Şimdi Ara

28 Yaşından Sonra Piyano Öğrenmek (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bırak hocam sen onu ya, gitmiş gitar sapı konusunun altına Selena Gomez ayarı yap sen yazmış böyle bir arkadaş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MikaelAkerfeldt

Bırak hocam sen onu ya, gitmiş gitar sapı konusunun altına Selena Gomez ayarı yap sen yazmış böyle bir arkadaş :)

kim?
  • Save the Day hocam cevap verdiğin kişi
  • piano nedir!!!?!?!?!??!!!!!!

piYano yazınca noluyo

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • [DHVideo=]
    quote:

Orijinalden alıntı: Götterfunken

piano nedir!!!?!?!?!??!!!!!!

piYano yazınca noluyo

İngilizcesi diyerek yüzsüzlük yapayım. Kasti olarak yazmadım. Neyse...

Arkadaşlar bir süredir takip edemiyorum buraları rahatsızlığım yüzünden.

Sanırım Ben neler beklediğimi bir kaç örnek şarkıyla da ifade etmeliyim. Klasikleri çalamayacağımı biliyorum. Böyle bir hedefim ve zamanımda malesef yok. 1 yılda aşağıdaki parça seviyesindeki 5-6 şarkıyı çalabilirsem bu benim için büyük bir başarı olur. Gönderdiğim parçaları referans alarak olur mu bu iş ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 25 Mayıs 2015; 17:00:15 >

• istedikten sonra olmayacak bi şey yok
  • düşünceleriniz için teşekkürler. Bir piyano aldık bakalım ne kadar öğrenebileceğim :) Çalışmak için internet üzerinden faydalanabileceğim bir kaynak tavsiyeniz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 29 Haziran 2015; 14:38:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: V2

düşünceleriniz için teşekkürler. Bir piyano aldık bakalım ne kadar öğrenebileceğim :) Çalışmak için internet üzerinden faydalanabileceğim bir kaynak tavsiyeniz var mı?

kardeşim ben bir müzik hocası olarak şunu söyleyebilirim internetten çalışarak olmaz. iyi bir hoca bul haftada 3 kere özel ders al.bunu 10 yıl boyunca yap. başka enstrümanlar çaldığına göre müzik kulağın ve fiziksel kabiliyyetin iyi olmalı.dolayısıyla başaramaman için bir neden yok.10 yıl sonra ya virtüöz olursun ya da virtüöze yakın bir seviyeye gelirsin.ama dediğim gibi her yönüyle çok sağlam bir hoca bulmalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kungfufighter

quote:

Orijinalden alıntı: V2

düşünceleriniz için teşekkürler. Bir piyano aldık bakalım ne kadar öğrenebileceğim :) Çalışmak için internet üzerinden faydalanabileceğim bir kaynak tavsiyeniz var mı?

kardeşim ben bir müzik hocası olarak şunu söyleyebilirim internetten çalışarak olmaz. iyi bir hoca bul haftada 3 kere özel ders al.bunu 10 yıl boyunca yap. başka enstrümanlar çaldığına göre müzik kulağın ve fiziksel kabiliyyetin iyi olmalı.dolayısıyla başaramaman için bir neden yok.10 yıl sonra ya virtüöz olursun ya da virtüöze yakın bir seviyeye gelirsin.ama dediğim gibi her yönüyle çok sağlam bir hoca bulmalısın.

Hocam Merhaba,

Malesef ders almak için zamanım olmuyor, boş zamanlarım sınırlı.

• Ee hocam noldu ilerleme kaydedebildin mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kancaaa

Ee hocam noldu ilerleme kaydedebildin mi ?

Merhaba,

Aylar önce aldığım piyano arızalı çıktı sonra para iadesi aldım ve tekrar piyano satın almadım.

Geçen hafta yeni bir piyano sipariş verdim. (Casio Ap-260 BK) Geçen cuma bana ulaştı. Salona koydum henüz bir çalamasamsa gördükçe iyiki almışım diyorum. Konunun uzmanı değilim ama klavyesi gerçek klavye hissiyatı veriyor iyi bir tercih yaptım sanırım başlangıç için. Bu arada yaş artık 28 değil 29 oldu...

4 gündür günde ortalama 2-3 saat çalışıyorum. Başta şunu belirteyim ilk piyanom ve herhangi bir piyano konusunda tecrübem yok. Müzikle alakam amatör olarak var ama şunu anladımki piyano diğer enstrümanlardan ayrı bir boyutta ve hepsinden daha emek istiyor. (Bağlama ve gitar çalıyorum)

1. Gün asla ben bunu bu şekilde yapamam dediğim şeyler oldu defalarca pratik yaptıktan sonra (İlk Gün 4-5 saat çalmaya çalıştım)
    2. Gün hatalıda olsa yapabilmeye başladım.
    3. Gün "Amelie comptine d'un autre ete" şarkısının %30 luk kısmını kör topal çalar duruma geldim.
    4. Öğrendiğim %30 luk kısmı hatasız ve daha düzgün tempoyla çalmaya başladım.
    5. Şu an daha da kusursuz hale getirmeye çalışıyorum artık parmaklarım çalarken ağrımaya başladı. Şimdi parçanın devam eden bölümlerine geçeceğim.

İnş tahminim bu parçanın tamamını 1-2 ay içerisinde düzgün bir şekilde çalabileceğim. Belkide 3 4 5 ay sürecek ama ne kadar zorlarsan o kadar birşeyler ortaya çıkıyor. Çok iyi piyanist olamayacağımın farkındayım ama böyle bir amacımda yok zaten. Şu ana kadar yaptığım ve gördüğüm sonuçlar bile beni oldukça mutlu etmeye yetti.

Umarım bir gün buraya çaldığım parçaları yükleyecek duruma gelirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 27 Ekim 2015; 9:05:29 >

• Düzenli ve sistematik parmak güçlendirme egzersizleri şart. Yoksa klasik pek birşey çalamazsın.http://forum.donanimhaber.com/m_110930270/f_//tm.htm#110930270 burda nispeten basit eserler paylaştım ama biraz egzersiz şart. Hanon'un birinci bölümüne başlayıp, diğer yandan basit temel gamları çalışıp bir yandan da czerny'nin başlangıç seviyesi etütlerini yaparsan hızlı ilerlersin. Minimum hergün 1-2 saat ayırmak gerekli tabiki.

piyanoya geç başlamanın sağ sol el aynı anda kullanmak ile hiçbir ilgisi yok. Çocukken başlandığında parmaklar, kemikler hala bir yandan gelişirken, mekanik piyano etütleri yaptığınızda hem çok daha hızlı hemde çok daha iyi sonuç alırsınız. Bu yüzdendirki konser piyanistlerinin yüksek hızlarda bile, parmakları eşit, akıcı ve kontrollü oluyor. daha parmakları gelişirken, onlarla paralel bir şekilde tekniğide gelişmiş. Geç başlarsanız konser piyanistlerinin çaldıklarını çalamazsınız diyede birşey yok. Onlar kadar iyi çalamazsınız belki ama çalarsınız.

• Hocam piyano çalmıyorum ama daha başlarken parça çalmayı denemek yerine isin egzersizlerini ve nota bilgisini falan halledersen daha iyi olur gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: DnzIrmk

Düzenli ve sistematik parmak güçlendirme egzersizleri şart. Yoksa klasik pek birşey çalamazsın.http://forum.donanimhaber.com/m_110930270/f_//tm.htm#110930270 burda nispeten basit eserler paylaştım ama biraz egzersiz şart. Hanon'un birinci bölümüne başlayıp, diğer yandan basit temel gamları çalışıp bir yandan da czerny'nin başlangıç seviyesi etütlerini yaparsan hızlı ilerlersin. Minimum hergün 1-2 saat ayırmak gerekli tabiki.

piyanoya geç başlamanın sağ sol el aynı anda kullanmak ile hiçbir ilgisi yok. Çocukken başlandığında parmaklar, kemikler hala bir yandan gelişirken, mekanik piyano etütleri yaptığınızda hem çok daha hızlı hemde çok daha iyi sonuç alırsınız. Bu yüzdendirki konser piyanistlerinin yüksek hızlarda bile, parmakları eşit, akıcı ve kontrollü oluyor. daha parmakları gelişirken, onlarla paralel bir şekilde tekniğide gelişmiş. Geç başlarsanız konser piyanistlerinin çaldıklarını çalamazsınız diyede birşey yok. Onlar kadar iyi çalamazsınız belki ama çalarsınız.

Hocam cok tesekurler tavsiyeleriniz ve dusunceleriniz icin en yakin zamanda inceleyecegim paylastiginiz konuyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 27 Ekim 2015; 21:36:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 9090XWB

quote:

Orijinalden alıntı: Kancaaa

Ee hocam noldu ilerleme kaydedebildin mi ?

Merhaba,

Aylar önce aldığım piyano arızalı çıktı sonra para iadesi aldım ve tekrar piyano satın almadım.

Geçen hafta yeni bir piyano sipariş verdim. (Casio Ap-260 BK) Geçen cuma bana ulaştı. Salona koydum henüz bir çalamasamsa gördükçe iyiki almışım diyorum. Konunun uzmanı değilim ama klavyesi gerçek klavye hissiyatı veriyor iyi bir tercih yaptım sanırım başlangıç için. Bu arada yaş artık 28 değil 29 oldu...

4 gündür günde ortalama 2-3 saat çalışıyorum. Başta şunu belirteyim ilk piyanom ve herhangi bir piyano konusunda tecrübem yok. Müzikle alakam amatör olarak var ama şunu anladımki piyano diğer enstrümanlardan ayrı bir boyutta ve hepsinden daha emek istiyor. (Bağlama ve gitar çalıyorum)

1. Gün asla ben bunu bu şekilde yapamam dediğim şeyler oldu defalarca pratik yaptıktan sonra (İlk Gün 4-5 saat çalmaya çalıştım)
    2. Gün hatalıda olsa yapabilmeye başladım.
    3. Gün "Amelie comptine d'un autre ete" şarkısının %30 luk kısmını kör topal çalar duruma geldim.
    4. Öğrendiğim %30 luk kısmı hatasız ve daha düzgün tempoyla çalmaya başladım.
    5. Şu an daha da kusursuz hale getirmeye çalışıyorum artık parmaklarım çalarken ağrımaya başladı. Şimdi parçanın devam eden bölümlerine geçeceğim.

İnş tahminim bu parçanın tamamını 1-2 ay içerisinde düzgün bir şekilde çalabileceğim. Belkide 3 4 5 ay sürecek ama ne kadar zorlarsan o kadar birşeyler ortaya çıkıyor. Çok iyi piyanist olamayacağımın farkındayım ama böyle bir amacımda yok zaten. Şu ana kadar yaptığım ve gördüğüm sonuçlar bile beni oldukça mutlu etmeye yetti.

Umarım bir gün buraya çaldığım parçaları yükleyecek duruma gelirim.

Alıntıları Göster
    Evet hocam, nedir son durum?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.