Şimdi Ara

2si1 Geri Döndü! Peki neredeydik? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hadi oradan zirzop seni.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerdeykende bağrıyolardı komutanlar, "istemiyorsanız gelmeseydiniz!zorla mı geldiniz diye" ya askerliği birazda yapmak istemek gerekiyor zorla morla olmaz askerlik

• Asıl sorun askerliğin 12 ay, 6 ay vs. olması değil bence. En büyük sorun "bedelli askerlik" denilen olay. Parası olan insan kaçsın askerlikten fakirin evladı da dağda sürünsün ölsün, sonra da şehit oldu ne güzel bir onur densin. Yahu birazda zenginlerin evladı bu onuru tatsın. Asıl suçlu da bedelli askerlikten faydalananlar değil bu imkanı onların ellerine verenlerdir eleştirecekseniz gidin onları eleştirin. Yoksa zaten günümüz koşullarında profesyonel orduya geçiş kaçınılmaz gerçekliktir. Dipnot: askerliğimi 15 ay yaptım.

• quote:

Orijinalden alıntı: strathmorea

2006 yılında 12 ay askerlik yaptım geldim. Daha usta olmadan acemi birliğinde şişman bir eleman vardı adamın yaz sıcağında her yeri pişik oluyordu ve buna rağmen dayanmaya çalışıyordu. Buna dediler ki seni acemilikten sonra göndereceğiz uygun değilsin. Elaman ne yaptı etti ağladı yalvardı göndertmedi kendini. Bizim orada askerlik yapmayana kız vermemeyi bırakın selam bile vermezler diyordu. Şu an olanlara bakar mısınız. 2 hafta gidip gelen ben askerlik yaptım diyor. Kimse kusura bakmasın gözümde zerre asker olarak değeri yok bu insanların. Evet bedelli arifesinde olan arkadaşlar veya bedelli yapıp gelenler sayacaklar bana ama sizler de göreceksiniz şu an ASKERLİĞİN PARALI OLMASI ileride başımıza inanılmaz sorunlar açacak.
    Lan yürü git çakma ülkücü selam vermezlermiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• strathmorea kullanıcısına yanıt
    başlık altında yeterince billur geçilmiş zaten senle üzerine daha fazla gitmiyorum o yüzden.
  • quote:

2006 yılında 12 ay askerlik yaptım geldim. Daha usta olmadan acemi birliğinde şişman bir eleman vardı adamın yaz sıcağında her yeri pişik oluyordu ve buna rağmen dayanmaya çalışıyordu. Buna dediler ki seni acemilikten sonra göndereceğiz uygun değilsin. Elaman ne yaptı etti ağladı yalvardı göndertmedi kendini. Bizim orada askerlik yapmayana kız vermemeyi bırakın selam bile vermezler diyordu. Şu an olanlara bakar mısınız. 2 hafta gidip gelen ben askerlik yaptım diyor. Kimse kusura bakmasın gözümde zerre asker olarak değeri yok bu insanların. Evet bedelli arifesinde olan arkadaşlar veya bedelli yapıp gelenler sayacaklar bana ama sizler de göreceksiniz şu an ASKERLİĞİN PARALI OLMASI ileride başımıza inanılmaz sorunlar açacak.
    12 ay nasıl yaptın 15 aydı o zaman askerlik
  • quote:

''Bir derdin varsa bu kanunlar ile TSK'ya yaz, Cumhurbaşkanlığına yaz. Vatandaş ile uğraşma'' Senin mesela Apple ile, Samsung ile veya ne bileyim artan ötv ile ilgili sıkıntın ve söylemek istediklerin olduğunda Apple, Samsung veya bakanlığa mı yazıyorsun derdini. Hayır buradan program vs ile de derdiği dile getiriyorsun. Bende buradan bir derdimi dile getirdim. Maksat vatandaş ile uğraşmak değil. İkincisi profesyonel orduyu her zaman bende destekledim ama siz verdiğiniz örnekte teröristleri baz almışsınız. Teröristle savaşırken tamam ama bir ülkeyle savaşırken eli adam gibi silah tutan herkese hatta kadını erkeği yaşlısı çocuğuna kadar ihtiyaç olduğunda o profesyonel ordu nereye yetişecek işte o zaman kafalar taşa vurulur. Bugün kadınların dahi askerlik yapmak zorunda olduğu ülkeler var. Bunun sebebi işte sadece terörist değil bulunduğu coğrafi koşullarda tehlike halinde herkese ihtiyaç olunmasındandır. Askerlik yerinde eğitim alınacak bir süre dahilinde kısaltılabilir. Ancak şu anki konumda yapılanlarla ileride bunun sıkıntısı çekildiğinde bu günler hatırlanacak emin olabilirsiniz.

Saygılar.

Alıntıları Göster
    Teknoloji geliştikçe, gereken asker sayısı azalıyor. Sadece problem bu da değil. Askerin bu teknolojiyi kullanması gereken eğitim zamanı artıyor. Bunu zorunlu asker ile yapamıyoruz. Ayrıca eski zamanlardaki gibi milyonlarca insana gerek kalmadı artık. Halkı askere almak devlete devasa bir masraf yapmaktan başka bir şeye yaramıyor maalesef. Sefer zamanı bile olsa durum bu.

• İzole Bant kullanıcısına yanıt
    İzin kullanmadım. Son 2 ay kadar kala bir zaman da kasık fıtığı ameliyatı olmam gerekti çünkü baya zorlu zamanlar geçti Mardin'de ve fıtık ilerledi Diyarbakır'da ameliyat oldum. 2.5 ay kala terhis mahiyetinde izin aldım.
  • dodofran D kullanıcısına yanıt
    Sayın muhaaahahaha ahahahahaha veya her neysen, billur göbek adın olmalı. Hadi yavrucum başka kapıya.
  • Ülkücü değilim ki ama ben LAN.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinanEnginizm

Hadi oradan zirzop seni.
    Dedi mikrop...
  • quote:

başımıza inanılmaz sorunlar açacak olan şey bedelli askerlik değil, senin gibi ortaçağ zihniyetli tipler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Evet aynen öyle video çekip derdimi devlete anlatıyorum. Samsung telefon alan ya da Apple telefon alana gözümde adam değilsiniz demeye getirmiyorum.

Bu ülkede ben çektim sen de çekeceksin mantalitesi yüzünden bir gram ilerlenmiyor zaten. Askerde de devrecilik denen şeyin özünde bu var. Ben çektim sen de çek. Kusura bakmayın ama bu cahilce bir yaklaşım. Aklı selim bir adam ben zorluk yaşadım benden sonrakiler rahat olsunlar demeli.

Ben kışın ortasında Kars'ta 5 ay kaldım. O dönem de dedim bu dönem de diyorum umarım herkes fırsatını bulur askere gitmek istemiyorsa bedelli yapar gitmez.
    Gerçekten alıntıladığınız o kadar yazımdan bunu mu anladınız ve ben mi cahilce yaklaşımda bulunuyorum!. Ben çektim başkası da çeksin veya ben şu kadar yaptım başkası da bu kadar yapsın mı benim derdim sandınız. Karsta 5 ay kalmışsınız oradan dönerken size memnuniyet kartı mı doldurmalılardı rahat veya rahatsız oldunuz mu diye. Orası askeriye otel değil benden sonrakiler rahat etsin, e nasıl rahat edecek, hmm askerlik bedelli olmalı parası olan yapsın olmayan yapamasın vs vs. Gerçekten çözüm bu mu? İnanmıyorum, sadece sizinkilere değil forumda çok kişi rahatsız olmuş yazdıklarımdan. Arkadaşlar biraz teknoloji ve ya you tube'de izlediğiniz içerikleri değiştirin bu konuda biraz içerik izleseniz anlayacaksınız, yukarıdan bakınca inanılmaz sorunlar yaşanacak ileride hiç mi göremiyorsunuz. Biz Avustralya, Japonya veya ne bileyim Yeni Zelanda gibi bir coğrafya da yaşamıyoruz. Bulunduğumuz coğrafyadaki sorunları sadece profesyonel ordu çözemez ileride. Tekrar ediyorum askerlik hantal bir şekilde uzun süreli olmamalı en basiti 6 ay olur ama dolu dolu tam bir eğitim ve donanımla verimli geçer yapılır biter. Şu anki düzenlemeyle bu mümkün olmayacak.

• haqueim H kullanıcısına yanıt
    Vay be ben çağdışı oldum sen çağdaş ilerici. Sen mükemmel tipinle ve yaydığın ışıkla yaşa mutlu ol. Hadi oradan...
  • strathmorea kullanıcısına yanıt
    puhahhahhaha hadi koç hadi ilerle. bulandırma başlığı. başlık ikisi bir herif vatan kurtarıyo başlıkta. sdsdasdsds bunun gibiler ciddiye alıyo kendini ben de ona yanıyorum. sonra burda eğleniyo millet bunlarla gerçi bu da faydalı. gülmek de ihtiyaçtır . tiyatro olarak takip ediyorum seni ve cevaplarını hadi bakalım.
  • Bence askerlik 5-10 sene falan olmalı her an savaş çıkabilir
    Göktürklerde askerlik ömür boyuydu şimdilerde 18-15-12 ay yapıp 6 aylara veya bedellilere laf edenler var
  • Keyifli bir video olmuş :) Hoşgeldiniz :)
  • quote:

Vay be ben çağdışı oldum sen çağdaş ilerici. Sen mükemmel tipinle ve yaydığın ışıkla yaşa mutlu ol. Hadi oradan...
    kardeşim afedersin mesajlarını okuyunca yazdıklarıma pişman oldum. özel durumunu bilmiyordum, evet sen haklısın kardeşim.aslansın kaplansın hüloğğğğğğğğğğğğ kardeşim süpersin sen

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohoo bizim gibi 18 ay yapanlar gitsin köprüden atsın kendini o zaman.Herşeyden şikayet arkadaş bu yeni neslin hali ne olacak böyle acaba?Şu kafa yapnızla bizim yaşadığımız zamanda olsaydınız hakkaten işiniz zordu sizin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 15 Haziran 2019; 15:30:52 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.