Şimdi Ara

280X vapor-x Heaven benchmark puanı düşük çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sapphire 280x vapor-x kullanıyorum.kart stok hızlarda 1070/1550. unigine heaven testinde aldığım puanı forumdaki ve başka sitelerdeki puanlarla karşılaştırıyorum daha düşük görünüyor.acaba o kartlara oc yapılmış olabilir mi? ayrıca ben bu karta oc yapmak istersem nasıl yapabilirim? sanırım kartın belleğine oc pek önerilmiyor sadece gpu saat ayarları yükseltiliyor

edit: şunu da ekleyeyim; heaven testinde sahne geçişleri sırasında fps 6-7 gibi değerlere düşüyor sonra hemen yükseliyor.acaba bu durum ssd ile mi alakalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cahit37 -- 1 Ocak 2015; 17:31:50 >

• bahsettiğin testlerde overclock vardır tabi 1200'e kadar çıkaranları görüyorum ben nette.sendeki de fabrikasyon oc imiş gerçi ama şu da var ram oc'si tehlikeli olsa da yapıyorlar bu testte fayda ediyor.çok kötü değil sonucun o saat hızlarına göre normal.1550 ram hızını 1600 yap bırak ama iyi ramlerdense kartındaki 1800'e yaklaşan da gördüm.riske atma bence değmez ramler arızalanırsa görüntüde çizgiler oluşur garantiye göndermen gerekir.sahne geçişleri 6-7 fps'ye düşme olayını anlayamadım bir başka arkadaş yorumlasın belki geçişlerde o şekilde düşmesi normaldir puana etki etmiyordur çünkü etki etse çok daha düşük puan alman gerekirdi.
  • aynen hocam puanlar 1100-1200 civarı. peki hocam nasıl yapacağım oc işlemini? catalyst contol centerda amd overdrive bölümünden mi? kartı yakmayayım sonra
  • 1000 puan civarlarının çekirdek hızları % 20 veya daha fazla ocli şekilde bench alınmış ben phenom ii x4 965 ile 940 alıyorum default asus 280x top ile. Bu kart ocsiz 1000i geçemez . Benim anlamadığım o işlemci ile o puan ve min fpsyi almanız tam ben de o işlemciye geçmeyi düşünürken kafamı karıştırdı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burcumlop2

1000 puan civarlarının çekirdek hızları % 20 veya daha fazla ocli şekilde bench alınmış ben phenom ii x4 965 ile 940 alıyorum default asus 280x top ile. Bu kart ocsiz 1000i geçemez . Benim anlamadığım o işlemci ile o puan ve min fpsyi almanız tam ben de o işlemciye geçmeyi düşünürken kafamı karıştırdı

hocam bu teste işlemcinin etkisi yüzde sıfır gibi bir şey.bu test sadece ekran kartını değerlendiriyor. işlemci için cinebench r15 yapılıyor genelde. ya da hem işlemci hem erkan kartını aynı anda test etmek için 3dmark11

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cahit37 -- 1 Ocak 2015; 19:34:49 >
  • cahit37 kullanıcısına yanıt
    bende asus r9280x var 1070 mhz çekirdek senle aynı valley de fps 45.8 veriyor onuda bi dene aynı skorlar deilse yeni bios mevcut sa dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parola_18 -- 1 Ocak 2015; 20:12:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Parola_18

bende asus r9280x var 1070 mhz çekirdek senle aynı valley de fps 45.8 veriyor onuda bi dene aynı skorlar deilse yeni bios mevcut sa dene

hocam ekran kartına bios update nasıl yapılıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cahit37

quote:

hocam ekran kartına bios update nasıl yapılıyor?

valley bench farklı bunun ( heaven ) diger sürümü dür kur dene skor al karşılaştır olmassa bios düşün
  • quote:

hocam valleyde fpsler ve puanlar daha yüksek çıkıyor bende de öyle.heaven farklı
  • cahit37 kullanıcısına yanıt
    orda benle aynı ise skıntın yok demektir ben heaven denemedim ama olacagı budur kafana takma çünki takıntı yapar hastalık bu
  • quote:

orda benle aynı ise skıntın yok demektir ben heaven denemedim ama olacagı budur kafana takma çünki takıntı yapar hastalık bu

valley testi böyle hocam.valley ile heaven arasında zaten 2 katı fark var.bu bütün ekran kartlarında böyle.valley farklı program

• quote:

quote:

valley testi böyle hocam.valley ile heaven arasında zaten 2 katı fark var.bu bütün ekran kartlarında böyle.valley farklı program

tamam dedim ya ama diger benzer ekrankartları ile karşılaştırmak ve kartının performansının normal oldugunu gömek ise heaven olması şart deil valley de aynı skorları aldıgımıza göre sorunun yok

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: burcumlop2

1000 puan civarlarının çekirdek hızları % 20 veya daha fazla ocli şekilde bench alınmış ben phenom ii x4 965 ile 940 alıyorum default asus 280x top ile. Bu kart ocsiz 1000i geçemez . Benim anlamadığım o işlemci ile o puan ve min fpsyi almanız tam ben de o işlemciye geçmeyi düşünürken kafamı karıştırdı

hocam bu teste işlemcinin etkisi yüzde sıfır gibi bir şey.bu test sadece ekran kartını değerlendiriyor. işlemci için cinebench r15 yapılıyor genelde. ya da hem işlemci hem erkan kartını aynı anda test etmek için 3dmark11

tek cekirdek sempron ile x4 phenomII arasinda 1 kusur fps oynuyor yuzdesine bakmadim ama gercekten de bu testte islemcinin etkisi yok gibi bir sey cunku cogu kisi eli ayagi en azindan duzgun islemci kullaniyor kimsenin sempron celeron yaninda 6850 ve yukari kart kullandigini sanmiyorum.

http://forum.donanimhaber.com/m_86774078/f_//tm.htm

bu baslik da ayrica ilgini cekebilir

http://forum.donanimhaber.com/m_85392616/f_//tm.htm

• benimde sapphire 290 trix resmen heaven testınde yerlerde surunuyor.60 fps de kılıtlenıp kalıyor ayrıca 849 gıbı bır puan verıyor anlamıs degılım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonow

benimde sapphire 290 trix resmen heaven testınde yerlerde surunuyor.60 fps de kılıtlenıp kalıyor ayrıca 849 gıbı bır puan verıyor anlamıs degılım...

bios sürümü güncel deilse bios update yapmak lazım gelebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parola_18 -- 1 Ocak 2015; 22:43:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.