Şimdi Ara

2BİN TL Bütçe 3D çizim+ Oyun sistem Tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
2.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

sanmakla olmuyo işler bende solidworks kullanıyorum. Onda bir sıkıntı olmaz rahat olsun. Oyun oynayacağım ve çizim yapacağım dediği an bence gtx560 ti düşünülmeli.

sanırım 560TI alacağım. Peki hocam siz sw kullanırken mesela bi paçaya malzeme cinsi atadınız krom rneğin kromu krom gibi mi gösteriyor çizerken yada bakırı tam bakır gibi? performansı nasıl çok merak ediyorum. Benim istediğimn şu aslında, Mesela ben hisrolik piston çiziyorum. 5-10 parçadan oluşuyor. bunları SW de birleştirdiğinde hepsi aynı renkte olduğu için birbirinden hem ayırt edilmesi zor ayırt edilsede gerçekçiliği yansıtmıyor. mesela krom seçersem sadece beyaz görünüyor. halbuki hisrolik pistoun içinde Döküm pisyon boğaz- Sarı Yataklama- Çelik ana piston- Yumuşak plastik Oring (siyah renkte- Beyaz teflon yataklama bandı gibi rengarenk parçalar var ve bunlar hepsi iç içe lego gibi :). Sizin görüşünüz nedir bu konuda yada bana bi kaç caps gönderme imkanınız var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

sistemi bu disk üzerine kurman,sana fayda sağlayacaktır

http://www.sanalmarketim.com/urun/7a99e13b6025b47d56ea9d91464eafad/WESTERN-DIGITAL-WD1500HLFS-VelociRaptor-150GB-10.000Rpm-16MB-Sata

ileride ssd almayı düşünüyorum. sizce değer mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByCaRizMa

quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

sanmakla olmuyo işler bende solidworks kullanıyorum. Onda bir sıkıntı olmaz rahat olsun. Oyun oynayacağım ve çizim yapacağım dediği an bence gtx560 ti düşünülmeli.

sanırım 560TI alacağım. Peki hocam siz sw kullanırken mesela bi paçaya malzeme cinsi atadınız krom rneğin kromu krom gibi mi gösteriyor çizerken yada bakırı tam bakır gibi? performansı nasıl çok merak ediyorum. Benim istediğimn şu aslında, Mesela ben hisrolik piston çiziyorum. 5-10 parçadan oluşuyor. bunları SW de birleştirdiğinde hepsi aynı renkte olduğu için birbirinden hem ayırt edilmesi zor ayırt edilsede gerçekçiliği yansıtmıyor. mesela krom seçersem sadece beyaz görünüyor. halbuki hisrolik pistoun içinde Döküm pisyon boğaz- Sarı Yataklama- Çelik ana piston- Yumuşak plastik Oring (siyah renkte- Beyaz teflon yataklama bandı gibi rengarenk parçalar var ve bunlar hepsi iç içe lego gibi :). Sizin görüşünüz nedir bu konuda yada bana bi kaç caps gönderme imkanınız var mı?

görüntü dediğin gibi lego gibi oluyor ancak bunun nedeni sadece kartlar değil bu programdan da kaynaklanan bir olay. Benim zamanımın çoğu laptop ve okulun pc'lerin de geçiyor Solidworksle ve uğraştığım şeyler sizinki kadar profesyonel değildir muhtemelen ki görünüm 2. planda daha çok önemli olan ölçüler ve doğru çizim (Malumunuz, öğrenciyiz:) ).

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

INTEL Core i7 2600K 3.4GHZ 8MB --- 636 TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/intel-i7-2600k-core-i7-2600k-soket-1155-3.4ghz-8mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=51000

MSI P67A-G45 Intel P67 (B3 Revizyon) --- 280 TL
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/msi-p67a-g45-intel-p67-b3-revizyon-lga-1155-ddr3-usb-3-0-sata-3-atx-anakart.html

GSKILL 8GB (2x4GB) Sniper DDR3 1600MHz CL9 1.5v --- 119 TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-12800cl9d-8gbsr-8gb-%282x4gb%29-sniper-ddr3-1600mhz-cl9-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=53563

SEAGATE 500GB 7200RPM SATA 3 --- 85 TL (X2 yapıp Raid 0 kurulabilir)
    http://www.netsiparis.com/detay/12411285057/SEAGATE-ST3500413AS-3-5-500GB-ST-7200RPM-SATA3-16MB-6GB-S-NCQ

DARK Orion Kırmızı Led Fanlı USB 3.0 600w HighPower'lı KASA --- 215 TL
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/dark-orion-kirmizi-led-fanli-usb-3-0-ve-esata-destekli-high-power-600w-oyuncu-kasasi.html
    +
    Sunbeam Core-Contact Freezer --- 88 TL
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/sunbeam-core-contact-freezer-intel-amd-islemci-sogutucu-lga1156-1155.html

1.425 TL kdv dahil.

Kalan bütçeye de PNY serisi bir kart mı, yoksa Nvidia tabanlı GTX (560Ti gibi) serisi kart mı işinizi görür daha çok ona göre rahatlıkla alırsınız...

Böyle bir sistem işinizi görecektir. Kart seçimi de size kalmış. Birinden birini seçip bazı kayıp ve kazanımları değerlendirmelisiniz.

• quote:

quote:

http://www.sanalmarketim.com/urun/7a99e13b6025b47d56ea9d91464eafad/WESTERN-DIGITAL-WD1500HLFS-VelociRaptor-150GB-10.000Rpm-16MB-Sata

SSD ler 2013den aşağıya oturmaz.şu an çoğu sorunlu.

• quote:

quote:

quote:

SSD ler 2013den aşağıya oturmaz.şu an çoğu sorunlu.

SSD'lerin erişim süresini, sessizliğini ve hızını hdd de aramayın. SSD lerin sorunlarını paylaşıp bizi aydınlatırsanız minnettar kalırız.

• quote:

Orijinalden alıntı: mebrar

Kasa
    1 x Cooler Master HAF RC-912 Seasonic 650W Güç Kaynaklı Performans Kasası 302,51 TL
    İşlemci
    1 x INTEL Core i7-2600K LGA 1155 8MB 3.4GHz Dört Çekirdekli İşlemci 637,24 TL
    Anakart
    1 x Gigabyte Z68A-D3-B3 Intel 1155 Soket DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart (B3 Revizyon) 284,07 TL
    Bellek
    2 x Geil Plus 4GB 1600MHz DDR3 CL9 Bellek 111,70 TL
    Ekran Kartı
    1 x Sapphire ATI HD6870 1GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı (11179-09-20G) 331,15 TL
    HDD
    2 x SAMSUNG 500 GB 7200 RPM 16 MB Ön Bellek 3,5" SATA II DISK (HD502HJ) 175,92 TL
    Optik Sürücü
    1 x ASUS DRW-24B3ST SATA DVD-RW Optik Sürücü (Kutulu) 48,67 TL

Teknobiyotikten topladım. 2150 civarında oldu ama çok güzel oldu. Alabilirseniz bunu alın.

usta bu fiyatları teknobiyotik ten aldığına eminmisin? Sizlerin verdiği fiyatları hiçbir yerde bulamıyorum :(

• O sisteme gtx560ti gider msı olmak şartıyla ileride 1 tane daha alıp sli yaparsınız tadından yenmez olur.
  • quote:

quote:

Kasa
    1 x Cooler Master HAF RC-912 Seasonic 650W Güç Kaynaklı Performans Kasası 302,51 TL
    İşlemci
    1 x INTEL Core i7-2600K LGA 1155 8MB 3.4GHz Dört Çekirdekli İşlemci 637,24 TL
    Anakart
    1 x Gigabyte Z68A-D3-B3 Intel 1155 Soket DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart (B3 Revizyon) 284,07 TL
    Bellek
    2 x Geil Plus 4GB 1600MHz DDR3 CL9 Bellek 111,70 TL
    Ekran Kartı
    1 x Sapphire ATI HD6870 1GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı (11179-09-20G) 331,15 TL
    HDD
    2 x SAMSUNG 500 GB 7200 RPM 16 MB Ön Bellek 3,5" SATA II DISK (HD502HJ) 175,92 TL
    Optik Sürücü
    1 x ASUS DRW-24B3ST SATA DVD-RW Optik Sürücü (Kutulu) 48,67 TL

Teknobiyotikten topladım. 2150 civarında oldu ama çok güzel oldu. Alabilirseniz bunu alın.

usta bu fiyatları teknobiyotik ten aldığına eminmisin? Sizlerin verdiği fiyatları hiçbir yerde bulamıyorum :(

Hocam teknobiyotik'de bu fiyat. Eminim. Belki KDV dahil değildir ama son fiyatın 2150 civarında olduğuna eminim sepete attıktan sonra daha ucuz gözüküyor bu arada.

• 2500K ile 2600K arasında render veya her ne yapılacaksa kaç saniye fark edecekte herkes onu tavsiye ediyor, arada 150TL fiyat farkı var gerek yok fuzuli son derece gereksiz görüyorum. Ayrıca SSD burada en önemli olması gereken parça.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahmat_78

2500K ile 2600K arasında render veya her ne yapılacaksa kaç saniye fark edecekte herkes onu tavsiye ediyor, arada 150TL fiyat farkı var gerek yok fuzuli son derece gereksiz görüyorum. Ayrıca SSD burada en önemli olması gereken parça.

hocam sizde bir sistem önerebilirmisiniz?
  • quote:

quote:

2500K ile 2600K arasında render veya her ne yapılacaksa kaç saniye fark edecekte herkes onu tavsiye ediyor, arada 150TL fiyat farkı var gerek yok fuzuli son derece gereksiz görüyorum. Ayrıca SSD burada en önemli olması gereken parça.

Hocam siz fiyatlara bir daha baktınız mı bir problem yok ama heralde?
  • quote:

quote:

quote:

valla ustad en son baktığımda 721 TL gibi bişey gözüküyodu. Nedense bu akşam teknobiyotik'e girilmiyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

valla ustad en son baktığımda 721 TL gibi bişey gözüküyodu. Nedense bu akşam teknobiyotik'e girilmiyor.

Evet teknobiyotikte sorun var. Açılınca bir daha bakayım ben o zaman fiyatlara. Acaba ben fiyatları aldığımda indirim felan mı vardı ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: 6Clas

O sisteme gtx560ti gider msı olmak şartıyla ileride 1 tane daha alıp sli yaparsınız tadından yenmez olur.

neden MSI hocam? 560 serisinde en iyisi hangisi diğer markalar dahil. Ayrıca 320bit 570 sizce almaya değer mi?
    560 serisiyle tüm oyunları full detayda oynayabilirmiyim?
  • Ekran kartı konusunda şu konuyu incelerseniz faydanıza olacaktır;

http://forum.donanimhaber.com/m_49168248/tm.htm

435 nikli arkadaşın yazdıklarını dikkatle okuyunuz
  • Evet arkadaşlar tüm parçaları hemen hemen belirledim. Son düzenlemeyi sizlerle paylaşmak istiyorum.
    Yanlış seçim yapmışsam lütfen ben uyarın tam uyumlu bi sistem taplamak istiyorum.

Kasa: AOPEN NAGAS G6 550W Siyah Oyuncu Kasası

Anakart: ASUS P8Z68-V PRO Intel Z68 Soket 1155 DDR3 2200MHz (O.C.) SATA 3.0 HDMI&DVI Anakart

İşlemci: INTEL Core i7 2600K Soket 1155 3.4GHz 8MB Cache 32nm İşlemci

Ekrankartı: MSI GTX560 Ti Hawk GDDR5 1GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı

Ram: GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram

Harddisk: WD 3.5" 1TB Caviar Blue 7200Rpm SATA 3.0 32MB Cache Harddisk

Optik Sürücü: ASUS DRW-24B3LT 24X ± DOUBLE LAYER LIGHTSCRIBE SATA DVD YAZICI

Klavye Mouse:LOGITECH MK520 2.4GHz WIRELESS DESKTOP

İşlemci Soğutucu: Buna karar vermedim. önerilerinizi bekliyorum.

Ayrıca anakart konusunda da sıkıntılıyım. Bu anakartın fiyatı bana pahalı geldi. ama daha ucuzunu bulamadım yada bilgisizliğimden kaynaklandı sanırım.
    Ben anakarttan beklentilerimi yazayım siz bana önerilerinizi söyleyin.
    Z68 serisi
    SLI desteği
    USB 3.0
    O.C. müsait olması. i7 2600K yı 5.0 da stabil kullanabilmeme izin vermeli.
    ileriye dönük olması. Forumda okuduğum bilgiler doğrultusunda bu kriterlere karar verdim. sizlerinde eklemek istediği, mutlaka buda olmalı dediğiniz varsa lütfen yazın. ayrıca asus u öneriyor herkes.

Harddiski ve optik sürücüyüde kafamdan seçtim hiç araştırmadan. o konuda da önerileriniz varsa bekliyorum.

Ayrıca ürünleri Vatandan alıcam %25 indirimini bekliyorum. geçen cuma günü kaçırdım WORLD kartım yoktu. şimdi bi arkadaştan buldum indirim girer girmez alıcam. bu şekilde pc yi 2000 tl yi birraz geçecek şekilde toplayacam.

• Sanırım forumda benim dışımda hem oyun oynayıp hem çizim yapan birileri yok.
    Çizim ve modelleme işlemlerinde gerek 3D nesneleri döndürme gerek işleme oldun kartın performansına en büyük etkiyi Cuda işlemcisi ve kartın bant genişliği yapıyor. Sonsasında bellek veri yolu da keza aynı şekilde. Bunlar driver lisanzlı çizim driverleri ile desteklendiği zaman zaten %100 uyumlu modda çalışıyor ve oyun kartına göre bariz farklar oluşabiliyor. Ama bu dediklerim hem oyun oynayan hem çizim yapan birisi için farklı alternatifler olduğu gerçeğini değiştirmez. Yakın zamanda güncel oyun kartları ve Aynı fiyat seviyesindeki Quadro kartlar ile ilgili bir test yapmayı planlıyorum , ozaman kesin kullanıcı sonuçları ortaya çıkar.

Hem oyun hemde çizim yapan birisi iseniz ve 2000TL bütçeniz varsa gidip 450-500TL ye Quadro 600 almayın. Oyunlarda beklediğiniz performansının çok çok altınında sonuç alırsınız çünkü driverları özel. ( Oyun kartlarını dsoft mod yaparak Quadro olarak ta kullanmak mümkün dilerseniz araştırın ) .

Sizin yerinizde olsam Leon-X in yazdığı sistemde kasayı biraz daha kaliteli seçerek alırım. SOnrasındada 2.elden 300/350TL arasına Garantili GTX295 ararım , ki bulmak çok da zor değil. Her oyunda sizi hem tatmin eder , hemde çizimlerde yarı yolda bırakmaz. Açıklayıcı olmuşumdur umarım

Ekleme :

Diğer bileşenlere gelirsekte i7 2600K nın getirisini kesinlikle hissedersiniz. İşlem hızı oldukça artacaktır ve bu size süre olarak geri döner. Hızı arttırmak için yapabileceğiniz diğer şey ise 2 tane hızlı seri Hdd yi raid 0 modunda kullanmak. Onun dışında ssd için bütçeniz uygun değil zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 25 Eylül 2011; 19:24:13 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.