Şimdi Ara

28 EYLÜL DE POLONYA'YA ERASMUSA GİDİYORUM SORULARI ALAYIM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
5
Favori
6.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Witcher oyna ordaki elemanlarla muhabbetini yaparsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07kubi07

Hocam erasmustaki hedefiniz nedir? :D

Dersler gezmeler pompalamasyon hangisine önem vermeyi düşünüyorsun acaba? :)

Oraya gidip derslere onem vermeyi dusunmuyorum gezme ve

• quote:

Orijinalden alıntı: _PiSLiCK_

Witcher oyna ordaki elemanlarla muhabbetini yaparsın

Cok fazla mi polonyali oynuyor witcheri

• Soru değil öneri al bence,zira Polonya da Erasmus yapmayan kalmadı!;)

• quote:

Orijinalden alıntı: QuattroFR

quote:

Hadi bakalım beline kuvvet

Ders işleri nasıl olucak hocam üniversiten uzayacak mı yoksa birşekilde geçerim ben problem olmaz mı diyorsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam verilen hibe yeterli olacak mi yaşamaya ? Ailen aylik kac euro gonderecek ?

Sadece zenginler mi yapıyor bu erasmusu

• quote:

Orijinalden alıntı: peacer

Soru değil öneri al bence,zira Polonya da Erasmus yapmayan kalmadı!;)

Erasmus yapamayip cildiran biri goruyorum

• quote:

quote:

quote:

Hadi bakalım beline kuvvet

Ders işleri nasıl olucak hocam üniversiten uzayacak mı yoksa birşekilde geçerim ben problem olmaz mı diyorsun.

Derslerin geciminde cok tolerans gosteriyolarmis odev,slayt falan verip her turlu geciyosun diyolar o yuzden sallamam pek,okul uzasa da onemli degil benim icin zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: Agathocles of Syracuse

quote:

Orijinalden alıntı: Nickim Minaj

quote:

Orijinalden alıntı: Agathocles of Syracuse

Ben 28 inde gidiyorum polonya ya hangi şehir senin? Benim Poznan.

Poznanda 1 sene yaşadım, öğrenci için en güzel şehirlerden birine gidiyorsun :) eskişehir gibi tam bir öğrenci şehri, yaşlı insan, ırkçılık filan pek yok. Gençlerin çoğu da ingilizce konuşur. Marketlerde filan konuşmazlar tabi o ara ara sıkıntılar yaratabiliyor

Sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin.

Eğitim için mi bir sene kalmıştınız yoksa yaşadınız mı orada ? Birde market fiyatları hakkında bir bilginiz var mı ?

Eğitim amaçlı geçen sene oradaydım 10ay boyunca O kadar özlüyorum ki.. bi kaç aya tekrar ziyarete gideceğim inşallah, çok güzel arkadaşlıklar edindim orada.

Market fiyatlarına gelince en ucuz marketleri genelde Biedronkadir, bizdeki bimler gibidir, nerdeyse her yerde var. Lidl ve Tesco da en ucuzlarından ama biedronka gibi her yerde yoklar.

Sular biraz pahalı, çeşme suyu içiyor musun bilmiyorum ama içmiyorsan 1.5litrelik sular ortalama 1-2 zl arası değişiyor. Biedronkadai en ucuz ve en güzel su Polarisinki. 1.5lt si 1zl. Başka bi markanın 5lt lik suyu var ve çok ucuz ama tavsiye etmem aynı çeşme suyu gibi

50lik biralar 2-3 zl genelde.

50lik vodka 21.89

50lik viskiler markasına göre değişiyo tabi ama genelde 50zl civarında

50lik jager 50-60zl.

Sebzeler bana pahalı geliyordu ama türkiyeye döndükten sonra çokta bi fark olmadığı gördüm, ortalama fiyatları yazayım

Muz 5zl (zaman zaman 4e düşer)
    Patates 2zl
    Domates 3zl (kışın 10zl e kadar yolu var)
    Paprika 8-10zl

Tavuk gögsu 15zl
    Sığır eti 30zl
    Hindi eti tavuktan 2zl filan daha fazla
    Domuz eti kilosu 5-10 zl

10lu yumurta 4-5zl

Bunun dışında ne yazayım aklıma gelmiyor merak ettiğin varsa yazayım Türkiyeden çok farklı değil fiyatlar, ekonomik olarak hemen hemen aynı düzeydeler. Benim ilk gittiğimde türk lirası biraz daha değerliydi, 100zl çektiğimde hesabımdan 80tl kesiyordu. Son gün dönerken 100zl çektim 99tl kesmişti :/ yani şu an hemen hemen eşitlendi. İmkanın varsa hibeni euro olarak çekip orda bozdurup bozdurup harcaman ama bunun da kaybolma, çalınma riski var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

Hocam verilen hibe yeterli olacak mi yaşamaya ? Ailen aylik kac euro gonderecek ?

Aslinda suan toplam 1410 eurom yaticak bana kesintili hibe bu.Aylik 240 euro falan denk geliyor.Evden de 150 almayi dusunuyorum Polonya icin yeter zaten. Donunce de kesilen hibe yaticak

• Hangi üniversitede okuyorsun ?

• hocam erasmus olayını anlatır mısınız? bu sene üniversiteye geçtim. bologna rehberi falan yazıyordu sitede(cumhuriyet üniversitesi) galiba erasmus için oraya yolluyolar. bende gitmek istiyorum ama yolu nedir? sınıf öğretmenliği okuyorum bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sembroni

hocam erasmus olayını anlatır mısınız? bu sene üniversiteye geçtim. bologna rehberi falan yazıyordu sitede(cumhuriyet üniversitesi) galiba erasmus için oraya yolluyolar. bende gitmek istiyorum ama yolu nedir? sınıf öğretmenliği okuyorum bu arada.

Üniversitenin yaptigi dil sınavından yuksek almak ve not ortalamasinin yuksek olmasi.%50 yabanci dil sınavı %50 derslerinin notuna bakilarak toplam notun elde ediliyor.Sonra tercih falan yapiyosun anlaşmalı ulkelerden hangisini kazaniyosan gidiyosun bukadar.

• quote:

quote:

Hocam verilen hibe yeterli olacak mi yaşamaya ? Ailen aylik kac euro gonderecek ?

Aslinda suan toplam 1410 eurom yaticak bana kesintili hibe bu.Aylik 240 euro falan denk geliyor.Evden de 150 almayi dusunuyorum Polonya icin yeter zaten. Donunce de kesilen hibe yaticak

Gitmeden mi yatacak ?

Yurda ne kadar odeyeceksin ?

• QuattroFR kullanıcısına yanıt
    Hocam kazandim diyelim. Polonyaya gittim misal nerede kalacam,param nerden gelecek kim rehberlik yapacak bana anlatir misin?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Gitmeden mi yatacak ?

Yurda ne kadar odeyeceksin ?

Gitmeden yaticak. Aylik 390-400lira arası yurda ödeyeceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: Sembroni

Hocam kazandim diyelim. Polonyaya gittim misal nerede kalacam,param nerden gelecek kim rehberlik yapacak bana anlatir misin?

Karsi universitenin yurdu varsa orada kalirsin otomatik ayarlıyolar zaten erasmus ogrencileri icin.Kazanirsan Turkiye deki erasmus ofisinden koordinator yani danışman aticaklar gerekli tum bilgileri o veriyo zaten

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _PiSLiCK_

Witcher oyna ordaki elemanlarla muhabbetini yaparsın

Cok fazla mi polonyali oynuyor witcheri

Milli oyunları olur kendisi

• Neden polonyaya gidiliyor en fazla?
  • QuattroFR kullanıcısına yanıt
    2013 Riga'da yaptım,bazı konularda çok desteğe de ihtiyaç duymadım değil;)İyi eğlenceler..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.