Arkadaşlar linkteki modeli almaya niyetim var. Satıcıyı ve monitörü tavsiye eder misiniz? Veya tavsiye ettiğiniz bir model var mı? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2K OLED Monitör tavsiyesi
-
-
Abow 33 bin TL. Elimizdekinin kıymetini bilelim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ederinin üzerinde, oled kullanılınca da bir daha geriye dönmek zor oluyor alıştın mı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 11 Haziran 2023; 3:38:16 > -
21:9 ekran düşünüyorsan vereceğin paraya samsung g8 oled daha mantıklı olur
-
Aman aman alışmasın bu gözler samsung G7 devam
-
1000 dolar bu ürün. ederi en fazla 25 bin olması lazım. 1500 dolarlık samsung 31k ya samsung g8 oled. Dell oled de geçen vatanda vardı 25 bin civarıydı. Msı oled de gelecek bi bakmak lazım. Zaman sıkıntısı yoksa 5-6 aya samsung g8 in ikinci nesil qd oledi geliyor deniyor.
-
Hocam bu bahsettiklerinizden hangisi donanımsal anlamda daha kaliteli? g8 in satışı gözükmüyor. Aldığım kasanın tüm parçalarının fiyatı inanılmaz arttı, monitörüde aynı kıvama gelmeden aradan çıkarmak istiyorum.
Yok hocam, kafayı sağa sola çevirmekten kevgire dönerim
34" Masanızın eni azsa fazla derinliği yoksa sıkıntı olabilir, lakin kendi standıyla dahi olsa az yer kaplıyor çok fazla öne gelmiyor çıkmıyor. Asusta kullanılan ayakta ekran öne doğru daha çok geliyor samsunga göre,eğer kendiniz kol alacak olursanız daha da geriye itme şansınız olur tabi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 12 Haziran 2023; 3:30:56 > -
Hocam masamım genişliği az, derinliği fazla (70-75cm). Yani asus modeli tam istediğim ebatlarda. Fakat satıcı firmayı hiç bilmiyorum ve bu döviz kuru ile bu fiyatın altına iner mi onu düşünüyorum
merhaba,
Mayıs-Haziran arası Samsung G8 OLED kullandım. DP siyah ekran gitmeleri, HDMI'dan 12 bit 160hz alamamalar. 1000nit parlaklık için 40 takla atmalar, akıcı güzel bir HDR deneyimi için bir sürü ayar yapmalar derken, monitörün V2'si çıkacağını öğrendim ve anında iade ettim. Samsung ilk modelde beceremediğine inanıyorum ama OLED'i deneyimledim ve puanımı verdim. Bu arada S90C 55' deneyimledim orada mükemmel iş yapmışlar. İade edince eski IPS panel monitörüm LG GN950'ye döndüm, monitörü açmamla kapatmam bir oldu diyebilirim...
Şu an PG27AQDM sipariş verdim. Bekliyorum, bugün gelecek deneyimlerimi ve 2si arasındaki gördüğüm farkları yazarım hocam belki sana da fikir olur. Ama şunu söyleyebilirim. OLED'de renkler, siyahlar, akıcılık bambaşka. TN panelden IPS'e geçtiğimde en son bu kadar büyük bir fark deneyimlemiştim.
Ama asıl olayı 32' 4K Oledler yapacak. Onlarda çıkış Q1 2024 gösteriliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kill3rvib3 -- 12 Haziran 2023; 11:43:28 >
-
Evet hocam gönül isterdi ki 32" 4k OLED olsun ama şuan bu boyutlarda piyasada yok. Çıkışını beklemekte istemiyorum malum yarınımız belli değil. Aslında LG modeli gelmiş olsa belki Asus'a nazaran daha uygun fiyata gelirdi ama aylardır bekliyorum, sanırım Türkiye'ye giriş yapmayacak.
Hayırlı olsun, mutlaka en kısa sürede bekliyoruz deneyimlerinizi hocam. Bu arada hangi satıcıdan aldınız?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zoldan -- 12 Haziran 2023; 21:20:14 >
Corsair modeli de satışa çıktı ama getirecekler mi bilgi yok, 45" xeneon flex gelmişti halbuki
-
Muhtemelen gelsede fiyat olarak fark olacağını sanmıyorum, o da 1000dolar fiyatla çıkış yapmış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zoldan -- 12 Haziran 2023; 22:14:57 >
27" veya 32" 4K 144 - 160 Hz OLED panelleri bekleyin
2K OLED Panellerin Yazı Kalitesi Berbat
27" ASUS VG279QM çözünürlük 1920 x 1080
Samsung Odyssey Neo G7 S32BG75 çözünürlük 3840 x 2160
Apple Studio Display çözünürlük 5120 x 2880
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 12 Haziran 2023; 22:39:53 >
-
Acer x27u için niye 1100$ dedi meçhul, diğerleriyle rekabet için hem geç kalıyor hemde fiyatını daha yüksekten belirliyor sonradan düşüşe giderler belki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 13 Haziran 2023; 0:37:50 > -
Şuan samsung g8 oled amazon satıcında 30.600 lira.
Samsung g8 oledin üstteki yazarın dediği gibi sorunları vardı. 1444 güncellemesi ile bu sorunlar;
-dp 1.4 bağlantısı ile alt+tab yapınca altta çizgi çıkıyordu --> düzeldi
-Ses kendi kendine artıp azalabiliyordu --> düzeldi.
-mikro Hdmi 2.1 ile 12-10 bit kullanmak nvidianin son sürücülerinde sorun yaşıyor ekran siyah git gel yapıyor. Ocak sürücülerine sorunsuz kullandırıyor --> düzelmedi
Şuan dp 1.4 ile kullanıyor bu monitör sahipleri sorunsuz deneyim sunduğunu söyleyebilirim.
Hdr ayarlamaktan bahsetmiş ama hu monitor kaynaklı değil kullanıcı kaynaklı bir durum. Hdr zaten başlı başına bir ayardır. Hdr ı açtım diyip geçmemek lazım oyundan oyuna bile değişir.
Burada kendine sorman gereken sorular şunlar.
Eğer sen ciddi rekabetçi oyuncu değilsen seni samsung,dell,msi in kullandığı qd-oled daha çok tatmin edecektir çünkü renk canlılığı, qd-oled doygunluğu çok daha iyidir. Oyunlarda ve filmlerde sana daha iyi görüntü sunar.
Eğer sen rekabetçi bir oyuncu isen asus,Acer,LG nin kullandığı 240 hz woled panel daha iyidir. Daha yüksek yenileme hızına ve 16:9 boyuta sahip.
Samsung oled g8 v2 ile 2. Nesil qd-oledi getirecek ve bu 240 hz olacak ama fiyatı 1750 dolardan aşağı çıkacağını sanmıyorum.
21:9 da kafayı sağa sola çevirmekten korkmana gerek yok çünkü hafif kavisi var görüş alanından çok çıkmıyor. Ben rahat bir şekilde cs go oynayabiliyorum bir kol mesafesinde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 13 Haziran 2023; 14:11:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kitap gibi yazmışsınız elinize sağlık. Dediklerinizi değerlendiricem mutlaka, çok teşekkürler
herkes samsung g8 v2 olarak bekliyordu çünkü açıklamalar bu yöndeydi. ama bu yeni monitörün uzaktan yakından alakası yok g8 ile. bir kere 49" ultrawide. 5,120 x 1,440 ve 32:9 240 hz ve panel aynı. ayrıca fiyatı da 2500 dolar ve satışa çıktı. model adı. 49" G95SC Odyssey OLED G9
yani mevcutta ki G8 ile hiç bir alakası yok. benzerlikleri bile yok. port girişleri dahi farklı.
-
Zaten redditte sızan 2. versiyon gelecek dedikleri monitör bu değil. 2.nesil qd-oled kullanan g9 tanıtıldı ki g9 un gelmesi bekleniyordu. G8 in 2. versiyonu bir sızıntı iddia olarak devam ediyor. Bence g7 oled çıkaracaklar. G9 her zaman samsungun top modelidir zaten. Şuanki kurda 60 binden dan aşağı gelmez o monitör :)
Benzer içerikler
- kontrast oranı nedir
- adaptive sync nedir
- monster monitör alınır mı
- no video input ne demek
- 2k monitör önerisi
- 1000 hz monitör
- hdr ne işe yarar
- en iyi monitör
- va panel nedir
- oled yanığı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X