıldığına rastladınız mı acaba?

https://www.cnnturk.com/otomobil/turkiyede-uretilen-15-otomobil-modeli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ExtrameBOY27 kullanıcısına yanıt
    Otomobil üreten firmaların en az 50 yıllık bilgi birikimleri, ham maddelere erişimleri, araç stokları, sermayeleri vardır. Senin bu piyasaya girmen için öncelikle onlardan daha ucuza üretmen gerekir. Sonra onlarla aynı kaliteye ulaşman gerekir. Sonra bu yatırımın kâra dönüşmesi için yıllarca beklemen gerekir. Peki onlar fiyatlarını düşürür, senin piyasaya tutunmanı engellemek isterse yapamazlar mı ? Senin zarar etmeni sağlayamazlar mı? İsterlerse yaparlar. Araba üretmek bu devirde akıl kârı iş değildir. Üretsen bile yurt içinde bile bu araba az rağbet göreceği için, yabancı araçlara olan vergi daha da artar. Araba üretmek, kâra dönüşme süreci bakımından göze alınmayacak kadar geç ve riskli bir atılımdır. Kısaca bu ülkede hiçbir bağımsız kuruluş araba üretmez, devlet üretirse de bunu satabilmek için vergileri düşürmez daha da arttırır.

• arkadaşlar saçma bulabilirsiniz ama arkadan çekişli arabaların Türkiye'de daha yüksek fiyatlarda satılması lazım. malum şahinciler ucuz gördüler mi çöker sağda solda yanlayan mustang görmek istemem. ha ucuz olsun alayımda isterim ama istanbul da kekoların eline geçer bu araç
  • İsmet İnönü buğdayla uğraşana kadar açsaydı bir otomobil fabrikası. Boş boş konuşmakta üzerinize yok. Tarih sayfasındaki eserleriniz rezillikten ibaret. Ukala ukala konuşuyorsunuz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alvete

Otomobil üreten firmaların en az 50 yıllık bilgi birikimleri, ham maddelere erişimleri, araç stokları, sermayeleri vardır. Senin bu piyasaya girmen için öncelikle onlardan daha ucuza üretmen gerekir. Sonra onlarla aynı kaliteye ulaşman gerekir. Sonra bu yatırımın kâra dönüşmesi için yıllarca beklemen gerekir. Peki onlar fiyatlarını düşürür, senin piyasaya tutunmanı engellemek isterse yapamazlar mı ? Senin zarar etmeni sağlayamazlar mı? İsterlerse yaparlar. Araba üretmek bu devirde akıl kârı iş değildir. Üretsen bile yurt içinde bile bu araba az rağbet göreceği için, yabancı araçlara olan vergi daha da artar. Araba üretmek, kâra dönüşme süreci bakımından göze alınmayacak kadar geç ve riskli bir atılımdır. Kısaca bu ülkede hiçbir bağımsız kuruluş araba üretmez, devlet üretirse de bunu satabilmek için vergileri düşürmez daha da arttırır.
    şahsi fikrim yerli otomobil fabrikası yerine yerli motor fabrikası kurulması ve otomobil üreticisi firmalara yüksek tesviklerle montaj otomobiller yerine %50-60 ı türkiyede üretilen modeller ürettirilmesi.. bu durumda kendi otomobilimizi üretmiş gibi oluruz.. Türkiye'de Ford, Toyota, Tofaş, Renault, hyundai kısmende olsa yerli üretimlei
    ri olan fabrikalar.. buralarda yerlikik oranı teşvik edilmeli ve yeni başka firmaların üretim tesisi kurması sağlanmalı böylece markalar ve firmalar yerli olmamış olsa bile fabrikalar yerli olduğu için üretim bizim hanemize yazılır..

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-434FA9141

Kimse kendini kandırmasın. Ülkede yaşayan vatandaşlar, siyasiler tatafından yolunacak kaz olarak görüldüğü için kendi otomobilimiz bile yurt dışındaki muadillerinden pahalı olur.

Alıntıları Göster
    Ben fikir olarak yerli otomobil üretime sıcak bakan birisi değilim.. Ama yerli motor uretilmesin devlet desteği verilmesi taraftarıyım.. Altay tankı için motor bulamamış bir ülkeyiz.. en ufak bir amborgada elin kolun kitleniyor.. tank için en az 3000 beygir motor gerekirker yerli imkanların maksimumu BMC nin urettiği 550 beygir motor.. o da ne kadar verimli muamma.

ben turkiyede otomobil üreten tesislerin yerlilik oranının arttırılmasını ve yeni markaların fabrika açmaya tesşvik edilmesinin daha faydalı olacağını düşünüyorum.. Yerlilik oranının arttırılması önemli bence

• Bu teneke parçalarına bu paraları vermeyin zengin arkadaşlar paranız olsada aklınızla alay edilmesine izin vermeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanoto

motoru büyük süratli arabalar için önce pist çok iyi yol lazım, bu yoktu, yeni yapılmaya başlandı, yollar pist olunca o arabaların vergisi düşebilir, zaten mevcut yollarda tehlikeliler, ve çevreyi havayı fazla kirletiyorlar, bazı kazanova ülkelerin her yaptığı doğru iyi dememek lazım, yanlışa yanlış diyelim.
    Ağababalarının çok sevdiği Katar ve Suudi Arabistan bu arabalarla dolu. Çölde kullanıyorlar.

Neymiş önce yol yapalım demişler de alafortanfoni...

• şuan elektirikli motor üretip farklı markalara o motoru satan pek yok sanıyorum, ama benzin ve mazot motorunda vardı,

motoruda yapmalıyız, sıkıntı olduğunda her zaman motoru yurt dışından alamayabilirsin, alsanda dövize endexli, TL almıyorum diyor TL düşüyor.

• Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    Her evde buzdolabı var şükredin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-434FA9141

Alıntıları Göster
    +1
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogaunl

Her evde buzdolabı var şükredin.
    Ama içi boş
  • durmak yok yolmaya devam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ntv sporun degisen kanalinda 1.500€ ya TT aldı adam geçen gün

• Kıbrıs da bile fiyatlar kur artışından dolayı artık Türkiye yi aratmıyor. Burada araba almanın bir avantajı kalmadı. Sadece yıllık vergi motor hacmi değil ağırlık üzerinden alındığından o avantajı var. Bir de burada benzin 4,18 TL.

• quote:

Orijinalden alıntı: ExtrameBOY27

Türkiye ne zaman kendi otomobilini kendi üretirse otomobil üzerindeki vergiler o zaman azalır..
    türkiyede otomobilde %150 vergiye ihtiyaç yok, yatlardan ötv'yi kaldırdılar ülke mi battı? arabada da kaldırırlar kim batıyormuş?
  • Kimsenin anlamak istemediği bir gerçek var. Ülkede cari açık var, sen 490 bin tl de ödesen 1 milyon 490 bin tl de ödesen ülkenin kasasından tl çıkmayacak dolar/Euro çıkacak. İthal mal aldığında senin verdiğin tl nin miktarının hiçbir önemi yok. Ford firması veya başka oto firması sana araba sattığında aldığı parayı tl olarak değil dolar olarak ülkesine götürüyor.

Devletin elinde sınırlı miktarda döviz rezervi var. Mümkün olduğunca bu paranın ülke sınırları dışına çıkmasını engellemeye çalışıyor. Devletin tl bazında kar etmek gibi bir amacı olsa vergileri biraz indirip daha çok araba sattırıp sürümden daha çok kazanırdı.

Diyelim ki bugün arabalar üzerinde ötv KDV falan indirildi Avrupa ile denk oranlara getirildi. Öyle bir talep patlaması yaşanır ki insanlar Audi, Mercedes, Bmw, Mustang vs vs markalara hücum ederler. Euro 5-6-7-8-9-10 tl şeklinde aylar içerisinde artar. Çünkü tekrar tekrar söyleyeyim sen arabanın ücretini TL bazında fazlasıyla ödemene rağmen, devletin kasasından çıkan para Dolar/Euro. Sen arabaya saldırdıkça devletin kasasında TL birikecek ( ki bunun hiçbir önemi yok, zaten kendi para birimi ) ama kasadaki Dolar/ Euro buhar olup uçacak.

Vergilerin azalıp araba veya başka ithal ürünlerin ucuzlaması için öncelikle cari açığın kapanması gerekiyor. Mercedesler Volkswagenler falan 100 senedir var yeni çıkmadılar ama insanlar bundan 30-40 sene önce yine Murat 124 ler 131 ler vs kullanıyorlardı.
    Ekleme: merkez bankasının ve bankaların elinde döviz kalmasın sıfırlansın, sen değil araba sadece 1 iPhone için 490 bin tl ödemeyi kabul etsen bile alamazsın o telefonu. Kanıt mı istiyorsunuz? Bakınız Venezuela. Ülkede döviz rezervi kalmadı. Artık ülkeye ithal mal girmiyor. Çuvallar dolusu Venezuela parası veriyorsun 1 kg bulgur ya da ne bileyim bir cipsi zor alıyorsun. Sizde bu tüketim çılgınlığı ile yakında TL parayı aşağıdaki videodaki Venezuela lılar gibi kullanırsınız

https://youtu.be/1Q-l9Scz7N0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceh.meh -- 17 Haziran 2018; 19:30:57 >

• bi yerden yakalayıp vurmak ne güzel :)

eğitimden yakalasa cevap yazmıyacaktım.

istediğin araba lüks.

amerika almanya örneği yanlış

suriye de de ucuz :)

çindede tırnak makası ucuz.

şeker ve prinç ten örnek versen kendi kendine yerin dibine girsen bilmediğin konuda maval okumasan.

yaa bi bitmediniz.

bu forum iice diplere iniyor .

sırf deşarj oluyum diye giriyorum .
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.