Şimdi Ara

28nm yongaların üretim sıkıntısı hakkında detaylar gelmeye devam ediyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
4.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: yonex78

Tamam anladık ta AMD bi döküm firması kurmuştu
    "AMD ve Abu Dabili Advanced Technology Investment Company (ATIC)"ortaklıgı

Bu firma henüz amd gpu larını üretecek ve piyasadan sipariş alacak yapıya kavuşamadı mı.

quote:

umarim global foundries tesislerini biran once tamamlar da TSMC tekelinden kurtuluruz

seklinde bir yorum yapmistim yukarida.bundan bahsediyorsun.new york'ta milyar dolarlik bir tesis kuruyorlar ama uretime gecmedi.gpu uretme planlari da varmis hem de amd ile limitli degil her firmadan TSMC gibi siparis alacaklarmis ama nvidia inadindan bu firmaya uretim yaptirir mi ben supheliyim.o kadar para harcadiktan sonra umarim duzgun tesisler kurarlar amd uretimi buraya kaydirir.nvidia burada uretim yaptirmasa bile TSMC'de daha cok paya kavusur amd burada yaptirmadigi icin yani her sekilde boyle sorun yasamayiz diye dusunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Orijinalden alıntı: yonex78

Tamam anladık ta AMD bi döküm firması kurmuştu
    "AMD ve Abu Dabili Advanced Technology Investment Company (ATIC)"ortaklıgı

Bu firma henüz amd gpu larını üretecek ve piyasadan sipariş alacak yapıya kavuşamadı mı.

quote:

umarim global foundries tesislerini biran once tamamlar da TSMC tekelinden kurtuluruz

seklinde bir yorum yapmistim yukarida.bundan bahsediyorsun.new york'ta milyar dolarlik bir tesis kuruyorlar ama uretime gecmedi.gpu uretme planlari da varmis hem de amd ile limitli degil her firmadan TSMC gibi siparis alacaklarmis ama nvidia inadindan bu firmaya uretim yaptirir mi ben supheliyim.o kadar para harcadiktan sonra umarim duzgun tesisler kurarlar amd uretimi buraya kaydirir.nvidia burada uretim yaptirmasa bile TSMC'de daha cok paya kavusur amd burada yaptirmadigi icin yani her sekilde boyle sorun yasamayiz diye dusunuyorum.

Globalfoundries'den AMD bile ümidi kesti. Geçen ay kalan son hisselerini verip birde üzerine para vererek 28nm APUları sadece Globalfoundries'de üreteceğine dair anlaşmayı iptal etti. GloFo 20nm üretimde gate last kullanacak, ancak o zaman işler değişebilir.

• bi zahmet aldığınız elektronik cihazıda 3 sene kullanın sizde canım.illa her yeni çıkanı almak zorundamısınız.millet karnı zor doyarken gidip zarzorda olsa ekran kartı cep tel almıyormu,bende bu sabırsızlığı ve açgözlülüğü anlamıyorum.

bırak adamlar çıkarsınlar satsınlar ucuzlasın 3 senede,2.ele düşsün iyice sende alacaksan o zaman al.kendi tecrübelerime göre teknolojinin eskimesi yenisinin ihtiyaç olması bizdeki yeniye olan özlem gibi etkenler yaklaşık 3 sene sürüyor.bunu uzatan cebine ve kendine faydalı oluyor.dayanamayan teknoloji obezleri arasında yerini alıyor.bu kadar çok yeniyi takip ederseniz kendinize zor hakim olursunuz.benden söylemesi.
  • çok haklısınız sayın Misafir;

teknoloji moda vs derken millet hepten fakir olacak bu gidişlede kimse olayın farkında değil.nedir bu insanların aşırı üstünlük gösteriş merakı.
    gerçekten ekran kartına ihtiyacı olan olupda alan var ; tasarımcılar rendercılar özel efekçiler ,oyuncular vs vs .
    ama yani bazıları senede 2-3 kere ekran kartı değiştirecek kadar (bazıları 5-6 defa ) ileri gidiyor ;psikatride bu hastalığa teknolojik fobi anlamına gelen bir şey diyorlardıda pek çıkartamadım şimdi.bu bir hastalık.sadece bu ekran kartında değil , bu kişilerde aşırı giyim -moda düşkünlüğü ; lüx giyinmeyen insanlara tepeden bakma ; düşük ekran kartı kullananlara tepeden bakma (eski fx5200 bile olsa) ; gösteriş yapma ; kendini herkesden üstün görme ; vs vs vs gibi davranışlar görünüyor.

hatta bana sen bir şey yapamazsın diyecek kadar kendini herkesden üstün görenler var ; adam müdür vs yada bayan müdür vs kendini herkesden üstün görüyor ; bakan bile olsan kimse kimseden üstün değil ; hatta bir dilenciden bile üstün değil kimse.
    üstünlük takvadadır diye bir söz hatırlıyorum ; takva yönden kimin kimden ne kadar üstün olup olmadığını ; sadece , ALLAH bilir.

ben dindar falanda değilim ; onca kötü huyuma rağmen ben bile bunu diyebiliyorsam artık
    ALLAH ; beni islah etsin. akşam dün yine aslan sütü içtim.sabah sabah baş ağrısı çekiyorum yahu.hala başım çatlayacak gibi. dışarda da lodos var.

ne zaman dini konulardan bahsetse birileri hemen dinci vs ön yargısına tabi tutuluyor.millet bıraksın artık şu kafasındaki kötü ön yargıları yahu.

milletin parası ; herkes ne alırsa alır ; kimse buna karışamaz . ben şimdi 6990-gtx 590-690-7990 alsam kimse buna karışamaz ; adam isterse beymenlerden 100 tane elbise alsın ; bayan isterse 1000 tane araba alsın vs vs vs ; kimse buna karışamaz ve arkasındanda konuşamaz.
    ancak ben ;bir şey alıpda diğer insanlara kibir-gösterişle bakan ; insanları küçümseyen ön yargıya tutan insanlara karşıyım.makam saltanat düşkünü olupda insanlara küçükmüş gibi davranan insanlara karşıyım.

• Aslında geçen yıl 2 nm transistör yapılmıştı:

http://gizmodo.com/5807151/2+nanometer-quantum-transistors-are-the-worlds-smallest

Geçen yıl Intel'in yol haritasında 2021 gibi yıllarda 2 nm transistörlerin geleceği görünüyordu. Tabi bunları bir wafer üzerinde üretmek mesele yoksa bir tane 2 nm transistör üretmek daha işin başı. Şahsen bu tarihin daha da sarkacağını düşünüyorum bu sebepten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

bir tek intel karşılaşmıyor şu sorunlarla. yapacağız diyorlar takır takır üretmeye başlıyorlar. TMSC ve üretim sorunu eşanlamlı hale geldi.

Dikkat edelim. İntel eskiden bir abd firması idi. hisseler alındıktan sonra artık bir yahudi firması. Para o biçim. Onların sorun yaşamaması her türlü imkanlarının olmasındadır. Ve unutmayalım her çip firmasının çip geliştirebilme temeli çekik gözlü mühendislerle atılmıştır. Buna en büyük çip firmaları dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 15 Nisan 2012; 19:42:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

ya sel basıyor, ya deprem oluyor, ya fabrika yanıyor ! aynı petrol zengini ortadoğudaki gibi bahane politikalarıyla üretimi sürecini yavaşlatıp malının değerini artırma politikası bu sel bastı RAMlar tavan yaptı ! görende sanacak ki RAM vadisi var ! sel bastı HDD tavan yaptı ! görende sanacak ki HDD vadisi var ! 32 mimarisi ile bir silikon tabakadan 100 CPU veya GPU çıkar iken ! yeni 28 mimariysi ile bir silikon tabakadan 120 CPU veya GPU çıkması ! sabit üretim açısından %20 ya varan dolaylı ticari kayıpa sebep olacağı için üretilen bir yalan balonu ile fiyat artırma bahanesinden başka bir şey değil !

Güzel yorumlama.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.