Şimdi Ara

27 Mayıs Benzin Fiyatlarına Tepki Eylemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • toplu ve radikal bir tepki vermek lazım,biz kaz değiliz, tr de yaşıyoruz diye kazık yememiz gerekmiyor, bizde insanız, bizde elin amerikalısı gibi 5000 motor araçlara layığız, ucuz benzine layığız, trde doğmak suç mu allahım.
  • En içten haykırış bu olsa gerek

quote:

Orjinalden alıntı: aaykun

toplu ve radikal bir tepki vermek lazım,biz kaz değiliz, tr de yaşıyoruz diye kazık yememiz gerekmiyor, bizde insanız, bizde elin amerikalısı gibi 5000 motor araçlara layığız, ucuz benzine layığız, trde doğmak suç mu allahım.
  • bi ark şım demiş 1 gün benzin almayın falan filen diye bir gün alma iki gün alma üç gün alma dördüncü gün mecbur alıcaksın bu protestodaa bi işee yaramaz benceee sivil toplum örgütlerinin şöförler odasının minübüsçüler derneği taksiciler derneği kişisel aracı olanların 1-2 gün trafiğe çıkmasın sokaklar bomboş olsun bak o zaman tepki nasıl oldugunu herkez görür diğer türlüü yok korno eylemi yok 1 milyonluk yakıt vs gibi şeylerle bi şey olmaz eğer fiyatlara tepki göstermek istiyosa insanlar 1-2 gün kimse trafiğe çıkmasın belediye otobüsleri iett lerle seyehat yapsın 1-2 gün yetmezse 1 hafta olmazsaa 1 ay çıkılmasın bak o zman hükümettekiler tepkiyiii nasıl görücekler görün bakalım eylem yapılıcaksaa öylee olmasıı lazım bencee
    amerikada yazın galon fiyatııı benzinin 1 doları geçincee halk sokaklara çıktıı eylem yaptılar hükümet fiyatlarıı düşürdüüü bizdee istee 3 milyonu geçinceee ufaktan ses çıkmayaa başlıyoo adamlar 2.98 2.90 a fiyatları çekiyolar herkez susuyor
    zten arabalardan aldıkları ötv kdv lerii hiç söylemeyee gerek yok
    bu ülkede yaşayanların kaderiiii bu koyun gibi yaşıyoruz bir şey oluyor kimsee ses çıkartmıyoor {ben dahiiill}

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan59 -- 24 Mayıs 2009; 10:25:16 >

• Orjinalden alıntı: volkan59

bi ark şım demiş 1 gün benzin almayan falan filen diye bir gün alma iki gün alma üç gün alma dördüncü gün mecbur alıcaksın bu protestodaa bi işee yaramaz benceee sivil toplum örgütlerinin şöförler odasının minübüsçüler derneği taksiciler derneği kişisel aracı olanların 1-2 gün trafiğe çıkmasın sokaklar bomboş olsun bak o zaman tepki nasıl oldugunu herkez görür diğer türlüü yok korno eylemi yok 1 milyonluk yakıt vs gibi şeylerle bi şey olmaz eğer fiyatlara tepki göstermek istiyosa insanlar 1-2 gün kimse trafiğe çıkmasın belediye otobüsleri iett lerle seyehat yapsın 1-2 gün yetmezse 1 hafta olmazsaa 1 ay çıkılmasın bak o zman hükümettekiler tepkiyiii nasıl görücekler görün bakalım eylem yapılıcaksaa öylee olmasıı lazım bencee
    amerikada yazın galon fiyatııı benzinin 1 doları geçincee halk sokaklara çıktıı eylem yaptılar hükümet fiyatlarıı düşürdüüü bizdee istee 3 milyonu geçinceee ufaktan ses çıkmayaa başlıyoo adamlar 2.98 2.90 a fiyatları çekiyolar herkez susuyor
    zten arabalardan aldıkları ötv kdv lerii hiç söylemeyee gerek yok
    bu ülkede yaşayanların kaderiiii bu koyun gibi yaşıyoruz bir şey oluyor kimsee ses çıkartamıyoo {ben dahiiill}
    [/quo/]
    madem protesto olcak , protesto edilen ürünü almıcaksın yok 1 liralık alcan yok korna bascan hikaye :):) sürekli türk olup asırı vergilerden rahatsız oluyoruz , yok koyun gibiyiz yok böleyiz . ama tüketime devam . sanki 15 yıl önce memlekette araba vardı 1 ayda dolmusa otubuse bin , azcık yürü kolestrolunu düşür , gariban nasıl yasıyor anla . yok kredi kartıyla 1 ytl lik benzin almak falan şaka gibi bişey bence . zaten bizden başka bir ülkede protesto edilen ürünü alarak eylem yapan millet görülmemiştir . tek yapılması gereken azcık keyifinizi törpülemek , sağlık acısındada iyi gelir :):)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selim82 -- 24 Mayıs 2009; 1:43:53 >

• Plantamax imkanım olsa seni uçağa koyar kendim yollarım yurtdışına
  • Diğer ülkeler egzos gazları yüzünden az yakan araç alıyorlar, biz ise benzin fiyatından dolayı az yakan araç alıyoruz.
  • napar neder benzinci o 1 tlyi nakit alır aslında devletin işlettigi bi istasyonu bulucan.

yada rafineriden benzini aldırmican bak noluyo.
  • ankara da da eylem istiyoruz
  • arkadaşlar tüketici derneklerine bu konuyla ilgili sürekli şikayetlerimizi yazalım artık sesimizin çıktığını anlasınlar,belki yapanlarınız vardır ama daha çok kişi şikayet ederse artık bir çözüm bulurlar diye düşünüyorum.Hiçbir tv kanalında bu konuyla ilgili bir haber yapılmıyor.Sadece zamları artık benzin istasyonlarından öğreniyoruz,ne bir haber ne bir şikayet ohh ses yok zamlara devam
  • quote:

Orjinalden alıntı: plantamax

27 Mayıs Benzin Fiyatlarına Tepki Eylemi

no comment

İyi o zaman,hepimiz ABD'ye göçelim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Taner Göde

Yine başladık zaten,

Kaç liraya kadar düşmüştü benzin, hatırlayan var mı acaba? 2,67 miydi en ucuz fiyat, sonra yine 40 kuruş bindirdiler. Çok ilginç ya, bu devlet politikası olamaz çünkü devletin esas amacı vatandaşlarının huzurunu, refahını ve güvenliğini sağlamak. Yani % 500 vergilendirilen bu fosil suyunu ucuzlatmak için Yasama Yürütme Yargılama kuvvetlerinden hangisine başvurmamız gerekiyor...? 1 Liraya benzin almak ve kredi kartı ile ödemek sisteme yük bindirecek bir tepki ama fena da değil.

Hükümet sağır, kör ve dilsiz değil. Benzin Zamları ve Halkın Tepkileri arasında doğrudan ters bir ilişkinin olduğunu sanırım artık herkes anladı. Ses seda yok, bindir zammı, çok mu bağırıyorlar, 3 kuruş geri al, sussunlar.

Benzinin bir bedeli var, bunu KABUL EDİYORUM, benzinden alınan aşırı, fazla ve haksız vergiler var, HELAL ETMİYORUM!

al benden de o kadar

kesinlikle helal etmiyorum, hele hele birilerinin cebine giriyorsa "kefen parası olur, 7 sülalesinden çıkar inşallah" diye bedduamı da eksik etmiyorum. sadece benzinin böyle pahalı olmasına sebep olanlara değil, ödemesi gereken vergileri ödemeyip devleti başka çözümler aramaya itenlere de helal etmiyorum. Allah bin türlü belalarını versin. ölüm onlar için kurtuluş olsun, ama ölmesinler, sürünsünler

• quote:

Orjinalden alıntı: alikum

quote:

Orjinalden alıntı: Taner Göde

Yine başladık zaten,

Kaç liraya kadar düşmüştü benzin, hatırlayan var mı acaba? 2,67 miydi en ucuz fiyat, sonra yine 40 kuruş bindirdiler. Çok ilginç ya, bu devlet politikası olamaz çünkü devletin esas amacı vatandaşlarının huzurunu, refahını ve güvenliğini sağlamak. Yani % 500 vergilendirilen bu fosil suyunu ucuzlatmak için Yasama Yürütme Yargılama kuvvetlerinden hangisine başvurmamız gerekiyor...? 1 Liraya benzin almak ve kredi kartı ile ödemek sisteme yük bindirecek bir tepki ama fena da değil.

Hükümet sağır, kör ve dilsiz değil. Benzin Zamları ve Halkın Tepkileri arasında doğrudan ters bir ilişkinin olduğunu sanırım artık herkes anladı. Ses seda yok, bindir zammı, çok mu bağırıyorlar, 3 kuruş geri al, sussunlar.

Benzinin bir bedeli var, bunu KABUL EDİYORUM, benzinden alınan aşırı, fazla ve haksız vergiler var, HELAL ETMİYORUM!

al benden de o kadar

kesinlikle helal etmiyorum, hele hele birilerinin cebine giriyorsa "kefen parası olur, 7 sülalesinden çıkar inşallah" diye bedduamı da eksik etmiyorum. sadece benzinin böyle pahalı olmasına sebep olanlara değil, ödemesi gereken vergileri ödemeyip devleti başka çözümler aramaya itenlere de helal etmiyorum. Allah bin türlü belalarını versin. ölüm onlar için kurtuluş olsun, ama ölmesinler, sürünsünler

Dostum dediklerine aynen katılıyorum..
    Tamam vergi bir devletin en önemli gelir kaynağı..Kabul..Ama bunlar gerçekten abartıyorlar bu olayı..Şu vergi sistemindeki çarpıklığa bir bakın..
    Geçici KDV indirimleri ile bir yere varılmaz..Yeniden bir düzenleme lazım..

* PORTAKAL: Portakalın KDV’si yüzde 8, portakal suyunun ise yüzde 18

* SEBZE: Sebze şayet kurutulmuşsa KDV’si yüzde 8, dondurulmuşsa 18

* ŞEKER: Şekerin KDV’si yüzde 8. Ancak şekerli su olursa KDV yüzde 18.

* EKMEK: Ekmeğin KDV’si yüzde 1. Simit ve sandviçin yüzde 8.

* KURUYEMİŞ: Leblebi, fındık, fıstık, kabak çekirdeğin perakende satışta KDV’si yüzde 18, toptan satışta yüzde1.

* PİRİNÇ: Kabuğu ayıklanmamış pirinçte KDV yüzde 1, ayıklanmışta yüzde 8.

• beceremiyolar zenginlerden vergi toplamayı bu şekilde herkesten aldıklarını düşünüyolar sosyal devlet işte
  • quote:

Orjinalden alıntı: plantamax

no comment

Bu üçlemeyi bir yerden hatırlıyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: ghosttailor

Dostum dediklerine aynen katılıyorum..
    Tamam vergi bir devletin en önemli gelir kaynağı..Kabul..Ama bunlar gerçekten abartıyorlar bu olayı..Şu vergi sistemindeki çarpıklığa bir bakın..
    Geçici KDV indirimleri ile bir yere varılmaz..Yeniden bir düzenleme lazım..

* PORTAKAL: Portakalın KDV’si yüzde 8, portakal suyunun ise yüzde 18

* SEBZE: Sebze şayet kurutulmuşsa KDV’si yüzde 8, dondurulmuşsa 18

* ŞEKER: Şekerin KDV’si yüzde 8. Ancak şekerli su olursa KDV yüzde 18.

* EKMEK: Ekmeğin KDV’si yüzde 1. Simit ve sandviçin yüzde 8.

* KURUYEMİŞ: Leblebi, fındık, fıstık, kabak çekirdeğin perakende satışta KDV’si yüzde 18, toptan satışta yüzde1.

* PİRİNÇ: Kabuğu ayıklanmamış pirinçte KDV yüzde 1, ayıklanmışta yüzde 8.

tam tersi de var ilaçlar
    ilacın hammaddesi %18 kdv iken ilaçta %8 kdv var. %10'luk dilimi ilaç şirketi karşılamak istemediğinden ilaçlar ithal geliyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Blue_Knight

beceremiyolar zenginlerden vergi toplamayı bu şekilde herkesten aldıklarını düşünüyolar sosyal devlet işte

becerirlerde becermek istemiyorlar. cünkü zenginler vergi ödememek için siyasileri finanse ediyolar onlarda zenginlerin ödemesi gereken vergileri ödetmiyorlar devlete. olan sana bana oluyo hiçkimseye bişi olmuyo zengin hala zengin siyasiler kırk yıl başımızda. kırılacak bunlar bi gün elbet. fransız devrimide pasta yüzünden cıkmıs basite indirgersek bizdede olacak boyla bişi mutlaka
  • 27 mayısta benzine zam gelmesin. genelde birşey olsun istemezken o iş başınıza gelir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: K.MARX

Din Ordu Devlet

Uyuşturulmuş tepkisizleştirilmş sürüleştirilmiş korkutularak sindirilerek yaşamaya mecbur bırakılan halk kitleleleri.Ne kadar mutluyum ki hepsini red ediyorum.

Ah arkadaşım . İnan bana çok yanılıyorsun.

İnan bana mutluluk dini,devleti redderek olmaz.

Dinin emirlerinden kaçıp, bu dünyada gördüğü herşeyi isteyen , istediğini elde ettiğinde de asla mutlu olamayan, hayatı mutluluğu aramakla harcayıp bitiren nefsinin kurbanı daha doğrusu kölesi olursun.

İnşallah bunu bir gün anlarsın.

Konu dışı oldu ama yazma ihtiyacı hissettim.
  • bende bu konuyu yerden göğe kadar haklı buluyorum
    ayrıca hepimiz devlet, din, ordumuza sonuna kadar bağlıyız -en azından benim için öyle-
    ama müslüman uyanık olmalı, işini sağlama almalı ve hakkını yedirmemeli arkadaş
  • olurmu arkadaşlar bu zamlar bir şey değil hamd olsun hizmetlere ve zamlara devam ha pardon 'one munıte' umarım doğru yazmışımdır ama anladı onu kendi oylarıyla başımıza taç eden zihniyetler..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.