Şimdi Ara

2si1 'Kayıp kaçak bedelli' Teknoloji ve Oyun Programı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
5.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

quote:

Orijinalden alıntı: Mazzini

Gün bey rica ediyorum bu editör bozuntusu haber hazırlamasın yoksa üyelerinizi kaybetmeye devam edeceksiniz.

Eleştiri dozunu aşıp terbiyesizlik boyutuna vardırıyorsunuz işi. Sorsan ben koca adamın, çocuk değilim derler.

Editör okuyucularına nasıl hitap ediyor ise üyeleri de aynı şekilde karşılık veriyor bence garipsenecek bir durum yok. Sana yapılan hakaretler hoşuna gidiyorsa buna saygı duyarım. Trollsen çocuksan üzerine alınırsın mantığındanda vazgeçin adam resmen kendi fikirlerine katılmayanlara saydırıyor bu durumun hoş görülecek bir tarafı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

quote:

Gün bey rica ediyorum bu editör bozuntusu haber hazırlamasın yoksa üyelerinizi kaybetmeye devam edeceksiniz.

Eleştiri dozunu aşıp terbiyesizlik boyutuna vardırıyorsunuz işi. Sorsan ben koca adamın, çocuk değilim derler.

Editör okuyucularına nasıl hitap ediyor ise üyeleri de aynı şekilde karşılık veriyor bence garipsenecek bir durum yok. Sana yapılan hakaretler hoşuna gidiyorsa buna saygı duyarım. Trollsen çocuksan üzerine alınırsın mantığındanda vazgeçin adam resmen kendi fikirlerine katılmayanlara saydırıyor bu durumun hoş görülecek bir tarafı yok.

Aynı programı izledik. Ben üstüme bir şey alınmadım. Alınsaydım da vereceğim tepki bu kadar kaba olmazdı. Forum üzerinden -yetişkin dahi olsa üyeler - verdikleri tepkiler çok da yetişkince değil. Sokak ağzına doğru kayan yorumlar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: nefendim

quote:

Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tenshou

Mesut Bey tarafından önce Troll ilan edildik şimdi de çocuk.

Mesut Bey'e göre akk bir zorunluluk ve kaldırılamaz. Gerçekçi olup kotaları yükseltmeye odaklanacakmışız. Tamam hadi biraz gerçekçi olalım. 4k film 70-100 gb. oyunlar 50-60 gb seviyelerinde. Önümüzdeki yıllar 70-80 diyerek aratacak. 4k videolar, diziler.... 60 fps videolar..... Telefonlar, güncellemeler.... evet kabaca hesaplarsak 1 tb kota yeterli olacaktır diye düşünüyorum bir kaç sene için. Mesut Bey haklıymış.

Çok merak ediyorsanız ben 26 yaşındayım. Bakalım haftaya ne ilan edileceğiz. Belki de yorum atmadan önce noterden onay falan alalım sizin için ne dersiniz?

akk çıkmadan önce 50 liraya satılan paket, akk bahanesi ile günümüzde 200 liraya satılıyor. Bunun sebebini hala normalmiş gibi göstermeniz çok gülünç. 4 sene önce akknin adı yokken kaldıran altyapı şuanda kaldırmıyor mu yani? Tamam hadi haklısınız diyelim. Ama? Bir dakika... Oda ne? BUNUN BİR BAHANE OLDUĞU DEFALARCA KANITLANDI ZATEN.

Her ay başı kotalar sıfırlanıyor. Kimin interneti çöküyor? Bu da mı yetmedi? Darbeden sonra yaklaşık 15 gün akksiz internet kullanıldı. Kimin interneti çöktü? Yurtdışından kamyonla internet mi getirdiler acaba? Siz interneti Doğalgaz, Elektrik gibi tükenen bir şey yada üretilen bir şey olarak mı görüyorsunuz? Fabrikalarda üretilen telefonlar yada arabalar ile nasıl bir tutarsınız bunu? Evet haklısınız ülkede herşey pahalı ama bunun sebebi vergilerdir.

Ama internet olayında 50 liradan 200 liraya çıkarılacak bir vergi zammı duymadım şahsen ben. akknin gerçek amacı tamamen haksız para kazancıdır. Altyapı ile alakası yoktur. Bunun örnekleri oldukça fazladır. akk bir zorunluluk gibi aşılanmaya çalışıldı yıllarca. Bunun böyle olduğunu zanneden çok kişi var. Sizde bu sözleriniz ve yazılarınız ile buna destek olmaya devam ediyorsunuz. Kesin konuşuyorum çünkü sizin bilgi seviyenizde birisi bunun gerçek amacının ne olduğunu bilmemesi gibi bir durum söz konusu değil. Bilerek kasıtlı olarak bu sistemin varlığını savunuyor ve savunmaya devam ediyorsunuz. İnsanları yanlış bilgilendiriyorsunuz.

-------------

Netflix konusuna gelirsek.

Kusura bakmasın. 3mbps internet ile para verip online izlemeye çalışarak kriz falan geçiremem ben. Kaldı ki bu interneti tek kullanan da ben değilim. İndiririm sezonları 720 veya 1080p sıkıntısız, donmasız, sinir ve stressiz. Üstelik Netflix'in 3 mbps kalitesinden çok daha iyi bir kaliteyle izlerim.

akk var olduğu sürece ben dizi, film izlerken ulan kotam dolacak acaba izlemesem mi diye bir düşünce içinde para verip de bir servise üye falan olmam. Buradan korsan kullanımı desteklediğim falan anlaşılmasın. Netflix'i diğer servislerin aksine parasını hakeden bir servis olarak görüyorum. akk kalktığı gün üyelik alacağım. Fakat benden 3mbps ile film, dizi izlemem için 27 lira para vermem falan beklenmesin. Kusura bakmayın keriz değilim.

Begenilen mesazlarin yukarida bulunmasi durumu ve begeb butonu neye kayboldu?

Coluk cocuklar ya da troller goturmus olmasin...

• eleştren arkadaşlarıda bir video inceleme veya sunum yapmaya davet edelim zira mesut gerçekleri konusuyor , akk konusundada kalkmayacak akk biraz degişecek diyede üzerine basarak söylüyor , erdi mesut ve gökhan ve bu siteden olmayan murat gamsız ve levent bey gibi editorlerin yaptıgı her haberi takip ederim , begenmeyen gidebilir inceleme sitesi veya forummu yok , benim 2007 den beri her gün girmeye çalıştıgım yerlerden biridir dh. he adblock kullanıyorum sagı solu her yeri reklamladılar o başka , eski tadı şu manada yok donanım istiyoruz ve bu donanımın reklam amaçlı olmasını istemiyoruz , eksik sıkıntılı ve sorunlu tarafları tarafsızca anlatılmalı , bu 2008 den beri biraz azaldı bunun dışında , gercekten tr nin en güzel forumlarındandır dh.

• Programlarınızı zevkle ve ilgiyle takip ederim ancak bugün AKK yüzünden programınızı izleyemiyorum. İzleyemedim de. Antrede Modemin üsütüne bilgisayarı koyuyorum 1,5 Mb veriyor. Sanki 3 Mb in tamamını veriyor mu, vermiyor. AKK' ın neyi nasıl savunulur. AKK kalkmayacaksa, hizmet sağlayıcılar da AKK nı düşürünce aldığı ücreti de düşürsün, olur mu?, bu da bir seçenek mesela. Sonuçta hizmet kalitesi de düşüyor. Kusura bakmayın çok sinirliyim, yeri gelmişken yazayım dedim.

Ayrıca Video yayın hizmeti veren firmalar (sizin gibi), internet hizmet sağlayıcıları zorlamalı, çünkü bu AKK en çok yayıncıları etkiler. Kullanıcılarda mağdur olduğu ile kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Gonzo -- 24 Eylül 2016; 13:12:00 >
  • Beğeni butonu neden kaldırıldı ?? Ego üst limitleri aşmış herhalde. Yanlışdan dönmüyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

Beğeni butonu neden kaldırıldı ?? Ego üst limitleri aşmış herhalde. Yanlışdan dönmüyorsunuz.

+1
  • Beğeni butonunun kaldırılmasından sonra 2.dalga yorumların silinmesi başladı 3.dalga çok yakın dikkatli olun arkadaşlar :D var arkadaş daha neler göreceğiz.

• Forumda eleştirenlere çocuk vs. demeniz maalesef pek iyi olmadı. Çocuk değilim ve üstüme de alınmadım ama yadırgadım açıkçası.
    Ülkemizde birçok şey pahalı ya da bizim paramız değersiz olduğundan bize pahalı geliyor. Ancak internet konusunda dediklerinize katılamıyorum. İngiltere, Fransa, Japonya gibi gelişmiş ülkeleri bir kenara bırakalım. Hemen kuzeybatı komşumuz Bulgaristan'a bakalım. Orada dolar cinsinden hem internet fiyatı bizden düşük hem kota yok ya da yok denecek kadar az rahatsız edici hem de altyapı daha iyi. O ülkedeki şirketler müşterilerinden aldığı daha az parayla bu hizmeti verebiliyorsa bizimkiler niye daha fazla para alıp aynı hizmeti veremiyor? Çünkü tek amaçları maksimum miktarda kar etmek. Bu gün hala Telekom müdürlüğüne 100-200 metre mesafede bakın fiber de değil VDSL2 alamıyorsam durum ortadadır...

• quote:

Orijinalden alıntı: Cossie

1.6lt hacime kadar olan otomobiller pahalı değil bence. Dövizin yüksek olmasını saymazsak. Hatta ben Chevrolet Aveo otomobilimi aldığımda Almanya fiyatı Türkiye'den pahalıydı. Bu konuda sadece eski ikinci el otomobillerin ucuz olmamasında farkedilir bir fark var. Bu da Türk milletinin "bana bir şey olmaz" düşüncesinden kaynaklanıyor. Yabancılar 10 yaşında arabaları güvenlik açısından büyük risk olarak görüyor, bu yüzden ucuz. Sigortaları vs, arabayı aldığınız fiyattan pahalıya yapılabiliyor bazen. Öyle olmasa bile adam kendisi 10 yaşında arabayı büyük risk olarak görüp binmek istemiyor. Seat Leon fiyatına Porsche'ye binen yabancı arkadaşa sorduğunuzda büyük ihtimalle çok yüksek bir sigorta fiyatı ödediğini söyleyecektir. Ya da Türkiye'deki gibi sanayi kavramı olmadığı için servisine binlerce Euro ödediğini. Ayrıca burada Türk insanlarında gözüken başka bir özellik de devreye giriyor, parasının satın alabileceği en pahalı otomobile binme ve parasını son kuruşuna kadar otomobile yatırma merakı. Sosyolojik açıdan incelenmesi lazım. Yabancı insanlar paramı son kuruşuna kadar otomobile yatıramam, demek ki benim Porsche'ye binecek gelirim yok diye düşünüp Seat Leon alıyor. Türkiye'de lüks markalar gerçekten gelire baktığınızda çok fazla satıyor. Peki Türkiye'de niye eski otomobilden vazgeçirici önlemler alınmıyor derseniz eski otomobillerin hala kullanılıyor olması milli servete katkı sağlıyor. Bu arada İngiltere gibi ülkelerde sigortalı insanları bile kapsamayan bir sürü tedavi Türkiye'de günde yüzlerce yapılıyor. Adamların güvenliğine çok önem vermesinde bunun da payı yok değil. Türkiye'de her şey çok güzel demiyorum ama yurtdışı gerçekten sandığımız kadar güllük gülistanlık değil. Eski otomobillerin pahalı olmasında Türk milletinin otomobil açlığı, gösteriş merakı ve "sanayide yaptırırım" düşüncesi yatıyor. Ekonomi için iyi, Türk milleti için kötü bir şey. Bana bayideki satış temsilcisi neden bu arabanın yan airbagleri yok dediğimde Türkiye marketi için arka camların otomatik olması yan airbagten daha büyük bir beklenti, bizim önceliğimiz aracı satıp satamayacağımız dedi. Bunun altında da sosyolojik olarak kader inancı yatıyor olabilir. Gösteriş merakının altında ise cinsel açlık yatıyor olabilir, bilmiyorum.

1.6 litre altı otomobiller dediğiniz gibi çok pahalı değil ülkemizde. Ancak bize pahalı geliyor. Bir örnek verirsek gelişmiş ülkelerde asgari ücret bile 2000-3000 dolar seviyesinde. C segmenti bir aracın 20 bin dolar olduğunu düşünürsek yurtdışında 2000 dolar asgari ücret alan bir adam 10 maaşını yatırsa bu arabayı alıyor. Bizde ise bu aynı araç 60 bin TL ediyor. Vergilerin fazla olmasını sayarsak 70-80 ediyor yine. Ama asgari ücret 1300 TL olunca bu adamın 5 yıl falan tüm maaşını ödemesi gerekiyor. Aslında sorun bizim paramızın değersiz olması ya da az paramızın olması.

• Mesut Bey eleştirilere açık değilseniz lütfen belirtin.

Çünkü konulardan insanları uzaklaştırıp, forumun getirdiği beğeni butonunu kaldırmak size yardımcı olmaz. Aksine daha fazla tepki çekersiniz.
  • Gökhan Yılmaz veya akrabaları galiba elektirik çalıyor :D Pek bi bozuldu, savundu çalanları :D

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda baskıcı rejimli dakikalar

• quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

Beğeni butonu neden kaldırıldı ?? Ego üst limitleri aşmış herhalde. Yanlışdan dönmüyorsunuz.

+2
  • Gün bey bu yorum kaldırılmadan lütfen su siteyi eski haline çevirin artık donanımhaberi donanımhaber yapan editörler değil üyelerin kendisidir kendine editör diyerek kendilerinin sitenin önüne koymalarına izin vermeyin şu editörün.

• Khang kullanıcısına yanıt
    Bu mantıkla hırsızlarda haklı nasıl olsa adamın paraya ihtiyacı var napsin oda başkasından çalıyor.Tepkiyi göstermeye devam edeceğiz bunun başka yolu yok bunca insan dalga geçer gibi bu çözümsüzlügü yaşamak için imza toplamadi.4.5 dan 5 şaka gibi 100mb parası öde onuda normal den fazla öde yurt dışı çıkışları can cekissin hiç bir zaman bu hızları göreme birde bu yetmezmiş gibi 3.5 mb düşünsünler.Neden olarakta fazla odenen paralari bahane etsinler Duyan da sadece Türkiye ödüyor sanır.

• bence mesut çevik dh daki en değerli editörlerden beğenmeyenler 19.90 liraya akk siz 1000 mbit internet bekleyen ergenler.ben bilgisayar mühendisiyim tcp/ıp nin cisco cihazların nasıl çalıştığını bilen biriyim staj döneminde de ttnet ten gelen bazı mühendislerden ders aldım neyin nasıl yürüdüğünü biraz araştırabilen insanlar kendi isteklerinin diğer insanlara nasıl zarar verebileceğini düşünür siz sabah akşam torrentten oyun indireceksiniz diye 50 mbit interneti olan normal kullanıcı internetten 4k spiderman filmi indiren yan komşusu yüzünden doğru düzgün internete bağlanamıyacak.evet internette en az 300 gb akk ve akk sonrası 8mb download 5 mb upload internet gece yarısı da akk ye işlemez bence en uygun çözüm tüm bunlar da 70 tl olsa iyi olur ama yok illa akk kalkacak he kalkacak hee ağlamaya devam edin siz.

not:beğeni butonu gelmezse forumu bırakırım burayı dh yapan şey buranın forum kültürünü en iyi koruyan site olmasıdır.eğer forum kültürünü bırakırsanız biz de sizi bırakırız
    zamanı geldi 60 bin okunan başlıklar açtım zamanı geldi 10 tane okunan başlıktan bir sürü bilgi öğrendim eğer siz forum kültürüne sahip çıkmazsanız r10 wm aracı gibi bir sürü sahip çıkan site olacaktır.kullanıcıyı böyle yok sayamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86F03B400 -- 24 Eylül 2016; 15:18:13 >

• iyi günler ben telekom müdürlüğünden recep bu harika videonuzu beğenmemi söyledi müdürüm ama sanırım beğen tuşu kaldırılmış onu geri getirebilirmisiniz teşekkürler
  • Ya nasıl daha çok para kazansa; yılda ortalama 1.5 milyar dolar kar açıklayan, topladığı ücretler içinde karşılığı olmayan paylar (sabit ücret, zorunlu sabit telefon aboneliği vb.) olan bir hizmetten bahsediyoruz. Yılda 1.5 milyar dolar kar ve bu şirket dolaylı olarak rekabet ortamına izin vermeyen bir şirket. Daha nasıl itiraz etmeyelim?
    Rekabet demişken, diğer şirketleri de biliyoruz. Gsm aboneliğinde verilen paketlere baktığınızda, kaçınız (mesela) verilen 500 dakika 500 sms'i her ay sektirmeden doldurabiliyorsunuz? Aslında bu pakete verdiğiniz ücretin çoğunu bedavadan veriyorsunuz.
    Diğer hizmetlerde ise insanlar sahip olamayacağı şeylere çok para vermek istemiyorlar. Örnek olarak Apple ile Bruce Wills arasında yaşanan miras vak'ası verilebilir. Dolayısı ile Netflix vb servislerin sunduğu hizmetlere çok para vermek cazip gelmiyor. Spotify'ı da kendi ağzınızla belirtiyorsunuz zaten ücreti, sahip olunamayacak bir hizmet için makul bir fiyat (üstelik ödediğiniz tek ücret de değil, bağlantı ücreti falan ödüyorsunuz).

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.