Şimdi Ara

28 Yaşından Sonra Piyano Öğrenmek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim çocukluğumdan beri piyanoya ilgim vardı ama açıkcası ne imkan oldu ne de ortam. Çevremde müzikle alakalı pek kimse olmadı. Neyse işin acıtasyonunu geçeyim hemen konuya geleyim :D

Enstrümanlarla hiç alakasız değilim bağlama, gitar çalıyorum ancak profesyonel şekilde değil, kendi kendime kulaktan dolma duyduğum hemen hemen bütün müzikleri çalabiliyorum ancak nota bilgim yok.

Piyanoda aynı şekilde tek elle kulaktan dolma çalabiliyorum ama piyanoda bu şekilde çalmak çok basit kalıyor ve bu şekilde belli bir seviyede tıkandığımı ve doğru yöntem olmadığının farkındayım.

Piyano konusunda bilgili arkadaşlara sormak istediğim şu: bir elektronik piyano alsam bu yaştan sonra beklentilerimi hangi seviyede tutmam gerekir ? Ne kadar uğraşmam gerekir ? Gerçekçi yorumlar bekliyorum teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 26 Ekim 2015; 13:52:22 >

• Hocam bu işin yaşı, 28'de başla 30'da baya bir çalıyor olursun. Zaten enstrüman çaldığından, müzik kulağında hazırda duruyor. Daha bile hızlı öğrenirsin. Benim arkadaşım 25 yaşında başladı, şimdi bildiğin senfoni çalıyor.
  • _CHARLOTTE_ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam yüreklendirdiğin için. Peki fiyat/performans olarak tavsiye edeceğiniz bir piyano ya da org var mı ?
  • Muzign yaşı olmaz :) istedikten sonra her şey olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim burda bi adam 40 45 yaşlarında sanıyorum belki daha genç belki daha yaşlı ama adamın saçı dökülmüş
    saz öğreniyo şu anda gayette aşama kaydediyo yeni yeni öğreniyo şu anda iyi çalıyo baya
  • quote:

Orijinalden alıntı: V2

Teşekkürler hocam yüreklendirdiğin için. Peki fiyat/performans olarak tavsiye edeceğiniz bir piyano ya da org var mı ?

Org ile başlamanı tavsiye etmem, fiyat aralığı söylersen dijital piyano hakkında tavsiye verebilirim.Yaş işine gelince yabancı kaynaklarda vs 30dan önce başlanıldığında (çalışmaya bağlı tabi ki) ciddi klasik parçaların çalınabileceği yazıyor lakin 'concert level pianist' olamıyorsun haliyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ciclista

quote:

Org ile başlamanı tavsiye etmem, fiyat aralığı söylersen dijital piyano hakkında tavsiye verebilirim.Yaş işine gelince yabancı kaynaklarda vs 30dan önce başlanıldığında (çalışmaya bağlı tabi ki) ciddi klasik parçaların çalınabileceği yazıyor lakin 'concert level pianist' olamıyorsun haliyle.

Hocam ben hobi olarak düşünüyorum eve birileri gelince de tabi piyanonun bir köşede saksı gibi durmasını istemem ufak bir konser vermek isterim :) Beklentim bu şekilde. Concert level hem döenem olarak hem zaman olarak zaten benim için imkansız görünüyor dediğiniz gibi.

Tavsiyelerini bekliyorum hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 14 Mayıs 2015; 14:23:09 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    22 yaş üniye başlamak için
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Müziğin yaşı olmaz ama piano başkadır. Çocukken parmakların alışması gerekiyor. Ha öğrenirsin tabi bende kendi kendime öğrendim ama çocukluktan çalanlar gibi çalamıyorum.
  • Neden olmasın gayette olur
  • quote:

quote:

quote:

Hocam ben hobi olarak düşünüyorum eve birileri gelince de tabi piyanonun bir köşede saksı gibi durmasını istemem ufak bir konser vermek isterim :) Beklentim bu şekilde. Concert level hem döenem olarak hem zaman olarak zaten benim için imkansız görünüyor dediğiniz gibi.

O zaman direkt başlayabilirsin arkadaşları falan fazlasıyla eğlendirebilirsin.Ben 19da başlamıştım şuan 21 im arkadaşlar falan hoşnut
    Ne tür dijital piyano istiyorsun dediğim gibi bir fiyat aralığı verirsen önerebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 14 Mayıs 2015; 18:47:51 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

O zaman direkt başlayabilirsin arkadaşları falan fazlasıyla eğlendirebilirsin.Ben 19da başlamıştım şuan 21 im arkadaşlar falan hoşnut
    Ne tür dijital piyano istiyorsun dediğim gibi bir fiyat aralığı verirsen önerebilirim.

Hocam 1000-1500 Tl'ye olanlar iş görür mü ne dersin?

Örneğin Casio CDP-130

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 15 Mayıs 2015; 10:48:52 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam 1000-1500 Tl'ye olanlar iş görür mü ne dersin?

Örneğin Casio CDP-130

İyi enstrüman en az 2 yıl götürecektir ama ondan sonra yoğun parçaları çalamazsın sustain pedal kullanarak çünkü polifoni sayısı 48.

• Piano boşver keman öğren
  • müzik yaşta değil ruhtadır kardeş saldır
  • Piyano çalmak öyle kolay değildir ! düğünlerde,pavyonlarda çalmaya çalışanlara bakmayın çaldıklarını sanarlar
    Piyano küçük yaşta çocuğun beyin gelişiminden önce verilir aynı doğrultuda devam eder beynin he iki tarafıda bu sayede gelişir sağ ve sol el kulanmada profesyonel olur
    İleri yaşlarda da öğenilir ancak pek fazla da ümitlenmeyin çünki her iki elinizi artık kullanamazsınız çünki beyin gelişimini çoktan tamamlamıştır. Tabii kullanma kabiliyetinizi geliştirseniz bile bu çok çok kısıtlı olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 19 Mayıs 2015; 8:00:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

Piyano çalmak öyle kolay değildir ! düğünlerde,pavyonlarda çalmaya çalışanlara bakmayın çaldıklarını sanarlar
    Piyano küçük yaşta çocuğun beyin gelişiminden önce verilir aynı doğrultuda devam eder beynin he iki tarafıda bu sayede gelişir sağ ve sol el kulanmada profesyonel olur
    İleri yaşlarda da öğenilir ancak pek fazla da ümitlenmeyin çünki her iki elinizi artık kullanamazsınız çünki beyin gelişimini çoktan tamamlamıştır. Tabii kullanma kabiliyetinizi geliştirseniz bile bu çok çok kısıtlı olacaktır

O halde beyin gelişimi tamamlanınca yeni bir beceri çok çok zor öğreniliyor öyle mi?
    19da başladım her iki elimi de kullanabiliyorum piyanoda.Beyin gelişimini tamamlamış olsa bile yeni birşey öğrenmeye başlanıldığında beyinde yeni bağlar, nöronlar oluşuyor diye biliyorum, e haliyle 7 yaşında başlayan biri kadar düşük reaksiyon zamanın olmuyor ama pratikle bildiğin kullanıyorsun iki eli aynı anda.İnsanlar çok abartıyor piyano çalmayı, bence o kadar zor değil bir eli fa anahtarına göre çalmak diğerini de sol e göre.Dediğim gibi 7 yaşında başlamış biri gibi dinamikler verilemeyebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Merhaba arkadaşlar,

Benim çocukluğumdan beri piyanoya ilgim vardı ama açıkcası ne imkan oldu ne de ortam. Çevremde müzikle alakalı pek kimse olmadı. Neyse işin acıtasyonunu geçeyim hemen konuya geleyim :D

Enstrümanlarla hiç alakasız değilim bağlama, gitar çalıyorum ancak profesyonel şekilde değil, kendi kendime kulaktan dolma duyduğum hemen hemen bütün müzikleri çalabiliyorum ancak nota bilgim yok.

Piyanoda aynı şekilde tek elle kulaktan dolma çalabiliyorum ama piyanoda bu şekilde çalmak çok basit kalıyor ve bu şekilde belli bir seviyede tıkandığımı ve doğru yöntem olmadığının farkındayım.

Piyano konusunda bilgili arkadaşlara sormak istediğim şu: bir elektronik piyano alsam bu yaştan sonra beklentilerimi hangi seviyede tutmam gerekir ? Ne kadar uğraşmam gerekir ? Gerçekçi yorumlar bekliyorum teşekkürler :)

Merhaba bir piyanist olarak bu yorumu görünce çok mutlu oldum. Ben piyanoya 8 yaşımda babamın desteğiyle başladım. Açıkçası piyano bir gitar gibi değildir. Gitarda kondisyon önemlidir o bareyi çalarken parmağının minimum acıması vb... Ancak piyano tamamen duygu verme ensturmanıdır. Çok zordur ayrıca. Parçadan parçaya değişir şimdi başlasan basit klasik eserleri çalmak günde 2 saat çalışmayla (tabi istek ve verimli çalışmada önemli) 1 yılda çalabilirsin. Biraz zor olur ama çalarsın. Piyanoda belirli bir seviyeye ulaştığında hiçbirşeye ihtiyacın kalmaz kendi kendine gelişebilirsin. Ancak piyano zordur 28 yaşta biraz fazla. Şimdi başlasan 40 yaşında günde minimum 2 saat çalışmayla bahsediyorum gayet güzel arkadaşlarına çalabilirsin. Piyano konusuna gelince bana sorarsan akustik alıcaksın. O elektro piyanolar berbat ^^. Git kendine bi piyano al akustik. Müzik kulağında varsa aleti sökmen çok uzun süre almaz. Beni kaybetme sormak istediğin soru olursa sorarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

Piyano çalmak öyle kolay değildir ! düğünlerde,pavyonlarda çalmaya çalışanlara bakmayın çaldıklarını sanarlar

Evet doğru söylemiş bu arkadaşımız. Biliyor musunuz ben bir piyanistim ve solak sağlak kavramım yok. İki elimlede her türlü işimi yapabiliyorum. Beynin her iki tarafınıda kullanmak zor gelebilir başta. Zorlanıcaksın ama çok çalışırsan başabilirsin.

• Öyle kolay değil o yaştan sonra o işler

• öyle kolay değil o yaştan sonra işler? ne yani müzik zekası mı kayboluyor? ne oluyor yani? çalıştıktan sonra herşey olur. ha bir konser piyanisti zor hatta imkansız. pek imkansız demeyi sevmiyorum sonuçta iki eli olmadan piyano-keman çalan insanlar varken bu dünyada hiçbir şey imkansız değil. şevkin kırılmasın hocam. 50 yaşına gelince "ulan bi piyano çalamadık be" diyerek pişman olmaktansa...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.