Şimdi Ara

2si1 'Bastımı gider' Teknoloji ve Oyun programı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
1
Favori
4.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonunda yine eglenceli bi video bekledim,ama bitince cok sasirdim unuttunuz galiba

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok saolun emeğinize sağlık dolu dolu bir program olmuş.Ben gt720 yazmıştım + - hakkında yorumumu patladı gitti.Genelde eksiciler olduğunu tahmin ediyorum çok yorumlar yapılmış eksileyemeyince hayatlarında büyük bir eksiklik olmuş anlaşılan hatta yine diyorum geçen erdi gündeme getirdi konuyu doğruyu yazıyorum saçma sapan eksileyenler oluyordu dedi sonrasında mesutun bir yorumunda eksi gördüm benimde başıma geldi sebep göstermeden sırf laf olsun diye insanların yorumunu eksiliyorlardı bence o butonun kalkması isabet olmuş trolluk yapanlar bundan sonra yazmak zorunda kalacaklar.

• keyifle izliyorum

• Bir Xbox One'ım yok ama Mesut Bey'in Konsol ile verdiği bi çok bilgi yanlış:

1)Konsolun ilk dönem oyunları 1080p altı geldi.Bunun da iki sebebi var bir ESRAM üzerinde yapımcıların tecrübesizliği ve MS'un konsolun çıkışına yakın bir dönemde,driverları tamami ile değiştirmesi sonucu,eldeki geliştirme araçlarının yenilenmesi ve performans kaybı yaşatması.Hatta Mark Rubin bi daha ki COD oyunun da buna benzer bir çözünürlük değeri ile karşılaşmayacaksınız demişti.Günümüze geldiğimizde ESRAM'i etkili biçimde kullanıklarını söyleyen her firmanın oyunu Xbox One da 1080p değerini gördü.Mesela Destiny,BFHL hem de 1080p/60fps,Diablo 3,FH2,Alien Isolation,TRDE,MCC hepsi XO da 1080p.
    2)PS4'ün Xbox One dan %50 daha güçlü konsol olduğunu kim neye göre söylüyor anlayabilmiş değilim.Bunu ilk olarak PS4 de oyunlarını rahatça yayımlayabilen Bağımsız Firmalar başlattı ve Son de bunu çok iyi kullandı ama teknik kişilerle yaptıkları görüşmelerde bunun aslında böyle olmadığnı kendiler açıkladılar.
    3)Her iki konsol da da zayıf CPU örnekleri mevcut ve PS4 de bu durum daha da vahim düzeyde çünkü kullandıkları GDDR5 Ram tipleri çok yüksek gecikme süreleri ile zaten çok zayıf olan CPU'yu boğuyor.Üstüne üstük birde GNM yani PS4 Custom API tamamen OGL tabanlı bir API ve OGL de CPU gücüne çok ihtiyaç duyan bir yazılım.Işte bunun için zayıf CPU hem Ram hem de API tarafından katledilmesin diye GPGPU kullanmak zorunda kaldı Sony.Insanların bahsettiği %50 daha fazla shader sayısını PS4 GPU gücü üstünde değil CPU boğulmasın diye GPGPU olarak kullanmakdan başka şansı yok.
    http://www.vgleaks.com/playstation-4-balanced-or-unbalanced
    http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-face-to-face-with-mark-cerny

Kağıt üstündeki rakamlara bakıp konuşmak kim olursa olsun çok yanlış.Yukardaki linklerde PS4'ün %50 daha güçlü bi cihaz olmadığını söyleyen Sony'nin kendisi.

• Mesut bey acaba xbox one daki "kinect" çıkınca ve performans artışı ile ps4 performansına yetişir mi ? Birde bahsettiniz ya ps4 satışları daha fazla olmaya başladı diye yani biraz kararsız kaldım Xbox one'a özel oyun daha mı fazla çıkıcak diye ps4 mü xbox one mı kararınızı bekliyorum.

İyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JPKiller7 -- 16 Ağustos 2014; 15:26:05 >
  • xbox one , ps4 kısmındaki şahin li kısa film izlemek isteyenler için:

PART1

PART2

• Şansıma programı doğum günüme bir dakika kala yüklemişsiniz :D

• quote:

Orijinalden alıntı: StereoLove

quote:

Orijinalden alıntı: RushEpicsTR

+ - olayının kalkması iyi olmamış bazen yorumlarda okunan, bilmeyen kişiyi yanlış yönlendirebiliyor siz sosyalleşelim diyorsunuz ama + ve - yi kaldırarak insanların yorumlarının beğenisine ve karşı çıkan tarafı ortadan kaldırıyorsunuz. haliyle donanımhaberin tam ihtiyacı olan şeyi yani siteyi olan hareketliliği kaybettiriyorsunuz. Ben sırf + ve - lere göre konu hakkındakitleyi kafamda çıkarırken. artık yorumları okuma ihtiyacı duymuyorum.

İyi çalışmalar..

Katılıyorum.
    Yaptığınız en mantıklı işlerden biri +,- olayı idi mesut bey. Tekrar devreye girerse kullanıcıların konuda genel izlenimi ölçülebilir.
    Saygılar

+1 bunu beğendim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: RushEpicsTR

quote:

Orijinalden alıntı: Man Down

eleştirmiş gibi olmasın ama "bastımı" değil "bastı mı" olacak.

hocam yanlış olmasında oradaki 'mı' soru eki değil haliyle birleşik yazılıyor.

Mı, mi'ler hiçbir zaman ek değildir. Bu nedenle hiçbir zaman birleşik yazılmazlar, hep ayrı yazılırlar.
  • millet +/- ye takmış kafayı
  • Yorumları oylara göre okuyordum, bu şekilde yorumlara bakmak tat vermiyor.

• Destiny'yi oyundan saymıyor mesut :)

• Defol git , eksi veremeyeceksem mis mis mis ..
    bu neyin kafasini yasiyorsun haaa
  • Yeni USB-C'nin 100W elektrik taşıması harika olmuş. Artık 3.5'' Harici HDD'lerin ekstra güç kaynağı istemesi tarih olacak sanırım.
  • talhanın oldığu programları izlemiyrdum uzun zamandır, adam gibi bir program izleyelim böyle devam.

• Istanbul09 I kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Yanlışınız var zira eurogamer'ın röportajı da bunu doğruluyor. O röportajdan bir alıntı. (olur da anlamazsanız Türkçesini de yazarım)

"Latency in GDDR5 isn't particularly higher than the latency in DDR3. Also, GPUs are designed to be extraordinarily latency tolerant so I can't imagine that being much of a factor."

Ek olarak Xbox'ın en büyük handikapı düşük band genişliği nedeniyle GPU'nun boğulması ve zaten güçsüz olan GPU'nun bu nedenle Full HD grafikler sunarken çuvallaması.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Arkadaşlar Merhaba, <br><br><br><br>Artık artı eksi yok zira varlığında fanatikler nedeniyle insanlar fikir paylaşmaya korkar hale geldiler. Karşı fikirlere tahammülü olmayanlar sadece karşıt görüş yer aldı diye düzgün bilgi paylaşımlarını eksiye boğar oldular. <br><br><br><br>Artık eskisi gibi konu hakkında fikri olan fikrini paylaşacak. Amacı en üste çıkayım başka bir şey olmasın diyenler ise bu sistemde yer bulamayacak.<br><br><br><br>Sevgiler, <br><br>Mesut Çevik

Valla +1 yapardım size ama yapamıyorum :)

İyi olmuş kaldırdığınız dediklerinizde sonuna kadar haklısınız.

Bu arada videoyu da izledim.Aklıma takılan bir soru acaba bu free sync amd'nin kaç serisine kadar gelecek? HD6xxx serisine falan gelme ihtimali var mıdır?

• Microsoft' un ne mal olduğunu ABD dışında bütün dünya biliyor. Windows 7 Home Basic de Ekran Alıntı Makasını koymayıp, Windows 7 Home Premium de Ekran Alıntı Makasına yer veren ve 1 MB cık bu yazılımdan bile medet uman para göz bir firma ve satış politikaları 2014 yılında bulunduğumuz bu çağa hiç yakışmıyor. Fosilleşmiş bir yönetim kadrosu var ve satış politikasına da bu yansıyor. Hala 90 ların satış politikasını güdüyor. 1 MB cık Ekran Alıntı Makasını Windows 7 Home Basic kullanıcılarına sunmadı da ne oldu. Home Basic kullananlar sırf makas için Home Premium sürümünemi geçtiler. Adamların kafa yapısı bu, daha bu şekilde bir sürü örnek verebilirim.

Xbox olayına gelelim.

Sene olmuş 2014, adamlar ancak 720p (HD Ready) oynatabilen oyun konsolu piyasaya sürdüler, üstelik 1080p 60FPS oynatan rakip oyun konsolundan 100 dolar daha pahalıya

Şaka gibi, insanlık uzun yıllardır kullandığı ve veda etmek üzere olduğu 1080p (Full HD) TV lerin hakkını verecek bir oyun konsolu beklerken, 720p ye gücü yeten bir oyun konsolu piyasaya sürmek, Microsoft' un ne kadar başarısız yönetildiğinin en somut örneği

• KortX kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Display port 1.2a çıkışı var olan bütün modeller destekleyecek.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Arkadaşlar Merhaba,

Artık artı eksi yok zira varlığında fanatikler nedeniyle insanlar fikir paylaşmaya korkar hale geldiler. Karşı fikirlere tahammülü olmayanlar sadece karşıt görüş yer aldı diye düzgün bilgi paylaşımlarını eksiye boğar oldular.

Artık eskisi gibi konu hakkında fikri olan fikrini paylaşacak. Amacı en üste çıkayım başka bir şey olmasın diyenler ise bu sistemde yer bulamayacak.

Sevgiler,

Mesut Çevik

Bu tavrın için teşekkürler mesut çevik

Geçenlerde başıma geldiği için konuyuda sizi alıntılayarak açmak istiyorum. Malum her samsung haber başlığı altında ilk yorumumuz çöp gibi ifadelerle süslü yorum çorbası olmaktaydı. Sırf artı eksi almak için konuyla alakasız daha haber başlığını bile okumaktan aciz bu insanlara bir dur dediğiniz için ayrıca çok teşekkür ediyorum. İnsanların "kullanmadıkları" telefonlar cihazlar hakkında atıp tutması ve bu basitlik yüzünden konu hakkında bilgi sahibi olan insanların eksilenmesi bu siteye artık yakışmıyordu. Galaxy s5 modelini kötüleyen koskoca forum ahalisi acaba gelip bir iki başlık okumuşlar mı ana konusunda? Piyasanın en sorunsuz tlefonu olduğundan haberleri var mı? Yok tabikide. Belki bu artı eksi muhabbetinin kalkması bu araştırmadan basitçe yorum yazan bu arkadaşlara konu hakkında araştırma kabiliyetlerini geliştirir. Bizlerde en azından "çöp" gibi basit yorumların yüzlerce artılandığı değil de araştırarak adam akıllı bilgilere sahip insanların yorumlarını okumuş oluruz

Teşekkürler iyi çalışmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 16 Ağustos 2014; 21:18:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.