Şimdi Ara

27 yaşındayım, üniversite için hazırlanmak? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
5
Favori
5.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okuyun hocam asla okuma diyenlere aldanmayın. Eğer maddi imkanınız elveriyor ve aileniz destekçiyse okuyun. Doktorlar zaten 72 yaşında emekli oluyor 34 yaşında mezun olsanız 38 sene doktorluk yapacaksınız. Zaten tıpa çoğu kişi 21 22 de başlayıp bir de 1 2 kere sınıfta kalıyorlar öyle 22 yaşında mezun olmuyor kimse. Önemli olan kazanabilecek misiniz. Eğer kazanabilirseniz 1 saniye bile düşünmeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isimbulamadimaq İ kullanıcısına yanıt

kanka kuşak farkı var. adam 96lı arkadaşları 2003-2005 arası olucak. eğer diyorsa ki ben sadece ders çalışıcam

ortam önemli değil o zaman 35 yaşında bile okursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5C4D7E9EE -- 10 Ağustos 2023; 23:16:55 >
  • caresiz biri C kullanıcısına yanıt

Aynen 22 yaşında kimse mezun olmuyor tıpta çünkü tıp altı yıl 

• bence maddi olarak sıkıntın yoksa oku yani en azından 10 yıl sonra çıkıp bugünlerde doktor olabilirdim diye ah çekmezsin. Arkadaş ortamını da pek takma üç aşağı beş yukarı aynı kuşaktan sayılırsın zaten teknolojinin gelişimi ile birlikte artık günümüz kuşakları arasında pek fark yok. Zaten 20 yaşında da olsan 30 yaşında da olsan 2 tane sağlam arkadaş bulup gerisini pek takmıyorsun. Günde en fazla birkaç saat aynı ortamda olacaksın alt tarafı

• Burada 19 yaşında çocukların söylediklerine kulak vermeyin, 40 yaşından sonra hayat bitiyormuş kafasıyla konuşuyo çoğu. Bizim sitede birisi 65 yaşında tıp bitirdi, şu anda doktorluk yapıyor...

• Morrıartty M kullanıcısına yanıt

Neden pişman olmuş söyledi mi? İnşaat müh. piyasa bozulmadan önce baya sükseliydi iyi para kazanırken tıpa girmişse hata etmiş. Benim tekrar okumak istememin sebeplerinden biri de hukuk fakültesinin bana bir vasıf kazandırmaması, bir kez geldiğim hayatta dişe dokunur bir mesleğin olmaması, ama inşaat mühendisliği güzel bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man In The Wılderness -- 11 Ağustos 2023; 18:59:43 >
  • Genel üniversiteden mezun olma yaşını dedim. Ne kadar parlak zekalı insanlarla dolu bu forum ya gerçekten harcanıyorsunuz buralarda

• Ben de olayı sektörün taleplerine bağlayacak diye okuyorum. 27 yaşındaki adama arkadaş edinemezsin diye gitme demek harbiden güzel kafa

• Hocam şansını denemende herhangi bir terslik yok. Evet yaşın 27 ve arkadaşlarını görüp ( hay ananı ya hala okuyoruz millet evlendi/çalışıyor/şunu aldı bunu aldı/tatil yapıyor) üzülmemen elde olmayacak. Ancak istemediğin şeyi yapmanın her geçen gün zorluğu ve bıkkınlığınk biliyorum bir de bu durumun ömür boyu sürecek olmasının gerçeğini bilmek insanı gerçekten mutsuz eder.
    Benim açımdan görünen en güzel yol: 1 yıl adam akıllı hazırlanmak ve sınava girmek. Aslında gelecek olan sınav sonucundan da öte ömür boyu aklında "ulan 1 yıl dişimi sıkıp çalışsaydım belki kazanır ve bu mesleği yapmıyor olurdum" fikrini silmiş olmak. Yaşım geçiyor diye üzülmen anlamlı (yukarıda parantez içinde açıkladım) ama bir o kadar anlamsız. Anlamsız olan tarafı ise bu hayat senin ve sen yaşıyor , sen çekiyorsun mutsuzluğu ve umutsuzluğu biz çekmiyoruz.

• Aile hekimi olmak en güzel iş bence, hakimlik savcılık niye düşünmüyorsun en kötü kit’lerde avukat olursun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kalan yıllarımı taşrada memur olarak geçirmektense tıp için uğraşır kadayıf olana kadar okurum daha iyi+hakimlik öyle ha diyince tus gibi çalışıp olunacak bir şey değil mülakatı var bilmem anlatabiliyor muyum 

• Mülakat aşaması sorun olmasa hakimlik daha iyi değil mi ? Tokturlar kadar saygınlık ve onlara yakın para alıyorsun. Taşra derken anlamadım, tokturlar taşrada çalışmıyor mu ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kararsızadam123 K kullanıcısına yanıt

Bence değil. Doktorluğun manevi tatmini hakimlik ile karşılaştırılamaz. Doktorlar hakimler kadar taşrada çalışmıyor ki. Hakim savcıların büyük şehirlere gelmesi yıllar sürüyor diye biliyorum yıllar önce babası hakim arkadaşım söylemişti.

• 27 yaşında tıp kazanmak zor iş+ okuması da ayrı dert,yoğun tempo gerekiyor.Ama yine de siz bilirsiniz.

• Valla kendini tıp için motive etmeye çalışıyorsun gibime geldi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Morrıartty M kullanıcısına yanıt

Ahlaksız şirket beni kovmasaydı bunu düşünmezdim, ing çalışıyorum 2 sene önce toefl 88 almıştım, şimdi 100 üzerine çıksam bile iş bulamayacağım büyük ihtimal. Büyük şirketler 100 üzeri toefl istiyor.

• oku usta ne olacak, ben 23 yaşındayım 3. sınıfım, okul bitince zevkine başka bölüm daha okuyacağım

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.