Şimdi Ara

2h Bow & 1h crossbow & 2h crosbow hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • KAfami kurcalayan bir sorun var. simdi elimde 3 tane silah var.
    1h crossbow: 1619 - 2605 damage araliginda
    2h bow: 1665 - 2715 damage araliginda
    2h crosbow: 2527 - 3109 damage araliginda

simdi bu rakamlara bakinca 2h crosbow mantikli. Ama atack speed girince isin icine. matematik hesaplamasi;

1h crossbow (1.6 attack per second) yani = 1619 * 1.6 - 2605 * 1.6 araliginda oluyor. Yani 2590 - 4168 damage araliginda...
    2h bow (1.4 attack per second) yani = 1665 * 1.4 - 2715 * 1.4 araliginda oluyor. yani 2334 - 3801 damage araliginda...
    2h crossbow (1.1 attack per second) yani = 2527 * 1.1 - 3109 * 1.1 araliginda oluyor. yani 2779 - 3419 damage araliginda....

bu hesaplamaya gore 1h crossbow en fazla damage vurmasi gerekmiyor mu? Criticalleri ve elemental damage'leri hesaba katmiyorum. cunku onlar carpan olarak hepsini ayni oranda etkiliyor. Yani crit damage 300% ise. ve crit chance 50% ise, %50 ihtimalle minimum damage * 3 - max damage * 3 seklinde 3 silahtada ayni oluyor. Yani o yuzden hesaplamaya katmadim. Ayni sekilde elementalde ayni crit gibi etkiledigi icin hesaba katmadim...

kacirdigim nokta neresi? skillerde multishot yada cluster kullansamda onlarda ayni sekilde etkileyecek. Pasif olarak archery kullanmiyorum.
     2h Bow & 1h crossbow & 2h crosbow hangisi? 2h Bow & 1h crossbow & 2h crosbow hangisi? 2h Bow & 1h crossbow & 2h crosbow hangisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedehakan -- 27 Şubat 2015; 5:22:13 >

• güzel bir noktaya temas etmişsin. benim de kafamı kurcalayan bir nokta bu. bir de neden fire build daha çok tercih ediliyor. cold azınlıkta. eşyaları daha fazla olduğu için mi acaba. bu soruları cevaplayan arkadaşa şimdiden teşekkür ederim.
  • Detaylı olarak hiç incelemedim ama sanırım 2h crossbow archery ile +50 chd'den ötürü daha çok tercih sebebi. 50+ grler de 2h crossbow'un açık ara farkını hissettim. kriderlede ve calamity ile misal çok 50+ girdim ve onlarda 3k üzeriydi. Dediğin konuda haklısın fakat diğer silahların a.s.larını hesaba katsakta grdeyken crusader sürekli globe düşürmeyi sağlayıp sürekli hatredimiz fullenip cluster otomatiğe bağlasada 2h crossbow ile her daim çok daha hızlı temizliniyor ve diğer tip silahlar sanki sadece kağıt üzerinde yüksek hasar gösteriyor.
  • Basit düşünün bence; olay seri bir şekilde elite kesmek üzerine kurulu: Örneğin 2hxbow ile 3 tane cluster sıkınca elite'i kesmek var; 1hxbow ile atıyorum 5 tane sıkınca kesmek var. Ayrıca hız ne kadar yüksek olursa o kadar çok hatred sıkıntısı oluşuyor son patch'teki değişen sentry çalışma şeklinde. Hatred sıkıntısı demek, daha fazla primary skill basarak hatred doldurmaya çalışmak demek; yani cluster ya da multishot gönderebilmek için daha fazla beklemek demek.
    Bir an önce çok vurmak amaç olduğu için 2hxbow diğerlerinden önde. Sadece bir calamity party'e ek dps sağlayacağı için tercih edilebilir. Kridershot da artık pek tercih edilmiyor gözlemlediğim kadarıyla, yine daha az vurduğu için diye düşünüyorum.
  • 3300 luk natalya one hand crossbow var.
    3054 luk arcane barbla daha fazla vuruyorum.
    archery passive i falanda yok.

sanirim birde su fark var one and two hand arasinda, yukarida yazan 1000-2000 dmg kisminda, one handlerde aralik daha genis, two handlerde aralik daha kisa 1500-2000 2 handse, 1000-2000 one hand gibi. (rakamlar farazi)
    anlatabilmisimdir umarim :) yani benim gozlemim bu yonde cunku yuksek dmg li natalyayla arcane barb kadar vuramiyorum.
    guzel bir baslik olmus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerazzurri -- 27 Şubat 2015; 11:43:40 >
  • tabiki 2h crossbow
  • Aynen öyle, bir mob'a vurulduğunda görülen damage oluşurken silahtaki damage aralığından bir rakam olasılık olarak alınıyor ve dps hesaplamasındaki çarpanda bir bilinmeyeni ortaya koyuyor.
    2hxbow'un damage aralığı daha dar olduğu için, sürekli 2k üzeri rakam seçilmiş oluyor; ancak örneğin 1hxbow'da bu rakam 1,6k da seçilebiliyor.
  • Kiss-of-Death K kullanıcısına yanıt
    eve minimum maksimumdaki farktan dolayi... az once hesaplamayi yaptim:D isteyen olursa buraya yazabilirim..:D

yukarda birisi fire elementi neden cok tercih ediliyor diye sormus bir arkadas. Cindercoat ve magefist ile diger elementlere gore bariz one cikiyor. Tabi cold elemental gloves bulunuyor. Ama onunda diger statlari cok dusuk. tabi statlari tutturabilirsen coldda olursun... ama zor.. ondan fire tercih sebebi...

cindercoat ise oyundaki tek elemental veren chest armor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedehakan

eve minimum maksimumdaki farktan dolayi... az once hesaplamayi yaptim:D isteyen olursa buraya yazabilirim..:D

yukarda birisi fire elementi neden cok tercih ediliyor diye sormus bir arkadas. Cindercoat ve magefist ile diger elementlere gore bariz one cikiyor. Tabi cold elemental gloves bulunuyor. Ama onunda diger statlari cok dusuk. tabi statlari tutturabilirsen coldda olursun... ama zor.. ondan fire tercih sebebi...

cindercoat ise oyundaki tek elemental veren chest armor...

Cindercoat fire elemental vermekle kalmıyor, üzerine fire skill'lerin hatrad harcamasını max. %30'a kadar düşürüyor; bu durum hatred şarjını daha az sıklıkla yaparak daha fazla cluster ya da multishot demek. Bu yüzden fire build en yüksek dps durumunda.
  • dh ye yeni basladim sayilir. bende fire'dan gidiyorum. yeri ve konusu degil ama mademki acilmis sorayim, multishotmu ? cluster mi sizce ? yoksa kullanim alanina gore rift,grift degisken olabilirmi.
  • 2.1.2'den sonra DH'lerde marauder setin eldiveni dışında eldiven kullanılmıyor maalesef,tasker,mage., frost. hiç biri kullanılmıyor, sentryler biz ateşleyince ateşlediğinden hatred harcıyorlar artık bu yüzden hatred harcamasını minimuma indirmek için cindercoat ile fire build veya act 3 bounty kutusundan çıkan helm ile cold build oynamak gerekiyor veya bunlarla cold fire değişik buildde yapabilirsin ama eldiven setin olmalı aksi takdirde kullanamazsın hatred yetiştirmenin imkanı yok.

2 el silahların dmg aralığı yüksek olduğundan, tek ellere oranla vurduğunda minimum bile olsa daha yüksek dmg vuracaksın,sıkıntısı yavaş ateşliyor,yoksa hızlı olursa onun 1 sıktığını sen 1,5 sıkarsın belki kapatabilirsin ama tek el olunca yüksek şans oranına sahip olasınki 1,5 sıkışta 2 el silahın tek atışta yaptığını yapabilesin.

Bounty veya rift yaparken tek el silah olmasında sıkıntı yok, 1 yerine 1,5 ve üzeri sıkarsın hızlı hızlı daha çok atış yaparsın. Yüksek greater riftler için ise en ideali 2 demircideki Arcane barb, gidip 15-20 denemede 3.200 üzeri gayet güzel silah yaparsın, yüksek gr'de h.globes çıkartan crusader veya wd olacağından pek sıkıntı yaşanmaz,silahın yüksek dmg aralığında olması fayda sağlar.

Sezon dışı zero dog build wd ile zaten hatred sıkıntısı olmadığından çoğu kişi powerfull gemi yerine taeguk kullanıyor,bütün gr boyunca 75 stock yaptığımı hatırlıyorum 55'de rahatlıkla bitti 5-6 dk arttı : ) sezonda ise crusader h.globes verir yine yapılır ve silah arcane barb veya onun gibi başka 2 el silah olur.

• Tek el silah icin parantez acmak istiyorum.Dogru soluorsunuz tek el silah daha az crit sansla daha cok atis imkani sagliyor.Ama her 1hbow farkli.Bunlarin arasinda Calamity e Ayri paratenez acilsin cunku calamity mark of dead ile %20 ekliyor tum vuruslariniza.Sifr bu sebepten dolayi eger bulabilirseniz tercih sebebidir.
    Ben s2 basladigindan beri 6 tane buldum 4 u normal leg di 2 si ancient.ilk buldugum mysticden sonra 3.1 dmg e ulasti.En son buldugum ise 3.5dmg ile turunun lideri.
    Herkese iyi oyunlar.
  • snicker kullanıcısına yanıt
    Resmini paylaşır mısın bi dostum? Hesaplamak için...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zero dog build wd örneği var mı özelliği nedir acaba normal sup wd den farklı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://eu.battle.net/d3/en/profile/OraK-2941/hero/1730271 zero dog'a buradan bakabilirsiniz,2 yüzük ve mojo daki Reduces cooldown of Summon Zombie Dogs by 10–20 seconds. (Witch Doctor Only) şu özellikler ile h.globes çıkartma ihtimalini artırıyorlar köpekleri feda ederek deniyorlar çıkartmayı ki çıkıyor büyük çoğunlukla, taeguk gemi üst limitte kullanabiliyorsunuz bu şekilde, bu itemler eski itemler olduğundan birilerinde stokta varsa var bildiğim kadarıyla yoksa crusader tercih sebebi h.globes için.

Calamity en sevdiğim ekipman : ) şu ana kadar en yüksek 3.600 gördüm birinde bana 2.1.2'den sonra 8 tane çıktı hepsi eski, sezon 2'de 6 tane çıktı hepsi eski daha yenisi çıkmadı yani : )

Calamity %20 damage vurduruyor bütün partiye evet o yüzden onun yeri ayrı lakin yüksek greater rift için ideal değil, damage aralığı düşük olduğundan Arcane Barb tarzı 2 hand crossbow ekipmanlardaki taban damage i yakalayamaz pek. Düşük greater riftler için en ideali diyebilirim ama : ) nasılsa 35-40 arası sallana sallana da gitseniz 5 dakikayı bulmuyor, calamity olursa %20 daha hızlı bitirirsiniz : ) diğer dh arcane barb alır 1 crusader 1 tane de barbar olursa tadından yenmez ekip.

• Cluster ve Multi. weapon base damage'den yola çıkarak hasar hesaplaması yapıyor.
    Bu noktada attack speed etkeninin pek bir anlamı yok.
    Attack speed ile Damage Per Second artışı yerine, Base damage arttırıp Hatred Consume sabit tutulup, hasar yükseltilir.

Kısacası, harcadığınız Hatred ve verdiğiniz Hasar orantısı her zaman Base Damage'i yüksek weapon ile mümkündür.
    Bahsettiğim durum group play ve build'e göre değişiklik gösterebilir, 6x marauder/sentry build üzerine konuşuyorum.
    Yukarıdaki görsele göre değerlendirme yapmak gerekirse, 2H XBow diğerlerinden iyi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.