Şimdi Ara

2700 tl toplanmış kasa, yorumlarınıza açığız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşıma kasa topluyoruz da, max 3000 TL bütçeli

Wow diablo dota gibi oyunlar oynanacak. bu kasa uygun mudur?

8gb ram şimdilik yeterli gibi, tek modül alalım dedik ilerde upgradeleyebiliriz ( 6- 12 ay arası )

Daha ucuza mal edebilsek iyi olurdu aslında, Pentium G4560 için oldukça iyi diyorlar F/P olarak, ama WOW da işlemci oldukça kullanılıyor diye biliyorum, o yüzden i5 le gidelim dedik.

2700 tl toplanmış kasa, yorumlarınıza açığız

sinerjiden toplandı, tavsiyeleriniz için teşekkürler.

• 7400 yerine Ryzen 1400 alsanız bile çok daha iyi olur. En azından çarpan kilidi açık
  • iyi sistem
  • i5 7500 daha mantıklı. Almışken 7500 alın.
  • Kasa ve psu daha iyi olabilir.
  • 2700 tl toplanmış kasa, yorumlarınıza açığız

ryzen istersen r5 1600 lü de yazarım. Ekran kartı 3 bine uydurdum. Ama 1050ti her türlü işini görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B780E0A07 -- 13 Mayıs 2017; 18:50:39 >
  • 2700 tl toplanmış kasa, yorumlarınıza açığız
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    baba naptın o bütçeye h110 chipset mi dizilir. üstelik doldurmamışsın da 3000 lirayı. biri sistem isterken bütçenin sonuna kadar kullanılması farzdır bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Finn Mertens

baba naptın o bütçeye h110 chipset mi dizilir. üstelik doldurmamışsın da 3000 lirayı. biri sistem isterken bütçenin sonuna kadar kullanılması farzdır bence.

h110 cipset olursa ne oluyor b250m olursa ne oluyor önce onu bir izah edin. h110m olunca kasa patlar mı,alev mi alır. bırakın şu anakart fetişizmini. anakartın performansa etkisi yok. üst seviye anakart niçin alınır? o.c yapacaksan,çift ekran kartı takacaksan,süper hızlı m2 ssd leri kullanacaksan.
    çok sayıda RAM slotuna ve usb 3.1 portuna ihtiyacın varsa alırsın.
    şimdi h110m anakart ile yapamayıpda b250m ile yapabildiğiniz ne var. kaliteli psu alınca anakarta bir şey olmaz.
    yanan anakartlara bakın çoğusu z serisidir,çünkü bilinçsizse o.c yaparken millet yakıyor anakartı.

İki chipset arasındaki en büyük fark bus hızıdır. Bus hızı işlemcinin diğer bileşenler ile etkileşimini doğrudan etkiler. birisi 5 gt/saniye iken diğeri 8gt/saniye. Ayrıca i/o arasında da büyük farklar var. Desteklenen ekran sayısı gibi. Herşeyi geçtim bilgisayarın nadir değişen parçalarından biri anakart. Uzun ömürlü olması lazım. Şu an neden g45 p43 gibi chipsetler 2. elde satılırken g31 gibi dandik chipsetlerin esamesi okunmuyor?
    Ayriyeten upgrade açılan kapı kapanmış oluyor. En kötü 4 ram slotu olmalı kanımca. 8 gb yetmiyor 1-2 yıl sonra 12-16 arası yer oyunlar. Şuanda tomb raider 11-10 gb ram yiyor. Bunu da düşünmek lazım
  • thorax123 T kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle 7 senelik anakartım var p55 chipset. 4 slotu olmasaydı şu an elden çıkarmak zorunda kalacaktım. Ucuzluk ve kalite arasındaki denge önemli.
  • Bende de durum aynıydı x840 vardı 7 senelik tosbağa :) 4 gb idi 8 yaptım iyi idare ediyor şuanda en azından minecraft oynatıyor.

Not: Pc kardeşimde :)
  • 2 yılda bir zaten işlemci slotları değişiyor. bir sonraki intel 8.nesil işlemcilerin 1151 slota sahip olacaklarının bir garantisi var mı? bugün gidip b250m aldın fazla para vererek yarın yüksek performanslı intel 8 nesil işlemcilere geçmek istediğinde anakartıda değiştirmek zorunda kalmayacak mısın?

1990 lı yıllarda değiliz beyler, her sene bir önceki nesle göre performans farkı giderek artıyor.
    skylake ile kabylake işlemciler arasında pek bir fark yok o yüzden soket yapısı değişmedi. canonlakeye geçinde soket değişecek performans farkıda yüksek olacak kabylakeye göre.
  • Anakartta 8gb 'ramin yanına 16gb tek modul takılabilir diye biliyorum? Toplam da 24gb ram uzun yıllar idare eder .
  • Ryzen varken i5 almak ??? hemde bu bütçe varken ?
  • yorumlarınız için teşekkürler. açıkçası hiç amd kart ve işlemci kullanmadım ben. Arkadaşım benden de tecrübesiz. biz OC falan o işlere girmeyiz standart kullanımla uzun süre gidecek sessiz sorunsuz bir sistem lazım bütçemize göre.

AMD ler şuan nasıl bilmiyorum ama eskiden hep fazla enerji tüketen ve ses çıkaran sistemlerdi diye aklımda kalmış.

Daha da politik olarak duyduğum durum ise, Intel + Nvidia oyun firmaları ve şirket yazılım firmaları ile anlaşmaları sonucu AMD yi geride bırakma politikası izlemişler. Yani AMD kartlar ve işlemciler teoride iyi gözükse de uygulamalarda ve oyunlarda intel + nvidia kombosu kadar performanslı çalışamıyor.

Tabii bunlar benim sağdan soldan duyduğum yorumlar tamamen yanlış ta olabilir kusura bakmayın.

anakarta gelince:
    Ben yaklaşık bir sene önce kendime i5 6500 MSI H110M gigabyte gtx 1060 6gb lı bir sistem kurdum inventustan, oradaki yetkili özellikle H110 almamı önerdi benim gibi basic kullanıcılar için üstü boş para dedi bilemeyeceğim ne kadar doğru, sonuçta daha üstü kart satıp fazla para almaya çalışabilirdi.

Tabii 3000tl gibi bir bütçesi var arkadaşımın, sadece bütçe var diye işine yaramayacak donanım almak istemiyoruz ne kadar ucuza mal etsek iyidir kafasındayız. hatta çok fark yaratacak bir durum var ise 100 200 daha da artırabiliriz, kredi kartla alınacak sonuçta.

değerli yorum ve tavsiyeleriniz için tekrar teşekkürler. Netleştirip en geç haftaya kadar almayı planlıyoruz. Söylentiler dolar Ağustosa kadar 4ü geçecek.

edit:
    PSU olarak da 500 550W max yeter diye düşünüyorum, üstüne gerek olmayacaktır bu donanımla herhalde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.C.Eylem -- 14 Mayıs 2017; 3:14:30 >

• Ramler'i baştan çift yapmadığın için bu aşamada dual channel modunda çalışmayacak ve ciddi manada ram performansı kaybedecek. İlerde ikinci taktığın ramde kod numarasıyla birebir aynı ram olmalı. HX434234234232/8 gibi kod numarası neyse kaydetmelisin ve o ram'i takma sürecini fazla uzatmamalısın. Çünkü o zaman geldiğinde birebir aynı ram'i piyasada bulamayabilirsin.....

500w psu sistemine rahatça yetecektir. Performans dışında sistem'in güvenliğini sağlığını etkileyen unsur psu. Şartları zorlayıp alacağın kaliteli bir psu uzun vadede seni çok sıkıntıdan kurtarabilir.
  • Ramlerin dual yada single olmasının performansa çok fazla bir etkisi yok, inventustaki görevliye de helal olsun anakart konusunda doğru solemiş, genelde satıcılar masraf yaptırmanın peşindedir.

http://www.hardwaresecrets.com/does-dual-channel-memory-make-difference-in-gaming-performance/3/
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

2 yılda bir zaten işlemci slotları değişiyor. bir sonraki intel 8.nesil işlemcilerin 1151 slota sahip olacaklarının bir garantisi var mı? bugün gidip b250m aldın fazla para vererek yarın yüksek performanslı intel 8 nesil işlemcilere geçmek istediğinde anakartıda değiştirmek zorunda kalmayacak mısın?

1990 lı yıllarda değiliz beyler, her sene bir önceki nesle göre performans farkı giderek artıyor.
    skylake ile kabylake işlemciler arasında pek bir fark yok o yüzden soket yapısı değişmedi. canonlakeye geçinde soket değişecek performans farkıda yüksek olacak kabylakeye göre.

bu yoruma sonuna kadar katılıyorum. 2 senede 1 soketlerin değiştiği yerde anakarta para bayılmak en saçma iş. profesyonellerin işidir anakarta para vermek. bizim öyle bir işimiz yok kanımca. yine isteyen, olmuşken 4-4lük olsun diyen alır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.