Şimdi Ara

2si1 'Bastımı gider' Teknoloji ve Oyun programı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
1
Favori
4.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yani teşbihte hata olmaz hatalı teşbih olur diye buna denir. + - meselesi yokken de o yorumlar vardı. + - geldikten sonra çıkmadı o yorumlar... Ayrıca bu sayede herkes en azından öne çıkan 3 yorumu kolayca seçiyor ve onlarca sayfayı okumaya veya ayıklamaya gerek olmadan konunun en mantıklı akıl yürütmesine veya bilgisine kolayca ulaşmış oluyordu.

Bu uygulama özellikle editörlerin haber adı altında reklam başlığı açmaya başlaması, gelen eleştirilere cevap yetiştirip iyice antipatik olması ve ardından eksileri yemesi, nihayetinde sahip olduğu fan sayısına eşit nefret edeni oluşmasından sonra patlak verdi. Yani çoğu kişinin hatta hemen herkesin işine yarayan, başlı başına forumdaki aktiviteyi arttıran bir işe son verilmiş oldu. Ha şu da var, Teknoseyir'de Levent Pekcan'ın dediği gibi hosting parasını kim ödüyorsa onun dediği olur ama dediği olacak diye kabul görmesi de gerekmez.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 16 Ağustos 2014; 21:51:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• AMD'nin oyuncular için yaptığı yatırımlar sadece bazı kesimleri değil herkesi etkilemiş durumda.Konsol satın alan oyuncudan, PC oyuncularına kadar birçok yerde AMD imzası görüyoruz.AMD zarar eden bir firma olmasına rağmen piyasayı ele geçirmeye başlamış durumda.Bir AMD kullanıcısı olarak oyunculara yönelik desteklerin artmasını temenni ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: vamp

Bu tavrın için teşekkürler mesut çevik

Geçenlerde başıma geldiği için konuyuda sizi alıntılayarak açmak istiyorum. Malum her samsung haber başlığı altında ilk yorumumuz çöp gibi ifadelerle süslü yorum çorbası olmaktaydı. Sırf artı eksi almak için konuyla alakasız daha haber başlığını bile okumaktan aciz bu insanlara bir dur dediğiniz için ayrıca çok teşekkür ediyorum. İnsanların "kullanmadıkları" telefonlar cihazlar hakkında atıp tutması ve bu basitlik yüzünden konu hakkında bilgi sahibi olan insanların eksilenmesi bu siteye artık yakışmıyordu. Galaxy s5 modelini kötüleyen koskoca forum ahalisi acaba gelip bir iki başlık okumuşlar mı ana konusunda? Piyasanın en sorunsuz tlefonu olduğundan haberleri var mı? Yok tabikide. Belki bu artı eksi muhabbetinin kalkması bu araştırmadan basitçe yorum yazan bu arkadaşlara konu hakkında araştırma kabiliyetlerini geliştirir. Bizlerde en azından "çöp" gibi basit yorumların yüzlerce artılandığı değil de araştırarak adam akıllı bilgilere sahip insanların yorumlarını okumuş oluruz

Teşekkürler iyi çalışmalar.

Merhaba,

Doğru kararı verdiğimizi; "ben içeriğe bakmadan yorumlara bakıp konu hakkında karar veriyordum" diyenlerin sayılarından anlıyoruz zaten :)

Hatta içeriğe bakmaya gerek kalmıyordu artılanan yorumlar özet geçiyordu diyen bile var. Konular manipüle edilmeye açık hale gelmişti yani.

Problem burada başlıyordu. Sırf artı almak adına başlık ve içerik hakkında bilgisi olmayan insanlar içeriği eleştiriyordu. Ya da bazıları ön yargılı ve farklı amaçlar ile konuya mesaj atıp, içeriği bilmeyen insanları yanlış yönlendiriyordu.

Hatta bir kaç organize grup bile yakaladık amaçları kendi yorumlarını üste çıkartmak :) artık bu işlerle uğraşmayacağız.

Amacı bilgi almak olan aradığı bilgiyi zaten buluyor yıllardır böyleydi bundan sonra da böyle olacak.

Sevgiler,
    Mesut Çevik
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

Yani teşbihte hata olmaz hatalı teşbih olur diye buna denir. + - meselesi yokken de o yorumlar vardı. + - geldikten sonra çıkmadı o yorumlar... Ayrıca bu sayede herkes en azından öne çıkan 3 yorumu kolayca seçiyor ve onlarca sayfayı okumaya veya ayıklamaya gerek olmadan konunun en mantıklı akıl yürütmesine veya bilgisine kolayca ulaşmış oluyordu.

Bu uygulama özellikle editörlerin haber adı altında reklam başlığı açmaya başlaması, gelen eleştirilere cevap yetiştirip iyice antipatik olması ve ardından eksileri yemesi, nihayetinde sahip olduğu fan sayısına eşit nefret edeni oluşmasından sonra patlak verdi. Yani çoğu kişinin hatta hemen herkesin işine yarayan, başlı başına forumdaki aktiviteyi arttıran bir işe son verilmiş oldu. Ha şu da var, Teknoseyir'de Levent Pekcan'ın dediği gibi hosting parasını kim ödüyorsa onun dediği olur ama dediği olacak diye kabul görmesi de gerekmez.

Edit: İmla

Konuyla alakalı gerekli cevabı yukaryda beni alıntılayarak mesut çevik vermiştir. Kendisiyle aynı fikirlere sahibim. Aynı içeriğe sahip ikinci bir yorum yapmak mantıkı gelmiyor. Beni alıntıladığı cevabı okuyabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 16 Ağustos 2014; 22:29:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

quote:

Geçenlerde başıma geldiği için konuyuda sizi alıntılayarak açmak istiyorum. Malum her samsung haber başlığı altında ilk yorumumuz çöp gibi ifadelerle süslü yorum çorbası olmaktaydı. Sırf artı eksi almak için konuyla alakasız daha haber başlığını bile okumaktan aciz bu insanlara bir dur dediğiniz için ayrıca çok teşekkür ediyorum. İnsanların "kullanmadıkları" telefonlar cihazlar hakkında atıp tutması ve bu basitlik yüzünden konu hakkında bilgi sahibi olan insanların eksilenmesi bu siteye artık yakışmıyordu. Galaxy s5 modelini kötüleyen koskoca forum ahalisi acaba gelip bir iki başlık okumuşlar mı ana konusunda? Piyasanın en sorunsuz tlefonu olduğundan haberleri var mı? Yok tabikide. Belki bu artı eksi muhabbetinin kalkması bu araştırmadan basitçe yorum yazan bu arkadaşlara konu hakkında araştırma kabiliyetlerini geliştirir. Bizlerde en azından "çöp" gibi basit yorumların yüzlerce artılandığı değil de araştırarak adam akıllı bilgilere sahip insanların yorumlarını okumuş oluruz

Merhaba,

Doğru kararı verdiğimizi; "ben içeriğe bakmadan yorumlara bakıp konu hakkında karar veriyordum" diyenlerin sayılarından anlıyoruz zaten :)

Hatta içeriğe bakmaya gerek kalmıyordu artılanan yorumlar özet geçiyordu diyen bile var. Konular manipüle edilmeye açık hale gelmişti yani.

Problem burada başlıyordu. Sırf artı almak adına başlık ve içerik hakkında bilgisi olmayan insanlar içeriği eleştiriyordu. Ya da bazıları ön yargılı ve farklı amaçlar ile konuya mesaj atıp, içeriği bilmeyen insanları yanlış yönlendiriyordu.

Hatta bir kaç organize grup bile yakaladık amaçları kendi yorumlarını üste çıkartmak :) artık bu işlerle uğraşmayacağız.

Amacı bilgi almak olan aradığı bilgiyi zaten buluyor yıllardır böyleydi bundan sonra da böyle olacak.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

İçeriğe bakılmıyor. Manipülasyon yapılıyor.., bu nasıl bir demagojidir! Kim demiş içeriğe bakmıyordum diye... Millet nereden bakıyor ne hesap yapıyor bilmiyorum ama konunun ilk mesajı + öne çıkan 3 cevap... Olay bu kadar basit... Ne ile niçin uğraşıyormuş yoneticiler?

Ha içerikten bağımsız olup konu hakkında bilgi sahibi olunmadan + kazanılıyorsa bu nasıl bir forumdur, neyin kafasıdır?

• vamp kullanıcısına yanıt
    Bu mesajınızdan sonra zaten konuşacak bir şey yok....

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Sevgiler,
    Mesut Çevik

İçeriğe bakılmıyor. Manipülasyon yapılıyor.., bu nasıl bir demagojidir! Kim demiş içeriğe bakmıyordum diye... Millet nereden bakıyor ne hesap yapıyor bilmiyorum ama konunun ilk mesajı + öne çıkan 3 cevap... Olay bu kadar basit... Ne ile niçin uğraşıyormuş yoneticiler?

Ha içerikten bağımsız olup konu hakkında bilgi sahibi olunmadan + kazanılıyorsa bu nasıl bir forumdur, neyin kafasıdır?

Merhaba,

Siz de misal konu hakkında tam bilgi sahibi olmadan saldırmış bizi atmak ile suçlamışsınız. Yorumları okudunuz mu? Hayır zira okursanız verdiğim örnekler zaten içlerinde var :) içerik hakkında yorumunuz var mı? O da yok tamam ama şimdi amaç ne?

Siz de içerik hakkında yorum yapmadan sadece bir kaç yoruma takılmışsınız. Bu bilgi paylaşımını engelliyor. Yoruma yorum yapıla yapıla içerik es geçiliyor.

Ek olarak sadece öne çıkan değil bütün yorumları okursanız genelin düşüncesini görürsünüz. Bu konudaki bütün yorumları okusaydınız zaten verdiğim örneklere şaşırmazdınız.

Bizim için asıl önemli olan içeriğe yorum yapılması. İçerik hakkında bilgi alış verişi olması. Yoruma yorum katılması değil.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

• Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Bakın, tüm yorumları okuyacak vaktim kalmayacak çünkü yakında tatilim bitiyor. Burada verdiğiniz kararların doğruluğunu desteklediğini düşündüğünüz örnekleriniz vardır ama benim de tersi var. Bu sanal mekanda nickini kabartmaktan mesnetsiz destek çetesi kurmaktan kimin eline ne geçer anlamış da değilim. Neyse...

En azından gezindiğim konularda yüksek oy almış bir tane saçmalık görmedim ben... Konu 50 sayfaya ulaşmıştır geç yakalamışımdır... Nasıl bulayım içlerinden en beğenileni.... Beğenilen mesajlar önemlidir çünkü konuya eleştirel veya olumlu katkıda bulunabiliyor. Kaldırın eksiyi ki bir mesajın negatif yönünü teşhir etmek zaten hoş değil.... Ama Allah rızası için adam akıllı mesajların one çıkmasını sağlayın. Ha o mesaj çete tarafından öne çıkarılmışsa aklı başında adam seçer durumu...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

İçeriğe yorum yazmadan hala yorumlar üzerinden tartışıyoruz. Yorum okumaya vakti olmayan zaten içeriğe de bakmıyor. Bizim haberlerimiz ve incemelerimize gelen yorumlar genelde 5 sayfayı geçmez. Bu yüzden amacı bilgi edinmek olan kişiye (kaldı ki yorumlardan bilgi edinilmesi zordur) vakit kaybı olmaz.

Kısacası hala içeriğe yorum yapmadınız, yorumları da okumadığınızı kabul ediyorsunuz merak ettim içeriği izlediniz mi?

Yani izlemediyseniz bu konudaki yorumlarınızın amacı nedir?

Sevgiler,
    Mesut Çevik
    Sadece + verilse ?

• matmuhendisi kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Yine aynı şey olur. Zaten itiraz genelde ilk 3 yorumu okuyup gerisini es geçenlerden geliyor. İçeriğe yorum yapmadan direkt bu sistemi eleştirenler de genelde içerik ile işi pek olmayan kişiler.

Biz içeriğe yorum istiyoruz. İzleyen adam örneklerle, hataları göstere göstere eleştirsin. 3-5 yorum okuyup içeriği es geçmesin, yoruma yorum yapıp gitmesin.

Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • quote:

Merhaba,

Yine aynı şey olur. Zaten itiraz genelde ilk 3 yorumu okuyup gerisini es geçenlerden geliyor. İçeriğe yorum yapmadan direkt bu sistemi eleştirenler de genelde içerik ile işi pek olmayan kişiler.

Biz içeriğe yorum istiyoruz. İzleyen adam örneklerle, hataları göstere göstere eleştirsin. 3-5 yorum okuyup içeriği es geçmesin, yoruma yorum yapıp gitmesin.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

Siz de haklısınızda iste böylede birsürü fanboy yorumları gereksiz yorumlar okuyor olurken bulucaz kendimizi .. Ama sizin pencerenizden haklısınız iyi günler dilerim .. Tesekkur ederim

Israrla her zaman ki antipatik tavırlarla, hoşuna gitmeyen bir kullanıcıyı ve onun görüşlerini ikinci plana atarak başka bir yerden vurmaya çalışan tavırlar ve demagoji... Bu arada yorumlardan bilgi edinilmesi zor diyerek aklı başında bir sürü bilgili arkadaş harcanıyor. Ama Mesut Çevik zor oluyor diyorsa zordur değil mi? Ben konuyu kapatıyorum daha da uzatmıyorum. Hostingin parasını ödeyen haklıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 17 Ağustos 2014; 0:23:56 >
  • quote:

Israrla her zaman ki antipatik tavırlarla, hoşuna gitmeyen bir kullanıcıyı ve onun görüşlerini ikinci plana atarak başka bir yerden vurmaya çalışan tavırlar ve demagoji... Bu arada yorumlardan bilgi edinilmesi zor diyerek aklı başında bir sürü bilgili arkadaş harcanıyor. Ama Mesut Çevik zor oluyor diyorsa zordur değil mi? Ben konuyu kapatıyorum daha da uzatmıyorum. Hostingin parasını ödeyen haklıdır.

Merhaba,

Açıkçası size yeterince seviyeli ve düzgün yaklaştığımı düşünüyorum ama siz hala daha içerik hakkında gram yorum yapmadan aşağılayıcı ve saldırgan tavrınızı sürdürüyorsunuz.

Benden de bu kadar. Gerekli cevapları verdim. İçerik hakkında yorumunuz var ise buyrun konuşalım yok ise lütfen sözünüzde durup yorumdan yorum türetmeyi bırakın.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

• Önceden 1e1 ve 2si1 videolarının altında insanlar videoda bahsi geçen konular hakkında ufak başlıklar halinde yorumlar yapardı. Ancak uzun süredir her hafta konuya atılan 1-2 mesaja karşılık 2 sayfa muhabbet yapılıyordu; video içeriği, bahsedilen gelişmeler, konular hakkında hiçbir yorum yapılmıyordu, veya yapılan yorumlar arada kaynıyordu. Böylesi çok iyi oldu, umarım bu karardan dönülmez.

Ayrıca + ve - olayı sitenin popülerliğini arttırsa bile kaliteyi ne yazık ki düşürüyordu. Bazı şeylerden feragat edip kalitenin yükselmesi için böyle bir adım atılması ayrıca güzel olmuş. Artık program içeriği hakkında yorumlar yapmak daha rahat olacak.
  • Bu haftaki oyun haberlerinizle birlikte dolu dolu bir 2si 1 izledim sayenizde. Teşekkürler.

• Yorumları hepsini her zaman okuyorum halada okumaya devam ederim ama +/- siz yorumda acısı olupta tuzu eksik olan çorbaya benziyor. neyse benim için çok kötü oldu bu olay ama sizede hak vermedim değil. insanlarla uğraşmak çok zor.
    Mesut hocam, ilk önce çok teşekkür ederim program mükemmel olmuş.zevkle izledim.
    + ve - sistemine gelince iyiki kaldırmışsınız.zira forumdaki siyasi parti savaşının,marka fanboyluğunun bir kısmını engellemiş bulunuyorsunuz.tebrik ederim.

ayrıca @seven_7343 nickli embesilin dediklerine aldırış etmeyin lütfen.zira kullandıkları kelimelerden ne kadar çirkef bir insan olduğunu anlıyoruz zaten. "yaşlandıkca gıcık ve çekilmez bi adam nedemek" yahu? ak parti reklamı nedemek? (o reklamın oraya google üzerindeki arama indekslerinden dolayı yerleştiğini bilmeyecek kadar ileri zekalı arkadaş,çıkan chp reklamlarına ses yok ayrıca(arkadaşın taraf bildirdiğini söylüyorum,taraf bildirmiyorum))
    Ben bu beyin yaşı 9 dan küçük arkadaş adına sizden özür diliyorum.biraz sert yazdım ama hırsımı alamadım mazur görün.bunun gibi tipler, gerçek hayatta suratınıza bu kelimeleri diyemeyecek, klavye delikanlısı ergenler.Bildikleri hiçbir şey yoktur,anca oturdukları yerden sağı solu ahmakça eleştirirler.sizin gibi kıymetli insanların kalbini kırarlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Kayaba Akihiko -- 17 Ağustos 2014; 1:47:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

Microsoft' un ne mal olduğunu ABD dışında bütün dünya biliyor. Windows 7 Home Basic de Ekran Alıntı Makasını koymayıp, Windows 7 Home Premium de Ekran Alıntı Makasına yer veren ve 1 MB cık bu yazılımdan bile medet uman para göz bir firma ve satış politikaları 2014 yılında bulunduğumuz bu çağa hiç yakışmıyor. Fosilleşmiş bir yönetim kadrosu var ve satış politikasına da bu yansıyor. Hala 90 ların satış politikasını güdüyor. 1 MB cık Ekran Alıntı Makasını Windows 7 Home Basic kullanıcılarına sunmadı da ne oldu. Home Basic kullananlar sırf makas için Home Premium sürümünemi geçtiler. Adamların kafa yapısı bu, daha bu şekilde bir sürü örnek verebilirim.

Xbox olayına gelelim.

Sene olmuş 2014, adamlar ancak 720p (HD Ready) oynatabilen oyun konsolu piyasaya sürdüler, üstelik 1080p 60FPS oynatan rakip oyun konsolundan 100 dolar daha pahalıya

Şaka gibi, insanlık uzun yıllardır kullandığı ve veda etmek üzere olduğu 1080p (Full HD) TV lerin hakkını verecek bir oyun konsolu beklerken, 720p ye gücü yeten bir oyun konsolu piyasaya sürmek, Microsoft' un ne kadar başarısız yönetildiğinin en somut örneği

Bir şey de ben ekliyeyim. Yakında Microsoft Nokia'yı almadan önce, Nokia zarar ediyordu(muş). Finlandiya'da bir marka. 4 yıl öncesinde yüzbin kişi çalışanı var, son yıllarda yarısıyla yollarını ayırdı. Steve Ballmer denen parlak kafalı gitmiş yönetim toplantısında topu elinden alınan ilkokul çocuğu gibi, "benim dediğim gibi Nokia'yı satın almama müsaade etmezseniz, bu şirketi yönetemem" diye yine sinir krizi geçirmiş herkesin ortasında ve Nokia el değiştirmiiş...

Şimdi hikayenin ilginç tarafı, Nokia alındığı zaman batmış değildi. Hatta 2010'da tüm dünyada en büyük telefon üreticisiydi ve en yakın rakibi Apple ile arayı açıyordu. Lakin, Microsoft aldıktan sonra, Bill Gates'in eski satış müdürünün yerine getirdiği Satya Nadella denen memuruna yaptırdığı şey, Nokia ile evlilikten şirketine katılan çalışanıların YARISINI - rakamla 12500 ayrı kişiyi - kovmak oldu. Yahu, dünyanın EN BÜYÜK TELEFON ÜRETİCİSİNİ patentleri ve tesisleriyle ele geçirmek için bu kadar gönülsüzce şirketi yönetmeyi nasıl başarıyorlar hayret. Derken Amerikan ticaret kuruluşu Microsoft'a vergi kaçırmaktan soruşturma açtı.

Aklıma Kazıklı Voyvoda geliyor bu örnekten, nasıl Balkanlarda Osmanlı'dan kaçarken bir sürü insanı göz korkutmak için katledip sonra kendi insanları tarafından yargılandıysa, böyle trollük eden şirketler de ettiğini bulur diye temenni ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 17 Ağustos 2014; 2:29:07 >

Mesut çevik, kabak tadı veriyor ve demagoji yapmaya devam ediyorsunuz...

Ha bu olaydan sonra bendeniz adminden sınırsız ban ricası istedim. Umarım en kısa zamanda isteğimi olumlu yanıtlar.

Eğer ki admine gerek yok ben hemen hallederim derseniz nasıl makbule geçer anlatamam...

Sevgiler,
    Umut Şahin

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.