Şimdi Ara

29,99 TL(kargo dahil) Xigmatek PTI-G3606 Termal Macun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
5
Favori
3.511
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    sıvı metali yine siz mi önermiştiniz hatırlamıyorum ,bende almıştım ve dizüstü bilgisayarda inanılmaz fark oldu
    lakin değerini bilmeden sağa sola kullanınca kısa sürede bitti ,işin kötü tarafı aynı verimi masaüstü bilgisayarda alamamıştım
    şimdi ise fiyat uçmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

sıvı metali yine siz mi önermiştiniz hatırlamıyorum ,bende almıştım ve dizüstü bilgisayarda inanılmaz fark oldu
    lakin değerini bilmeden sağa sola kullanınca kısa sürede bitti ,işin kötü tarafı aynı verimi masaüstü bilgisayarda alamamıştım
    şimdi ise fiyat uçmuş
    62 TL/kargo, vergi DAHİL/LT-100 1.5gr Sıvı Metal Termal Macun (128 W/m.k)
    https://forum.donanimhaber.com/62-tl-kargo-vergi-dahil-lt-100-1-5gr-sivi-metal-termal-macun-128-w-m-k--140046964

• cohannan kullanıcısına yanıt
    hocam vergiyi ülkeye girince mi alıyorlar ,yoksa Turkey post olduğu için peşin mi alınıyor ?

marka olarak farklı ama aynı özelliklerde galiba
  • quote:

hocam vergiyi ülkeye girince mi alıyorlar ,yoksa Turkey post olduğu için peşin mi alınıyor ?

marka olarak farklı ama aynı özelliklerde galiba
    Kapıya gelen PTT kargo görevlisine veriyorsunuz(11 TL toplamda). En son geçen ay turkey post ile aldığım ürün kargolandıktan tam 15 gün sonra teslim edildi.
    anladım hocam teşekkürler ,fiyatı gayet uygun
  • quote:

anladım hocam teşekkürler ,fiyatı gayet uygun
    GD900'a göre 10-15 derece kadar fark ettiğini söyleyenler var ki çok iyi değerler.

29,99 TL(kargo dahil) Xigmatek PTI-G3606 Termal Macun
    sıvı metal macunlar dizüstü bilgisayarda çok büyük fark oluşturuyor ,bunu bizdeki bilgisayarda yaşadık
    ilk nesil i5 li bilgisayara ssd. takınca işlemci sapıttı ,ısı anormal artıp bilgisayar kapanıyordu
    macunu kullandıktan sonra yaklaşık 2 senedir (tarihi tam hatırlamıyorum) ,ısı 70 dereceyi geçmedi

elimizde aynı macundan olmadığı için işlemciye dokunmuyoruz ve sorun çıkmadıkça aman ellemeyelim diyoruz :)

lakin dediğim gibi nedense masaüstü bilgisayarlarda verim alamadım (2 ayrı bilgisayarda denedim)
  • quote:

sıvı metal macunlar dizüstü bilgisayarda çok büyük fark oluşturuyor ,bunu bizdeki bilgisayarda yaşadık
    ilk nesil i5 li bilgisayara ssd. takınca işlemci sapıttı ,ısı anormal artıp bilgisayar kapanıyordu
    macunu kullandıktan sonra yaklaşık 2 senedir (tarihi tam hatırlamıyorum) ,ısı 70 dereceyi geçmedi

elimizde aynı macundan olmadığı için işlemciye dokunmuyoruz ve sorun çıkmadıkça aman ellemeyelim diyoruz :)

lakin dediğim gibi nedense masaüstü bilgisayarlarda verim alamadım (2 ayrı bilgisayarda denedim)
    Masaüstünde verim almak için delid işlemi yapıp o şekilde kullanmak lazım. Yine de notebook kadar efektif olmadığı bir gerçek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cohannan -- 19 Eylül 2019; 3:8:49 >

• PTI-G3606 senelerce kullandım.
    Şimdi Artic MX-4 2019 ve Master Gel Nano kullanıyorum.

Başka da termal macun aramam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMING

PTI-G3606 senelerce kullandım.
    Şimdi Artic MX-4 2019 ve Master Gel Nano kullanıyorum.

Başka da termal macun aramam.
    Sizi performans ve kullanım ömrü olarak en çok hangisi tatmin etti?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Dizüstünde hem cpu'ya hem gpu'ya uygulayabiliyoruz değil mi?
    Likit metalin, elektrik iletkenliği de olduğundan uygulama sonrası akması gibi riskler olabiliyor mu, taşıma sırasında vb? Birkaç uygulama videosu izledim, sabır ve dikkat istiyor diğerlerine göre. Yenileme sıklığı, değiştirme gerekliliği var mı belirli süre içinde, 2-3 yıl gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fuckulteli kullanıcısına yanıt
    evet ikisine de uygulamak gerekiyor
    iletkenlik nedeniyle dikkatli kullanmak gerekiyor ama çok ince tabaka uygulandığı için sonradan akma durumu olmuyor ,sadece uygularken dikkat etmek gerekiyor

ben uygulanacak yerler hariç diğer yerlerini bant ve kağıt ile kapatıp uygulamıştım

soğutucu bloğu oynamadığı sürece 2-3 yıl gidiyor (belki daha fazla gider)

yalnız bu macun diğerleri gibi değil ,sürdüğünüz yere kolay yapışmıyor ,sert plastik bir malzemeyle bastırarak yapıştırmak gerekiyor ,civa gibi oradan oraya kayıp duruyor :)

ancak yapıştıktan sonra sanki lehim yapmış gibi oluyor
    Hepsi diyebilirim ve inanın sıcaklık değerleri oynasa oynasa 2-3 derece oynuyor aynı şartlarda. Başka birşey değil.

Xigmatek sürmesi rahat, temizlemesi de keza öyle idi.
    Artic MX4 kullanımım yeni daha temizlemedim.
    MasterGel Nano Maker'ı sadece kendi bilgisayarımda kullanıyorum. Sıvı soğutma için daha ideal gözüküyor. Sürmesi biraz daha zahmetli.

(Gerçi bende artık spatula ile yaymayı bıraktım. Fındık tanesi kadar ortaya sıkıpi soğutucuyu sabitliyorum.)
  • Benim termal macun geldi almayı düşünenlere öneririm

29,99 TL(kargo dahil) Xigmatek PTI-G3606 Termal Macun
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.