Şimdi Ara

27inç FULLHD monitör almalı mı? Hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çeşitli sitelerde 24 inç üstünde FULL HD almanın gereği olmadığını hatta kötü bile göründüğünü okudum. Samsung s27d590h almayı düşünüyorum ancak bu yorumları okuduktan sonra kararsızlığa düştüm. 27 inç full hd monitör almak mantıklı mı yoksa 24 inç mi almak lazım? Model olarak ne tavsiye edersiniz bu özelliklerde?

• 27'' full hd ekran almanızı tavsiye etmem.27'' için 1080p çözünürlük yeterli gelmiyor.Oyunlarda piksel arasındaki boşlukları görebiliyorsunuz.24'' üzeri full hd değilde en aşağı 1440p 2k bir ekran almak daha mantıklı.Bence siz 24'' 1080p 144 hz bir ekran alın.Bütçe yeterli ise eğer asus rog swift'te alabilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VEGETTO -- 16 Şubat 2015; 17:39:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VEGETTO

27'' full hd ekran almanızı tavsiye etmem.27'' için 1080p çözünürlük yeterli gelmiyor.Oyunlarda piksel arasındaki boşlukları görebiliyorsunuz.24'' üzeri full hd değilde en aşağı 1440p 2k bir ekran almak daha mantıklı.Bence siz 24'' 1080p 144 hz bir ekran alın.Bütçe yeterli ise eğer asus rog swift'te alabilirsiniz..

+1 arkadaş güzel özetlemiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VEGETTO

27'' full hd ekran almanızı tavsiye etmem.27'' için 1080p çözünürlük yeterli gelmiyor.Oyunlarda piksel arasındaki boşlukları görebiliyorsunuz.24'' üzeri full hd değilde en aşağı 1440p 2k bir ekran almak daha mantıklı.Bence siz 24'' 1080p 144 hz bir ekran alın.Bütçe yeterli ise eğer asus rog swift'te alabilirsiniz..
    Yorum için teşekkürler. Oyun belki ayda bir oynanır, genel olarak iş için kullanacağım monitörü. Limit de 1K civarı. Tavsiye için de teşekkürler, bakıyorum şimdi.
  • Merhabalar,

Ben de aynen @caut arkadaşın aradığı gibi birşey bakıyorum. Ayda birkaç kez oyun (o da sadece MS Flight Simulator X, başka oyun oynamam), onun dışında yazılım geliştirme, ve internet, film, vb gibi genel amaçlar için kullanacağım. Bir de desktop değil Geforce 840m ekran kartı olan bir laptop bağlayacağım şimdilik. HDMI porttan. Ama ileride desktop vb de bağlayabilirim gayet tabii.

Ben de 27 inç monitörler için min 2k civarındaki çözünürlükler gerektiğini okudum. (Bu oyun oynamayanlar için de gerçekten çok önemli mi sizce? Yani mesela yazılım geliştirme esnasında ne kadar büyük bir ekran varsa o kadar rahat ediyorum ben, tabii çözünürlük 1920x1080 kaldıktan sonra ekran 27 inçe çıksa bile ne kadarlık faydalı bir büyüklük elde ediliyordur, bunu kestiremediğimden sizlere sormak istedim...)

Durum böyle olunca kararsız kaldım. Bir de 24 inçlere göz atayım dedim, HB de birçok marka, model bulunuyor, ve fiyatlandırmalar gerçekten çok garip geldi bana.

Örneğin bu ASUS monitör bundan neden 700 TL daha pahalı? Hatta ucuz olan 144 Hz diğeri daha düşük gözüküyor sitede..

Marka olarak Samsung ve Asus a güveniyorum, o nedenle 24inç olarak şunlara baktım:

Asus VX248H

Samsung S24D300HS

Asus VN248H

Samsung S24D590P

En son olarak bir de 28 inç 4k bu var, sizce nasıl bir cihaz? Belki şu anda çok ihtiyaç yok ama almışken bütçeyi zorlamaya değer mi?

Samsung U28D590D

Sizce 24'' mi, almışken 27'' 4k lık bir monitör mü almalıyım, ve de hangi modelleri tavsiye edersiniz?

Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar

• infineod İ kullanıcısına yanıt
    yok hocam ya 24 lik almışken 2.seçenek uçurum fiyat farkı var değmez salla.

http://www.hepsiburada.com/liste/benq-gl2460hm-24-2ms-gtg-analogdvihdmi-full-hd-led-monitor/productDetails.aspx?productId=bd802630&categoryId=3002879&SKU=BD802630

al sana mis gibi monitör
  • Notebookunuz 4K içerik oynatabilecek mi?
    SAMSUNG monitör hdmi üzerinden 4k görüntü alabilecek mi?
    Bunları test etmeden 4K yatırımı yapmayın bence
  • yorum için teşekkürler.. @MühendisMurat
  • erkange E kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yorum için teşekkür ederim..

Laptop ımın ekran kartının 4k görüntü vermesi mümkün değildir bence de. Geforce web sitesinden baktım, HDMI çıkışını tam anlayamadım ama verse verse max 2000 küsür x 1000 küsür birşey verebilir.

Benim bu olaya yaklaşımım aslında şöyle, sonuçta laptop ekran kartım full HD 1080p görüntü de verse, bu 28 inçlik 4k monitörde, 27 inç full hd bir monitöre göre daha iyi bir görüntü alabilirim. (Bu arada bu samsung un fiyatına benzer 4k olan 27 inç başka bir cihaz olmadığından bu 28 inçlik cihaza bakıyorum) Yani en azından böyle geliyor. Sizce bu ne kadar mantıklı?

Tabii olaya bir de, ileriye dönük bakıyorum, sonuçta iyi bir monitör olursa uzun yıllar kullanılır, ileride daha iyi bilgisayar da bağlanır, o nedenle almışken bütçe zorlamaya şu an değer mi, vb...?

• 24 inçte karar kıldım, Samsung S24D590PL aldım, genel kullanım olarak tüm inceleme sitelerinde olumlu şeyler söylenmişti. En büyük dezavantajı dikey hareket edemiyor olması. Ama bir miktar tilt ederek idare edebiliyorum şimdilik :)

Kararsız kaldığım, Dell U2414 modeli vardı muadil olarak, dikey hareket, usb 3.0 hub, MHL HDMI girişi gibi artıları vardı, ancak 200 TL civarı fazlaydı. Paradan ziyade samsung u tasarımı yüzünden seçtim.

Ama şu an en büyük problemim, ekrana bakarken gözlerim ve başım ciddi miktarda ağrıyor sanki. Tüm ayarları denediysem de, bir türlü gideremedim. Yıllardır bilgisayar başında olan birisiyim, gözlerim 0 numara, epeyde dayanıklıdırlar, ama her nedense, psikolojik olduğunu sanmıyorum, böyle bir sıkıntım var şu anda.

Brightness ı 0 a getirsem bile, yine de devam ediyor. Bazı yabancı kullanıcılar kendi ayarlarını paylaşmışlar, onları da denedim ama sonuç alamadım. Çok yakından ekranı incelediğimde sanki fontların, grafiklerin kenarları çok net değil gibi geliyor. Cleartype ayarlarını denedim, yine faydası olmadı.

Bu etkiyi eskiden CRT monitörlerin düşük refresh rate ile çalıştıklarında olana benzetebilirim.

Ekran Kartı: Intel HD4400
    Çözünürlük: 1920x1080 (Ekranın native resolution u)
    Refresh Rate: 60p

Fikri olan var mıdır acaba?

Eğer çözemezsem, 7 gün içinde iade edebilmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infineod -- 21 Şubat 2015; 23:19:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: infineod

24 inçte karar kıldım, Samsung S24D590PL aldım, genel kullanım olarak tüm inceleme sitelerinde olumlu şeyler söylenmişti. En büyük dezavantajı dikey hareket edemiyor olması. Ama bir miktar tilt ederek idare edebiliyorum şimdilik :)

Kararsız kaldığım, Dell U2414 modeli vardı muadil olarak, dikey hareket, usb 3.0 hub, MHL HDMI girişi gibi artıları vardı, ancak 200 TL civarı fazlaydı. Paradan ziyade samsung u tasarımı yüzünden seçtim.

Ama şu an en büyük problemim, ekrana bakarken gözlerim ve başım ciddi miktarda ağrıyor sanki. Tüm ayarları denediysem de, bir türlü gideremedim. Yıllardır bilgisayar başında olan birisiyim, gözlerim 0 numara, epeyde dayanıklıdırlar, ama her nedense, psikolojik olduğunu sanmıyorum, böyle bir sıkıntım var şu anda.

Brightness ı 0 a getirsem bile, yine de devam ediyor. Bazı yabancı kullanıcılar kendi ayarlarını paylaşmışlar, onları da denedim ama sonuç alamadım. Çok yakından ekranı incelediğimde sanki fontların, grafiklerin kenarları çok net değil gibi geliyor. Cleartype ayarlarını denedim, yine faydası olmadı.

Bu etkiyi eskiden CRT monitörlerin düşük refresh rate ile çalıştıklarında olana benzetebilirim.

Ekran Kartı: Intel HD4400
    Çözünürlük: 1920x1080 (Ekranın native resolution u)
    Refresh Rate: 60p

Fikri olan var mıdır acaba?

Eğer çözemezsem, 7 gün içinde iade edebilmek istiyorum.

yeni monitörlerde göz ve baş ağrımasını engellemek için eyecare denen bir teknoloji var.
    Sanırım aldığınız modelde bu özellik yok.

Eyecare = Flicker free (titreme yok) + düşük mavi ışık + parlak olmayan ekran

https://www.google.com.tr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=eyecare%20nedir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.