Şimdi Ara

28nm yongaların üretim sıkıntısı hakkında detaylar gelmeye devam ediyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
4.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kısacası atomlar belli sayının altına indiğinde tek transistör için gerekli yapıyı sağlayamazsınız.
    transistör 100 atomla yapılsa bile pek yükseltme yapabileceğini sanmıyorum.yapı dağılacaktır ;
    transistör 0.3 veya 0.7 v gerilimde o boyutta haşlanacaktır.
    daha düşük voltaj kullanırsanız anca ; 0.0001 volt gibi mesela ;
    soru şu;
    bir silisyumu ve germanyumu o voltajla iletken hale getirebilir misiniz ?

getiren varsa bana haber veriniz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 6 Nisan 2012; 15:30:04 >
  • 28 nm GPU'lu kartların, bir önceki nesle oranla yüksek ısıya dayanamamalarının da sebebi aynı, öyle değil mi? En azından ben öyle anladım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 6 Nisan 2012; 15:38:58 >
  • Her zaman yaşanan olağan şeyler, 28 nm'de verimlilik arttıkça üretilen çip miktarı da aratacaktır, herşey TSMC'ye bağlı.

Intel 22 nm'de kendi fabrikalarında işlemcilerini üretebiliyor ama ikisi farklı şeyler, gpu'lar daha karmaşık yapıya sahipler ve üretimi daha zahmetli.

Intel zaten kendini aşmış durumda finans kaynağı derdi yok. 2013 yılında Arizona'da 14 nm'de üretim yapacak fabrika kurulumu için 5 milyar dolar ayırmış bile.

http://www.androtics.net/intel-arizonadaki-yeni-14nm-uretim-fabrikasina-5-milyar-ayirdi-4-000-kisi-istihdam-edilecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 6 Nisan 2012; 17:15:02 >

• tabiki ;
    küçültme yaptığınızda daha az enerji kullanmak zorundasınız ; mantık bu.
    yoksa aşırı ısınmadan gpu nanay. ama aslında yinede dayanıyorlar aynı ısıya ;
    sadece adamlar enerjiyi düşürdüler ;
    ancak ;
    mesela
    1.5 v 40 nm gpu ; ısı örnek 110 derece maksimum.
    0.8 v 20 nm gpu ; ısı 110 derece maksimum

dikkat ederseniz ki adamlar gpuyu haşlamamak için 20 nm de enerjiyi düşürmüşler.
    eğer tabiki ;
    0.1 volt 10 pm gpu ; ısı 110 derece maksimum
    dikkat ediniz ;

0,01 volt 0.1 pm gpu ; ısı 80 derece

voltajı düşürseniz bile belli noktadan sonra ısıyıda düşürmek zorundasınız ;

küçültmenin sınırına yaklaştıkça sorunlar başlıyor ;
    şu anda genel sorun bu.

başka teknoloji icat etmek gerek ;
    oda organik tabanlı teknoloji;
    oda belli noktadan sonra sorunlu ;
    ve son teknoloji dna tabanlı teknoloji.

1 insan zeka hücresi kaç atomdan oluşur ve kaç tane kaç bin cilt görüntülü ve sesli olarak ansiklopedi alır ?
    dna tabanlı teknoloji bir devrimdir.
    kısacası biz aynı yapıyı elektronikte maalesef sağlayamıyoruz ; ALLAH ın teknolojisine erişemeyiz bile ; kimse bunu yapamaz ;isterse tüm alemlerdeki tüm canlılar bir araya gelsin yine rezil olurduk.

zeka hücresindeki mantığı çözen olsaydı eğer şimdi teknoloji en az 1 milyon sene ilerde olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: kerokeso

quote:

Orijinalden alıntı: turbocat1

beyler ve bayanlar hala gerçek sorunu anlayamadınız mı ?
    sorun şu ki ; küçültme (entegrasyon) teknolojisinin sonuna yaklaşmış bulunuyoruz .insan teknolojisi (elektronik teknolojisi ) buraya kadar.
    uzay teknolojisinde küçültme boyutlarını bilemeyeceğim ancak ; daha ne kadar boyuta inebilirlerki ;
    eninde sonunda çakılıp kalıcaklar.
    1pm ye kadar mı (1 pikometre ) ; atom boyutuna inerseniz ne yapacaksınız ? tabiki inebilirseniz.
    hiç 3 atomlu transistör gördünüz mü ? bizim teknoloji için imkansız ;
    son zamanlarda dna tabanlı (organik elektronik ) smd üretimi konusunda çalışmalar var ; ancak ondadada aynı sorunlar varrrrrrrrrrrrr.
    sonuç yine çakılma yine çakılma ;

1 gpu içerisinde kullanılan tek transistöre denk gelen yapıda kaç tane atom var sizce ? 1 milyon-10 milyon ...............
    milyarlarca atom bir araya gelse bir toplu iğne başı bile anca ediyor.

teknolojimiz çok çok komik ve ilkel ; bunu kabul edin artık. bu teknolojiyle 1pm yi bile görürseniz beni arayınız ; 09009005236783128 (alo hubitak bilim ve araştırma kurumu xxx birimi )

bildiğim kadarıyla 9 atomdan transistör yapılmıştı?

Tek molekülden transistör yapılabiliyor. O son nokta olacak.
    DAha sonra da ışıkla çalışan işlemciler gelecek. Bu tarz teknoloji de geliştirildi sadece ticari hale getirilmesi lazım. O da mevcut teknoloji dibine akdar kurutulmadıkça olmaz.
    Ama merak etmeyin ışıkla çalışan işlemciler var kapıda. (ışık derken lazeri kastettim.)

• Oralarda tepe mepe yok mu yahu, madem "Vadi"ye yapmak zorundasınız makineleri birinci kata koymayın, ne bileyim yerden iki adım yükseltin, bizim mahalleden usta gönderelim hallediversin:) Şaka bir yana bıktırdı bu üretim süreci sıkıntıları(!?) bir senedir hemen her hafta servis ediliyor sanki özellikle HDD konusunda biraz 'fazla' keklediler gibi..
  • Bu dev firmalar bence sizin düşündüğünüz gibi bakkal mantığıyla çalışmazlar :)
  • bi zahmet aldığınız elektronik cihazıda 3 sene kullanın sizde canım.illa her yeni çıkanı almak zorundamısınız.millet karnı zor doyarken gidip zarzorda olsa ekran kartı cep tel almıyormu,bende bu sabırsızlığı ve açgözlülüğü anlamıyorum.

bırak adamlar çıkarsınlar satsınlar ucuzlasın 3 senede,2.ele düşsün iyice sende alacaksan o zaman al.kendi tecrübelerime göre teknolojinin eskimesi yenisinin ihtiyaç olması bizdeki yeniye olan özlem gibi etkenler yaklaşık 3 sene sürüyor.bunu uzatan cebine ve kendine faydalı oluyor.dayanamayan teknoloji obezleri arasında yerini alıyor.bu kadar çok yeniyi takip ederseniz kendinize zor hakim olursunuz.benden söylemesi.
  • Millet silikon çip olayında proymuş ta haberimiz yok
    Asıl olaya gelirsek üretimde sıkıntı olabilir ama abartılıyordur kesin fiyatlara yansıtmanın yeni yolu ne yazık ki
  • @bocekgrafik

helal olsun @2 anca böyle olunurdu.Ayakta alkışlıyorum
  • Bana 8 tane Atom getirin, ben transistör yaparım.

Ama düşük model olmasın. Atom N550 veya üstü olabilir. Yeni seri Atomlardan da olur.

Ortalık yumuşasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 6 Nisan 2012; 22:54:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerokeso

İntel 22nm'ye geçiyor, bunlar 28nm'de sıkıntı yaşıyor

intel 2011de 22nm için fabrikalarını revizyondan geçirip baya bir para harcadı tabi karşılığını alcak intel tik_tak dediği sistemle en hızlı nm geçiş yapandır zaten cpularda daha hızlı nm küçülme olur...
  • quote:

kısacası atomlar belli sayının altına indiğinde tek transistör için gerekli yapıyı sağlayamazsınız.
    transistör 100 atomla yapılsa bile pek yükseltme yapabileceğini sanmıyorum.yapı dağılacaktır ;
    transistör 0.3 veya 0.7 v gerilimde o boyutta haşlanacaktır.
    daha düşük voltaj kullanırsanız anca ; 0.0001 volt gibi mesela ;
    soru şu;
    bir silisyumu ve germanyumu o voltajla iletken hale getirebilir misiniz ?

getiren varsa bana haber veriniz .

pentium 3 lerden beri mevcut teknolojinin sonuna gelindi, daha küçük boyutlarda transistör üretilemez falan filan sanki bunu cpu tasarlayan bilim adamları bilmiyor ,üksek çalışma frekansı sorun yarattı bir cpunun içine birden fazla çekirdek sığdırdılar, daha düşük hızlarda daha yüksek performansla çalışan cpular ürettiler, yarı iletken teknolojisinin tıkanırsa başka bir teknolojiye geçilir, perde arkasında hazırlıkları şimdiden yapılıyordur endişelenmeye gerek yok.

• 400W güç gerektiren işlemciler grafik kartları çıkar nm küçülmeleri bitince, onlarıda daha önce çıkan haberlerdeki gibi lazer teknolojisi ile soğuturlar (-200 derece)
  • amaç nekadar çok yolabiliriz...
  • Bu olay galib aen çk Nvidia'yı etkiliyicek, 680ler daha yeni yeniyken büyük sıkıntı olabilir, ayrıca sıkıntının giderilmesi için verilen sürede baya uzun..
  • sanırım ne teknolojisi kullanacaklarını biliyorum ;
    -bir gün bizim temelin tarlasına ufo düşmüş uzaylı kendinde bir şey olmamış tabiki.
    temel şaşkın şaşkın uzaylıya bakmış .temelin elindede bir sony portatif lcd li radyo.
    uzaylı temele yaklaşmış.birbirlerine kanları kaynamış.uzaylı sormuş ; bu elindeki nedir ?
    bizim temel radyodur uşağım. uzaylı içini açmak için temelden izin istemiş ; açmış garip bir cihazla taramış ve kahkaha atmış. temel sorar ; yahu beğenemedin mi uşağım. sonra ; birde sizin cihazları görelim demiş. temel izin istemiş ; uzaylının cihazını açmış ; almış eline bir büyüteç inceleyip bakınca pcbnin üstünde hiç bir devre elemanı görememiş tabiki.pcb bomboşmuş. . kafasını kaşımış ve sormuş uzaylıya ;
    -sen benimle maytap mı geçiyon uşağım
    bir gün gelirde ekran kartına bakarsanız ve üstünde hiç bir devre elemanı görmezseniz şaşırmayınız.nm -pm küçültme derken bizim gözler pcbyi boş sanırsa hiç afallamayın. arkadaşlar.

• quote:

sanırım ne teknolojisi kullanacaklarını biliyorum ;
    -bir gün bizim temelin tarlasına ufo düşmüş uzaylı kendinde bir şey olmamış tabiki.
    temel şaşkın şaşkın uzaylıya bakmış .temelin elindede bir sony portatif lcd li radyo.
    uzaylı temele yaklaşmış.birbirlerine kanları kaynamış.uzaylı sormuş ; bu elindeki nedir ?
    bizim temel radyodur uşağım. uzaylı içini açmak için temelden izin istemiş ; açmış garip bir cihazla taramış ve kahkaha atmış. temel sorar ; yahu beğenemedin mi uşağım. sonra ; birde sizin cihazları görelim demiş. temel izin istemiş ; uzaylının cihazını açmış ; almış eline bir büyüteç inceleyip bakınca pcbnin üstünde hiç bir devre elemanı görememiş tabiki.pcb bomboşmuş. . kafasını kaşımış ve sormuş uzaylıya ;
    -sen benimle maytap mı geçiyon uşağım
    bir gün gelirde ekran kartına bakarsanız ve üstünde hiç bir devre elemanı görmezseniz şaşırmayınız.nm -pm küçültme derken bizim gözler pcbyi boş sanırsa hiç afallamayın. arkadaşlar.

Puhahahahaha güzeldi

• Hadi bunu bahane gösterip zaten çok pahalı olan 28 nm kartların fiyatını arttırın
  • Tamam anladık ta AMD bi döküm firması kurmuştu
    "AMD ve Abu Dabili Advanced Technology Investment Company (ATIC)"ortaklıgı

Bu firma henüz amd gpu larını üretecek ve piyasadan sipariş alacak yapıya kavuşamadı mı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.