Şimdi Ara

Curved Monitör Alınır Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 21" 75 Hz bir monitör kullanıyorum. Hem daha yüksek bir Hz'e hem de nispeten daha büyük bir monitöre geçmek istiyorum ancak bütçe biraz kısıtlı.

İnternette dolaşırken Curved monitörlerin standart monitörlere nazaran daha ucuz olduğunu farkettim. Bilgisayarı genellikle SP oyunlar oynamak, dizi-film izlemek, çeviri yapmak ve nadiren de olsa kod yazmak için kullanıyorum. Sizce Curved bu konularda ihtiyaçlarımı karşılar mı? Aksi halde 2.ele yönelmeyi düşünüyorum.

Almayı düşündüğüm model:

• Yapay Zekanın Yanıtı

Curved Monitör Alınır mı?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilgisayar monitörleri de sürekli yenilenmekte ve gelişmektedir. Curved monitörler, son yıllarda popülerlik kazanan ve geleneksel düz monitörlere göre bazı avantajlar sunan bir monitör türüdür.

Curved Monitörlerin Avantajları:

• Daha Kapsamlı Görüş Alanı: Curved monitörlerin kavisli yapıları, gözlerin daha geniş bir alanı kaplamasına olanak tanır ve daha sürükleyici bir görüntüleme deneyimi sağlar.
    • Azaltılmış Göz Yorgunluğu: Düz monitörlere kıyasla curved monitörler, gözlerin ekrana odaklanması için daha doğal bir açı sunar ve uzun süreli kullanımda göz yorgunluğunu azaltır.
    • Geliştirilmiş Renk Doğruluğu: Bazı curved monitörler, daha doğru renk üretimi ve daha geniş renk gamı sunan VA veya IPS paneller kullanır.
    • Daha Şık Tasarım: Curved monitörler, düz monitörlerden daha şık ve modern bir tasarıma sahiptir ve çalışma alanınıza estetik bir dokunuş katar.

Curved Monitörlerin Dezavantajları:

• Daha Yüksek Maliyet: Curved monitörler, düz monitörlerden genellikle daha pahalıdır.
    • Oyunlarda Kayma: Bazı curved monitörlerde, özellikle yüksek yenileme hızlarında, oyunlarda hafif bir kayma yaşanabilir.
    • Kısıtlı Bağlantı Seçenekleri: Bazı curved monitörler, düz monitörlere kıyasla daha az bağlantı seçeneğine sahip olabilir.

Önemli Hususlar:

• Curved monitör satın almadan önce, kullanım amacınızı ve ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmalısınız.
    • Oyun için bir monitör arıyorsanız, 4ms veya daha düşük tepki süresine sahip bir monitör tercih etmelisiniz.
    • ViewSonic ve Samsung gibi saygın markaların curved monitörlerini araştırın.
    • Samsung LC24RG50FQMXUF, 144Hz yenileme hızı ve HDR10 desteği sunan popüler bir curved monitördür.

Sonuç olarak, curved monitörler daha sürükleyici bir görüntüleme deneyimi, azaltılmış göz yorgunluğu ve şık bir tasarım sunar. Ancak daha yüksek maliyetleri ve potansiyel dezavantajları göz önünde bulundurmak önemlidir. Kullanım amacınıza ve bütçenize uygun bir curved monitör seçerek, bilgisayar deneyiminizi geliştirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 24" 27" cueves monitör almanın bir anlamı yok. Curved monitörün amacı zaten kullanıcının bakış açısını çevrelemek 32" altında curved ekran almak mantıksızdır, amacına tam hizmet edemez o boyutlarda bir ekran ile. Ayrıca curved monitörler daha ucuz demişsin alakasız bir yorum olmuş, monitörün fiyatını belirleyen kıvrımlı olmasının dışında bir çok etken var panel türü, yenileme hızı, tepki süresi vs. Curved alacaksan 32" altında almanın bir manası yok yani kısaca.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BED3C3818

24" 27" cueves monitör almanın bir anlamı yok. Curved monitörün amacı zaten kullanıcının bakış açısını çevrelemek 32" altında curved ekran almak mantıksızdır, amacına tam hizmet edemez o boyutlarda bir ekran ile. Ayrıca curved monitörler daha ucuz demişsin alakasız bir yorum olmuş, monitörün fiyatını belirleyen kıvrımlı olmasının dışında bir çok etken var panel türü, yenileme hızı, tepki süresi vs. Curved alacaksan 32" altında almanın bir manası yok yani kısaca.

Anladım hocam. Teşekkür ederim.

• Aynı fiyata 1ms tepkime süresine sahip monitör alabiliyorsun.

trendyol.com
    ViewSonic Vıewsonıc Vx2458-p-mhd 23,6" 1ms,144hz,fhd,hdmı,dp Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
    https://www.trendyol.com/viewsonic/viewsonic-vx2458-p-mhd-23-6-1ms-144hz-fhd-hdmi-dp-p-73648120
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.