Merhaba, Instax Mini 11 sahibiyim başlıkta belirttiğim üzere fotoğraf çekimi yapamıyorum. Yeni pil de taktım, pil uçlarını da kontrol ettim. En son filmi çıkarıp yenisini taktım boş çekimi bile vermiyor, tuşa bastığımda sürekli turuncu ışık yanıp sönüyor. Var mıdır daha önce karşılaşan veya çözüm bilen? Çok mutlu olurum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bossdarkkiller -- 20 Haziran 2023; 10:17:37 > |
Fujifilm Instax Mini 11 Turuncu Işık Yanıp Söndüğünde Ne Yapmalı?
Fujifilm Instax Mini 11 kameran turuncu ışık yanıp söndüğünde, bu genellikle bir sorun olduğunu gösterir. Kameran fotoğraf çekemez hale gelebilir ve turuncu ışık sürekli yanıp sönebilir. Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:
- Pilleri Kontrol Et: Instax Mini 11 için iki adet CR2 lityum iyon pil gerekir. Pillerin doğru şekilde takıldığından ve şarjlarının tam olduğundan emin ol.
- Film Yuvasını Kontrol Et: Film yuvmasının düzgün şekilde kapandığından emin ol. Film yuvası tam olarak kapanmamışsa, turuncu ışık yanıp sönebilir ve fotoğraf çekemezsin.
- Flaşı Kontrol Et: Flaş açıkken turuncu ışık yanıp sönebilir. Flaşı kapatmak için flaş düğmesine bas.
- Kamerayı Sıfırla: Kamerayı sıfırlamak için pil yuvasındaki küçük düğmeye bas. Bu işlem, kameranın varsayılan ayarlarına dönmesine yardımcı olabilir.
- Lens Temizliği: Objektifte toz veya kir varsa, turuncu ışık yanıp sönebilir. Lensin temiz olduğundan emin ol.
- Fujifilm Müşteri Desteğine Başvur: Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra sorun devam ediyorsa, Fujifilm müşteri desteğine başvurman gerekebilir.
Turuncu ışığın yanıp sönmesine ek olarak, Instax Mini 11'inde aşağıdaki sorunları da yaşayabilirsin:
- Kırmızı ışık yanıp sönmesi: Bu, film olmadığı anlamına gelir. Film yerleştir.
- Işıklar yanıp sönmesi: Bu, pillerin bittiği anlamına gelir. Pilleri yenileriyle değiştir.
- Fotoğrafların çekilmemesi: Bu, yukarıda belirtilen sorunlardan herhangi birinden kaynaklanabilir. Sorunları giderdikten sonra tekrar fotoğraf çekmeyi dene.