Şimdi Ara

29 ekim gösterileri çekimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutlamak için boğaz da havai fişek gösterileri ve ışık gösterileri olacak, tecrübesiz biri olarak oraya gidenlere yancı olmak ve pratik yapmak istiyorum.Gelmek isteyen varmıdır ?

• ben 2 yıl önce gitmiş ve çekmiştim.. dolmabahçe sarayının o tarafta.. ama bu yıl gidebileceğimi sanmıyorum zira istde değilim
  • Guzel deneyim fırsatı olur. Ama cok kalabalık. Tripod sart ama kuracak ve rahat calısacak yer lazım oda kolay degil.

İlk defa calısacaklar icin burda ön bilgi toplarsak iyi olur.

(Asagıdaki yazı alıntıdır.)

Havai fişek çekimi için mutlaka TRIPOD'unuzu ve varsa KABLOLU UZAKTAN KUMANDA'nızı yanınıza alın.
    Havai fişek gösterisinde ışığın gökyüzündeki açılımının görüntülenmesi düşünüldüğü için kamera ayarlarınız ufak tefek farklılıklar dışında aşağıdaki gibi olmalıdır :
    ISO : Kameranızın el verdiği en düşük değer varsa ISO 50 en fazla ISO 200
    DİYAFRAM AÇIKLIĞI : Alan derinliği kazanmak , ışığı daha iyi görüntülemek için f/11- f/16 arası
    ENSTANTANE : Yukarıdaki değerlere karşılık gelecek şekilde 6 - 15 sn
    Çekim sırasında kameranız TRIPOD üzerine sabitlenecek ve varsa lensinizin IS yada VR özelliği iptal edilecek (OFF konumuna getirilecektir).
    Bu bilgileri ve internet üzerinden araştırarak elde edeceğiniz bilgileri iyi çalışın. Çünkü etkinlik sırasında herkes 15 -20 dakika sürecek gösteri sırasında en iyi fotoğrafı çekmeye çalışacağı için muhtemelen kimse kimseye yardımcı olamayacaktır , bilginize.

Ek olarak B moduda kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 28 Ekim 2010; 11:16:57 >

• ben de gitmek istiyorum ama ne zaman gitsek ki
    havada yağmurlu olcak
    akşam kaçta başlıyo acaba gösteri
    o saatte orda olsak yeterli mi acaba?
  • ben ertelendi gibi okudum nette. galiba pazar günü yapılacaktı.
  • resmi geçit ertelendi... ama havai fişek gösterisi yarın akşam 19:30'da başlayacak...
  • ben en güzel kuzguncuk , ortaköy , beylerbeyinden izlenebileceğini düşünüyorum.Eğer bi toplanma yaparsak yarın 18 30 gibi buluşalım , ayarlamaları yaparız.Tripod olursa güzel olur , pilleri de doldurmayı unutmayın.Ha buluşamasakta çektiğiniz fotoğrafları görmek isterim .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tripod suz verim alamazsınız. Uzun enstantene sureleri soz konusu. Hevesle gidip husranla donmeyin. Tripod yoksada bir yerlerden edinmeye calısın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.